tsiro 17 Νοεμβρίου 2006 #1 Share 17 Νοεμβρίου 2006 καλησπερα παιδια!στο εσωτερικο μου φιλτρο παρατηρησα σημερα μειωση της σταθμης στο διαμερισμα της αντλιας.αυτο οφειλεται σε βρωμια στο φιλτρο?αν ναι πως καθαριζουμε?πλενουμε μονο το σφουγγαρι η και το μακαρονι με νερο?ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas 17 Νοεμβρίου 2006 #2 Share 17 Νοεμβρίου 2006 τα σφουγγαρια μπορεις να τα πλυνεις στη βρυση η σε νερο απο το ενυδρειο.το πρωτο ειναι ευκολοτερο..... το βιολογικο υλικο (μακαρονι) ποτε δεν το πλενουμε με νερο βρυσης. σε ενα κουβα με νερο απο το ενυδρειο το ξεπλενεις και το ξαναβαζεις στο φιλτρο. αν το πλυνεις με νερο βρυσης,[/u]θα χαθουν οι αποικιες βακτηριδιων σου. οταν πεφτει η σταθμη στην θυριδα που βρισκεται η αντλια σημαινει πως το φιλτρο εχει βρομισει........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 18 Νοεμβρίου 2006 #3 Share 18 Νοεμβρίου 2006 καλησπερα παιδια!στο εσωτερικο μου φιλτρο παρατηρησα σημερα μειωση της σταθμης στο διαμερισμα της αντλιας.αυτο οφειλεται σε βρωμια στο φιλτρο?αν ναι πως καθαριζουμε?πλενουμε μονο το σφουγγαρι η και το μακαρονι με νερο?ευχαριστω! Πιθανά να οφείλεται σε "μπούκωμα" των υλικών.΄Μπορεί όμως να οφείλεται και σε μερική απόφραξη των διόδων. Έλεγξε την εισαγωγή, μήπως έχει φράξει από φερτά υλικά και την πορεία των σωλήνων για πιθανό τσάκισμα. Πόσο καιρό τρέχει το φίλτρο σου? Σε τι θέση βρίσκεται σε σχέση με τον πυθμένα του ενυδρείου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsiro 18 Νοεμβρίου 2006 Author #4 Share 18 Νοεμβρίου 2006 το φιλτρο τρεχει 3 μηνες.οι σωληνες ειναι μια χαρα. ο κυκλοφορητης ειναι 6-7εκ πανω απο τον πυθμενα.αυριο θα κανω αλλαγη νερου και καθαρισμα και θα επανελθω.ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoskon 18 Νοεμβρίου 2006 #5 Share 18 Νοεμβρίου 2006 Καλό θα είναι τα σφουγγάρια να μην τα ξεπλύνεις με νερό βρύσης όπως προαναφέρθηκε, αλλά με νερό από το ενυδρείο για αποφυγή απώλειας βιολογίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoskon 18 Νοεμβρίου 2006 #6 Share 18 Νοεμβρίου 2006 Να υποθέσω πως έχεις το ενυδρείο των Carrefour; Αν ναι,τότε έχουν μπουκώσει τα υλικά σου στον κεντρικό σωλήνα. Για να αποφέυγεις κάθε τόσο να ξεπλένεις σφουγγάρια κτλπ, τοποθέτησε υαλοβάμβακα στο πρώτο διαμέρισμα. Με τον τρόπο αυτό θα "βρωμίζει" πρώτα ο υαλοβάμβακας που θα είναι άμεσα προσβάσιμος για αλλαγή και θα τον αλλάζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsiro 18 Νοεμβρίου 2006 Author #7 Share 18 Νοεμβρίου 2006 εχω απο την πρωτη μερα υαλοβαμβακα και μαλιστα αλλαζεται 2 φορες την εβδομαδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoskon 18 Νοεμβρίου 2006 #8 Share 18 Νοεμβρίου 2006 Δοκίμασε να βάλεις 2,3 ακόμα και 4 στρώσεις υαλοβάμβακα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsiro 18 Νοεμβρίου 2006 Author #9 Share 18 Νοεμβρίου 2006 1 πανω απο το σφουγγαρι,1 απο κατω και ενα μετα το μακαρονι?η θα εχει προβλημα η αντλια μην τραβηξει κανα κομματι υαλοβαμβακα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 18 Νοεμβρίου 2006 #10 Share 18 Νοεμβρίου 2006 Τα βιολογικά υλικά αν μπορείς να τα έχεις χύμα, θα ήταν πολύ καλύτερα, όχι μόνο για την εύκολη κυκλοφορία του νερού αλλά και για την καλύτερη απόδοσή τους. Αν πάλι δεν μπορείς, γιατί η αφαίρεσή τους γίνεται δύσκολη, ιδιαίτερα αν δεν χωράει μέσα το χέρι, τότε ο καλύτερος τρόπος είναι να μπουν σε ένα διχτάκι. Όχι ενυδρειακή κάλτσα, αλλά ένα δίχτυ σαν αυτό που έχουν οι απόχες ψαρέματος, (όχι οι ενυδρειακές), ή κάτι άλλο αντίστοιχο, όπως το διχτάκι από τα σφουγγάρια που πλένουμε το σώμα μας. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουμε, όταν αγοράζουμε ενυδρειακές κάλτσες. Υπάρχει διαφορά στις κάλτσες, που προορίζονται για βιολογικό υλικό και στις κάλτσες που προορίζονται για χημικά υλικά. Οι δεύτερες μπουκώνουν, πολύ πιο εύκολα και κάνουν το νερό αδιαπέραστο από το εσωτερικό τους. Οι πρώτες αντέχουν περισσότερο αλλά θέλουν συχνό έλεγχο. Για το λόγο αυτό, προσωπικά προτιμώ τα υλικά, που σου προανέφερα, όταν δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο υλικό χύμα. Τα υλικά τοποθετούνται με πρώτο, από κάτω προς τα πάνω το σφουγγάρι ή το μακαρόνι προφίλτρο, ακολουθεί το βιολογικό υλικό, κατόπιν τα χημικά υλικά και τέλος το μπαμπάκι. Με αυτή τη διάταξη το νερό κυκλοφορεί από όλη τη μάζα των υλικών ανενόχλητα και το υλικό, το οποίο μπουκώνει πρώτο και χρειάζεται πιο συχνή αλλαγή, είναι το μπαμπάκι. Αν η ροή στο φίλτρο σου είναι από πάνω προς τα κάτω, από ότι καταλαβαίνεις η σειρά των υλικών είναι η αντίστροφη. Φιλικά Νίκος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος