evripidis 15 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 15 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδιά δεν έχω μετρήσεις, διότι δεν έχω τεστάκια. Ανοίγω αυτή την ανάρτηση μήπως και κάποιος γνωρίζει τι είναι αυτό και αν προλαβαίνω να το σώσω. Όλα τα υπόλοιπα είναι μια χαρά. Αυτός από χθες με έκανε κάποια νερά, και σήμερα το πρωί όταν τον είδα, είχε μαυρίσει, από το κεφάλι μέχρι το πτερύγιο έχει ψιλοασπρίσει, το πτερύγιο του το έχει μαζεμένο, κολυμπάει (προσπαθεί τουλάχιστον) κάθετα μόνο και αρχίζει να βυθίζετε σιγά σιγά. Δεν έκανα καμιά αλλαγή στο ενυδρείο και καμία νέα ενέργεια. Απλά συνέβη. Έχει κάποιος ιδέα τι είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 15 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 15 Σεπτεμβρίου 2011 αφου δεν μας λες μετρησεις.....αντε να μαντεψω. μοιαζει ισως με παρασιτικο προβλημα. θα ηθελα ειλικρινα να ξερω ομως τις μετρησεις σου,ιδιαιτερα αμμωνια,νιτρωδη,νιτρικα για να σου πω με βεβαιοτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evripidis 15 Σεπτεμβρίου 2011 Author #3 Share 15 Σεπτεμβρίου 2011 αφου δεν μας λες μετρησεις.....αντε να μαντεψω. μοιαζει ισως με παρασιτικο προβλημα. θα ηθελα ειλικρινα να ξερω ομως τις μετρησεις σου,ιδιαιτερα αμμωνια,νιτρωδη,νιτρικα για να σου πω με βεβαιοτητα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα τεστς και το αναγράφω μόνο και μόνο επειδή τα οπτικά συμπτώματα είναι πολύ χαρακτηριστικά και πολύ πιθανών να προέρχονται από "κάτι" που εσείς ως παλαιότεροι με μεγαλύτερη εμπειρία το αναγνωρίζετε με μιας. Ίσως δυσχαιρένω την κατάσταση χωρίς τα νούμερα, αλλά πάντα υπάρχει ελπίδα, όχι μόνο τύχης αλλά και παρόμοιας εμπειρίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 15 Σεπτεμβρίου 2011 #4 Share 15 Σεπτεμβρίου 2011 απο εμπειρια,συνηθως οταν ενα γκαμπι αρχιζει να στραβωνει,να κολυμπαει περιεργα κλπ...συνηθως το χανουμε. στην περιπτωση τη δικη σου δεν ειναι το συγκεκριμενο ψαρι αλλα το ζητουμενο ει αι εαν και εφοσων εχεις καποια αρρωστεια να μην κολλησουν και οι υπολοιποι.γιαυτο και οτι και να διαβασεις εδω μεσα εαν δεν υπαρχουν τεστ να μας οδηγησουν με ασφαλεια σε σωστο συμπερασμα,δεν θα βγει ακρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristinakar 15 Σεπτεμβρίου 2011 #5 Share 15 Σεπτεμβρίου 2011 Χωρίς να έχω εμπειρία , ειδικά με guppy, αλλά να κάνω μια παρατήρηση; Σαν να είναι και ψιλοφαγωμένη η ουρίτσα του, ή κάνω λάθος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
evripidis 15 Σεπτεμβρίου 2011 Author #6 Share 15 Σεπτεμβρίου 2011 Χωρίς να έχω εμπειρία , ειδικά με guppy, αλλά να κάνω μια παρατήρηση; Σαν να είναι και ψιλοφαγωμένη η ουρίτσα του, ή κάνω λάθος; Δεν κάνεις λάθος. Φαίνεται να έχει φύγει ένα πολύ μικρό κομμάτι από τη μια γωνία. Το point είναι πως δεν έχω επιθετικότητα μέσα στο ενυδρείο από κανέναν σε κανέναν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristinakar 15 Σεπτεμβρίου 2011 #7 Share 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν κάνεις λάθος. Φαίνεται να έχει φύγει ένα πολύ μικρό κομμάτι από τη μια γωνία. Το point είναι πως δεν έχω επιθετικότητα μέσα στο ενυδρείο από κανέναν σε κανέναν. ..Fin rot μήπως? Δεν ξέρω, απλώς παρατηρήσεις έκανα μήπως και βοηθήσω. Κάποιος πιο έμπειρος σίγουρα θα ξερει όταν δει και μετρήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 15 Σεπτεμβρίου 2011 #8 Share 15 Σεπτεμβρίου 2011 Αλλαγή νερού μεγάλη και furan2 για τα υπόλοιπα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
evripidis 15 Σεπτεμβρίου 2011 Author #9 Share 15 Σεπτεμβρίου 2011 απο εμπειρια,συνηθως οταν ενα γκαμπι αρχιζει να στραβωνει,να κολυμπαει περιεργα κλπ...συνηθως το χανουμε. Και έτσι κι έγινε...δεν πρόλαβα να το σώσω. Ξαφνικά μέσα σε 12-14 ώρες....μας άφησε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος