sarevock 16 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε. Δυστυχώς ήρθα και εγώ σε αυτή την κατηγορία... Ήταν κρυμμένη και εμφανίστηκε σήμερα μετά από πολύ καιρό, είναι εμφανώς υπερ-πρησμένη η κοιλιά της και παρατήρησα ανασηκωμένα λέπια στο πλάι. Μάτια πρησμένα δεν έχει. Αναπνέει πιο γρήγορα από ότι τα υπόλοιπα. Περιττώματα δεν είδα ακόμα τίποτα. Κολύμβηση δεν φαίνεται να ζορίζεται... Τρώει κανονικά και γενικά η συμπεριφορά της είναι νορμαλ... Προ λίγου έσκαβε στην άμμο... ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 740 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): 20 λίτρα siporax και substrat pro (2 φίλτρα) - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 3 χρόνια - Ψάρια (είδη και αριθμός): 5 φροντοζες, 3 Synodontis multipunctatus, 15 leptosoma Jumbo - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Κάθε εβδομάδα 170 λίτρα με εκτοζον, προετοιμασία σε κατάλληλη δεξαμενή. Τάισμα μια φορά τη μέρα διάφορες τροφές. Έχω την εντύπωση ότι φταίει μια τροφή που έδινα συνέχεια για ένα 2μηνο "OSI Shrimp pellets". ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 8,4 (iks) - KH: 12 (api) - GH: TDS 340 (TDS meter) - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 (api) - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 (api) - ΝΟ3 (νιτρικά):0 (api) - Θερμοκρασία: 26.5 (iks) Video: Θα προσπαθήσω να την βάλω σε καραντίνα σήμερα... Τι μπορεί να είναι (Float; Bloat; Dropsy;) και τι κάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 16 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε. Δυστυχώς ήρθα και εγώ σε αυτή την κατηγορία... Ήταν κρυμμένη και εμφανίστηκε σήμερα μετά από πολύ καιρό, είναι εμφανώς υπερ-πρησμένη η κοιλιά της και παρατήρησα ανασηκωμένα λέπια στο πλάι. Μάτια πρησμένα δεν έχει. Αναπνέει πιο γρήγορα από ότι τα υπόλοιπα. Περιττώματα δεν είδα ακόμα τίποτα. Κολύμβηση δεν φαίνεται να ζορίζεται... Τρώει κανονικά και γενικά η συμπεριφορά της είναι νορμαλ... Προ λίγου έσκαβε στην άμμο... ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 740 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): 20 λίτρα siporax και substrat pro (2 φίλτρα) - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 3 χρόνια - Ψάρια (είδη και αριθμός): 5 φροντοζες, 3 Synodontis multipunctatus, 15 leptosoma Jumbo - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Κάθε εβδομάδα 170 λίτρα με εκτοζον, προετοιμασία σε κατάλληλη δεξαμενή. Τάισμα μια φορά τη μέρα διάφορες τροφές. Έχω την εντύπωση ότι φταίει μια τροφή που έδινα συνέχεια για ένα 2μηνο "OSI Shrimp pellets". ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 8,4 (iks) - KH: 12 (api) - GH: TDS 340 (TDS meter) - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 (api) - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 (api) - ΝΟ3 (νιτρικά):0 (api) - Θερμοκρασία: 26.5 (iks) Video: Θα προσπαθήσω να την βάλω σε καραντίνα σήμερα... Τι μπορεί να είναι (Float; Bloat; Dropsy;) και τι κάνω; Τι σε κάνει να πιστευεις οτι φταιει η συγκεκριμένη τροφή? Αν ήταν Float δεν θα κολυμπόυσε....θα ήταν στον αφρό! Στο blaot πάλι τα ψάρια δεν τρωνε τουλάχιστον οταν έχουν τόσο φούσκωμα....αλλα έχουν γρήγορες αναπνοες.... Καλό θα ήταν να μπεί σε καραντίνα το ψάρι και να προσπαθήσεις να τονώσεις το ανοσοποιητικό του.Καλή τροφή, καθαρό νερό, βιταμίνες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 16 Σεπτεμβρίου 2011 Author #3 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 Τι σε κάνει να πιστευεις οτι φταιει η συγκεκριμένη τροφή? Δε ξέρω διαίσθηση! Αν ήταν Float δεν θα κολυμπόυσε....θα ήταν στον αφρό! Στο blaot πάλι τα ψάρια δεν τρωνε τουλάχιστον οταν έχουν τόσο φούσκωμα....αλλα έχουν γρήγορες αναπνοες.... Καλό θα ήταν να μπεί σε καραντίνα το ψάρι και να προσπαθήσεις να τονώσεις το ανοσοποιητικό του.Καλή τροφή, καθαρό νερό, βιταμίνες.... Αυτό σκέφτηκα και εγώ! Ελπίζω να ξεφουσκώσει η μανάρα μου σύντομα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 16 Σεπτεμβρίου 2011 Author #4 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 Γιατί για να πω τη μαύρη αλήθεια λόγω άσχημων προσωπικών καταστάσεων το είχα αφήσει στο έλεος του για κανένα 4μηνο το ενυδρείο... τώρα επέστρεψα όμως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 16 Σεπτεμβρίου 2011 #5 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 Τριανταφυλλε εμενα μου μοιαζει σαν να μην μπορει το ψαρι να αφοδευσει. Παρατηρησε τα κοπρανα του. Προσθεσε στη διατροφη σπιρουλινα και σκορδοζουμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 16 Σεπτεμβρίου 2011 Author #6 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 Μόλις την έβαλα σε καραντίνα και έριξα λίγες σταγόνες fishtamin, αύριο θα μουλιάσω λίγη τροφή σε σκορδοζουμο. Τροφή με σπιρουλινα...δεν έχω! Όταν τους έκανα το χειροποίητο μείγμα είχα τα πάντα μέσα... τώρα η τσέπη δεν επιτρέπει κάτι τετοιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 16 Σεπτεμβρίου 2011 #7 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 Φιλαρακι διαγνωση δυστυχως δεν μπορουμε να κανουμε.Το ξερεις αλλωστε. Η σπιρουλινα θα βοηθησει πολυ το ψαρι παντως να ανακουφιστει Link to comment Share on other sites More sharing options...
divak 16 Σεπτεμβρίου 2011 #8 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 Αν και δεν έχω τέτοιες εμπειρίες θα προσπαθήσω να βοηθήσω με κάποιες σκέψεις. Βασικά θα συμφωνήσω με τον PRINCE, δεν νομίζω να είναι Float μιας και έχει πολύ καλή ισορροπία το ψάρι. Αν είναι Dropsy ή Bloat θέλει λίγο ψάξιμο. Το bloat είναι συμφόρηση του πεπτικού που μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους : - Κακή ποιότητα τροφής. (Δεν νομίζω να έχεις κάνει κάτι τέτοιο) - Εντερικά παράσιτα (μαστιγοφόρα) . Εξασθενούν τα ψάρια) - Εσωτερική βακτηριακή λοίμωξη. (συμπτώματα διάφορα) - Αποτυχημένη γέννα. Είναι από του ποιο γνωστούς λόγους που προκαλούν bloat. Το Dropsy είναι μια γενική βακτηριακή λοίμωξη στα ζωτικά όργανα του ψαριού που ξεκινά από το έντερο και επηρεάζει όλα τα ζωτικά όργανα. Λόγο της αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού από στρες, διατροφή, καθαριότητα, κλπ. Η κανονική όρεξη αποκλείει το boat αλλά και η καλή κατάσταση δεν ταιριάζει με την λοίμωξη Dropsy. Η υγεία του ψαριού σου επιτρέπει να προγραμματίσεις ένα πλήρες σετ θεραπείας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 16 Σεπτεμβρίου 2011 Author #9 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) divak μερσι! Μας μπερδεύει που φέρεται σχεδόν φυσιολογικά... Στράτο λες να "στούμπωσε" ε;... Έγινε επεξεργασία 16 Σεπτεμβρίου 2011 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 16 Σεπτεμβρίου 2011 #10 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 divak μερσι! Μας μπερδεύει που φέρεται σχεδόν φυσιολογικά... Στράτο λες να "στούμπωσε" ε;... Ειναι πολυ πιθανο ρε φιλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 17 Σεπτεμβρίου 2011 #11 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Προσθεσε στη διατροφη σπιρουλινα και σκορδοζουμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 17 Σεπτεμβρίου 2011 Author #12 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαριστώ! Η μόνη τροφή που έχω αυτή τη στιγμή με σπιρουλίνα μέσα είναι κάτι ταμπλέτες βυθού για cory... Crude Protein min. 36% Crude Fat min. 9.0% Crude Fiber max. 4.0% Moisture max. 10% Crude Ash max. 16% Phosphorus min. 0.8% Ingredients: Fish Meal, Wheat Germ Meal, Wheat Flour, Starch, Soybean Meal, Fish Oil, Dried Seaweed Meal, Krill Meal, Dried Bakery Products, Brewers Dried Yeast, Spirulina, Enzyme, Astaxanthin, Garlic, DL-Methionine, Monosodium Glutamate, Vitamin A Oil, Vitamin D3 Supplement, Vitamin E Supplement, Menadione Sodium Bisulfite Complex (Source of Vitamin K), Choline Chloride, L-Ascorbyl-2-Polyphosphate (Stabilized Vitamin C), Inositol, Calcium Pantothenate, Riboflavin, Thiamine Mononitrate, Pyridoxine Hydrochloride, Niacin, Folic Acid, Biotin, Ferrous Sulfate, Magnesium Sulfate, Zinc Sulfate, Manganese Sulfate, Cobalt Sulfate, Calcium Iodate, Sodium Acid Pyrophosphate. Μούλιασα μια ταμπλέτα σε σκορδοζουμο και την έδωσα... περιμένω να την φάει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 17 Σεπτεμβρίου 2011 Author #13 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Διακρίνω μια λεπτή κλωστή διάφανη να βγαίνει σιγά σιγά από τον πρωκτό της... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 17 Σεπτεμβρίου 2011 #14 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Διακρίνω μια λεπτή κλωστή διάφανη να βγαίνει σιγά σιγά από τον πρωκτό της... Εξακολουθεί να τρώει κανονικά Τριανταφυλλε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 17 Σεπτεμβρίου 2011 Author #15 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Στην καραντίνα δεν έφαγε ακόμα, ίσως από το stress... τι να πω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 17 Σεπτεμβρίου 2011 #16 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 πω ρε φιλε....ελπιζω να τα παει καλα η ψαρουκλα σου.. φλοατ συμφωνω και γω δεν ειναι... αν ειναι bloat μπορεις να δοκιμασεις το oktozin http://translate.googleusercontent.com/tra...TBfrin4j0PcGAYg ελπιζω να πανε ολα καλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 17 Σεπτεμβρίου 2011 Author #17 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Νέο video προ 5λέπτου Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 17 Σεπτεμβρίου 2011 Author #18 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Βρήκα και μια φώτο στο δίκτυο παρόμοια με τη δική μου περίπτωση Να ξεκινήσω με metronidazole (flagyl); Έγινε επεξεργασία 17 Σεπτεμβρίου 2011 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 17 Σεπτεμβρίου 2011 #19 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Διακρίνω μια λεπτή κλωστή διάφανη να βγαίνει σιγά σιγά από τον πρωκτό της... flagyl !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 17 Σεπτεμβρίου 2011 Author #20 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 flagyl !!! Ξεκίνησα μόλις! Να το κανω σε συνδιασμο με Nifurpirinol ή όχι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 17 Σεπτεμβρίου 2011 #21 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Να το δούμε καλύτερα μόνο του πώς θα αντιδράσει το ψαράκι και μετά βλέπουμε . Η καραντίνα τι μέγεθος έχει ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 17 Σεπτεμβρίου 2011 Author #22 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 55 μήκος 35 υψος 25 πλατος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 17 Σεπτεμβρίου 2011 #23 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Εξαιρετικά μικρό για να καταφέρει το ψάρι να ανακάμψει . Καλύτερα να κάνεις τη θεραπεία στο ενυδρείο με μια κάψουλα στα 50 λίτρα . Ξεκινάς μια καλή αλλαγή νερού στη καραντίνα και βάζεις 3-4 κάψουλες με καλό αερισμό . Αφήνεις το ψάρι για μισή ώρα με 45 λεπτά . Παίρνεις το ψάρι το βάζεις στο ενυδρείο και συνεχίζεις εκεί τη θεραπεία για 48 ώρες . Αν δεν δεις διαφορά σε αυτό το 48ωρο προχωράμε σε άλλο σχήμα θεραπείας . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 17 Σεπτεμβρίου 2011 Author #24 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Το Flagyl θα επηρεάσει τίποτα στο μεγάλο ενυδρείο; Φοβάμαι για αυτό ρωτάω, έχω και τις πρόσφατες γέννες εκεί μέσα! Ταΐζω κατά τη διάρκεια της θεραπείας; Έγινε επεξεργασία 17 Σεπτεμβρίου 2011 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 17 Σεπτεμβρίου 2011 #25 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Κανονικά και με το σκορδάκι και σπιρουλίνα που είπε ο Στράτος . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος