Jump to content

Recommended Posts

Παδιά έχω ένα θέμα με τα ψαράκια μου . Το βάζω εδώ γιατί υπάρχει επίγουσα ανάγκη να το δει κάποιος.

Σε ενυδρείο 240 λίτρων καλά στρωμένο εδώ και καιρό , παρατήρησα ότι ο geophagus brasiliensis μου κάνει κάτι τινάγματα σαν να τον χτυπάει ρεύμα και ξύνεται πάνω σε πέτρες και βραχια. Επίσης είναι ανύσηχος επιθετικός και σαν να ψάχνει να βγει από το ενυδρείο. Χτυπάει και τα σκαλάρια μου.

Ξύσιμο παρατήρησα και από ένα SAE μου. Θεώρησα ότι είναι κάποιο παράσιτο και πήγα στο petshop και μου έδωσαν ESHA Exit. Είμαι στην τρίτη μέρα θεραπείας και παρατήρησα ότι ναι μεν δεν ξύνεται πια τόσο πολύ ο geophagos αλλά είναι πάρα πολύ ανύσυχος συνέχεια και τινάζεται αρκετά συχνά. Επίσης ένα μαύρο σκαλάρι εμφάνισε ένα άσπρο σημείο πλάι στο σώμα του στο μέγεθος του πίσω μέρους ενός στυλό BIC. Αν το δει κανέις από κοντά φαίνονται τα ασημένια λέπια του. Σαν να ξέβαψε το χρώμα. Μήπως είναι χτύπημα? Δεν έχει πληγή όμως.

Και γενικά όλα τα σκαλάρια είναι λίγο πιο υποτονικά. Corydoras ,ancistrus και Sae δεν δείχνουν να εχουν επιρρεαστει.

Λειτουργεί το φάρμακο? Χρειάζομαι κάτι άλλο?

Αλλαγές νερού κάνω κάθε 7 - 10 μέρες περίπου 40%. Από τιμές είμαι οκ. Θερμοκρασία είμαι στους 28°C.

Το ενυδρείο είναι αρκετά φυτεμένο.

Από προχτές που έβαλα το φάρμακο δεν έχω αλλάξει νερό ή κάτι άλλο.

Ευχαριστώ

Κατα πάσα πιθανότητα το ψάρια να έχει παράσιτα στα βράγχια ή στο δέρμα.

Να ξέρεις ότι αυτό μεταδίδεται σε άλλα ψάρια και αν έχεις την δυνατότητα να τον μεταφέρεις σε άλλο ενυδρείο. Άλλωστε αν έχεις φυτεμένο ενυδρείο δεν ξέρω κατα πόσο θα σου αρέσει το αποτέλεσμα με τα φάρμακα.

Κατα πάσα πιθανότητα το ψάρια να έχει παράσιτα στα βράγχια ή στο δέρμα.

Να ξέρεις ότι αυτό μεταδίδεται σε άλλα ψάρια και αν έχεις την δυνατότητα να τον μεταφέρεις σε άλλο ενυδρείο. Άλλωστε αν έχεις φυτεμένο ενυδρείο δεν ξέρω κατα πόσο θα σου αρέσει το αποτέλεσμα με τα φάρμακα.

εαν εχουν τα ψαρια πανω κατι ασπρα σημαδακια μικρα και μετα μεγαλωνουν και γινονται σαν εγκαυματα ειναι ικ..το ότι τιναζονται πανω σε αντικειμενα παει να πει ή ότι ανεβηκε αμμωνία ή ότι εχουν καποιο παρασιτο(ικ)

και υπαρχει θεραπεια να ριξεις αλατι ενυδρειακο για κιχλιδες και φευγει..αυτο εκανα και εγω στο παφερ μου που ειχε κολλησει ικ απο ενα αλλο και μεσα σε δυο μερες εφυγε και δεν εχει ξαναεμφανιστει.

εαν εχουν τα ψαρια πανω κατι ασπρα σημαδακια μικρα και μετα μεγαλωνουν και γινονται σαν εγκαυματα ειναι ικ..το ότι τιναζονται πανω σε αντικειμενα παει να πει ή ότι ανεβηκε αμμωνία ή ότι εχουν καποιο παρασιτο(ικ)

και υπαρχει θεραπεια να ριξεις αλατι ενυδρειακο για κιχλιδες και φευγει..αυτο εκανα και εγω στο παφερ μου που ειχε κολλησει ικ απο ενα αλλο και μεσα σε δυο μερες εφυγε και δεν εχει ξαναεμφανιστει.

Αν ριξει αλατι σ αυτα τα ψαρια πιθανον να τον χαιρετησουν για τον αλλον κοσμο..

Αυτο με την αμμωνια που λες και το ξυσιμο δεν ειμαι σιγουρος οτι ισχυει..

Ασπρα σημαδάκια δεν έχουν .Το geophagus και το ΣΑΕ ξύνονταν. Ενα σκαλάρι εμφάνισε (μετά την αρχή της θεραπείας) ένα μεγάλο άσπρο σημάδι σαν να έχει ξεβάψει το μάυρο χρώμα του.

Παιδιά αμμωνία πολύ χλωμό να έχω. Εχω ένα 2217 να τρέχει φουλ στο βιολογικό υλικό. Θα κάνω και μέτρηση καλού κακού.

Μάλλον καποιο παράσιτο. Το exit που έβαλα δεν κάνει δουλειά? Για πόσο να το χρησιμοποιήσω?

http://www.eshalabs.com/exit.htm

http://www.eshalabs.eu/pages_eu/product_en...&download=1

Έγινε επεξεργασία - n4speed

Αν ριξει αλατι σ αυτα τα ψαρια πιθανον να τον χαιρετησουν για τον αλλον κοσμο..

Αυτο με την αμμωνια που λες και το ξυσιμο δεν ειμαι σιγουρος οτι ισχυει..

συμφωνουμε απολυτως κωστα.

το ξυσιμο δεν εχει καμμια σχεση με αμμωνια.εδω υπαρχει παρασιτικη μολυνση.

επισης το ενυδρειακο αλατι που πολλες φορες χρησιμοποιουμε στο ικ,ειναι κατι που μισουν πολυ τα κορυντορας,αφου αλλαζει δραματικα η οσμωτικη τους κατασταση και μπορει να τα οδηγησουμε ακομη και στον θανατο.

Παιδιά αμμωνία πολύ χλωμό να έχω. Εχω ένα 2217 να τρέχει φουλ στο βιολογικό υλικό. Θα κάνω και μέτρηση καλού κακού.

Μάλλον καποιο παράσιτο. Το exit που έβαλα δεν κάνει δουλειά? Για πόσο να το χρησιμοποιήσω?

http://www.eshalabs.com/exit.htm

http://www.eshalabs.eu/pages_eu/product_en...&download=1

χρησιμοοποιησε το φαρμακο συμφωνα με τις οδηγιες του φαρμακου.στην συνεχεια αλλαγη νερου και καλη ποσοτητα ανθρακα για λιγες μερες για να τραβηξει το φαρμακο. Έγινε επεξεργασία - klaz

Εγω να προσθεσω πως οταν ειχα τα γκουραμι ξυνονταν και τα 2 αμεσως μολις τα αγορασα.Εκαναν σπασμοδικες κινησεις και οπου μπορουσαν ξυνονταν σαν τρελα.Μετα απο 2 βδομαδες θεραπειας με melafix και pimafix ολα σταματησαν.Δεν ξερω το δικο σου αν ειναι ιδιο παρασιτο παντως εγω ετσι το αντιμετοπισα,οπως και με σωστες παραμετρους νερου

ετσι πρεπει να γινει κωστα,αλλα εδω ο φιλος ηδηεχει ριξει το φαρμακο,οποτε....

ετσι πρεπει να γινει κωστα,αλλα εδω ο φιλος ηδηεχει ριξει το φαρμακο,οποτε....

Ναι συνονοματε συμφωνω,απο τη στιγμη που ο φιλος εχει ριξει ηδη φαρμακο θα πρεπει να τελειωσει και τη θεραπεια μ αυτο.Το ειπα την δικη μου εμπειρια πληροφοριακα :hysterical:

Ναι συνονοματε συμφωνω,απο τη στιγμη που ο φιλος εχει ριξει ηδη φαρμακο θα πρεπει να τελειωσει και τη θεραπεια μ αυτο.Το ειπα την δικη μου εμπειρια πληροφοριακα :hysterical:

Οι οδηγίες λένε 3 μέρες απλή χρήση και 5 παρατεταμένη. Χτες βράδυ ήταν η τρίτη. Σήμερα να ρίξω ή να κάνω αλλαγή νερού και να βάλω άνθρακα? Μετά? Άλλο φάρμακο? Ένα sera omnipur Που έχω κάνει??

Οχι μη μπερδεύεις τα φάρμακα.

Αν θεωρείς ότι το ψάρι είναι σε πολύ προχωρημενο σημείο συνέχισε εως τις πέντε μέρες όπως αναφέρει η συσκευασία.

Τι θερμοκρασία έχεις στο ενυδρείο?

Οχι μη μπερδεύεις τα φάρμακα.

Αν θεωρείς ότι το ψάρι είναι σε πολύ προχωρημενο σημείο συνέχισε εως τις πέντε μέρες όπως αναφέρει η συσκευασία.

Τι θερμοκρασία έχεις στο ενυδρείο?

Τουλάχιστον δίνω το σωστό φάρμακο? Κάνει το φάρμακο για παράσιτα και άλλου είδους? Γιατί μικρά ασπρα στιγματα δεν εχω δει.

28-29 τώρα γιατι εκλεισα το καπακι. 27-28 μεχρι χτες.

παιδια ειπα εαν ειναι ικ να εριχνε αλατι...οπως εκανα και εγω και εφυγε..δεν προτρεπω κανεναν να ριξει φαρμακο χωρις να ξερουμε τι παρασιτο εχει..εφοσον δεν το βλεπουμε σε καποια φωτο η βιντεο μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε..και οσο για το τιναγμα και τις σπασμοδικες κινησεις παει να πει ότι κατι δεν παει καλα στο ενυδρειο ειτε ειναι απο αμμωνια ειτε απο παρασιτο..για μενα το 70 τις εκατο που ξυνονται ειναι αμμωνια..

παιδια ειπα εαν ειναι ικ να εριχνε αλατι...οπως εκανα και εγω και εφυγε..δεν προτρεπω κανεναν να ριξει φαρμακο χωρις να ξερουμε τι παρασιτο εχει..εφοσον δεν το βλεπουμε σε καποια φωτο η βιντεο μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε..και οσο για το τιναγμα και τις σπασμοδικες κινησεις παει να πει ότι κατι δεν παει καλα στο ενυδρειο ειτε ειναι απο αμμωνια ειτε απο παρασιτο..για μενα το 70 τις εκατο που ξυνονται ειναι αμμωνια..

Φιλε μου το τιναγμα και το ξυσιμο δεν ειναι απο αμμωνια αλλα απο καποιο παρασιτο..Το ειπαμε και πιο πανω..

Επεισης το ικ μπορεις να το θεραπευσεις και αλλιως χωρις να ριξεις αλατι γιατι μερικα ψαρια δεν το ανεχονται..

Φιλε μου το τιναγμα και το ξυσιμο δεν ειναι απο αμμωνια αλλα απο καποιο παρασιτο..Το ειπαμε και πιο πανω..

Επεισης το ικ μπορεις να το θεραπευσεις και αλλιως χωρις να ριξεις αλατι γιατι μερικα ψαρια δεν το ανεχονται..

Τελικά πιστέυεις ότι είναι ικ? Ή άλλο παράσιτο? Η θεραπεία που κάνω με το EXIT πιάνει και στα άλλα παράσιτα?

Το exit eSHa είναι πολυ καλό φάρμακο βιοδιασπόμενο, και δεν δημιουργεί ιδιαίτερα προβήματα στην βιολογία του ενυδρείου. Το έχω χρησιμοποιήσει και εγώ στο παρελθόν με συμπτώματα παρόμοια με τα δικά σου στα ψάρια μου σε συνδιασμό με το eSHa 2000 που έχει και απολυμαντική δράση. Μη χρησιμοποιήσεις αλάτι.

Το φαρμακο δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε και δεν ξερω να σου πω .Αν δεν βλεπεις ασπρα στιγματα τοτε δεν ειναι ικ.Βαλε και μια φωτο να δουμε τι ειναι γιατι τωρα κανουμε υποθεσεις

• 2 weeks later...

Έχω νέα... Αφού με το exit δεν είδα βελτίωση στο γεωφάγο και στα άλλα, και μάλιστα τα σκαλάρια συμπεριφερόταν περίεργα χρησιμοποίησα το esha 2000 που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και παράλληλα με το exit. Έκανα θεραπεία 5 ημερών (3 λέει το κουτι) και τα ψάρια γίναν καλά ΕΚΤΟΣ απο το γεωφάγο, ο οποίος ακόμη τινάζεται σαν ηλεκτρισμένος , κάθεται στο πάτωμα, χτυπάει τα άλλα ψάρια και ξύνεται με φόρα και δύναμη στο πάτωμα.

Κάποια βοήθεια??

• 2 weeks later...

Έχω νέα... Αφού με το exit δεν είδα βελτίωση στο γεωφάγο και στα άλλα, και μάλιστα τα σκαλάρια συμπεριφερόταν περίεργα χρησιμοποίησα το esha 2000 που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και παράλληλα με το exit. Έκανα θεραπεία 5 ημερών (3 λέει το κουτι) και τα ψάρια γίναν καλά ΕΚΤΟΣ απο το γεωφάγο, ο οποίος ακόμη τινάζεται σαν ηλεκτρισμένος , κάθεται στο πάτωμα, χτυπάει τα άλλα ψάρια και ξύνεται με φόρα και δύναμη στο πάτωμα.

Κάποια βοήθεια??

Δεν ξέρω τι γίνεται με τον γεωφάγο. Μπορεί κάποιος μήπως να βοηθήσει? Εξωτερικά δεν δείχνει κάτι. Είναι επιθετικός , χτυπάει τα σκαλάρια. Τους έχει αφήσει όλο σημάδια από δαγκωνιές. Τινάζεται στο πάτωμα και ξύνεται στα διακοσμητικά. Τρώει κανονικά. :buttrock:

Μέτρησα αμμωνία και νιτρώδη και είναι μηδενικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...