Mike-O 6 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 τα 2 σαλιγκάρια μου εδώ και ένα 2 μήνες έχουν αλλάξει χρώμα. Το καβούκι έχει γίνει πιο σκούρο λες και έχει καφέ άλγη πάνω, η σάρκα τους έχει μαυρίσει και μου φαίνεται ότι σαλιαρίζουν πολύ. Ξέρει κανένας τι γίνεται. Είναι μεγάλα στην ηλικία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 6 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 τα 2 σαλιγκάρια μου εδώ και ένα 2 μήνες έχουν αλλάξει χρώμα. Το καβούκι έχει γίνει πιο σκούρο λες και έχει καφέ άλγη πάνω, η σάρκα τους έχει μαυρίσει και μου φαίνεται ότι σαλιαρίζουν πολύ. Ξέρει κανένας τι γίνεται. Είναι μεγάλα στην ηλικία. Φιλε μου, εχει μετρησει τις τιμες του ενυδρειου σου?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike-O 6 Σεπτεμβρίου 2011 Author #3 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 Φιλε μου, εχει μετρησει τις τιμες του ενυδρειου σου?? no3 25 no2 0 kh 15 ph 8 nh4 0 nh3 0,0 T 25c Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 6 Σεπτεμβρίου 2011 #4 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 να μειωσεις λιγο τα νιτρικα σου μεσω αλλαγων νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 6 Σεπτεμβρίου 2011 #5 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 να μειωσεις λιγο τα νιτρικα σου μεσω αλλαγων νερου. Οτι σου ειπε ο φιλος. Αλλαγες νερου για να πεσουν τα νιτρικα. Η αλλιως βαλε κανα φυτο να ρουφαει τα νιτρικα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρηστος Κανακης 6 Σεπτεμβρίου 2011 #6 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 τα helena σου δεν εχουν κανενα προβλημα...ετσι κανουν όταν ζευγαρωνουν και το ότι σκουραινει παει να πει ότι αλλαζει φυλο για να γινει η αναπαραγωγη..και εμενα ετσι κανουν και εχω και μικρα τους!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 6 Σεπτεμβρίου 2011 #7 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 τα helena σου δεν εχουν κανενα προβλημα...ετσι κανουν όταν ζευγαρωνουν και το ότι σκουραινει παει να πει ότι αλλαζει φυλο για να γινει η αναπαραγωγη..και εμενα ετσι κανουν και εχω και μικρα τους!! Χωρις να ειμαι σιγουρος μου φενετε πολυ το διαστημα 2 μηνες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike-O 6 Σεπτεμβρίου 2011 Author #8 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 Οτι σου ειπε ο φιλος. Αλλαγες νερου για να πεσουν τα νιτρικα. Η αλλιως βαλε κανα φυτο να ρουφαει τα νιτρικα!! ευχαριστώ θα το κάνω και ενημερώνω σε 2-3 μέρες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 6 Σεπτεμβρίου 2011 #9 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 ευχαριστώ θα το κάνω και ενημερώνω σε 2-3 μέρες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρηστος Κανακης 6 Σεπτεμβρίου 2011 #10 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 οι αλλαγες νερου ούτως η άλλιως πρεπει να γινονται αλλα ειναι τελειως ακυρες με την αλλαγη χρωματος του helena..το χρωμα του αλλαξε για τον λογο που ειπα παραπανω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike-O 23 Σεπτεμβρίου 2011 Author #11 Share 23 Σεπτεμβρίου 2011 οι αλλαγες νερου ούτως η άλλιως πρεπει να γινονται αλλα ειναι τελειως ακυρες με την αλλαγη χρωματος του helena..το χρωμα του αλλαξε για τον λογο που ειπα παραπανω! καλή φάση! αλλά ακόμα δεν βρήκα αυγά ούτε μικρά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 24 Σεπτεμβρίου 2011 #12 Share 24 Σεπτεμβρίου 2011 Για να γνωρίζεις πως είναι τα αυγά τους δες εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=409118 Από την ώρα που θα σκάσουν θα κάνεις καιρό να δεις μικρά καθώς η ανάπτυξη τους είναι πολύ αργή.Εννοείται οτι πρέπει να βρίσκουν τροφή. Τι άλλα είδη έχεις στο ενυδρείο;Πιθανόν να μη δεις ποτέ αυγά λόγω συγκατοίκων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingistis 24 Σεπτεμβρίου 2011 #13 Share 24 Σεπτεμβρίου 2011 Τι άλλα είδη έχεις στο ενυδρείο;Πιθανόν να μη δεις ποτέ αυγά λόγω συγκατοίκων. Παράδειγμα? ΄Τρώνε τα αυγά ή τα μωρά σαλιγγάρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 24 Σεπτεμβρίου 2011 #14 Share 24 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Παράδειγμα? ΄Τρώνε τα αυγά ή τα μωρά σαλιγγάρια? εχω δει και τα 2 απο ενηλικα helena ( να κανουν πεσιμο και σε αυγα και σε μικρα helena ) Έγινε επεξεργασία 24 Σεπτεμβρίου 2011 - Geosid Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 24 Σεπτεμβρίου 2011 #15 Share 24 Σεπτεμβρίου 2011 Μεγαλύτερο φόβο έχουν τα αυγά.Ακόμα και οι γαρίδες τα εξαφανίζουν.Αυτό που λέει ο Geosid είναι λογικό αν δεν υπάρχει τροφή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike-O 25 Σεπτεμβρίου 2011 Author #16 Share 25 Σεπτεμβρίου 2011 τα helena τρώνε ένα κατεψυγμένο bloodworm κάθε 2-3 μέρες. Έχω red cherries οι οποίες τους ρίχνω μία ταμπλέτα για γαρίδες μικρή σπιρουλίνα κάθε 10 15 μέρες. Η ποιότητα νερού είναι οκ με 30% αλλαγή κάθε δύο βδομάδες. Τί λετε τα τρώνε ; :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 25 Σεπτεμβρίου 2011 #17 Share 25 Σεπτεμβρίου 2011 τα helena σου δεν εχουν κανενα προβλημα...ετσι κανουν όταν ζευγαρωνουν και το ότι σκουραινει παει να πει ότι αλλαζει φυλο για να γινει η αναπαραγωγη..και εμενα ετσι κανουν και εχω και μικρα τους!! Τα helena δεν αλλάζουν φύλο ούτε είναι ερμαφρόδιτα απλά τα αρσενικά ζευγαρώνουν με τα θηλυκά και όταν γίνεται αυτό παραμένουν κολλημένα μεταξύ τους μπορεί και ώρες (ή και μέρες). Αν πάντως έχεις διαβάσει κάπου περί αλλαγής φύλου στα σαλιγκάρια αυτά, θα ήθελα να το μοιραστείς μαζί μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρηστος Κανακης 4 Οκτωβρίου 2011 #18 Share 4 Οκτωβρίου 2011 Τα helena δεν αλλάζουν φύλο ούτε είναι ερμαφρόδιτα απλά τα αρσενικά ζευγαρώνουν με τα θηλυκά και όταν γίνεται αυτό παραμένουν κολλημένα μεταξύ τους μπορεί και ώρες (ή και μέρες). Αν πάντως έχεις διαβάσει κάπου περί αλλαγής φύλου στα σαλιγκάρια αυτά, θα ήθελα να το μοιραστείς μαζί μας εμενα τα δικα μου ηταν κολλημενα ετσι για καποιες ωρες και αλλαξαν χρωμα και εγιναν πιο σκουρα και με το που ξεκολλησαν ηρθαν στα φυσιολογικα τους χρωματα.για το ερμαφροδιτα μπορει να κανω και λαθος τι να πω απλα επειδη εxv μονο 3 helena θεωρω μεγαλη συμπτωση να ειναι 2 αρσενικα και 1 θυληκο γι αυτο το ειπα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike-O 16 Οκτωβρίου 2011 Author #19 Share 16 Οκτωβρίου 2011 Να σας πω τι έγινε τελικά! γέννησαν αυγά! άσπρισαν και πάλι. Τα αυγά εξαφανίστηκαν( μάλλον τα έφαγαν τα ίδια). άλλα μπορεί να άσπρισαν και γιατί μηδένισα τα νιτρικά μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος