Jump to content

Anentome Helena ςος

Recommended Posts

τα 2 σαλιγκάρια μου εδώ και ένα 2 μήνες έχουν αλλάξει χρώμα. Το καβούκι έχει γίνει πιο σκούρο λες και έχει καφέ άλγη πάνω, η σάρκα τους έχει μαυρίσει και μου φαίνεται ότι σαλιαρίζουν πολύ. Ξέρει κανένας τι γίνεται. Είναι μεγάλα στην ηλικία.

τα 2 σαλιγκάρια μου εδώ και ένα 2 μήνες έχουν αλλάξει χρώμα. Το καβούκι έχει γίνει πιο σκούρο λες και έχει καφέ άλγη πάνω, η σάρκα τους έχει μαυρίσει και μου φαίνεται ότι σαλιαρίζουν πολύ. Ξέρει κανένας τι γίνεται. Είναι μεγάλα στην ηλικία.

Φιλε μου, εχει μετρησει τις τιμες του ενυδρειου σου??

να μειωσεις λιγο τα νιτρικα σου μεσω αλλαγων νερου.

να μειωσεις λιγο τα νιτρικα σου μεσω αλλαγων νερου.

Οτι σου ειπε ο φιλος.

Αλλαγες νερου για να πεσουν τα νιτρικα.

Η αλλιως βαλε κανα φυτο να ρουφαει τα νιτρικα!!

τα helena σου δεν εχουν κανενα προβλημα...ετσι κανουν όταν ζευγαρωνουν και το ότι σκουραινει παει να πει ότι αλλαζει φυλο για να γινει η αναπαραγωγη..και εμενα ετσι κανουν και εχω και μικρα τους!!

τα helena σου δεν εχουν κανενα προβλημα...ετσι κανουν όταν ζευγαρωνουν και το ότι σκουραινει παει να πει ότι αλλαζει φυλο για να γινει η αναπαραγωγη..και εμενα ετσι κανουν και εχω και μικρα τους!!

Χωρις να ειμαι σιγουρος μου φενετε πολυ το διαστημα 2 μηνες .

Οτι σου ειπε ο φιλος.

Αλλαγες νερου για να πεσουν τα νιτρικα.

Η αλλιως βαλε κανα φυτο να ρουφαει τα νιτρικα!!

ευχαριστώ θα το κάνω και ενημερώνω σε 2-3 μέρες!

ευχαριστώ θα το κάνω και ενημερώνω σε 2-3 μέρες!

:hysterical::wootwoot:

οι αλλαγες νερου ούτως η άλλιως πρεπει να γινονται αλλα ειναι τελειως ακυρες με την αλλαγη χρωματος του helena..το χρωμα του αλλαξε για τον λογο που ειπα παραπανω! :hysterical:

• 3 weeks later...

οι αλλαγες νερου ούτως η άλλιως πρεπει να γινονται αλλα ειναι τελειως ακυρες με την αλλαγη χρωματος του helena..το χρωμα του αλλαξε για τον λογο που ειπα παραπανω! :buttrock:

:buttrock: καλή φάση! αλλά ακόμα δεν βρήκα αυγά ούτε μικρά!

Για να γνωρίζεις πως είναι τα αυγά τους δες εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=409118

Από την ώρα που θα σκάσουν θα κάνεις καιρό να δεις μικρά καθώς η ανάπτυξη τους είναι πολύ αργή.Εννοείται οτι πρέπει να βρίσκουν τροφή.

Τι άλλα είδη έχεις στο ενυδρείο;Πιθανόν να μη δεις ποτέ αυγά λόγω συγκατοίκων.

Τι άλλα είδη έχεις στο ενυδρείο;Πιθανόν να μη δεις ποτέ αυγά λόγω συγκατοίκων.

Παράδειγμα? ΄Τρώνε τα αυγά ή τα μωρά σαλιγγάρια?

Παράδειγμα? ΄Τρώνε τα αυγά ή τα μωρά σαλιγγάρια?

εχω δει και τα 2 απο ενηλικα helena ( να κανουν πεσιμο και σε αυγα και σε μικρα helena ) :buttrock:

Έγινε επεξεργασία - Geosid

Μεγαλύτερο φόβο έχουν τα αυγά.Ακόμα και οι γαρίδες τα εξαφανίζουν.Αυτό που λέει ο Geosid είναι λογικό αν δεν υπάρχει τροφή.

τα helena τρώνε ένα κατεψυγμένο bloodworm κάθε 2-3 μέρες. Έχω red cherries οι οποίες τους ρίχνω μία ταμπλέτα για γαρίδες μικρή σπιρουλίνα κάθε 10 15 μέρες. Η ποιότητα νερού είναι οκ με 30% αλλαγή κάθε δύο βδομάδες. Τί λετε τα τρώνε ; :/

Τα helena δεν αλλάζουν φύλο

ούτε είναι ερμαφρόδιτα

απλά τα αρσενικά ζευγαρώνουν με τα θηλυκά και όταν γίνεται αυτό παραμένουν κολλημένα μεταξύ τους μπορεί και ώρες (ή και μέρες).

Αν πάντως έχεις διαβάσει κάπου περί αλλαγής φύλου στα σαλιγκάρια αυτά, θα ήθελα να το μοιραστείς μαζί μας :buttrock:

• 2 weeks later...

Τα helena δεν αλλάζουν φύλο

ούτε είναι ερμαφρόδιτα

απλά τα αρσενικά ζευγαρώνουν με τα θηλυκά και όταν γίνεται αυτό παραμένουν κολλημένα μεταξύ τους μπορεί και ώρες (ή και μέρες).

Αν πάντως έχεις διαβάσει κάπου περί αλλαγής φύλου στα σαλιγκάρια αυτά, θα ήθελα να το μοιραστείς μαζί μας :D

εμενα τα δικα μου ηταν κολλημενα ετσι για καποιες ωρες και αλλαξαν χρωμα και εγιναν πιο σκουρα και με το που ξεκολλησαν ηρθαν στα φυσιολογικα τους χρωματα.για το ερμαφροδιτα μπορει να κανω και λαθος τι να πω απλα επειδη εxv μονο 3 helena θεωρω μεγαλη συμπτωση να ειναι 2 αρσενικα και 1 θυληκο γι αυτο το ειπα..

• 2 weeks later...

Να σας πω τι έγινε τελικά! γέννησαν αυγά! άσπρισαν και πάλι. Τα αυγά εξαφανίστηκαν( μάλλον τα έφαγαν τα ίδια). άλλα μπορεί να άσπρισαν και γιατί μηδένισα τα νιτρικά μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...