Jump to content

Apple Snails - Helena

Recommended Posts

Γεια σας παιδια, Στο ενυδρειο μου με τα Γκαπυ το οποιο ειναι 54 λιτρα, Εχω 2 Apple snails Και 2 Helena, θα ειναι Ενταξει μαζι? εχω διαβασει οτι τα Helena Ειναι αγρια και σκοτονουν.. Αλλα δεν ειναι και πολυ μεγαλα.. Τα Apple ειναι τριπλασια ισως και τετραπλασια...

Τι να κανω?

Φίλε μου καλημέρα

ΑΝ τα σαλλιγκάρια έχουν τόσο μεγάλη διαφορά μεγέθους, όσο υπολογίζεις και

ΑΝ τα helena βρίσκουν την τροφή, ου χρειάζονται, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά και πάλι δεν είσαι σίγουρος 100%. Τουλάχιστον για το 54άρι που τα έχεις.

Στη θέση σου θα το απέφευγα :hysterical:

δεν θα τα πειραξουν τα apple και εγω ειχα τρια apple με 3 helena και δεν τα ακουμπησαν καν..μονο αν κανουν μικρα τα apple ισως τσιμπησουν τα μικρα τους..

Με μια μικρη αναζητηση θα εβλεπες οτι το θεμα εχει ξανασυζητηθει και μαλιστα προσφατα :hysterical:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=65924

Με μια μικρη αναζητηση θα εβλεπες οτι το θεμα εχει ξανασυζητηθει και μαλιστα προσφατα :wootwoot:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=65924

το ειδα απλα λυση δεν βρηκα :hysterical:

Φίλε μου καλημέρα

ΑΝ τα σαλλιγκάρια έχουν τόσο μεγάλη διαφορά μεγέθους, όσο υπολογίζεις και

ΑΝ τα helena βρίσκουν την τροφή, ου χρειάζονται, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά και πάλι δεν είσαι σίγουρος 100%. Τουλάχιστον για το 54άρι που τα έχεις.

Στη θέση σου θα το απέφευγα :hysterical:

ποια ειναι η κυρια τροφη των Helena και γενικα τι τρωνε αυτοι οι διαολοι? =Ρ

Δεν βρηκα καποιο Αρθρω πανω στα Helena...

τα helena ειναι αιμαφροδυτα?

δεν θα τα πειραξουν τα apple και εγω ειχα τρια apple με 3 helena και δεν τα ακουμπησαν καν..μονο αν κανουν μικρα τα apple ισως τσιμπησουν τα μικρα τους..

Μ'αρεσει οταν ακουω προσοπικες εμπειριες !! =))

Σ'ευχαριστω παρα πολυ ! :hysterical:

Εαν ρωτας εμενα φιλε μου δεν ξερω... εχω κ'εγω αυτη την απορια... ας ελπεισουμε να απαντισει και σε αυτο καποιος που σιγουρα καποιος θα απαντισει =)

Οχι τελικα δεν ειναι ερμαφροδιτο

• 1 month later...

Εμένα όμως μου τα τσακίσανε τα μηλοσαλιγκαράκια μου τα άτιμα :D

Σε 260 λίτρα κι όταν τελείωσαν οι λαθρεπιβάτες, σκότωναν apple ανεξαρτήτου μεγέθους.

Κράτα ένα από τα δυο είδη.

Υ.Γ Σε μονομαχοενυδρείο που ξέχασα καμια 15αρια μέρες να τους ρίξω ταμπλέτα, άρχισαν και οι κανιβαλισμοί...

Φίλε GiannisBetta, μην το ψάχνεις άδικα.

Όπως σου είπαν και τα παιδιά, το θέμα έχει συζητηθεί αρκετά από όλους μας. Εγώ ήμουν απο εκείνους που έλεγαν πως αν είναι μεγάλα τα apple (είχα 2) δεν έχεις πρόβλημα, ιδιαίτερα όσο έχει στο ενυδρείο σαλιγγάρια λαθρεπιβάτες.

Δυστυχώς τα δικά μου helena δεν το ήξεραν αυτό.... :P και μια μέρα κυριολεκτικά κομάτιασν το ένα απο τα apple snails.

Βέβαια, απο τότε δεν έχω δει πρόβλημα με το άλλο, αλλά μόλις τα helena μεγαλώσουν τα πάω σε άλλο ενυδρείο και κάθε πρωϊ κάνω έναν έλεγχο για το άλλο apple - καλού κακού.

Αν θέλεις να γλυτώσεις σίγουρες στεναχώριες στο μέλον κράτα ένα απο τα δύο είδη.

Κ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...