Geosid 13 Σεπτεμβρίου 2011 #26 Share 13 Σεπτεμβρίου 2011 Τωρα διαβαστε Ο δασκαλος 13 ζητα Μεγαλα ψαρια. Του πουλανε 4 σεβερουμ ,1 γαιοφαγο ,1 σκατοφαγο 250 ΕΥΡΟ!!!!!!!!!!!!! ΦΥΣΙΚΑ ξερουμε ουι τα ψαρια αυτα μεγαλωνουν γρηγορα! Ο αρχαριος το ξερει? Ετσι <ψαρευουν> πελατες. πετρος ΥΓ. Δεν <ειδα>κανενα σας να βαλετε αυτη την παραμετρο Τι εχετε να πειτε γι αυτο? πετρος ζητα μεγαλα ψαρια αλλα δεν νομιζω να θελει να τα βαλει σε 60λιτρα , πιστευω πως ειναι ενημερωμενος οσων αφορα τις συνθηκες διαβιωσης και τις απαιτησεις που εχουν . οποτε θεωριτικα θα εχει κανει τα ''κουμαντα'' του για το που θα μπουν τα ψαρια . και εγω ειδα σε αγγελια να πωλειται ζευγαρι 250 ευρο και κατα τη γνωμη μου να μην τα αξιζουν τα λεφτα τους τα ψαρια , αλλος μπορει να τα δωσει τα λεφτα γιατι κατι του εκανε ''κλικ'' στο ψαρι που δεν εκανε σε μενα και οχι επειδη τον ποιασανε ''κοροιδο'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 13 Σεπτεμβρίου 2011 #27 Share 13 Σεπτεμβρίου 2011 Αυτοι που πουλανε σ αυτες τις τιμες δεν ειναι θυματα ψαχνουν για θυματα. Δεν εγραψα πουθενα για επαγγελματιες,αυτοι που πουλανε τους εχουν ξεπερασει μια και τα λεφτα ειναι μαυρα! πετρος Με χαρα διαβαζω οτι πολλοι χαριζουν χωρις να μπουν στο κοπο να βαλουν αγγελια. Ετσι μπραβο! πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 14 Σεπτεμβρίου 2011 Author #28 Share 14 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Ο καθαροαιμος χομπιστας χαριζει δεν πουλα! Κατ αρχην αυτη ειναι η γνωμη μου και νομιζω οτι σε αυτο το φιλικο φορουμ μπορει να εκφρασει ο καθενας την γνωμη του <ανοικτα> η οχι? Εντυπωση μου κανει οτι οσοι ενοχληθηκαν εχουν πουλησει και οσο ποιο πολυ τοσο ποιο εντονα! Μιας και ειμαι στο χομπι 31 χρονια απο τα πρωτα μας βηματα ολοι οι παλιοι ο ενας στηριζε τον αλλον ημαστε ΟΛΟΙ μια παρεα. Ο ενας χαριζε στον αλλον οταν ειχε γεννα η αλλαζε τα ψαρια. Δεν περνουσε απο το μιαλο μας να ζητησουμε ΛΕΦΤΑ. Ισως ειμαστε ποιο ρομαντικοι. Ισως τον συνχομπιστα να μην τον <βλεπαμε> τσεπη. Εγω ηθικα νοιωθω ωραια οταν χαρισω ψαρι η φυτο σε εναν φιλο. Λενε πολλοι οτι αν χαρισω δεν ξερω σε τι <χερια >θα πεσουν ενω αν πωλησουν δεν τους ενδιαφερει! Εδω παμε αναποδα. Επιλεγω που θα χαρισω! ενω αν παρω λεφτα τι με νοιαζει? Ετσι εξεταζω την ψυχολογια καθε χομπιστα. Σ αυτο το φορουμ εχω δει να πουλανε ψαρια ποιο ακριβα απο τα μαγαζια που εχουν Φ.Π.Α. και λειτουργικα εξοδα. Σ αυτο το Φορουμ εχω δει να πουλα πακου 100 ε. Μηπως αυτοι που πουλουν σ αυτες τις τιμες πονταρουν σε αρχαριους που δεν ξερουν τα ψαρια και τις τιμες τους? Με αυτην την εννοια εγραψα Ο ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ ΧΟΜΠΙΣΤΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑ. Αυτα προς το παρον.... πετρος Φίλε Πέτρο καλημέρα Δεν θέλω να φιλονικήσω με κανέναν και αν ο τρόπος που έγραψα ήταν κάπως επιθετικός ζητώ πραγματικά συγνώμη. Σε αυτό το φόρουμ που κοντεύω δύο χρόνια, έχω χαρίσει πάρα πολλά πράγματα, είτε απο αγγελία, είτε σε παιδιά που έχουμε γνωριστεί μέσω του φόρουμ χωρίς αγγελία. Ακόμη και μεγάλους δίσκους που φυσικά γνωρίζεις την αξία τους σαν δισκάς που είσαι. Όπως έγραψα παραπάνω ένοιωσα κοροϊδο πολλές φορές αλλά συνέχιζα να χαρίζω και να μην ζητάω λεφτά, μπορούν όλα αυτά να τα επιβαβεβαιώσουν πολλά παιδιά εδώ. Έβαλα όμως αγγελία κάποιους δίσκους μου και κάποια ξύλα ζητώντας λεφτά, γιατί τα χρυσοπλήρωσα και έτσι ένιωσα (τα πήρα 145 ευρώ το ένα και 137 ευρώ το άλλο και τα έδωσα 45 αν θες να ξέρεις). Και τι συνέβει; Πήρα μήνυμα μετά από 2-3 μέρες "φίλε αν δεν μπορείς να τα πουλήσεις γιατί δεν μου τα χαρίζεις"; Ένιωσα το αίμα να μου καίει το κεφάλι. Και είπα μέσα μου "Βρήκαν τον ΜΑ...Α και κάνουν ότι θέλουν". Ειδα κολλητά και το "ο καθαρόαιμος χομπίστας χαρίζει δεν πουλά" και το εγκεφαλικό δεν αργούσε, ελπίζω να με καταλαβαίνεις. Στα λεγόμενά σου τώρα. Ναι, υπάρχουν κάποιοι εδώ που πραγματικά σκίζουν. Κάποιος είδε την τρέλα μου με τους δίσκους και έτρεξε να μου πουλήσει ζευγάρι με 380 ευρώ Αν δεν με πιστεύετε ζητώ την άδεια απο τους συντονιστές να δημοσιοποιήσω το πμ χωρίς να φαίνεται βέβαια το όνομα του μέλους. Αυτοί είναι λίγοι έως ελάχιστοι. Δεν σημαίνει όμως ότι αυτό το 1-2% που το κάνει αυτό είναι και το σύνολο του φόρουμ. Δεν βγάζουμε κακούς χομπίστες τους υπόλοιπους. Ένας καλός χομπίστας αν κρίνει ότι ένα ψάρι που είναι καλό, το αγοράζει με 2-3-4 ευρώ που ζητάει κάποιος επειδή προσπάθησε πάρα πολύ για να το μεγαλώσει, γιατί καταλαβαίνει τον κόπο του. Δεν σπεύδει να το πάρει μόλις (επειδή ο χομπίστας βιάζετε ή δεν έχει άλλο χώρο) το βγάλει στα "χαρίζεται". Και φυσικά νομίζω ότι από τους περισσότερους που πουλάνε, κανείς δεν βλέπει τον άλλο ως τσέπη. Έχουν οι ίδιοι βάλει το χέρι στην τσέπη, έχουν κοπιάσει, έχουν ξενυχτήσει για το χόμπι. Δεν σου κάνω προσωπική επίθεση και σίγουρα σε θεωρώ ένα πολύ καλό και σωστό συνχομπίστα που θέλεις να βοηθάς με τον τρόπο σου όταν μπορείς. Ήσουν όμως η αφορμή με αυτό τον "απόλυτο" τρόπο που έγραψες να βγάλω λίγο το παράπονό μου προς συζήτηση. Σίγουρα δεν ήσουν η αιτία. Έγινε επεξεργασία 14 Σεπτεμβρίου 2011 - Mpampis11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 14 Σεπτεμβρίου 2011 #29 Share 14 Σεπτεμβρίου 2011 εγω παντως πιστευω οτι δεν παιζει κανενα ρολο αν πουλας η χαριζεις για να εισαι καλος χομπιστας.καλος χομπιστας λεγεται και αυτος που εχει πιρανχα και τα ταιζει με αλλα ψαρακια ζωντανα.ενα κοπαδι ροδοστομους που χαρισα κατελειξαν στην κοιλια τους. η εγω πχ ειμαι καλυτερος χομπιστας επειδη εγω χρημα (που δεν εχω )και δινω 100 ευρω το μηνα για το χομπι η ο φιλος που δινει 10-20 ευρο; παντως σε πολλες συναντησεις οι συνχομπιστες εχουν φερει και χαριζουν διαφορα (κλαδεματα -σαλιγκαρια -γαριδες κλπ). και οι χομπιστες που πουλανε διαφορα ψαρια -αναλωσιμα δεν ειναι καλοι χομπιστες;οποιος μπορει και αφιερωνει αγαπη και μερακι σε αυτο χομπι και μοιραζεται τις γνωσεις του σαν πιο εμπειρος με αλλους αυτος ειναι για μενα ο καλος χομπιστας και οχι αν πουλαει η χαριζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 14 Σεπτεμβρίου 2011 #30 Share 14 Σεπτεμβρίου 2011 Ο καθαροαιμος χομπιστας χαριζει δεν πουλα! Κατ αρχην αυτη ειναι η γνωμη μου και νομιζω οτι σε αυτο το φιλικο φορουμ μπορει να εκφρασει ο καθενας την γνωμη του <ανοικτα> η οχι? 1. Εντυπωση μου κανει οτι οσοι ενοχληθηκαν εχουν πουλησει και οσο ποιο πολυ τοσο ποιο εντονα! Μιας και ειμαι στο χομπι 31 χρονια απο τα πρωτα μας βηματα ολοι οι παλιοι ο ενας στηριζε τον αλλον ημαστε ΟΛΟΙ μια παρεα. 2. Ο ενας χαριζε στον αλλον οταν ειχε γεννα η αλλαζε τα ψαρια. Δεν περνουσε απο το μιαλο μας να ζητησουμε ΛΕΦΤΑ. Ισως ειμαστε ποιο ρομαντικοι. Ισως τον συνχομπιστα να μην τον <βλεπαμε> τσεπη. Εγω ηθικα νοιωθω ωραια οταν χαρισω ψαρι η φυτο σε εναν φιλο. 3. Λενε πολλοι οτι αν χαρισω δεν ξερω σε τι <χερια >θα πεσουν ενω αν πωλησουν δεν τους ενδιαφερει! Εδω παμε αναποδα. Επιλεγω που θα χαρισω! ενω αν παρω λεφτα τι με νοιαζει? 4. Ετσι εξεταζω την ψυχολογια καθε χομπιστα. Σ αυτο το φορουμ εχω δει να πουλανε ψαρια ποιο ακριβα απο τα μαγαζια που εχουν Φ.Π.Α. και λειτουργικα εξοδα. Σ αυτο το Φορουμ εχω δει να πουλα πακου 100 ε. Μηπως αυτοι που πουλουν σ αυτες τις τιμες πονταρουν σε αρχαριους που δεν ξερουν τα ψαρια και τις τιμες τους? Με αυτην την εννοια εγραψα Ο ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ ΧΟΜΠΙΣΤΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑ. Αυτα προς το παρον.... πετρος 1. Δεν παρακολουθησα τη "διενεξη" σου με τους χομπιστες αλλα σκεφτηκες μηπως οτι τους προσβαλεις λεγοντας τους μπασταρδους χομπιστες και οχι καθαροαιμους επειδη εχουν αλλο σκεπτικο απο τη δικο σου και παιρνουν διαφορετικα τις αποφασεις τους? Οπως εκφρασες τη γνωμη σου ανοιχτα το ιδιο εκαναν ολοι. 2. Μιλας για τους φιλους σου. Εδω καποιοι ξεχωρισαν κι αυτοι τις διαφορετικες επιλογες τους αναλογα που πηγαιναν τα ψαρια. Καποιοι δεν εχουν τη δυνατοτητα να συντηρουν αλλο ενα ενυδρειο και πρεπει να δωσουν τα ψαρια τους. Αν δεν βρουν φιλο τους να τα δωσουν τι πρεπει δλδ να κανουν? 3. Δεν διαβασες καλα το σκεπτικο τους μαλλον. 4. Γιαυτο και δεν εξετασες σωστα την "ψυχολογια" τους Στα αλλα θα συμφωνησω. Καλημερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nervas 14 Σεπτεμβρίου 2011 #31 Share 14 Σεπτεμβρίου 2011 Πολύ ωραίο θέμα ηθικής υπόστασης ανοίξατε παιδιά και καλό είναι να διατηρείτε σε καλό κλίμα η ανταλλαγή απόψεων Το απίθανο είναι ότι όλες οι απόψεις είναι καλές και τις συμμερίζομαι, αλλά ας πω και εγώ την δική μου άποψη. ναι! ο καλός χομπίστας χαρίζει και δεν πουλά(σε αυτόν που εκτιμά και ξέρει ότι θα πάνε σε καλά χέρια). ναι! βεβαίως! πουλά όταν κάτι το έχει χρυσοπληρώσει και βγάζει αγγελία σε ενδεικτική τιμή ανάλογα με την χρήση και την αξία μεταπώλησης! Βασικό όμως είναι ότι ακόμη και αν πουλά ή χαρίζει, αν δεν προάγει το χόμπι και την ευγενή άμυλα δεν κάνει τίποτα για να ονομάζεται ''καλός χομπίστας'' και φυσικά να διατηρεί και ένα καλό σύστημα με σωστή μεθοδολογία όπου αυτό με αξιοκρατική χρήση του όρου '' καλός χομπίστας'' και όχι με μεταφορική έννοια του δωρητή και του αγαθοευεργέτη ή του σωστού επαγγελματία μεταπώλησης πραγμάτων. Θεωρώ ότι έχω βοηθήσει αρκετούς χομπίστες και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για αυτό και όσο με παίρνει θα συνεχίσω να το κάνω, έχω χαρίσει κατά καιρούς σε άγνωστους που δεν έχουν εκτιμήσει και μου υπήρχε και περίπτωση που μου είπαν με θράσος αφού χαρίζεις δώσε και αυτό το φωτιστικό αφού κάθεται, έχω χαρίσει και σε φίλους που εκτίμησαν και θα συνεχίζω να χαρίζω γιατί εκτιμούν και τους εκτιμώ, αλλά! εγώ έχω πουλήσει και πουλάω πράγματα που πλήρωσα όπως και κλαδέματα από κοράλλια που πλήρωσα να φέρω από το εξωτερικό και θα συνεχίσω να το κάνω! επίσης θεωρώ ότι πρέπει να διατηρούμε ένα ωραίο σύστημα και με τον τρόπο μας όσο μπορούμε να προάγουμε το χόμπι όσο και όπως μας παίρνει, ακόμη και με αυτόν τον τρόπο(πουλώντας) θεωρώ ότι προάγω το χόμπι μιας και ασχολούμαι να φέρνω σπάνια κοράλλια και χρώματα. Όπως αναφέρετε άλλο ο ''σωστός'' χομπίστας και άλλο αυτός που ασχολείται για να πουλήσει και να εκμεταλλευτεί αμάθεια νέων χομπίστων και να μην προάγει το χόμπι ή και δεν είναι απαραίτητο να το προάγει απλά να το διατηρεί σωστά διατηρώντας ένα ωραίο σύστημα. Αυτή είναι η τοποθέτηση μου, δεν είναι απόλυτη και σίγουρα όχι η πιο σωστή αλλά είναι η άποψη μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 14 Σεπτεμβρίου 2011 #32 Share 14 Σεπτεμβρίου 2011 Πολύ ωραίο θέμα ηθικής υπόστασης ανοίξατε παιδιά και καλό είναι να διατηρείτε σε καλό κλίμα η ανταλλαγή απόψεων Το απίθανο είναι ότι όλες οι απόψεις είναι καλές και τις συμμερίζομαι, αλλά ας πω και εγώ την δική μου άποψη. ναι! ο καλός χομπίστας χαρίζει και δεν πουλά(σε αυτόν που εκτιμά και ξέρει ότι θα πάνε σε καλά χέρια). ναι! βεβαίως! πουλά όταν κάτι το έχει χρυσοπληρώσει και βγάζει αγγελία σε ενδεικτική τιμή ανάλογα με την χρήση και την αξία μεταπώλησης! Βασικό όμως είναι ότι ακόμη και αν πουλά ή χαρίζει, αν δεν προάγει το χόμπι και την ευγενή άμυλα δεν κάνει τίποτα για να ονομάζεται ''καλός χομπίστας'' και φυσικά να διατηρεί και ένα καλό σύστημα με σωστή μεθοδολογία όπου αυτό με αξιοκρατική χρήση του όρου '' καλός χομπίστας'' και όχι με μεταφορική έννοια του δωρητή και του αγαθοευεργέτη ή του σωστού επαγγελματία μεταπώλησης πραγμάτων. Θεωρώ ότι έχω βοηθήσει αρκετούς χομπίστες και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για αυτό και όσο με παίρνει θα συνεχίσω να το κάνω, έχω χαρίσει κατά καιρούς σε άγνωστους που δεν έχουν εκτιμήσει και μου υπήρχε και περίπτωση που μου είπαν με θράσος αφού χαρίζεις δώσε και αυτό το φωτιστικό αφού κάθεται, έχω χαρίσει και σε φίλους που εκτίμησαν και θα συνεχίζω να χαρίζω γιατί εκτιμούν και τους εκτιμώ, αλλά! εγώ έχω πουλήσει και πουλάω πράγματα που πλήρωσα όπως και κλαδέματα από κοράλλια που πλήρωσα να φέρω από το εξωτερικό και θα συνεχίσω να το κάνω! επίσης θεωρώ ότι πρέπει να διατηρούμε ένα ωραίο σύστημα και με τον τρόπο μας όσο μπορούμε να προάγουμε το χόμπι όσο και όπως μας παίρνει, ακόμη και με αυτόν τον τρόπο(πουλώντας) θεωρώ ότι προάγω το χόμπι μιας και ασχολούμαι να φέρνω σπάνια κοράλλια και χρώματα. Όπως αναφέρετε άλλο ο ''σωστός'' χομπίστας και άλλο αυτός που ασχολείται για να πουλήσει και να εκμεταλλευτεί αμάθεια νέων χομπίστων και να μην προάγει το χόμπι ή και δεν είναι απαραίτητο να το προάγει απλά να το διατηρεί σωστά διατηρώντας ένα ωραίο σύστημα. Αυτή είναι η τοποθέτηση μου, δεν είναι απόλυτη και σίγουρα όχι η πιο σωστή αλλά είναι η άποψη μου Γιωργο κατα καιρους βγαζεις κοραλια για πουλημα οπου ΔΕΝ τα βρισκεις ευκολα στην Ελλαδα Η δεν τα βρισκεις καθολου στην Ελλαδα , οι τιμες που δινεις ειναι οντως ενδικτικες σε σχεση με τη σπανιοτητα του καθε κοραλιου , στην προκειμενη περιπτωση ( γνωμη μου ειναι ) οτι ποιο πολυ βοηθας το χομπυ και δεν κοιτας τα ''εσοδα'' . Την ποικιλια και την ποιοτητα που εχεις σε κοραλια προσωπικα δεν την εχω δει σε αλλο ενυδρειο . οποτε καλα κανεις και τα μοιραζεις και σε αλλους Η τελευταια σου προταση ειναι ολο το ζουμι !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 15 Σεπτεμβρίου 2011 #33 Share 15 Σεπτεμβρίου 2011 Ο καθαροαιμος χομπιστας χαριζει δεν πουλα το εγραψα για εσας την γεννια που ερχεται οχι για μενα. Θελω να δειξω την νοοτροπια που αλλαζει σιγα σιγα σε συγκρισει με το παρελθον. Εμενα με ενδιαφερει ο νεος χομπιστας που γινεται <θυμα>.Δεν θελω να φυγει αποτο χομπι. Προσεχτε οτι οι αγγελιες καθε μερα γινονται και ποιο πολλες σε βαρος των αθρων! Ετσι που παμε σε λιγο το ΦΟΡΟΥΜ θα ειναι μονο αγγελιες. πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος