Jump to content

Σωστός χομπίστας;

Recommended Posts

Παίρνοντας αφορμή από συνχομπίστα εδώ στο φόρουμ, που έχω πέσει τυχαία πάνω σε δημοσιεύσεις του και λέει ότι ο Σωστός Χομπίστας χαρίζει, δεν πουλάει, αναρωτιέμαι....

Εγώ, συνήθως χαρίζω, έχω χαρίσει πολλά σε πολλά μέλη, μερικές φορές όμως κάτι πρέπει να το πουλήσω, είτε γιατί το έχω πληρώσει ακριβά, είτε γιατί έτσι νιώθω ρε παιδί μου, τότε είμαι Κακός Χομπίστας;

Και ένας καλός χομπίστας πρέπει μόνο να πληρώνει και αν δεν θέλει κάτι να το χαρίζει;

Και κάποιος που πραγματικά έχει ανάγκη να πουλήσει κάτι λόγο οικονομικού προβλήματος, πάλι είναι κακός χομπίστας;

Δηλαδή αυτός είναι ένας από τους κανόνες του σωστού χομπίστα;

Θα ήθελα τις γνώμες σας γιατί κάτι με εκνευρίζει σε αυτό και νιώθω και άβολα.

Κάνε αυτό που νιώθεις έτσι ώστε να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. :D

Εγώ μόνο ένα πράγμα θεωρώ απαράδεκτο, να ζητάς χρήματα για κάτι που σου έχει χαριστεί. :hysterical:

Για μένα όπως το θέτεις ο σωστός χομπίστας (που δεν δουλεύει για την πλάκα του και έχει τις καθημερινές ανάγκες που έχουμε σχεδόν όλοι εμείς) χαρίζει κάτι που του περισσεύει και δεν του έχει στοιχίσει (η έχει στοιχίσει ελάχιστα) όπως εύκολες γέννες, κλαδέματα, φυτά, απλά μικρά και φτηνά ενυδρειακά γκατζετάκια.

Όταν όμως πρόκειται για αντικείμενα που έχουν αγοραστεί (και μερικά ΠΟΛΥ ακριβά) δεν είναι δυνατόν να τα χαρίσεις. Δεν είναι σωστό να πουλάς σε τιμές ελάχιστα κάτω της αγοράς ως νέου (δεν θα το πάρει και κανείς) αλλά σε λογικές τιμές ώστε και εσύ να πάρεις πιο εύκολα το επόμενο που θέλεις (μεγαλύτερο, πιο καλής ποιότητας η απλά επειδή έχεις ανάγκη τα λεφτά) και αυτός που θα το πάρει να πάρει κάτι χρηστικό σε καλή τιμή.

Αλλά στην τελική για μένα σωστός χομπίστας είναι αυτός που κάνει αυτό που αγαπάει και χαίρεται να το μοιράζεται και με άλλους και επίσης δεν το κάνει με απόλυτο σκοπό το κέρδος

Κάνε αυτό που νιώθεις έτσι ώστε να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. :D

Εγώ μόνο ένα πράγμα θεωρώ απαράδεκτο, να ζητάς χρήματα για κάτι που σου έχει χαριστεί. :hysterical:

Το έχω φάει στην μάπα και αυτό. Χάρισα ζευγάρι δίσκων μου σε κολλητό που του πέθαναν όλοι οι δικοί του από χαλασμένο θερμαντήρα και τα είδα τυχαία σε σπίτι άλλου χομπίστα σχεδόν άγνωστου, αγορασμένα από τον φίλο μου σε υψηλότατη τιμή γιατί ήταν αποδεδειγμένο ζευγάρι. Εμένα ο "φίλος" μου είπε ότι και αυτά του πέθαναν σε λίγες μέρες και μου είχε πεί και στην πλάκα ότι του έδωσα άρρωστα ψάρια.

Για μένα όπως το θέτεις ο σωστός χομπίστας (που δεν δουλεύει για την πλάκα του και έχει τις καθημερινές ανάγκες που έχουμε σχεδόν όλοι εμείς) χαρίζει κάτι που του περισσεύει και δεν του έχει στοιχίσει (η έχει στοιχίσει ελάχιστα) όπως εύκολες γέννες, κλαδέματα, φυτά, απλά μικρά και φτηνά ενυδρειακά γκατζετάκια.

Όταν όμως πρόκειται για αντικείμενα που έχουν αγοραστεί (και μερικά ΠΟΛΥ ακριβά) δεν είναι δυνατόν να τα χαρίσεις. Δεν είναι σωστό να πουλάς σε τιμές ελάχιστα κάτω της αγοράς ως νέου (δεν θα το πάρει και κανείς) αλλά σε λογικές τιμές ώστε και εσύ να πάρεις πιο εύκολα το επόμενο που θέλεις (μεγαλύτερο, πιο καλής ποιότητας η απλά επειδή έχεις ανάγκη τα λεφτά) και αυτός που θα το πάρει να πάρει κάτι χρηστικό σε καλή τιμή.

Αλλά στην τελική για μένα σωστός χομπίστας είναι αυτός που κάνει αυτό που αγαπάει και χαίρεται να το μοιράζεται και με άλλους και επίσης δεν το κάνει με απόλυτο σκοπό το κέρδος

Συμφωνω και ειμαι της ιδιας αποψης :D

Οταν ξεστησα το ενυδρειο μου χαρισα παρα πολλα πραγματα καποια αλλα τα πουλησα στη μιση τιμη γιατι χρειαζομουν καποια χρηματα.Ας πουμε μου ειχε χαρισει ενας φιλος απο εδω 5-6 γαριδες,οταν το ξεστησα ειχαν γινει 100 και ολες χαριστικαν σε αλλα παιδια.

Αυτοί που αντί να χαρίσουν ψαράκια σε άλλους συγχομπίστες, λένε θα δωθούν σε PET SHOP..... Και ζητάνε γι αυτά λεφτά ή ανταλλάγματα...πως ονομάζονται...οεο?????

Εμένα προσωπικά μου έχουν χαρίσει ενυδρείο και το πούλησα σε καλή τιμή για να μπορέσω να αγοράσω άλλα ενυδρειακά πράγματα που χρειαζόμουν. Δεν ξέρω αν αυτό με κάνει κακό χομπίστα στα μάτια κάποιων...Μια χαρά νιώθω πάντως!!! :D

Μα που ξανακουστηκε παλι αυτο!!! καποιος να κρινει καποιον σαν χομπιστα

με κριτηριο το αν χαριζω ή πουλαω αντικειμενα;;

Μπαμπη κανε αυτο που νιωθεις και αυτο που σε κανει να αισθανεσαι καλα με την συνειδηση σου...

Εγω προσωπικα ετσι λειτουργω.Εχω χαρισει κι εγω αρκετα πραγματα ενυδρειακα,αλλα οταν το οποιοδηποτε αντικειμενο ή ζωντανο πρεπει να το πουλησω γιατι εγω το εχω χρυσοπληρωσει ή γιατι εχω αναγκη τα χρηματα θα το πουλησω και ας με λενε κακο χομπιστα..μα ειναι δυνατον!!!

Πολύ καλή ερώτηση και πολύ σωστή η απορία σου.

Οι απαντήσεις βέβαια ποικίλουν ανάλογα με το ,από ποια σκοπία το βλέπει ο καθένας.

Εγώ θα απαντήσω από την δικιά μου σκοπιά που τώρα τελευταία έγινα "καλός χομπίστας"

Χάρισα τα σκαλαράκια μου.

Για να αναπαράγω αυτό το είδος ψαριού χριάστηκε εκτός απο το βασικό μου ενυδρείο να αγοράσω και ένα 120λίτρων για γεννήστρα και ένα 400 λίτρων για το μεγάλωμα των μωρών.Αυτό το κόστος δεν το υπολογίζω.

Από εκεί και πέρα για να μεγαλώσουν 100 μωρά το κόστος (αρτεμιών,φαγητού για 6 μήνες αλλαγών νερού 300λίτρα την εβδομάδα,αντιχλώρια και άλλα μαντζούνια καθώς και το κόστος ρεύματος 500W θερμοστάτες συνολικά για τα 2 εξτρα ενυδρεία + τα φίλτρα τους ) έφτασε τα 400-500 ευρώ το εξάμηνο.Δεν ξέρω μήπως λέω και λίγα.

Ετσι βγήκα "ως κακός χομπίστας"¨να τα πουλήσω 4-5 ευρώ το καθένα.Ακριβώς τα έξοδά μου.Ενα ψάρι που ξέρετε πόσο κάνει έξω.Με τα βίας το Forum Μπορόυσε να μου απορροφήσει 15 με 20.Η καλύτερη τιμή που βρήκα στα μαγαζιά ήταν τα 0 ευρώ εκτος από ένα μαγαζί που μου έδωσε 0,1 ευρώ. "Ασε θα τα τηγανίσω".

Μάλιστα σε ένα κατάστημα που το χάρισα καμια 40αρια δεν ήταν εκεί ο ιδιοκτήτης και δεν με πήρε να μου πει ούτε ευχαριστώ.

Ετσι τα ψάρια χαρίστηκαν ,η αναπαραγωγη σταμάτησε και τα ενυδρεία έκλεισαν.

Τελικά τι είμαι?"καλός ή κακός χομπίστας"????

Όταν πουλάς κάτι μεταχειρισμένο ενυδρειακό αποκλείεται να έχεις κέρδος.

Και ψάρι να πουλήσεις αποκλείεται να έχεις κέρδος κάνοντας αυτό το χόμπι.

Για παράδειγμα εγώ πουλάω μερικούς δίσκους μου γιατί πήρα κάποιους άλλους και δεν χωράνε στα ενυδρεία μου.

Δεν τους πουλάω για να κερδίσω αλλά γιατί τους έχω αγοράσει 2πλάσια και 3πλάσια από την τιμή που τους πουλάω και δεν μου βγαίνει να τους χαρίσω. Αισθάνομαι κορόϊδο, βλάκας όπως θέλεις πες το.

Κάτι δισκάκια που είχα ξαναχαρίσει παλαιότερα τα είδα μετά από 10 μέρες να πουλιούνται σε άλλο φόρουμ που δεν γράφω αλλά είμαι μέλος.

Έπειδή έχω φάει κατραπακιές σε αυτό το θέμα του χαρίσματος - σωστός χομπίστας γι' αυτό άνοιξα αυτό το θέμα.

Δεν έχω ανάγκη τα 10-15 ευρώ απλά δεν μπορώ άλλο να το βλέπω αυτό. Είμαι λάθος;

Πάντοτε να χαρίζεται και να πουλάτε με το κριτήριο που λέω στην υπογραφή μου.

Δυο ακραία παραδείγματα.

Δεν λέει να πουλάς κεραφοφυλό 5 ευρώ το ματσάκι ενώ βρωμά ο τόπος. Ούτε να χαρίσεις το τσιλερ σου επειδή ξέστησες το ενυδρείο σου.

Πολύ καλή ερώτηση και πολύ σωστή η απορία σου.

Οι απαντήσεις βέβαια ποικίλουν ανάλογα με το ,από ποια σκοπία το βλέπει ο καθένας.

Εγώ θα απαντήσω από την δικιά μου σκοπιά που τώρα τελευταία έγινα "καλός χομπίστας"

Χάρισα τα σκαλαράκια μου.

Για να αναπαράγω αυτό το είδος ψαριού χριάστηκε εκτός απο το βασικό μου ενυδρείο να αγοράσω και ένα 120λίτρων για γεννήστρα και ένα 400 λίτρων για το μεγάλωμα των μωρών.Αυτό το κόστος δεν το υπολογίζω.

Από εκεί και πέρα για να μεγαλώσουν 100 μωρά το κόστος (αρτεμιών,φαγητού για 6 μήνες αλλαγών νερού 300λίτρα την εβδομάδα,αντιχλώρια και άλλα μαντζούνια καθώς και το κόστος ρεύματος 500W θερμοστάτες συνολικά για τα 2 εξτρα ενυδρεία + τα φίλτρα τους ) έφτασε τα 400-500 ευρώ το εξάμηνο.Δεν ξέρω μήπως λέω και λίγα.

Ετσι βγήκα "ως κακός χομπίστας"¨να τα πουλήσω 4-5 ευρώ το καθένα.Ακριβώς τα έξοδά μου.Ενα ψάρι που ξέρετε πόσο κάνει έξω.Με τα βίας το Forum Μπορόυσε να μου απορροφήσει 15 με 20.Η καλύτερη τιμή που βρήκα στα μαγαζιά ήταν τα 0 ευρώ εκτος από ένα μαγαζί που μου έδωσε 0,1 ευρώ. "Ασε θα τα τηγανίσω".

Μάλιστα σε ένα κατάστημα που το χάρισα καμια 40αρια δεν ήταν εκεί ο ιδιοκτήτης και δεν με πήρε να μου πει ούτε ευχαριστώ.

Ετσι τα ψάρια χαρίστηκαν ,η αναπαραγωγη σταμάτησε και τα ενυδρεία έκλεισαν.

Τελικά τι είμαι?"καλός ή κακός χομπίστας"????

Αυτό λέω και εγώ. Τι;

Γιατί πρέπει μόνο να χαρίζουμε; Αυτό το απόλυτο του φίλου εδώ στο φόρουμ με έχει βγάλει έξω από τα ρούχα μου.

Και είδες, μόλις χάρισες έγινες ο καλύτερος. :D

Πάντοτε να χαρίζεται και να πουλάτε με το κριτήριο που λέω στην υπογραφή μου.

Δυο ακραία παραδείγματα.

Δεν λέει να πουλάς κεραφοφυλό 5 ευρώ το ματσάκι ενώ βρωμά ο τόπος. Ούτε να χαρίσεις το τσιλερ σου επειδή ξέστησες το ενυδρείο σου.

Να χαρίσεις όμως τα δισκάκια σου που τα έχεις μεγαλώσει από αυγουλάκια, με ξενύχτι, ώρες πάνω απο την γεννήστρα μην τυχόν και συμβεί τίποτα και διάφορα άλλα, και ας έχει βρωμίσει ο τόπος απο δισκάκια των 10 ευρώ είναι σωστό; Και να παίρνεις mail ότι "αφού δεν πουλιούνται δεν μου τα χαρίζεις αφού δεν τα θέλεις" και αυτό είναι σωστό;

Καλά ρε παιδιά αναρωτιέμαι, ο καλός χομπίστας φαίνεται από το αν πουλάει η όχι??

Ήμουν της άποψης οτι τα ζώα και τα φυτά δεν πρέπει να πωλούνται.

Κατέληξα στο συμπέρασμα πως μια λογική τιμή είναι προστασία για τα ίδια τα ζωντανά..

Αν κάποιος ενδιαφέρεται θα είναι διατεθειμένος να δώσει και κάποιο ποσόν..

Το" χαρίζεται" προκαλεί πολλούς στο να θέλουν να αποκτήσουν κάτι,και ας μην το χρειάζονται πραγματικά..

Ήμουν της άποψης οτι τα ζώα και τα φυτά δεν πρέπει να πωλούνται.

Κατέληξα στο συμπέρασμα πως μια λογική τιμή είναι προστασία για τα ίδια τα ζωντανά..

Αν κάποιος ενδιαφέρεται θα είναι διατεθειμένος να δώσει και κάποιο ποσόν..

Το" χαρίζεται" προκαλεί πολλούς στο να θέλουν να αποκτήσουν κάτι,και ας μην το χρειάζονται πραγματικά..

+1 :D

Φιλε μου Μπαμπη,καλος χομπιστας ειναι αυτος που δεν ειναι απολυτος και δεν κανει σαν να τα ξερει ολα.

:D

Παίρνοντας αφορμή από συνχομπίστα εδώ στο φόρουμ, που έχω πέσει τυχαία πάνω σε δημοσιεύσεις του και λέει ότι ο Σωστός Χομπίστας χαρίζει, δεν πουλάει, αναρωτιέμαι....

Εγώ, συνήθως χαρίζω, έχω χαρίσει πολλά σε πολλά μέλη, μερικές φορές όμως κάτι πρέπει να το πουλήσω, είτε γιατί το έχω πληρώσει ακριβά, είτε γιατί έτσι νιώθω ρε παιδί μου, τότε είμαι Κακός Χομπίστας;

Και ένας καλός χομπίστας πρέπει μόνο να πληρώνει και αν δεν θέλει κάτι να το χαρίζει;

Και κάποιος που πραγματικά έχει ανάγκη να πουλήσει κάτι λόγο οικονομικού προβλήματος, πάλι είναι κακός χομπίστας;

Δηλαδή αυτός είναι ένας από τους κανόνες του σωστού χομπίστα;

Θα ήθελα τις γνώμες σας γιατί κάτι με εκνευρίζει σε αυτό και νιώθω και άβολα.

Αγαπητε Μπαμπη, απο τη στιγμη που η εκτιμηση που δινει ο μεσος ανθρωπος σημερα σε κατι, γινεται με το χρημα, αναποφευκτα για να εκτιμήσει καποιος κατι που του δινεται πρεπει να το πληρωσει.

Ειναι μεγαλη κουβεντα αν πρεπει να γινεται ετσι γενικα ή οχι (η εκτιμηση σε κατι μεσω της χρηματικης του αξιας) και ας την αφησουμε εκτος του παρωντος θεματος.

Δεχομαστε λοιπον αυτην την "αρχη" και προχωραω σε μια καταθεση της αποψης μου γιατι ειναι ενδιαφερον θεμα και ετσι για να γινεται απλα συζητηση, αφου ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει τελικα.

Τα ζωντανα τουλαχιστον πιστευω οτι δεν πρεπει να χαριζονται παρα μονο να πωλουνται και οσο πιο ακριβα γινεται για να τα εκτιμησει ο μεσος αγοραστης

Οταν εχω αναγκαστει να χαρισω ζωντανο (γιατι δεν ειχε ζητηση στην πωληση), λυπομουν πολυ γιαυτο και για το μελλον του, περισσοτερο απο αυτα που πωλουσα. Κατανοητο πιστευω το γιατι.

Αυτα ομως εχουν την εξαιρεση στις συνδιαλλαγες μεταξυ γνωστων ή φιλων.

Εχει τυχει να χαρισω τελικα και οχι να πουλησω ζωντανο και εξοπλισμο, σε ατομα που ενδιαφερθηκαν για αγορα αλλα τελικα ηταν γνωστοι/φιλοι απο τα φορουμ και ηξερα οτι θα εκτιμουσαν το ζωντανο και χωρις να το πληρωσουν.

Οπως εχει τυχει και να επωφεληθω απο δωρεες ζωντανων. Τουλαχιστον ενημερωνω πριν την παραλαβη τους τον δωρητη, για τις συνθηκες που θα φιλοξενηθουν, οπως και ενημερωση μετα την παραλαβη για την πορεια τους, ετσι, για την περιπτωση που ενδιαφερεται και αυτος.

Η παραδοση ζωντανων σε πετσοπ, ειναι το ιδιο με το χαρισμα σε αγνωστο συνχομπιστα κατα την αποψη, μου αφου σε αγνωστο θα παει και παλι το ζωντανο.

Το χειροτερο ειναι, και εφιστω την προσοχη σε οποιον ενδιαφερεται, τα ψαρια που χαριζει να γινονται εν αγνοια του, τροφη για ψαρια-θηρευτες αλλων "συνχομπιστων".

Συμβαινουν κι αυτα δυστυχως.

Για τον εξοπλισμο, δεν εχει σημασια νομιζω τι θα κανει ο καθενας, σε σχεση με το "ποσο χομπιστας" ειναι.

Σημασια ("ηθικα") εχει μονο, να μη γινεται για πονηρους σκοπους.

Πχ καποιος να παιρνει συστηματικα οτι χαριζεται και να το πουλαει προς ιδιον οφελος.

Αν ομως αυτο που θα του χαριστηκε, το πουλησει καποια στιγμη για να αναβαθμισει το χομπι του, κανενα προβλημα κατα την αποψη μου.

Δεν με ενδιαφερει δλδ τι θα κανει ο χομπιστας αυτο που του χαρισα, αρκει να ειναι προς οφελος του χομπι, γιαυτο το λογο χαριστηκε και εξ αρχης.

Εν κατα κλειδι συμφωνω με την αποψη του Χρηστου : "Μήτηρ σοφίας η διάκριση"

Έγινε επεξεργασία - delta66

Αν ένας χομπίστας είναι "καλός" ή όχι ελάχιστη σχέση έχει με το αν πουλάει ή χαρίζει πράγματα ή ζωντανά. Προσωπικά νομίζω ή είσαι χομπίστας και ασχολήσαι σωστά με αυτό που αγαπάς ή δεν είσαι. Δεν υπάρχει λοιπόν καλός ή κακός χομπίστας. Όσα ενυδρεία και να έχεις, όσα λίτρα, ότι και να έχεις χαρίσει ή πουλήσει, αν δεν παρέχεις στα ψαράκια σου αυτά που χρειάζονται και δεν ενδιαφέρεσαι για αυτά, απλά δεν είσαι ενυδρειόφιλος.

Πιο σημαντικό για μένα είναι να ξέρω που θα πάνε τα ψαράκια μου παρά το πόσο θα τα πουλήσω. Πάντα βάζω τιμές στα ζωντανά που πουλάω άσχετα με το αν τελικά θα ζητήσω χρήματα από αυτόν που θα απαντήσει στην αγγελία. Παλιότεραπχ είχα βγάλει αγγελία για μια πεντάδα c. duplicareus σε τιμή 30 ή 40 ευρώ. Όταν κατάλαβα σε ποια χέρια θα πάνε ζήτησα έτσι συμβολικά 10 ευρώ. Σε αγγελία πώλησης , συνήθως, απαντούν μόνο όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται. Ενώ στο χάρισμα απαντά, πάλι συνήθως, όποιος προλάβει.

Τα λίγα φυτά που βγάζω κατά καιρούς από το ενυδρείο, πάντα τα χαρίζω. Άρχισα να ασχολούμαι πιο σοβαρά με το χόμπι, όταν κάποιοι μου χάρισαν φυτά. Έτσι ελπίζω με τα φυτάκια που δίνω κάποιος να κάνει ένα βηματάκι παραπάνω. Βέβαια λίγοι είναι αυτοί που θα το αναγνωρίσουν, αλλά δε βαριέσαι…

Το πόσο θα πουλήσεις κάτι, το αν θα το χαρίσεις, αν θα πουλήσεις κάτι που σου χάρισαν έχει να κάνει και με τις οικονομικές ανάγκες του καθένα. Μπορεί να χαρακτηριστείς "κλέφτης", "γύφτος", γενναιόδωρος ή δε ξέρω τι άλλο, αλλά όχι χομπίστας…

Φιλε μου Μπαμπη,καλος χομπιστας ειναι αυτος που δεν ειναι απολυτος και δεν κανει σαν να τα ξερει ολα.

:D

+ οπου μπορει να αποδειξει αυτα που ισχυριζεται, ακουει και τις αποψεις αλλων, δεν ειναι μονοπλευρος, παραδεχεται τα λαθη του, προσπαθει με σωστες συμβουλες - προτασεις να βοηθησει καποιον που εχει προβλημα,

εχω πουλησει αρκετα πραγματα μεσω του φοροθμ πιστεθω οτι δεν δαγκωσα κανεναν και οτι τα εδωσα τουλαχιστον στη μιση τιμη απο οτι καποιο πετ σοπ. Εχω χαρισει πολλα πραγματα ακομα και αν η αξια τους ηταν σχετικα μεγαλη δεν ειναι μονο η τιμη ποθ κανει καποιον σωστο χομπιστσ. ....... Ειναι το συνολο των ενεργειων που κανει καποιος στο χωρο.

Μην ξεχασω να αναφερω οτι αρκετοι χομπιστες μου εχουν χαρισει πραγματα η μου εψουν ποθλησει σε τιμη χαρισμα. ....

Ο σωστός χομπίστας φαίνεται από το σεβασμό που δίνει στα ζωντανά του την ώρα που θα τα αποχωριστεί.

Σε ποια χέρια θα τα δώσει και πόσο θα στεναχωρηθεί που δε θα τα συντηρεί πλέον.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό,πρέπει να γίνεται ανακύκλωση.Δίνω κάτι για να πάρω κάτι καινούριο.

Αρκεί να σεβόμαστε τον άνθρωπο που θα το πάρει και να είναι στην κατάσταση που εξηγούμε.

Έγινε επεξεργασία - FotisGt

Το αν είναι κάποιος καλός ή κακός το ξέρει μόνο ο ίδιος. Τώρα για το θέμα πώλησης δεν σε κάνει κακό επειδή θές να το δώσεις για κάποια χρήματα σε κάνει μ...κα όμως να το πουλάς ακριβώτερα απο την εκείνη στιγμή επικρατούσα τιμή στα καταστήμτα... Δηλαδή θές να βγάλεις κιόλας απο κάποιον συν-χομπίστα !!!

Καλά ρε παιδιά αναρωτιέμαι, ο καλός χομπίστας φαίνεται από το αν πουλάει η όχι??

ιδου η απορία.

Ο καθαροαιμος χομπιστας χαριζει δεν πουλα!

Κατ αρχην αυτη ειναι η γνωμη μου και νομιζω οτι σε αυτο το φιλικο φορουμ μπορει να εκφρασει ο καθενας την γνωμη του <ανοικτα> η οχι?

Εντυπωση μου κανει οτι οσοι ενοχληθηκαν εχουν πουλησει και οσο ποιο πολυ τοσο ποιο εντονα!

Μιας και ειμαι στο χομπι 31 χρονια απο τα πρωτα μας βηματα ολοι οι παλιοι ο ενας στηριζε τον αλλον ημαστε ΟΛΟΙ μια παρεα.

Ο ενας χαριζε στον αλλον οταν ειχε γεννα η αλλαζε τα ψαρια.

Δεν περνουσε απο το μιαλο μας να ζητησουμε ΛΕΦΤΑ.

Ισως ειμαστε ποιο ρομαντικοι.

Ισως τον συνχομπιστα να μην τον <βλεπαμε> τσεπη.

Εγω ηθικα νοιωθω ωραια οταν χαρισω ψαρι η φυτο σε εναν φιλο.

Λενε πολλοι οτι αν χαρισω δεν ξερω σε τι <χερια >θα πεσουν ενω αν πωλησουν δεν τους ενδιαφερει!

Εδω παμε αναποδα. Επιλεγω που θα χαρισω! ενω αν παρω λεφτα τι με νοιαζει?

Ετσι εξεταζω την ψυχολογια καθε χομπιστα.

Σ αυτο το φορουμ εχω δει να πουλανε ψαρια ποιο ακριβα απο τα μαγαζια που εχουν Φ.Π.Α. και λειτουργικα εξοδα.

Σ αυτο το Φορουμ εχω δει να πουλα πακου 100 ε.

Μηπως αυτοι που πουλουν σ αυτες τις τιμες πονταρουν σε αρχαριους που δεν ξερουν τα ψαρια και τις τιμες τους?

Με αυτην την εννοια εγραψα Ο ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ ΧΟΜΠΙΣΤΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑ.

Αυτα προς το παρον....

πετρος :D

Τωρα διαβαστε

Ο δασκαλος 13 ζητα Μεγαλα ψαρια.

Του πουλανε 4 σεβερουμ ,1 γαιοφαγο ,1 σκατοφαγο 250 ΕΥΡΟ!!!!!!!!!!!!!

ΦΥΣΙΚΑ ξερουμε ουι τα ψαρια αυτα μεγαλωνουν γρηγορα!

Ο αρχαριος το ξερει?

Ετσι <ψαρευουν> πελατες.

ΥΓ.

Δεν <ειδα>κανενα σας να βαλετε αυτη την παραμετρο

Τι εχετε να πειτε γι αυτο?

πετρος :hysterical:

Ο καθαροαιμος χομπιστας χαριζει δεν πουλα!

Κατ αρχην αυτη ειναι η γνωμη μου και νομιζω οτι σε αυτο το φιλικο φορουμ μπορει να εκφρασει ο καθενας την γνωμη του <ανοικτα> η οχι?

Εντυπωση μου κανει οτι οσοι ενοχληθηκαν εχουν πουλησει και οσο ποιο πολυ τοσο ποιο εντονα!

Μιας και ειμαι στο χομπι 31 χρονια απο τα πρωτα μας βηματα ολοι οι παλιοι ο ενας στηριζε τον αλλον ημαστε ΟΛΟΙ μια παρεα.

Ο ενας χαριζε στον αλλον οταν ειχε γεννα η αλλαζε τα ψαρια.

Δεν περνουσε απο το μιαλο μας να ζητησουμε ΛΕΦΤΑ.

Ισως ειμαστε ποιο ρομαντικοι.

Ισως τον συνχομπιστα να μην τον <βλεπαμε> τσεπη.

Εγω ηθικα νοιωθω ωραια οταν χαρισω ψαρι η φυτο σε εναν φιλο.

Λενε πολλοι οτι αν χαρισω δεν ξερω σε τι <χερια >θα πεσουν ενω αν πωλησουν δεν τους ενδιαφερει!

Εδω παμε αναποδα. Επιλεγω που θα χαρισω! ενω αν παρω λεφτα τι με νοιαζει?

Ετσι εξεταζω την ψυχολογια καθε χομπιστα.

Σ αυτο το φορουμ εχω δει να πουλανε ψαρια ποιο ακριβα απο τα μαγαζια που εχουν Φ.Π.Α. και λειτουργικα εξοδα.

Σ αυτο το Φορουμ εχω δει να πουλα πακου 100 ε.

Μηπως αυτοι που πουλουν σ αυτες τις τιμες πονταρουν σε αρχαριους που δεν ξερουν τα ψαρια και τις τιμες τους?

Με αυτην την εννοια εγραψα Ο ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ ΧΟΜΠΙΣΤΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑ.

Αυτα προς το παρον....

αυτοι που πουλανε σε αυτες τις τιμες και τετοια ψαρια ειναι τα ΄΄θυματα΄΄ οπου τους πασαραν το ψαρι απο καποιο πετσοπ χωρις να ξερουν καν τα βασικα ( πχ τελικο μεγεθος ψαριου , συνθηκες διαβιωσης κ.α ) , δεν εχω δει τοσο καιρο απο μελος του φορουμ οπου να ειναι ενεργο ''καιρο'' να πουλαει σε ''περιεργη'' τιμη καποιο ψαρι με σκοπο το κερδος . ''Αλεξιπτωτιστες'' εχω δει κατα καιρους που μπαινουν , γραφονται μονο και μονο για να πουλησουν Η για να αγορασουν κατι .

Απο εκει και μετα μπλεκεις τον χομπιστα με τον επαγγελματια .... Ο καταστηματαρχης θα κοιταξει να πουλησει ''παγακια σε εσκιμωους '' με σκοπο το κερδος , ελαχιστοι και μετρημενοι στα δαχτυλα ειναι οι ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ - επαγγελματιες , οπου τους βλεπεις ενεργους σε συζητησεις , τους ρωτας κατι και σου απαντανε ειλικρινα χωρις να τον νοιαζει οτι θα ''χασει'' απο την πωληση ενος ψαριου .

Τωρα μιας και μιλησαμε για τους αλεξιπτωτιστες και για αυτους οπου δεν ειχαν γνωση του τι αγορασαν παμε στους εμπειρους ....

Οπως ειπες σε αυτο εδω το φορουμ ειδες καποιον να πουλα πακου 100 ευρο .

Ετσι και εγω σε αυτο εδω το φορουμ ειδα ''εμπειρο'' χομπιστα να προτεινει salt bath με κοινο - μαγειρικο αλατι μεσα σε σακουλα ναυλον (ουτε καν σε καποιο λεκανακι )

Σε αυτο εδω το φορουμ διαβασα οτι το εκτοζον και το μπακτοπουρ ειναι δια πασα νοσο και ασθενεια ....

Καλο ειναι να μην κοιταμε απο ''ψιλα'' και μονοπλευρα .

Ειναι πολλοι απο εδω μεσα οπου εχουν χαρισει ψαρια , πραγματα , φυτα και ουτε καν εχουν μπει στο κοπο να βαλουν αγγελια και αυτο γιατι ξερουν που τα δινουν :hysterical:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...