evripidis 15 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 15 Σεπτεμβρίου 2011 Μετα την σημερινή μου απώλεια, ξεκίνησα το διάβασμα για ασθένειες, πρόληψη και όλα τα σχετικά. Έρχομαι και ερωτώ, διότι οι πληροφορίες είναι διάσπαρτες και φοβάμαι μήπως πάρω λάθος απόφαση: Σε ενυδρειο με guppies (και μόνο) συνίσταται η χρήση ενυδρειακου αλατιού ; Γνωστός μου με ειχε δώσει αυτο http://www.seachem.com/Products/product_pa...BearerSalt.html και με ειχε πει πως έβαζε σε κάθε αλλαγή του (και αυτός ειχε φυτεμένο με guppies). Ανέφερε πως κάνει καλο στα συγκεκριμενα ψαράκια και τα βοηθάει. Το ίδιο αναφέρετε και στις οδηγίες του όπως θα δείτε στο link. Γνώμες; Διάβασα για το ektozon, melafix κτλ. Κατάλαβα πως πολλοί χρησιμοποιούν κάποιο απο αυτο προληπτικά 1 και 2 φορές το μήνα. Το αλάτι μπορεί να συγκριθεί με αυτα τα σκευάσματα; Διότι απ ότι εχω καταλάβει δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο. Δηλαδή για πρόληψη και μόνον, το αλάτι με καλύπτει; Γνώμες; ΥΓ. Δεν ξέρω αν το γράφω στην σωστή κατηγορία ή έπρεπε να παει στις Ασθένειες. Δυσκολεύτηκα να αποφασίσω. Διαχειριστές, επιληφθειτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 16 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 Η γνωμη μου ειναι για προληψη αλατι(καποια ομως φυτα ειναι ευαισθητα στο αλατι).Για ασθενεια αναλογα με την ασθενεια μπορει να χρειασθει κατι ποιο δραστικο δηλαδη φαρμακο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evripidis 16 Σεπτεμβρίου 2011 Author #3 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 Η γνωμη μου ειναι για προληψη αλατι(καποια ομως φυτα ειναι ευαισθητα στο αλατι).Για ασθενεια αναλογα με την ασθενεια μπορει να χρειασθει κατι ποιο δραστικο δηλαδη φαρμακο. Σίγουρα πιστεύω το αλάτι δεν πρόκειται να κάνει κάποια πρόληψη για κάτι σοβαρό, οπότε συμφωνώ για την ασθένεια. Αλλα ίσως να βοηθάει ένα κλικ για κάτι απλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 16 Σεπτεμβρίου 2011 #4 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 παντως να ξερεις το ορυκτο αλατι που σου προτεινε ο φιλος σου ειναι απο τα καλυτερα σκευασματα για ζωοτοκα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 16 Σεπτεμβρίου 2011 #5 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 Οσο αφορα την Seacheam για μενα ειναι απο τις καλυτερες εταιριες στον χωρο, οποτε πρωσοπικα εμπιστευομε τα προιοντα της! Το Brackish Salt ειναι ειδικο αλας που απο την μια ειναι καλο για τα Guppy και απο την αλλη δεν εχει και αρνητικες επιπτωσεις για τα φυτα σου. Καλο ειναι να προετοιμαζεις την αλλαγη νερου μεσα σε ενα βαρελακι προσθετοντας εκει το σκευασμα και με την βοηθεια ενος απλου κυκλοφοριτη να δυαλιεται σωστα. Οσο αφορα το εκτοζον και το μελαφιξ δεν εχουν καποια σχεση με το παραπανω σκευασμα. Καποιοι κανουν την χρηση τους προλιπτικα και εγω τα χρησημοποιω μονο οταν βλεπω καποια ανομαλια και οχι τακτικα ή σταθερα καθε μηνα. Επισης γνωριζω πως υπαρχει και μια τροφη της Tropica που λεγεται GUPPY. Δεν την εχω ποτε δοκιμαση αλλα αναφερει τα παρακατω: Η Guppy είναι ειδική, πολυσυστατική τροφή σε φυλλαράκια για τα guppies και αλλά μικρά ψάρια. Περιέχει θρεπτικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών και των ανόργανων αλάτων. Με την προσθήκη φυσικού θαλασσίου άλατος, έχει θετικές επιπτώσεις στα επίπεδα ηλεκτρολυτών έτσι ώστε να επιδρά θετικά στην εγκυμοσύνη, γέννηση, ποσοστό επιβίωσης νεαρών και ενήλικων ψαριών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evripidis 16 Σεπτεμβρίου 2011 Author #6 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 Οπότε σας βλέπω θετικούς στην προσθήκη αλατιού στις αλλαγές. Καλό αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis82 16 Σεπτεμβρίου 2011 #7 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 πολυ ενδιαφερων θεμα για τα γκαπυ μας.. δλδ καλο ειναι να βαζουμε μαγειρικο αλατι? σε τι δοσολογια? καθε ποτε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 16 Σεπτεμβρίου 2011 #8 Share 16 Σεπτεμβρίου 2011 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=124 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...ost&id=3100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος