Jump to content

Πως θα στησουμε το μικρουλι φυτεμενο ???

Geosid

Recommended Posts

Λοιπον για να ακουσω ιδεες .....

Εχουμε ενα ενυδρειο 30χ30χ30

Διαθεσιμος εξοπλισμος :

Κρεμαστο φιλτρο καταλληλο για 50λιτρα ενυδρειο

Θερμοστατης 50w

Φωτισμος : led 5w ψυχρο λευκο

Λεω για Βυθο να βαλω Aqua Medic volcanit

υπαρχει διαθεσιμη μια μισοκιλη μπουκαλα co2 dennerle ( μενει να παρω τα μανομετρα )

σκεφτομαι να φτιαξω χαλι ολο το βυθο Η με cuba H με Marsilea .

To ενυδρειο στις διαστασεις - λιτρα που ειναι δεν μπορει (κατα τη γνωμη μου ) να φιλοξενησει κατι απο παραπανω απο γαριδες ( οπου ακομα δεν εχω αποφασισει ποιο ειδος ) και σαλιγκαρια , πιθανον helena .

H Πρωτη και βασικη μου ερωτηση ......

Χωρις να εχει ζωντανα μεσα και κατα τη διαδικασια του στρωσιματος μπορω να ''πουσαρω'' τα φυτα με το διοξειδιο , ουτως ωστε οταν θα ειναι στρωμενο το φιλτρο να ειναι ''στρωμενος'' και ο βυθος με το ''χαλι'' ?

Το αλλο που μου περασε απο το μυαλο ( οσο μου εχει μεινει ) , ειναι να το ξεκιναγα ως emmersed και μετα να το προχωραγε με γεμισμα ,μπολι,ζωντανα .

Για να ακουσω γνωμες !!!!

Γιωργο cuba καλητερα να μη βαλεις,ειναι πολυ δυσκολη,καλητερα να βαλεις marsilea που θεωρητικα ειναι ειναι πιο ευκολη.Τωρα ο φωτισμος σου νομιζω ειναι λιγος,αν και δεν εχω δουλεψει ποτε led.

Νομιζω οτι μεχρι να βαλεις ψαρια μπορεις να πουσαρεις το co2 για να παρουν τα πανω τους τα φυτα

Γιωργο cuba καλητερα να μη βαλεις,ειναι πολυ δυσκολη,καλητερα να βαλεις marsilea που θεωρητικα ειναι ειναι πιο ευκολη.Τωρα ο φωτισμος σου νομιζω ειναι λιγος,αν και δεν εχω δουλεψει ποτε led.

Νομιζω οτι μεχρι να βαλεις ψαρια μπορεις να πουσαρεις το co2 για να παρουν τα πανω τους τα φυτα

επειδη ειναι χαμηλο σε υψος το ενυδρειο : 30cm - 5cm βυθο μας μενει 25 cm και τα 5w led οπως και να το κανουμε φωτιζουν ''καλα'' για αυτο ελεγα να το δοκιμασω :D . Για να μην του ''καρφωσω'' μια mh 150αρα που εχω και καθεται :hysterical::hysterical:

επειδη ειναι χαμηλο σε υψος το ενυδρειο : 30cm - 5cm βυθο μας μενει 25 cm και τα 5w led οπως και να το κανουμε φωτιζουν ''καλα'' για αυτο ελεγα να το δοκιμασω :D . Για να μην του ''καρφωσω'' μια mh 150αρα που εχω και καθεται :hysterical::hysterical:

Βαλτη και μετα θα βγεις πρωτος στο διαγωνισμο με τις αλγες :hysterical:

Εγω σου λεω να βαλεις marsilea,αλλα ειναι δυσκολο να την βρεις την ατιμη...

Βαλτη και μετα θα βγεις πρωτος στο διαγωνισμο με τις αλγες :hysterical:

Εγω σου λεω να βαλεις marsilea,αλλα ειναι δυσκολο να την βρεις την ατιμη...

για σενα ειναι δυσκολο ... :D μπορω να την παραγγειλω το εχω ξανακανει με αλλο φυτο που ηθελα :hysterical:

για σενα ειναι δυσκολο ... :D μπορω να την παραγγειλω το εχω ξανακανει με αλλο φυτο που ηθελα :hysterical:

Να σου πω..την ψαχνω ενα μηνα και κανεις δεν ειχε ενα κλαδεματακι να μου δωσει και τελικα πηρα να δοκιμασω το glossostigma elatinoides σημερα,θα δω πως θα παει και θα σου πω αν ειναι να δοκιμασεις και αυτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...