lkastritis 7 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 Γεια σας και παλι.. οπως ειχα ξαναδιμοσιευσει στο φορουμ ειχα γενες με τα σαλιγκαρακια μου... Μετα τις διακοπες που γυρισα ειδα οτι εχει γεμισει το ενυδριο με μωρακια ( ) ειναι καμια 20αρα+... να τα αφισω να μεγαλωσουν η να τα δοσω? (60l ενυδριο φυτεμενο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 7 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 αστα να μεγαλλωσουν λιγο ακομα να δεις πια θα τα καταφερουν... και μετα πουλατα.... και κατα προτιμηση σε διαφορετικο ενυδρειο, εχετα ξεχωριστα ειναι παρα πολλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkastritis 7 Σεπτεμβρίου 2011 Author #3 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 δυστιχως δεν εχω 2ο ενυδριο... ειναι αρκετα μεγαλα και πιστευω οτι οσα ηταν να τα κατεφαιρουν τα καταφεραν.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkastritis 7 Σεπτεμβρίου 2011 Author #4 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 να αμα δεις εδω φενετε η μαμα (η μπαμπας δεν ξερω ) πανω αριστερα και κατω στην μεση περιπου στα φυτα μεσα ειναι ενα απο τα μικρα.. στην δευτερη φωτο ειναι πανω στο φιλτρο ενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GKAZI 7 Σεπτεμβρίου 2011 #5 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 Συνήθως τα σαλιγκαράκια που είναι μεγαλύτερα από 1-2 cm έχουν πολλές πιθανότητες επιβίωσης. Στις φωτογραφίες δεν διέκρινα κάποιο ψαράκι, οπότε υποθέτω πως έχεις μόνιο τα σαλιγκαράκια μέσα. Αν είναι έτσι κράτησέ τα λίγο καιρό ακόμη να... "καρδαμώσουν" και μετά τα δίνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkastritis 7 Σεπτεμβρίου 2011 Author #6 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) στιν πανω φωτο διπλα απο το σαλιγκατρι το μεγαλο εχει ενα ψαρακι εχω 2 τιγρακια μεσα και μαλλον θα παρω και αλλα 2 συντομα... Έγινε επεξεργασία 7 Σεπτεμβρίου 2011 - lkastritis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 7 Σεπτεμβρίου 2011 #7 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 Φιλε μου παντος εχω την εντυπωση οτι αυτα τα σαλλιγκαρια τσιμπολογανε τα φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koumparos 7 Σεπτεμβρίου 2011 #8 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 Οντως αυτα τα σαλιγγάρια τσιμπολογάνε ορισμένα είδη φυτών.Αυτά με τα μαλακά φύλλα. Και αν έχεις και πολλά κάνουν και κάτι άλλο αποδεδειγμένα με πείραμα δικό μου.Για άλλους καλό για άλλους κακό.Τραβούν το ασβέστιο από το νερό για να φτιάξουν το καβούκι τους.Εγώ που είχα 30 σε 160 λίτρα έφτασε η σκληρότητα στο περίπου 0 και κατα συνέπεια το ph στο 4.Τι αντιστροφη και μα....κιες.Και μετα άρχισε να χαλα το καβούκι από τα σαλιγγάρια από apple snails εγιναν white snails μεχρι που τρίπησε και ψωφισαν.Με έναν συχνό έλεγχο της ανθρακικης σληρότητας όμως μπορείς να έχεις ένα πανέμορφο και καθαρότατο ενυδρείο λόγω apple snails (απίθανη ακροβάτες) με ένα αψογο PH. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 7 Σεπτεμβρίου 2011 #9 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 Οντως αυτα τα σαλιγγάρια τσιμπολογάνε ορισμένα είδη φυτών.Αυτά με τα μαλακά φύλλα. Και αν έχεις και πολλά κάνουν και κάτι άλλο αποδεδειγμένα με πείραμα δικό μου.Για άλλους καλό για άλλους κακό.Τραβούν το ασβέστιο από το νερό για να φτιάξουν το καβούκι τους.Εγώ που είχα 30 σε 160 λίτρα έφτασε η σκληρότητα στο περίπου 0 και κατα συνέπεια το ph στο 4.Τι αντιστροφη και μα....κιες.Και μετα άρχισε να χαλα το καβούκι από τα σαλιγγάρια από apple snails εγιναν white snails μεχρι που τρίπησε και ψωφισαν.Με έναν συχνό έλεγχο της ανθρακικης σληρότητας όμως μπορείς να έχεις ένα πανέμορφο και καθαρότατο ενυδρείο λόγω apple snails (απίθανη ακροβάτες) με ένα αψογο PH. Ακριβος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkastritis 7 Σεπτεμβρίου 2011 Author #10 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 Οντως αυτα τα σαλιγγάρια τσιμπολογάνε ορισμένα είδη φυτών.Αυτά με τα μαλακά φύλλα. Και αν έχεις και πολλά κάνουν και κάτι άλλο αποδεδειγμένα με πείραμα δικό μου.Για άλλους καλό για άλλους κακό.Τραβούν το ασβέστιο από το νερό για να φτιάξουν το καβούκι τους.Εγώ που είχα 30 σε 160 λίτρα έφτασε η σκληρότητα στο περίπου 0 και κατα συνέπεια το ph στο 4.Τι αντιστροφη και μα....κιες.Και μετα άρχισε να χαλα το καβούκι από τα σαλιγγάρια από apple snails εγιναν white snails μεχρι που τρίπησε και ψωφισαν.Με έναν συχνό έλεγχο της ανθρακικης σληρότητας όμως μπορείς να έχεις ένα πανέμορφο και καθαρότατο ενυδρείο λόγω apple snails (απίθανη ακροβάτες) με ένα αψογο PH. η ανθρακικη σκληροτητα μετρετε με κατι στικακια που εχω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 7 Σεπτεμβρίου 2011 #11 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 η ανθρακικη σκληροτητα μετρετε με κατι στικακια που εχω? ναι φιλε μου. Αν ειναι τα 5 σε ενα stick μετριεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkastritis 7 Σεπτεμβρίου 2011 Author #12 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 7 χαρακια εχει πανω οποτε λογικα μετραει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 7 Σεπτεμβρίου 2011 #13 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 μετραει ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 7 Σεπτεμβρίου 2011 #14 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 Αφησε τα μέσα μερικές βδομάδες ακόμα και μετά αν θες δώστα. Να καρδαμώσουν λίγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkastritis 7 Σεπτεμβρίου 2011 Author #15 Share 7 Σεπτεμβρίου 2011 να ριξω τιποτα μεσα οπως ασβεστιο πχ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος