HarryRho 8 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 8 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα παιδιά. Αγόρασα "και εγώ"το Red sea Max 130. Ξεκινώ σήμερα-αύριο με την εισαγωγή νερού από Α/Ο και το στρώσιμο. Θα ήθελα να μάθω αν ο βράχος ο οποίος βρίσκετε σε ενυδρείο περίπου 2 χρόνια, συνεχίσει να "γεννά" οργανισμούς όπως γίνετε συνήθως στους "νέους ζωντανούς βράχους". Είναι το ίδιο? Παρακαλώ θα ήθελα τα συν και τα πλην από την εμπειρία σας. Ευχαριστώ Χάρης Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 8 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 8 Σεπτεμβρίου 2011 Αν κατάλαβα σωστά εννοείς αν θα έχεις επιβάτες στον βράχο? Αν αυτό ρωτάς παίζουν ρόλο αρκετά πράγματα. Ο παλιός βράχος, ο οποίος βρίσκεται σε ενυδρείο χομπίστα πολύ πιθανόν να έχει λιγότερους οργανισμούς επάνω. Αυτό γίνεται γιατί ψάρια και ασπόνδυλα συνήθως τρέφονται απο αυτά. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα αποφύγεις τελείως αυτούς τους οργανισμούς (αστερίες, σκουλίκια κτλ). Αν θες το πιο "καθαρό" τρόπο αυτός είναι με νεκρό βράχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HarryRho 8 Σεπτεμβρίου 2011 Author #3 Share 8 Σεπτεμβρίου 2011 BiggBilly, Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Εγώ "θέλω επιβάτες" (σε εισαγωγικά). Η ερώτηση διαφορετικά θα ήταν: είναι καλύτερα να ξεκινήσεις ένα ενυδρείο με "νέο βράχο" ή με παλιό?. Δεν με πειράζει ο χρόνος στρωσίματος που φυσικά με τον παλιό βράχο θα μειωθεί. Υπάρχουν υπέρ και τα κατά για την βιολογία? Ευχαριστώ Χάρης Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 8 Σεπτεμβρίου 2011 #4 Share 8 Σεπτεμβρίου 2011 υπαρχουν και υπερ και κατα.εσυ που θελεις πολλους επιβατες στην αρχη,δεν σημαινει ομως πως θα σου ερθουν και οι καλοπροαιρετοι και οι χρησιμοι.... ενας στρωμενος βραχος μπορει να μην κουβαλαει κοσμο και κοσμακη πανω του,αλλα δεν θα χρειαστει χρονος να περιμενεις για κουραρισμα,αμμωνιες κλπ.+ το γεγονος πως θα εχει ηδη κοραλινες πανω του αρα θα μπουσταρτε και το συστημα σου.απο την στιγμη ομως που λες πως δεν εχεις καποιο κολλημα με τον χρονο,κανε οτι σου αρεσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος