GiannisBetta 6 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 Γεια σας παιδια, Πηρα δυο Σαλιγκαρια Apple snails(Pomacea Canaliculata) πρεπει να ειναι, υπαρχει κανενας τροπος αναπαραγωγης για αυτους? δεν εχω καν ιδεα ξεχωριζωνται τα αρσενικα απ'τα θηλυκα, τιποτα απολυτος =) Μπορειτε να μου πειτε 2-3 πραγματακια για αυτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiannisBetta 6 Σεπτεμβρίου 2011 Author #2 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 Απ'οτι ειδα σε ενα αρθρω ετσι νομιζω... πως ειναι Pomacea Canaliculata ... παντως εχει κιτρινο-πορτοκαλι χρωμα το κελυφος Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiannisBetta 6 Σεπτεμβρίου 2011 Author #3 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Επισης εχω ακουσει οτι αυτα τα snails τρωνε φυτα και γεμιζουνε με λαθρεπιβατες? ειναι αληθεια? και αν ναι τι να κανω για να ξεφυγω απ'αυτα?(τα προβληματα) Παρακαλω εαν γινεται απαντιστε συντομα πριν τα βαλω στο ενυδρειο μου γιατι τα εχω ακομα στην σακουλιτσα που τα αγορασα απ'το πετ σοπ Έγινε επεξεργασία 6 Σεπτεμβρίου 2011 - GiannisBetta Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios77m 6 Σεπτεμβρίου 2011 #4 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 κανονικά πριν αγοράσουμε κατι διαβάζουμε για αυτο οτι και να ειναι.. απο εδω θα μάθεις πολλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 6 Σεπτεμβρίου 2011 #5 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 κανονικά πριν αγοράσουμε κατι διαβάζουμε για αυτο οτι και να ειναι.. απο εδω θα μάθεις πολλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiannisBetta 6 Σεπτεμβρίου 2011 Author #6 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαριστωωω =) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiannisBetta 6 Σεπτεμβρίου 2011 Author #7 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν μπορω να ανοιξω το αρχειο, μηπως μπορεις με αντιγραφη/ επικοληση να μου πεις τι λεει το κειμενο? Αν δεν μπενεις σε κοπο φυσικα προσθεου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 6 Σεπτεμβρίου 2011 #8 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Δεν μπορω να ανοιξω το αρχειο, μηπως μπορεις με αντιγραφη/ επικοληση να μου πεις τι λεει το κειμενο? Αν δεν μπενεις σε κοπο φυσικα προσθεου Eχεις Adobe Reader; Αν οχι κατεβασε το απο εδω: http://get.adobe.com/reader/ Έγινε επεξεργασία 6 Σεπτεμβρίου 2011 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 6 Σεπτεμβρίου 2011 #9 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 Τα Pomacea Canaliculata τρωνε την βλαστηση. Για να τα κραατησεις υγιη ταιζε διαφορα λαχανικα (τα καθαριζουμε καλα πριν τα δοσουμε για τροφη). Τωρα για την αναπαραγωγη: Πρεπει να προσεξουμε μερικα πραγματα για να εχουμε επιτυχη αναπαραγωγη. Για να γινει η αναπαραγωγη πρεπει να υπαρχουν ενα αρσενικο και ενα θυλικο. Τα appleSnai αναπαραγωνται οταν αυξανεται η θερμοκρασια σε συνδιασμο με την αφθονη τροφη. Για τα σαλλιγγαρια που γενανε εκτος νερου (σσε αυτην την κατηγορια ειναι τα σαλλιγκαρια σου) Πρεπει να υπαρχει αποσταση του νερου μεχρι το καπακι περιπου 12 cm ωστε να γενιθουν τα αυγα. Επισης πρεπει να ξερεις οτι τα θυλικα κρατουν σπερμα και μπορει να βγαλουν αυγα και χωρις να ειναι μεσα ο αρσενικος αλλα δεν εκολαπτονται τα αυγα.Τα αυγα θα αρχισουν να σπανε μετα απο 1-2 βδομαδες και θα αποκτησουν σεξουαλικοτητα μετα απο 2-3 μηνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiannisBetta 6 Σεπτεμβρίου 2011 Author #10 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 Τα Pomacea Canaliculata τρωνε την βλαστηση. Για να τα κραατησεις υγιη ταιζε διαφορα λαχανικα (τα καθαριζουμε καλα πριν τα δοσουμε για τροφη). Τωρα για την αναπαραγωγη: Πρεπει να προσεξουμε μερικα πραγματα για να εχουμε επιτυχη αναπαραγωγη. Για να γινει η αναπαραγωγη πρεπει να υπαρχουν ενα αρσενικο και ενα θυλικο. Τα appleSnai αναπαραγωνται οταν αυξανεται η θερμοκρασια σε συνδιασμο με την αφθονη τροφη. Για τα σαλλιγγαρια που γενανε εκτος νερου (σσε αυτην την κατηγορια ειναι τα σαλλιγκαρια σου) Πρεπει να υπαρχει αποσταση του νερου μεχρι το καπακι περιπου 12 cm ωστε να γενιθουν τα αυγα. Επισης πρεπει να ξερεις οτι τα θυλικα κρατουν σπερμα και μπορει να βγαλουν αυγα και χωρις να ειναι μεσα ο αρσενικος αλλα δεν εκολαπτονται τα αυγα.Τα αυγα θα αρχισουν να σπανε μετα απο 1-2 βδομαδες και θα αποκτησουν σεξουαλικοτητα μετα απο 2-3 μηνες. Λαχανικα? αμαν εχω φυτα μεσα, εαν φανε τα φυτα μου αντι για λαχανικα??? πω μπερδεμα ειναι τα διαολακια =ΡΡ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 6 Σεπτεμβρίου 2011 #11 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 Λαχανικα? αμαν εχω φυτα μεσα, εαν φανε τα φυτα μου αντι για λαχανικα??? πω μπερδεμα ειναι τα διαολακια =ΡΡ Αν τα εχεις χορτασμενα δεν νομιζω να δημιουργηθει προβλημα. Λαχανικα μπορεις να βαλεις μαρουλι,αγγουρι σελινο. Προσεχε ομως για να μπους στο ενυδρειο σχολαστικο πλυσημο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiannisBetta 6 Σεπτεμβρίου 2011 Author #12 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 Αν τα εχεις χορτασμενα δεν νομιζω να δημιουργηθει προβλημα. Λαχανικα μπορεις να βαλεις μαρουλι,αγγουρι σελινο. Προσεχε ομως για να μπους στο ενυδρειο σχολαστικο πλυσημο. Επλυνα ΤΕΛΕΙΑ αγκουρι φετες και το εριξα μεσα κ τ εβαλα στον πατω, απλα... Θα προτιμισουν το αγκουρι ωστε να φανε αυτο και οχι τα φυτα μου? αυτο ειναι σιγουρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 6 Σεπτεμβρίου 2011 #13 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 Επλυνα ΤΕΛΕΙΑ αγκουρι φετες και το εριξα μεσα κ τ εβαλα στον πατω, απλα... Θα προτιμισουν το αγκουρι ωστε να φανε αυτο και οχι τα φυτα μου? αυτο ειναι σιγουρο? Αυτο θα το δουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Σεπτεμβρίου 2011 #14 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 Επλυνα ΤΕΛΕΙΑ αγκουρι φετες και το εριξα μεσα κ τ εβαλα στον πατω, απλα... Θα προτιμισουν το αγκουρι ωστε να φανε αυτο και οχι τα φυτα μου? αυτο ειναι σιγουρο? Θα το δεις αυτο.Τα λαχανικα να μη τα αφησεις πολλες ωρες μεσα γιατι αν μουχλιασουν θα εχεις προβλημα στο νερο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 6 Σεπτεμβρίου 2011 #15 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 Θα το δεις αυτο.Τα λαχανικα να μη τα αφησεις πολλες ωρες μεσα γιατι αν μουχλιασουν θα εχεις προβλημα στο νερο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiannisBetta 6 Σεπτεμβρίου 2011 Author #16 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 ελπιζω να μην μου φανε κανενα φυτο γιατι θα τα σκοτοσω μετα!! χαχα πλακα κανω =) θα δουμε, ευχαριστω φιλοι μου =) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 6 Σεπτεμβρίου 2011 #17 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 ελπιζω να μην μου φανε κανενα φυτο γιατι θα τα σκοτοσω μετα!! χαχα πλακα κανω =) θα δουμε, ευχαριστω φιλοι μου =) Θα διξει φιλε μου!! Προς το παρον υπομονη!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 6 Σεπτεμβρίου 2011 #18 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 Είσαι σίγουρος ότι είναι Canaliculata και όχι Bridgesi ; Συμφωνώ να ταΐζουμε στοχευμένα τα σαλιγκάρια μας αλλά δε χρειάζεται να κατηγορούμε το ζωντανό για κάτι που ακόμα δεν έχει κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 6 Σεπτεμβρίου 2011 #19 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Είσαι σίγουρος ότι είναι Canaliculata και όχι Bridgesi ; Αυτο απο που το συμπερανες? Έγινε επεξεργασία 6 Σεπτεμβρίου 2011 - Savou Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiannisBetta 6 Σεπτεμβρίου 2011 Author #20 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 Είσαι σίγουρος ότι είναι Canaliculata και όχι Bridgesi ; Συμφωνώ να ταΐζουμε στοχευμένα τα σαλιγκάρια μας αλλά δε χρειάζεται να κατηγορούμε το ζωντανό για κάτι που ακόμα δεν έχει κάνει. Δεν ειμαι σιγουρος γιατι δεν ξερω κιολας, και τα δυο παντως εχουν ιδιο χρωμα =/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 6 Σεπτεμβρίου 2011 #21 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 Ερώτηση έκανες.Αν διαβάσεις το Pdf που σου δόθηκε θα μπορέσεις να εξακριβώσεις το είδος. Τα "golden apple" που κυκλοφορούν στην αγορά είναι συνήθως Pomacea bridgesi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος