m.g 7 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα σε όλοι την παρέα. Θα ήθελα για άλλη μια φορά τα φωτά σας και την εμπειρία σας. Θέλω να βάλω κάποιων αλγοφάγο στο ενυδρείο με gyppies που να μην μεγαλώνει πολύ. Ξέρω ότι τα guppies είναι αλγοφάγα αλλά τώρα που είναι μικρούλια δεν κάνουν δουλειά και φοβάμαι μην ανεβεί καμιά αμόνια, έχει αρκετή άλγη μέσα.. Έχω ένα σαλιγκάρι μέσα που δεν κάνει ούτε κι αυτό δουλειά. Προτείνετε μου κάποιο μικρο σε μέγεθος ώστε να μην χαλάσει η αισθητική του ενυδρείου αργότερα που θα μεγαλώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 7 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 Η άλγη δεν ανεβάζει αμμωνία. Το καλύτερο θα ήταν να βελτιώσεις την ρουτίνα συντήρησεις του ενυδρείου (αλλαγές νερού). Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Σεπτεμβρίου 2011 #3 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 Η άλγη δεν ανεβάζει αμμωνία. Το καλύτερο θα ήταν να βελτιώσεις την ρουτίνα συντήρησεις του ενυδρείου (αλλαγές νερού). Σωστος ο φιλος!Καλητερα να βρεις τι φταιει που εχεις αλγη και να το διορθωσεις.Ασε που δεν τρωνε ολα τα αλγοφαγα την ιδια αλγη Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.g 7 Σεπτεμβρίου 2011 Author #4 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 Ξέρω τι φταίει... είναι κοντά σε παράθυρο και το χτυπάει καθε μερα για 30 λεπτά ο ήλιος.. Δύσκολο να αλλάξω θέση είναι και ότι με το φως του ηλίου τα ψάρια έχουν φοβερά χρώματα.. γαρίδες μπορώ να βάλω με guppies; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 8 Σεπτεμβρίου 2011 #5 Share 8 Σεπτεμβρίου 2011 γαρίδες μπορώ να βάλω με guppies; Μπορεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas2002 8 Σεπτεμβρίου 2011 #6 Share 8 Σεπτεμβρίου 2011 Ξέρω τι φταίει... είναι κοντά σε παράθυρο και το χτυπάει καθε μερα για 30 λεπτά ο ήλιος.. Δεν μπορείς να τραβάς κουρτίνες ή να κλείνεις παντζούρι εκείνη την ώρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.g 8 Σεπτεμβρίου 2011 Author #7 Share 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν μπορείς να τραβάς κουρτίνες ή να κλείνεις παντζούρι εκείνη την ώρα; Μπορώ απλά δεν θέλω όπως υπόθεσα παραπάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Σεπτεμβρίου 2011 #8 Share 8 Σεπτεμβρίου 2011 Μπορώ απλά δεν θέλω όπως υπόθεσα παραπάνω... Τι αλγη εχεις?Μπορεις να βγαλεις μια φωτο να την δουμε γιατι μπορει να μην την τρωνε οι γαριδες την συγκεκριμενη Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.g 8 Σεπτεμβρίου 2011 Author #9 Share 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν φαίνεται καθόλου στην φώτο αλλά είναι η κλασική που κολλάει πάνω στο τζάμι και τρώει παθιασμένα το pleco. Otocinclus μαζί με guppy μπορώ να βάλω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Σεπτεμβρίου 2011 #10 Share 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν φαίνεται καθόλου στην φώτο αλλά είναι η κλασική που κολλάει πάνω στο τζάμι και τρώει παθιασμένα το pleco. Otocinclus μαζί με guppy μπορώ να βάλω ? Οχι φιλε δεν μπορεις να βαλεις οτοκυκλους με γκαπυ,εχουν διαφορετικες περαμετρους.Ουτε οι γαριδες θα κανουν τιποτα μ αυτη την αλγη που λες.Παρε εναν μαγνητη για τα τζαμια η μια παλια πιστωτικη καρτα και καθαρισε τα.Δεν χρειαζεσαι αλγοφαγα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 9 Σεπτεμβρίου 2011 #11 Share 9 Σεπτεμβρίου 2011 Καθρίζεις την άλγη, βάζεις λίγο αντιφώσφορο στο φίλτρο σου και χαμήλωσε τα βατ του φωτισμού σου ή μείωσε την φωτοπερίοδο. Σε καμιά 10αριά μέρες βγάλε το αντιφώσφορο και μάλλον θα είσαι εντάξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 9 Σεπτεμβρίου 2011 #12 Share 9 Σεπτεμβρίου 2011 Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο;Είναι φυτεμένο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.g 10 Σεπτεμβρίου 2011 Author #13 Share 10 Σεπτεμβρίου 2011 50 λίτρα είναι και δεν είναι φυτεμένο πλαστικά φυτά έχει, είμαι άπειρος ακόμα για φυτεμένο.. Θα δοκιμάσω αυτό με το φωσφορικό και θα σας πω αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 10 Σεπτεμβρίου 2011 #14 Share 10 Σεπτεμβρίου 2011 Αν βάλεις εύκολα φυτά δε χρειάζεται εμπειρία.Με λίγο φως πάνε μόνα τους. Καλό θα κάνεις στο ενυδρείο σου και θα τα χαίρεσαι. Σε αυτά τα λίτρα δε θα πρότεινα αλγοφάγα ψάρια εκτός από γαρίδες amano και σαλιγκάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.g 11 Σεπτεμβρίου 2011 Author #15 Share 11 Σεπτεμβρίου 2011 Σίγουρα τα φυτά θα ομορφύνουν το ενυδρείο δε το συζητώ αλλά είχα την εντύπωση ότι χρειάζεται να έχεις μια άλφα εμπειρία. Αρχίζω να το σκέφτομαι... Μπορώ να βάλω φυτά χωρίς υπόστρωμα; ευχαριστώ πολύ παίδες για όλες τις συμβουλές σας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 11 Σεπτεμβρίου 2011 #16 Share 11 Σεπτεμβρίου 2011 Να μην το σκέφτεσαι.Μόλις μπει το πρώτο θα δεις. Δες εδώ μερικά εύκολα φυτά: http://www.tropica.com/plants/difficulty/easy.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.g 11 Σεπτεμβρίου 2011 Author #17 Share 11 Σεπτεμβρίου 2011 Χίλια εθχαριστώ για την βοήθεια σας. Τέλος βδομάδας θα ψάξω για φυτά. Κάτι ακομα.. επειδή οι γαρίδες μου αρέσουν πάρα πολύ, θα μπορούσα να βάλω red cherry και όχι amano; Το ενυδρείο λειτουργεί 1 χρόνο και σκούπα δεν έχει μπεί. Όλες οι μετρήσεις είναι φυσιολογικές και κατάλληλες για guppies. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas2002 11 Σεπτεμβρίου 2011 #18 Share 11 Σεπτεμβρίου 2011 Μπορώ να βάλω φυτά χωρίς υπόστρωμα; Εύκολα φυτά ναι. θα μπορούσα να βάλω red cherry και όχι amano; Και πάλι ναι, και θα έχεις και γόνους ενώ με τις amano δεν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 11 Σεπτεμβρίου 2011 #19 Share 11 Σεπτεμβρίου 2011 Ρώτησες για αλγοφάγα,οι amano κάνουν καλύτερα δουλειά.Μπορείς να τις βάλεις και σε συνδυασμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Σεπτεμβρίου 2011 #20 Share 11 Σεπτεμβρίου 2011 Φωτη να διευκρινησουμε στον φιλο οτι την αλγη που εχει στο τζαμι δεν θα την φανε οι γαριδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 11 Σεπτεμβρίου 2011 #21 Share 11 Σεπτεμβρίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.g 11 Σεπτεμβρίου 2011 Author #22 Share 11 Σεπτεμβρίου 2011 Ρώτησες για αλγοφάγα,οι amano κάνουν καλύτερα δουλειά.Μπορείς να τις βάλεις και σε συνδυασμό. οκ, μια χαρά όλα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.g 11 Σεπτεμβρίου 2011 Author #23 Share 11 Σεπτεμβρίου 2011 Φωτη να διευκρινησουμε στον φιλο οτι την αλγη που εχει στο τζαμι δεν θα την φανε οι γαριδες εντάξει αφού δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση θα την καθαρίζω δεν είναι δύσκολο ειδικά σε ένα 50lt ενυδρείο. Απλά επειδή θέλω να βλέπω ψάρια στην επιφάνεια, στην μέση και στον βυθό γιαυτό έλεγα άμα θα μπορούσα να βάλω κάποιο αλγοφάγο. Αλλά εφόσον δεν μπορώ θα μείνω στις γαριδουλες . Θα τις βάλω αφού το φυτέψω ,σωστά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Σεπτεμβρίου 2011 #24 Share 11 Σεπτεμβρίου 2011 Αφου ο βυθος σου ειναι στρωμενος,δηλαδη τρεχει πολυ καιρο το ενυδρειο σου,θα μπορουσες να τις βαλεις απο τωρα,αλλα εγω θα ελεγα να τις βαλεις οταν τελειωσεις με τα φυτα και την ανακατωσουρα του βυθου.Να ξερεις οτι οι γαριδες αγαπουν πολυ το φυτο moss το οποιο ειναι ευκολο και δενετε πανω σε ξυλο η πετρα με πετονια Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.g 12 Σεπτεμβρίου 2011 Author #25 Share 12 Σεπτεμβρίου 2011 Πείρα τελικά 4 red cherry και 2 amano japonica αυτές είχε όλες κι όλες.. έκανα βλακεία που πείρα διαφορετικά ειδη; πείρα και φυτά ,moss όμως δεν βρήκα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος