maik78 6 Φεβρουαρίου 2012 #51 Share 6 Φεβρουαρίου 2012 Οποτε να τα αφησω και να μην ανησυχω??? δεν ενοχλουν σε κατι? Ένα είδος σπειρογραφου είναι. Δεν κάνουν κακό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thesom21 22 Απριλίου 2012 Author #52 Share 22 Απριλίου 2012 Ενα update... Το ενυδρειο παει μια χαρα. Αντικατεστησα το φωτιστικο με led bar και ειναι σουπερ. Θα χρειαστω μια πατεντουλα για την αυτοματη αναπληρωση... Εχω αγορασει της Tunze την 5017,καμια ιδεα πως να τη στησω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 22 Απριλίου 2012 #53 Share 22 Απριλίου 2012 φωτο στον λαο???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 22 Απριλίου 2012 #54 Share 22 Απριλίου 2012 Δεν είναι κάτι δύσκολο.Στήνεις τους σένσορες στο επίπεδο νερού που επιθυμείς συνδέεις τα καλώδια και την αντλία στον κουβά με το νερό που έχεις για αναπλήρωση και δοκιμάζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 22 Απριλίου 2012 #55 Share 22 Απριλίου 2012 wow!τελειο!πες μας τι μηχανηματα χρησιμοποιεις και αλλαγες νερου αν κανεις και πως αν μπορεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thesom21 22 Απριλίου 2012 Author #56 Share 22 Απριλίου 2012 @Αlexpsycho Πως στηνεται η αυτ.αναπληρωση ξερω...Τους σενσορες πως θα στερεωσω???Στο ενυδρειακι μουειναι δυσκολο. @Giannakis27 τι εννοεις μηχανηματα? Το φιλτρο,θερμοστατη και κυκλοφορητη corallia nano εχω.... Αλλαγη νερου μια φορα την εβδομαδα και αναπληρωση με το κανατακι οποτε χρειαζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thesom21 22 Απριλίου 2012 Author #57 Share 22 Απριλίου 2012 Οριστε και φωτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 22 Απριλίου 2012 #58 Share 22 Απριλίου 2012 (edited) @Αlexpsycho Πως στηνεται η αυτ.αναπληρωση ξερω...Τους σενσορες πως θα στερεωσω???Στο ενυδρειακι μουειναι δυσκολο. ψάξε να βρεις 2 μανταλάκια ή ένα σαν αυτά της φωτό.Τα έχουν πολλές eheim αντλίες μεγάλες για επιστροφή.Αν είσουν απο τα μέρη μας θα σου έδινα ένα που μου περίσσεψε.Επίσης πολλοί έχουν κάνει πατέντα με μαγνήτη Έγινε επεξεργασία 22 Απριλίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 22 Απριλίου 2012 #59 Share 22 Απριλίου 2012 @Αlexpsycho Πως στηνεται η αυτ.αναπληρωση ξερω...Τους σενσορες πως θα στερεωσω???Στο ενυδρειακι μουειναι δυσκολο. @Giannakis27 τι εννοεις μηχανηματα? Το φιλτρο,θερμοστατη και κυκλοφορητη corallia nano εχω.... Αλλαγη νερου μια φορα την εβδομαδα και αναπληρωση με το κανατακι οποτε χρειαζεται. αα σκιμερ δεν χρησιμοποιεις?και βαζεις τιποτα συμπληρωματα?σκεφτομαι για μια προσπαθεια το καλοκαιρι...το νερο για αλλαγη πως το ετοιμαζεις?σορρυ για τις πολλες ερωτησεις...και μολις ειδα την φωτο σου τελειο το ενυδρειακι σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
thesom21 22 Απριλίου 2012 Author #60 Share 22 Απριλίου 2012 αα σκιμερ δεν χρησιμοποιεις?και βαζεις τιποτα συμπληρωματα?σκεφτομαι για μια προσπαθεια το καλοκαιρι...το νερο για αλλαγη πως το ετοιμαζεις?σορρυ για τις πολλες ερωτησεις...και μολις ειδα την φωτο σου τελειο το ενυδρειακι σου No problem κι εγω απο τα παιδια εδω πηρα συμβουλες κι εμαθα. Να κανεις.... και μη το φοβηθεις.Αλλα γνωμη μου αστο για μετα το καλοκαιρι με τις μεγαλες ζεστες. Σε τοσο λιγα λιτρα ειναι υπερβολη. Το νερο ειναι αντιστροφη οσμωση.Μαζευω σε ενα μπιτονακι,μετα βαζω σε ενα κουβαδακι οσο χρειαζεται για την αλλαγη, βαζω αλατι και κυκλοφορητη για περιπου μια μερα μεχρι να σπασει, κανω μετρηση με ρεφρακτομετρο και αν ειναι ενταξει,κανω την αλλαγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thesom21 22 Απριλίου 2012 Author #61 Share 22 Απριλίου 2012 ψάξε να βρεις 2 μανταλάκια ή ένα σαν αυτά της φωτό.Τα έχουν πολλές eheim αντλίες μεγάλες για επιστροφή.Αν είσουν απο τα μέρη μας θα σου έδινα ένα που μου περίσσεψε.Επίσης πολλοί έχουν κάνει πατέντα με μαγνήτη ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ! Τα μαυρα μαρκουτσακια ειναι πολυ μεγαλα για το ενυδρειο. Σκεφτηκα τα μανταλακια,αλλα ποσο αξιοπιστα ειναι?Φοβαμαι μη χανουν οι σενσορες. Μαγνητες δεν παιζει να βαλω γιατι το τζαμι του ενυδρειου ειναι λεπτο και μπορει να σπασει. Εχω προβληματιστει!!!!!! :bigemo_harabe_net-111: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 22 Απριλίου 2012 #62 Share 22 Απριλίου 2012 Tα μαρκουτσάκια κόβονται.στο ύψος που θέλεις και βιδώνουν στο τζάμι και μπορείς να τοποθετήσεις τους σένσορες εκεί και το σωληνάκι που θα ρίχνει το νερό στο ενυδρειάκι σου.Όσο για τον μαγνήτη αυτη την φωτό στην έδειξα να πάρεις μια ιδέα πως μπορείς να το κάνεις αν είναι να φοβάσαι μην σπάσει το τζάμι απο τον μαγνήτη....Οτι και να κάνεις να κοιτάξεις να τα τοποθετήσεις με ασφάλεια γιατί αν φύγει απο την θέση του(πχ κοινό μανταλάκι) θα δουλεύει μόνο του και το λιγότερο που θα συμβεί είναι να πλημμυρίσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thesom21 22 Απριλίου 2012 Author #63 Share 22 Απριλίου 2012 thanks...τωρα που την κοιταζω καλυτερα,μου λειπουν τα βιδακια για το τζαμι...Την πηρα second hand....Που παιζει να βρω? Tα μαρκουτσάκια κόβονται.στο ύψος που θέλεις και βιδώνουν στο τζάμι και μπορείς να τοποθετήσεις τους σένσορες εκεί και το σωληνάκι που θα ρίχνει το νερό στο ενυδρειάκι σου.Όσο για τον μαγνήτη αυτη την φωτό στην έδειξα να πάρεις μια ιδέα πως μπορείς να το κάνεις αν είναι να φοβάσαι μην σπάσει το τζάμι απο τον μαγνήτη....Οτι και να κάνεις να κοιτάξεις να τα τοποθετήσεις με ασφάλεια γιατί αν φύγει απο την θέση του(πχ κοινό μανταλάκι) θα δουλεύει μόνο του και το λιγότερο που θα συμβεί είναι να πλημμυρίσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος