zairisjim 17 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Θα ήθελα μια συμβουλή. Ζω στη Θεσσαλονίκη που έχει σκληρό νερό. Καθώς ετοιμάζω το Τανγκανίκαενυδρείο μου, και πηγαίνοντας σε ένα μεγάλο πετ σοπ να ζητήσω αραγωνίτη ο ιδιοκτήτης μου είπε να μη βάλω γιατί θα ανεβάσει πολύ τη σκληρότητα δεδομένου ότι στη Θεσσαλονίκη έχουμε γενική σκληρότητα 20 και ανθρακική 10. Δεδομένου ότι οι μαγαζάτορες συνήθωε σου πουλάνε τα πάντα με προβλημάτισε η αποτροπή του συγκεκριμένου κυρίου. Θα ήθελα τις συμβουλές σας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 17 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Είναι λίγο δύσκολο να σου ανεβάσει κι'αλλο την σκληρότητα ο αραγωνίτης. Ήδη έχεις αρκετή σκληρότητα νερού, όσο παραπάνω έχεις τόσο πιο δύσκολα μεταβάλλεται. Σίγουρα θα μεταβάλει της παραμέτρους αλλα όχι σε βαθμό που θα πρέπει να σε ανησυχήσει. Αραγωνίτη εννοούμε άμμο με σπασμενα κοράλια, κοχύλια και τα σχετικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 17 Σεπτεμβρίου 2011 #3 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Εγω θα εβαζα αραγωνιτη αλλα οχι ολο μισο μισο με αλλη ενυδρειακη αμμο.δεν ξερω πως θα δειχνει βεβαια.θα το τολμουσα και μονο με αραγωνιτη γιατι ειναι πιο ωραιος και στο ματι παρα κατι αλλο.δεν πιστευω να σου ανεβασει πολυ ακομα την σκληροτητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 17 Σεπτεμβρίου 2011 #4 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Είναι λίγο δύσκολο να σου ανεβάσει κι'αλλο την σκληρότητα ο αραγωνίτης. Ήδη έχεις αρκετή σκληρότητα νερού, όσο παραπάνω έχεις τόσο πιο δύσκολα μεταβάλλεται. Σίγουρα θα μεταβάλει της παραμέτρους αλλα όχι σε βαθμό που θα πρέπει να σε ανησυχήσει. Αραγωνίτη εννοούμε άμμο με σπασμενα κοράλια, κοχύλια και τα σχετικά. Mην το λες αυτο Η βρυση μου βγαζει 8.5 - 8.7 ph με μονο αραγωνιτη μεσα το ph ανεβηκε 9.9 - 10 οποτε ανεβηκαν και οι σκληροτητες Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 17 Σεπτεμβρίου 2011 #5 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Mην το λες αυτο Η βρυση μου βγαζει 8.5 - 8.7 ph με μονο αραγωνιτη μεσα το ph ανεβηκε 9.9 - 10 οποτε ανεβηκαν και οι σκληροτητες Γιώργο αυτό ίσως οφείλεται και στην αναπλήρωση του νερού. Προσωπικά το καλοκαίρι παρατηρώ μια μια μικρή αυξηση σε Ph και σκληρότητες στο ενυδρειο μου αλλα είναι λόγο αναπλήρωσης του νερού που έχει εξατμιστεί.Τον χειμώνα δεν συμβαίνει κατι τετοιο και ας εχω αραγωνίτη. Φιλε zairisjim αφου έχεις ήδη σκληρό νερό απο την βρύση σου δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί τόσο η χρήση αραγωνίτη ή όχι. Τωρα η επιλογή σου μπορεί να γίνει καθαρα για αισθιτικόυς ή οικονομικούς λόγους. Η δική μου πρόταση είναι αφού εχεις ήδη σκληρό νεράκι να πάρεις μια ωραιότατη μπέζ αμμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zairisjim 17 Σεπτεμβρίου 2011 Author #6 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ. Μάλλον θα βάλω 40% αραγωνίτη και 60% ωραιότατη κατάλευκη χαλαζιακή άμμο Πήρα και κάτι μπετρες μούρλια από Pangea οπότε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zairisjim 17 Σεπτεμβρίου 2011 Author #7 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ. Μάλλον θα βάλω 40% αραγωνίτη και 60% ωραιότατη κατάλευκη χαλαζιακή άμμο Πήρα και κάτι μπετρες μούρλια από Pangea οπότε.... Α και αραγωνλιη δεν εννοούμε άμμο από κοράλιαμκαι κοχύλια αλλά ένα ορυκτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 17 Σεπτεμβρίου 2011 #8 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Απόλυτο δίκιο ο Prince έχεις τις παραμέτρεους που χρειάζεσαι κάνε λίγη οικονομία στα λεφτά σου ,πάρε μια ουδέτερη μπεζ ή λευκή άμμο,οτι σου σρέσει, να κάνεις τη δουλειά σου οικονομικά και ωραία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zairisjim 17 Σεπτεμβρίου 2011 Author #9 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαριστώ πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 17 Σεπτεμβρίου 2011 #10 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 αμμο θαλασσης αμμο θαλασσης!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Σεπτεμβρίου 2011 #11 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Γιώργο αυτό ίσως οφείλεται και στην αναπλήρωση του νερού. Προσωπικά το καλοκαίρι παρατηρώ μια μια μικρή αυξηση σε Ph και σκληρότητες στο ενυδρειο μου αλλα είναι λόγο αναπλήρωσης του νερού που έχει εξατμιστεί.Τον χειμώνα δεν συμβαίνει κατι τετοιο και ας εχω αραγωνίτη. Φιλε zairisjim αφου έχεις ήδη σκληρό νερό απο την βρύση σου δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί τόσο η χρήση αραγωνίτη ή όχι. Τωρα η επιλογή σου μπορεί να γίνει καθαρα για αισθιτικόυς ή οικονομικούς λόγους. Η δική μου πρόταση είναι αφού εχεις ήδη σκληρό νεράκι να πάρεις μια ωραιότατη μπέζ αμμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zairisjim 17 Σεπτεμβρίου 2011 Author #12 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 ph 7,5 gh = 30 kh =10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zairisjim 17 Σεπτεμβρίου 2011 Author #13 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 sorry gh = 20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος