Jump to content

πάμε για 200λ Αφρική

karrot

Recommended Posts

Εδώ και αρκετό καιρό έχει έρθει στην κατοχή μου ένα ενυδρείο 100Χ40Χ50 και επειδή δεν έχω ούτε πολλά λεφτά για εξοπλισμό αλλά ούτε και για την συντήρηση του(αλλαγές νερού και ρεύμα)σκέφτομαι να πάω για ενυδρείο με ψάρια από Αφρική.Από εξοπλισμό αυτήν την στιγμή έχω ένα ένα φίλτρο FLUVAL 205 και από φωτισμό έχω ένα φωτιστικό glo 2x24 watt.Θέλω προτάσεις Αφρικανοί για την επιλογή ψαριών.Από φυτά λογικά θα μπει καμιά βαλισνέρια(το φωτιστικό που έχω τώρα πιστεύω είναι μια χαρά). Επίσης το φίλτρο μπορεί να αντικατασταθεί με ένα 305 που μπορεί να μου δώσουν αν και με το 205 πιστεύω θα μπορέσω να κάνω δουλεία ......από το μυαλό μου περνάει λίμνη Βικτόρια και από Τανγκανίκα μου αρέσουν τα Tropheus και γενικά θέλω μεγάλα ψάρια (όσο το επιτρέπουν φυσικά τα λίτρα μου) :hysterical: Θέλω προτάσεις :wootwoot:

Εδώ και αρκετό καιρό έχει έρθει στην κατοχή μου ένα ενυδρείο 100Χ40Χ50 και επειδή δεν έχω ούτε πολλά λεφτά για εξοπλισμό αλλά ούτε και για την συντήρηση του(αλλαγές νερού και ρεύμα)σκέφτομαι να πάω για ενυδρείο με ψάρια από Αφρική.Από εξοπλισμό αυτήν την στιγμή έχω ένα ένα φίλτρο FLUVAL 205 και από φωτισμό έχω ένα φωτιστικό glo 2x24 watt.Θέλω προτάσεις Αφρικανοί για την επιλογή ψαριών.Από φυτά λογικά θα μπει καμιά βαλισνέρια(το φωτιστικό που έχω τώρα πιστεύω είναι μια χαρά). Επίσης το φίλτρο μπορεί να αντικατασταθεί με ένα 305 που μπορεί να μου δώσουν αν και με το 205 πιστεύω θα μπορέσω να κάνω δουλεία ......από το μυαλό μου περνάει λίμνη Βικτόρια και από Τανγκανίκα μου αρέσουν τα Tropheus και γενικά θέλω μεγάλα ψάρια (όσο το επιτρέπουν φυσικά τα λίτρα μου) :wootwoot: Θέλω προτάσεις :wub:

αντε με το καλο !!!!

καταρχην τα τροφεους τα ξεχναμε :wub:

απο Λιμνη βικτωρια δεν γνωριζω καποιο ειδος που θα μπορουσες να βαλεις , οποτε ας απαντησουν οι εμπειροτεροι .

Για malawi μπορεις να πας σε labidochromis ( εαν θες μπορω να σου δωσω μερικα ψαρακια για να ξεκινησεις ) δωρεαν :hysterical:

Βαλισνεριες θα ποιασουν και χωρις εντονο φωτισμο , ειδικα στο αραγωνιτη εχω δει και σε μενα και σε ενυδρειο φιλου τρελλη προοδο ( runners ) . οποτε τα 2 χ 24 που εχεις μια χαρουλα θα ειναι !!! απλα δες λιγο και πες τι λαμπες εχεις τωρα πανω .

απο ταγκανικα μηπως να εφτιαχνες ενα βιοτοπο με ¨

multifasciatus

neolamprologus-multifasciatus.jpg

brevis

neolamprologus_brevis_mtoto3.jpg

ocellatus

neolamprologus_ocellatus_0b_ted_camenius.jpg

signatus

Lamprologus%20signatus.jpg

brichardi

52874846neolam23-jpg.jpg

julidochromis

Julidochromis_transcriptus.jpg

Δεν ξερω εαν θα μπορουσες να βαλει και

leleupi

leleupi.jpg

Προς αποφυγη παρεξηγησεων : δεν σου προτεινω να βαλεις ολα αυτα μαζι :wootwoot:

Έγινε επεξεργασία - Geosid

Είναι αμαρτία να προτείνουμε Νανοκιχλιδες σε 200λ (100 ,40,50). ΕΛΕΟΣ!

Τι θα κάνει ο άνθρωπος θα το βάλει στο σαλόνι του και θα πηγαίνει με μεγεθυντικό φακό….

Μην είμαστε υπερβολικοί.

Με το κατάλληλο διάκοσμο (πολλές πέτρες ,κρυψώνες, περάσματα) μπορείς να φιλοξενήσεις σχεδόν όποιο είδος mbunas θέλεις.

Προσοχή: σε χαρέμι 3-1 Η 4-1 και μόνο ένα είδος,

Να αναφέρω ότι στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί (ακραία αλλά με επιτυχία) σε rio180 ένα χαρέμι Mbuna και 3 αυλονακαρες.

Είναι αμαρτία να προτείνουμε Νανοκιχλιδες σε 200λ (100 ,40,50). ΕΛΕΟΣ!

Τι θα κάνει ο άνθρωπος θα το βάλει στο σαλόνι του και θα πηγαίνει με μεγεθυντικό φακό….

Μην είμαστε υπερβολικοί.

Με το κατάλληλο διάκοσμο (πολλές πέτρες ,κρυψώνες, περάσματα) μπορείς να φιλοξενήσεις σχεδόν όποιο είδος mbunas θέλεις.

Προσοχή: σε χαρέμι 3-1 Η 4-1 και μόνο ένα είδος,

Να αναφέρω ότι στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί (ακραία αλλά με επιτυχία) σε rio180 ένα χαρέμι Mbuna και 3 αυλονακαρες.

αν ειδες ποιο πανω ειπα και για labidochromis . Παρολο που εχω κρατησει ( με επιτυχια θα ελεγα ) demasoni σε ποιο ''περιεργες'' διαστασεις ενυδρειου παρολα αυτα δεν το προτεινα :hysterical: γιατι πιστευω οτι τα ψαρια θελανε παραπανω λιτρα απο αυτα που τους εδινα εγω ( 226 λιτρα ) . Απο εκει και περα με τα λιγα που ξερω τις προτασεις μου τις εκανα , μπορειτε να πειτε και εσεις τις δικες σας και οτι αποφασισει ο φιλος :wootwoot:

Υ.Γ : στα 200 λιτρα με 4 ψαρια μεσα μονο δεν χαραμιζεται το ενυδρειο ? :wootwoot:

αν ειδες ποιο πανω ειπα και για labidochromis . Παρολο που εχω κρατησει ( με επιτυχια θα ελεγα ) demasoni σε ποιο ''περιεργες'' διαστασεις ενυδρειου παρολα αυτα δεν το προτεινα :hysterical: γιατι πιστευω οτι τα ψαρια θελανε παραπανω λιτρα απο αυτα που τους εδινα εγω ( 226 λιτρα ) . Απο εκει και περα με τα λιγα που ξερω τις προτασεις μου τις εκανα , μπορειτε να πειτε και εσεις τις δικες σας και οτι αποφασισει ο φιλος :wootwoot:

Υ.Γ : στα 200 λιτρα με 4 ψαρια μεσα μονο δεν χαραμιζεται το ενυδρειο ? :wootwoot:

οι γέννες θα αρχόσουν αμέσως,.,... τα ψαρια θα γεινουν περισοτερα :wub:

οι γέννες θα αρχόσουν αμέσως,.,... τα ψαρια θα γεινουν περισοτερα :wootwoot:

και μεχρι να μεγαλωσουν ( 2μηνο + ) θα τα βλεπει παλι με μεγεθυντικο φακο εκει θελω να καταληξω :hysterical: ασε που θα ειναι και τιγκα στη πετρα

Με πολυ πετρα,χαλαρα ενα κοπαδι demasoni μπαινει.Επαναλαμβανω,με πολυ πετρα. :hysterical:

Επισης,με πιο <<χαλαρο στησιμο>> και για να ξεφυγεις λιγο απο το συνηθες,θα σου προτεινω ενα χαρεμι labidochromis mbamba,τα οποια και μικροτερα γινονται απο τα yellow(ελαφρως) και πολυ πιο εντυπωσιακα ειναι.

Ελπιζω να βοηθησα λιγακι :wootwoot:

Με πολυ πετρα,χαλαρα ενα κοπαδι demasoni μπαινει.Επαναλαμβανω,με πολυ πετρα. :wootwoot:

Επισης,με πιο <<χαλαρο στησιμο>> και για να ξεφυγεις λιγο απο το συνηθες,θα σου προτεινω ενα χαρεμι labidochromis mbamba,τα οποια και μικροτερα γινονται απο τα yellow(ελαφρως) και πολυ πιο εντυπωσιακα ειναι.

Ελπιζω να βοηθησα λιγακι :wootwoot:

mpampa και demasoni πολύ ωραία ψάρια !!!!!!!!!! :hysterical: Τα είχα και εγώ κατά νου μιας και τα είχα δει σε άλλα post και μου άρεσαν πολύ.Γενικά σκέφτομαι να βάλω πολύ πέτρα για να καλείψω την πλάτη όσο μπορώ με πέτρα.Από πέτρες και από βυθό τι να βάλω ?

200 Λιτρα οπως σου ειπε ο Στρατος θα ειναι υπεροχες οι Demasoni αλλα μπορεις να πας και σε καλβους απο τανγκανικα...... πραγματικα υπεροχα ψαρια.....

Altolamprologus-calvus-zair.gif

200 Λιτρα οπως σου ειπε ο Στρατος θα ειναι υπεροχες οι Demasoni αλλα μπορεις να πας και σε καλβους απο τανγκανικα...... πραγματικα υπεροχα ψαρια.....

Altolamprologus-calvus-zair.gif

:hysterical::wootwoot:

και μια παρατηρηση..... δεν λεω ωραια ψαρια τα λελεουπι (Neolamprologus leleupi) αλλα αν τα βαλεις σε ενυδρειο με πετρες δεν νομιζω να τα ξαναδεις.... τουλαχιστον μιλαω απο προσωπικη πειρα.

τα demasoni πόσα cm γίνονται max και πόσο τα mpampa?

Γείτονα καλώς ήρθες στην Αφρική...

Δες τα προφίλ τους εδώ..έχει χρήσιμες πληροφορίες...

Labidochromis sp. "Mbamba"

http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=737

Pseudotropheus demasoni

http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=849

Καλώς τον karrot! :wootwoot:

1ον.Διάβασε εδώ http://www.cichlid-forum.com/articles/e_cyanostictus.php

2ον.Ψαξε να βρες τι είναι το bi-parental mouthbrouder και δες εικόνες απο τα ψαράκια αυτά!

3ον. Πες μου ενα λόγο για τον οποίο δεν θα τα βάλεις άν τελικά δεν τα βάλεις! :hysterical:

Αντε να δουμε και κατι διαφορετικό......λυσάξατε με τα Malawi :wootwoot:

2ον.Ψαξε να βρες τι είναι το bi-parental mouthbrouder και δες εικόνες απο τα ψαράκια αυτά!

3ον. Πες μου ενα λόγο για τον οποίο δεν θα τα βάλεις άν τελικά δεν τα βάλεις! :hysterical:

Αντε να δουμε και κατι διαφορετικό......λυσάξατε με τα Malawi :wub:

Όπως θα διάβασες και εγώ για Τανγκανίκα σκεφτόμουνα βέβαια μου την πέσανε για Malawi :wub:

Πολύ ωραία ψάρια με ενδιαφέρουσα αναπαραγωγή.Δεν είναι συνηθισμένα πράγμα που τα καθιστά ακόμα πιο ελκυστικά στα μάτια μου. Διαβάζοντας πρόσεξα τα εξής για τα ψάρια αυτά

1)θέλει αρκετά μεγάλη ροή το νερό επειδή ζούνε κοντά στις ακτές

2)θέλουμε αρκετή άλγη πάνω στις πέτρες άρα και πολλές πέτρες και ένα διάστημα μέχρι να εμφανιστεί αυτή πάνω στις πέτρες :wootwoot:

Είναι εύκολο να βρεθούν αυτά τα ψάρια?

1)θέλει αρκετά μεγάλη ροή το νερό επειδή ζούνε κοντά στις ακτές Βαζεις το 305 και ενα κυκλοφορητή!

2)θέλουμε αρκετή άλγη πάνω στις πέτρες άρα και πολλές πέτρες και ένα διάστημα μέχρι να εμφανιστεί αυτή πάνω στις πέτρες :hysterical:Βάζεις μια μπλέ ακτινική μαζι με μια "καλή" λευκή και τελειωσες!

Είναι εύκολο να βρεθούν αυτά τα ψάρια?

Προσωπικά τα εχω δεί σε καταστημα.....αλλα δεν είναι και οτι πιο ευκολο....

το να βάλω μαζί πετρόψαρα και Neolamprologus Simillis γίνεται?

Έγινε επεξεργασία - karrot

το να βάλω μαζί πετρόψαρα και multi γίνεται?

Εξαρτάται απο τα πετροψαρα!Αν βάλεις Eretmodus πχ. θα ζορίσεις τα multies με την εντονη κυκλοφορία του νερού!

Αν θες κατι άλλο το συζητάμε...

Αντε να δουμε και κατι διαφορετικό......λυσάξατε με τα Malawi :wub:

φιλε PRINCE αν θυμαμαι καλα σε εχω δει και σε αλλο θεμα να προτεινεις ξανα αυτα τα ψαρια!πραγματικα μου κινησες την περιεργια!παντως αποτι "ψευτο-εψαξα"( :wootwoot: ) μπαινουν σαν ζευγαρι η απο μικρα σαν φυλη(6-8 ατομα)!τα προτεινεις σε ενα 200ρι ενυδρειο σαν spieces(ζευγαρι η φυλη) η σε συνδιασμο με καποιο αλλο ειδος(φανταζομαι κοχυλοψαρο)?το ρωταω αυτο επειδη διαβασα οτι ειναι αρκετα επιθετικα μεταξυ τους και προφανως το εψαξες παραπανω απο μενα, και προτεινεις αυτα τα λιτρα και οχι κατι λιγοτερο!

• 4 months later...

γεια σας φίλοι μου μετά από 9 μήνες σχεδόν!!!!Τώρα που τελίωσα με τον στρατό σκέφτομαι σιγά σιγά να ξεκινήσω το ενυδρείο :bigemo_harabe_net-64: .Ο χώρος που θα μπεί έχει βρεθεί....αλλά ένα βασικό πρόβλημα είναι το έπιπλο που θα πρέπει να φτιαχτεί.Τι πρέπει να προσέξω γενικά?Τι ξύλο να βάλω?Πως θα είναι ο σκελετός δλδ πως θα τοποθετήσω τα ξύλα?Οι διαστάσεις είναι 1M Χ 0.50M Χ 0.50M

γεια σας φίλοι μου μετά από 9 μήνες σχεδόν!!!!Τώρα που τελίωσα με τον στρατό σκέφτομαι σιγά σιγά να ξεκινήσω το ενυδρείο :bigemo_harabe_net-64: .Ο χώρος που θα μπεί έχει βρεθεί....αλλά ένα βασικό πρόβλημα είναι το έπιπλο που θα πρέπει να φτιαχτεί.Τι πρέπει να προσέξω γενικά?Τι ξύλο να βάλω?Πως θα είναι ο σκελετός δλδ πως θα τοποθετήσω τα ξύλα?Οι διαστάσεις είναι 1M Χ 0.50M Χ 0.50M

εγω προσωπικα δεν θα εμπειστευομουν ξυλινη βαση..

προτεινω για να εισαι σιγουρος να πας σε σιδεροκατασκευη και την ντύνεις οπως σαρεσει!2 πλαισια(το ενα το κανεις και πατο για ντουλαπι), 4 ποδια στο υψος που θες και εισαι ετοιμος!δεν θα χρειαστεις επιπλεον ποδια για κοντρες κατα μηκος..και καλυτερα να χρησιμοποιήσεις τετραγωνη σωληνα!

πιστευω οτι το σιδερο μπορεις να το δουλεψεις πιο ευκολα και γινεται και πιο στιβαρό!

Εγω στη θέση σου θα προσπαθούσα να αντιγράψω μια βάση εμποριου και να την κατασκευαζα απο μελαμίνη.Θελει πολύ προσοχή ομως στον τροπο που θα γινουν τα δεσίματα...εχεις μονταρει ποτε εργοστασιακη βαση να εχεις μια ιδέα???

Καλός πολίτης και καλή σταδιοδρομία!!!

:)

Εγω στη θέση σου θα προσπαθούσα να αντιγράψω μια βάση εμποριου και να την κατασκευαζα απο μελαμίνη.Θελει πολύ προσοχή ομως στον τροπο που θα γινουν τα δεσίματα...εχεις μονταρει ποτε εργοστασιακη βαση να εχεις μια ιδέα???

Καλός πολίτης και καλή σταδιοδρομία!!!

:)

αυτό είχα και εγώ κατά νου.....πήγα σε ένα μαγαζί για να αγοράσω μία αλλά δεν είχε στις διαστάσεις μου και έκατσα να δω πως είναι. Αυτό που πρέσεξα είναι ότι στα λίτρα μου θέλει 4 κάθετες πλάκες ξύλινες που θα κολάνε σε 2 πλάκες πάνω κάτω και θέλει άλλη μία που θα ενώνει τις 4 κάθετες.Αυτή ήταν η κατασκευή πάνω κάτω που πρόσεξα τώρα δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να προσέξω

εγω προσωπικα δεν θα εμπειστευομουν ξυλινη βαση..

προτεινω για να εισαι σιγουρος να πας σε σιδεροκατασκευη και την ντύνεις οπως σαρεσει!2 πλαισια(το ενα το κανεις και πατο για ντουλαπι), 4 ποδια στο υψος που θες και εισαι ετοιμος!δεν θα χρειαστεις επιπλεον ποδια για κοντρες κατα μηκος..και καλυτερα να χρησιμοποιήσεις τετραγωνη σωληνα!

πιστευω οτι το σιδερο μπορεις να το δουλεψεις πιο ευκολα και γινεται και πιο στιβαρό!

To σκέφτηκα αλλά θα χρειαστώ 1) αρκετά λεφτά μιας και κάποια στιγμή θα πάω στα 500 λίτρα(τότε θα πάω σε μια τέτοια κατασκευή φυσικά) και άρα το έπιπλο αυτό θα δώσω 2)δεν πιστεύω ότι το βάρος είναι απαγορευτικό για ξύλινη βάση μιας και ξύλινα πουλάνε και στο εμπόριο για τα λίτρα μου

Έγινε επεξεργασία - karrot

Γείτονα καλός πολίτης...

Συμφωνώ και εγώ για βάση από μελαμίνη τύπου εμπορίου..δεν είναι τόσο μεγάλο το βάρος για να πας σε μία σιδεροκατασκευή!Τζάμπα χρήμα θα δώσεις χωρίς λόγο..

Μία βάση όπως ακριβώς την περιγράφεις είναι ότι πρέπει..τέτοιες βάσεις δίνουν και οι εταιρίες και για τα διπλάσσια λίτα απτα δικά σου..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...