kinigareos85 12 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 12 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Γενική κατηγορία ενυδρείου Προσπαθώ για φυτεμένο Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 60x30x40 Συνολικά Λίτρα:60 λίτρα Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά: Vallisneria,anubia,cabomba caroliniana,Ceratophyllum demersum,Bacopa caroliniana,egeria densa,Echinodorus tenellus,cryptocoryne,Ceratophyllum demersum Ψάρια:3 guppy female, 1 guppy male και 9 νεογνά Άλλα είδη: 1 applesnail,κάμποσοι λαθρεπιβάτες Διακοσμητικά υλικά Φόντο:μαύρο χαρτόνι Πέτρες:1 λάβα και 5 από θάλασσα Ξύλα:1 άγνωστο είδος (νέος γαρ) Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα:αμμος Βυθός:ψιλό χαλικάκι Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1x15 watt t8 sylvania gro-lux, 1x24 watt t5 juwel nature Διάρκεια φωτισμού: 9 ώρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: εσωτερικό φίλτρο juwel Θέρμανση/ Ψύξη: 3 ανεμιστηράκια απο pc 80mm DIY Λίπανση: Παροχή CO2: έχει γίνει κατασκευή απλώς δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή:sera vipan Παράμετροι pH: - Γενική σκληρότητα (GH): - Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): - Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):15 Φωσφορικά (PΟ4):- Μέση Θερμοκρασία (°C):27 Συντήρηση Αλλαγές νερού: 30% κάθε εβδομάδα Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: api stress zyme+seachem prime Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: Να τονίσω πως είναι η πρώτη μου προσπάθεια με ενυδρείο γι αυτό και είναι καλοδεχούμενες όλες οι παρατηρήσεις/σχόλια !! Νέος είμαι, προφανώς έχω λάθη ωστόσο υπάρχει μεγάλη διάθεση και βελτίωσης και αλλαγών/προσθηκών ! Έγινε επεξεργασία 12 Σεπτεμβρίου 2011 - kinigareos85 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 12 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 12 Σεπτεμβρίου 2011 πολυ ομορφο και εξελιξιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 12 Σεπτεμβρίου 2011 #3 Share 12 Σεπτεμβρίου 2011 μπραβο για την προσπαθεια σου!!!καλο ξεκινημα!!!!βαλε καμια φωτο ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 12 Σεπτεμβρίου 2011 #4 Share 12 Σεπτεμβρίου 2011 Πολύ καλή αρχή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Σεπτεμβρίου 2011 #5 Share 12 Σεπτεμβρίου 2011 Πολυ καλη προσπαθεια,μπραβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 12 Σεπτεμβρίου 2011 #6 Share 12 Σεπτεμβρίου 2011 μπραβο φιλε......πολυ καλη δουλεια.... μια συμβουλη της ανουμπιες μην της φυτεψεις απλα δεστες πανω σε καποια πετρα η ξυλο με λιγη πετονια αλλα οχι σφιχτα και τραυματισεις το φυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
eja 12 Σεπτεμβρίου 2011 #7 Share 12 Σεπτεμβρίου 2011 Φίλε για πρώτο είναι κορυφή, προσωπικά το δικό μου αλλά και πιστεύω τον περισσοτέρων από εδώ... το πρώτο μας ήταν για κλάματα Είσαι σε καλό δρόμο απ'οτι φαίνεται , μπράβο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 12 Σεπτεμβρίου 2011 #8 Share 12 Σεπτεμβρίου 2011 Μπράβο, μου αρέσει αρκετά και το καλύτερο είναι ότι έχει πολλές προοπτικές για να γίνει φοβερή ενυδρειάρα! Αν έχει ακολουθηθεί και σωστή διαδικασία στρωσίματος μια χαρά! Θα πρότεινα να αγοράσεις και κάποια άλλη τροφή για τα ψάρια, προκειμένου να μην τρώνε κάθε μέρα την ίδια, καθώς επίσης και τροφή για τα μωρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinigareos85 12 Σεπτεμβρίου 2011 Author #9 Share 12 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!! μου δίνεται δύναμη και χαρά για περαιτέρω εξέλιξη!! τώρα για να απαντήσω σε κάποια ερωτήματα.. η ανουμπια είναι δεμένη στο ξύλο και όχι φυτεμενη! το ενυδρειο στρώθηκε χωρίς ψάρια μέσα(έπειτα από πολυυυυ διάβασμα).όσο για τροφή όταν είπα για guppy αυτή μου έδωσαν! αν καποιος θέλει ας μου προτείνει ποια άλλη να πάρω ώστε να τα δίνω εναλλάξ!τα μωρά προς το παρόν δείχνουν να την παλεύουν με την υπάρχουσα πολύ καλά τριμμενη! Έγινε επεξεργασία 12 Σεπτεμβρίου 2011 - kinigareos85 Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas2002 13 Σεπτεμβρίου 2011 #10 Share 13 Σεπτεμβρίου 2011 Ωραίο ξεκίνημα! Το ξύλο απο που το πήρες; Απο pet shop; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 13 Σεπτεμβρίου 2011 #11 Share 13 Σεπτεμβρίου 2011 Πολυ ομορφο ενυδρειο ! ! ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 14 Σεπτεμβρίου 2011 #12 Share 14 Σεπτεμβρίου 2011 Καλως ηρθες στον ομορφο κοσμο του φυτεμενου! Ειδικα το ξυλο ειναι πανεμορφο αλλα δεν καταλαβα το γιατι του συνδιασμου αμμου με χαλικακι μια που με τον καιρο πιθανοτατα θα εχεις ενα μιξ των δυο στο τελος. Κατα αρχας θα πρεπει σιγα σιγα να σκεφτεσαι την λιπανση και το διοξειδιο του ανθρακα μια που για την ωρα τα φυτακια σου αν και σχετικα ευκολα, ειναι ακομα φρεσκα και δυνατα αλλα καποια στιγμη μπορει να αρχισουν να παρουσιαζουν ενδειξεις ελειψης καποιων ιχνοστοιχειων. Σαν τροφη εμπιστευομαι την tetramin αλλα υπαρχουν και καποιες εταιριες που παρασκευαζουν τροφες ειδικα για τα Guppy οπως το Tropical Guppy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος