grigoros 12 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 12 Σεπτεμβρίου 2011 Εδώ και λίγες μέρες έχω στο ενυδρείο την συγκεκριμένη άλγη που παραθέτω στις φωτογραφίες, είναι σε συγκεκριμένο σημείο χωρίς να εξαπλώνεται, είναι αυτή η κόκκινη άλγη που λένε και τι πρεπει να κάνω για να φύγει; Να πω ότι το Σάββατο έκανα μια αλλαγή της τάξης του 30 τοις εκατό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 12 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 12 Σεπτεμβρίου 2011 Κατ αρχήν πρέπει να βρεθεί η ρίζα του προβλήματος... Ότι και να κάνεις, αν παραμένει ο λόγος δημιουργίας του κυανοβακτήριου δεν θα καταφέρεις να το καταπολεμήσεις τίποτα. Πρέπει να ελέγξεις τα επίπεδα φωσφορικών, το φάσμα του φωτισμού σου, την κυκλοφορία του νερού, τη ποσότητα της τροφής.... Όσο για τη καταπολέμηση υπάρχουν και φυσικοί και χημικοί τρόποι (chemi clean) που καλό είναι να αποφεύγονται. Όχι ότι δεν θα σου κάνει δουλειά (και καλή μάλιστα), αλλά την επόμενη φορά που θα εμφανιστεί θα είναι πιο ανθεκτικό. Η "φυσική" αντιμετώπιση είναι οι σωστές συνθήκες νερού, αφαίρεση του με σκούπα βυθού και αν οι οργανισμοί που φιλοξενούνται στο ενυδρείο σου αντέχουν σε μια 24-48 ωρη συσκότιση, θα βοηθούσε και αυτό. Θα σου πούνε όμως και τα υπόλοιπα μέλη την εμπειρία τους πάνω στην αντιμετώπιση του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 12 Σεπτεμβρίου 2011 #3 Share 12 Σεπτεμβρίου 2011 Είναι κυανό και όπως σου είπε ο Αίολος ,αυτοί είναι οι τρόποι της αντιμετώπισης. Λίγο έως πολύ άπαντες έχουμε παράσει αυτό το ενοχλητικό στάδιο και σίγουρα δεν έλυσαν το πρόβλημα μονομιάς και με την ίδια λύση. Προσωπικά ακολούθησα την χημική θεραπεία,με ταυτόχρονη απομάκρυνση του κυανού όσο μπορούσα με οδοντόωουρτσα απο τους βράχους και με το χέρι απο τον βυθό..(όσο έφτανα χωρίς να δηνιουργήσω πρόβλημα με το ανακάτωμα),και, ταυτόχρονα όμως βελτίωσα σημαντικά την κυκλοφορία του νερού στο ενυδρείο, ενω παράλληλα προχώρησα σε πιό συχνές και μεγάλες αλλαγές νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 12 Σεπτεμβρίου 2011 Author #4 Share 12 Σεπτεμβρίου 2011 Υπάρχει μόνο στον βυθόσε συγκεκριμένα σημεία τουλάχιστον για την ώρα, αν δηλαδή με μια ηλεκτρική σκούπα βυθού Eheim που έχω τραβήξω την άλγη και κάθε φορα που βγαίνει κάνω το ίδιο λέτε να διορθωθεί η κατάσταση; Δεν θέλω και εγώ να καταλήξω σε χημικούς καθαρισμούς, παλαιότερα είχα θέμα με πράσινη άλγη αλλά με αλλαγές νερού και λιγότερο τάισμα και λιγότερο φωτισμό διορθώθηκε και εξαφανίστηκε, τώρα μετα απο ενάμισι μήνα αυτό, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 12 Σεπτεμβρίου 2011 #5 Share 12 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Υπάρχει μόνο στον βυθόσε συγκεκριμένα σημεία τουλάχιστον για την ώρα, αν δηλαδή με μια ηλεκτρική σκούπα βυθού Eheim που έχω τραβήξω την άλγη και κάθε φορα που βγαίνει κάνω το ίδιο λέτε να διορθωθεί η κατάσταση; Δεν θέλω και εγώ να καταλήξω σε χημικούς καθαρισμούς, παλαιότερα είχα θέμα με πράσινη άλγη αλλά με αλλαγές νερού και λιγότερο τάισμα και λιγότερο φωτισμό διορθώθηκε και εξαφανίστηκε, τώρα μετα απο ενάμισι μήνα αυτό, Κάνε αρχικά αυτό που λές, όμως πρέπει να βρείς την αιτία, και επίσης να ξέρεις ότι το κυανό επιμένει περισσότερο απο ότι η πράσινη άλγη. Έγινε επεξεργασία 12 Σεπτεμβρίου 2011 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 12 Σεπτεμβρίου 2011 Author #6 Share 12 Σεπτεμβρίου 2011 Τα αίτια είναι συνήθως τα ίδια με αυτά που προκαλούν την πράσινη άλγη ή υπαρχουν και αλλά που προκαλούν την συγκεκριμένη; Ήδη την καθαρισα με την σκούπα και περιμένω να δω τι θα γίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος