Jump to content

Κερατοφυλλο

GiannisBetta

Recommended Posts

Γεια σας παιδια, Εχω ενα μικρο κομματι κερατοφυλλο, Δεν ξερω πολλα για το κεραοφυλλο, μεγαλονει κανονικα ωστε να το κλαδεψω και να εχω αρκετο αργοτερα? να το δεσω σε ξυλο στον βυθο? να το αφησω στην επιφανεια?? μπορει καποιος να μου απαντισει στα ερωτιματα?

Ευχαριστω πολυ =)

το κερατοφυλλο ειναι ρουφηχτρα νιτρικων μεγαλωνει πολυ γρηγορα αμα οι συνθηκες το ευνοουν.

δυσκολο να το δεσεις ειναι πολυ λεπτο και κοβεται αστο στην επιφανεια να επιπλεει.

:hysterical:

το κερατοφυλλο ειναι ρουφηχτρα νιτρικων μεγαλωνει πολυ γρηγορα αμα οι συνθηκες το ευνοουν.

δυσκολο να το δεσεις ειναι πολυ λεπτο και κοβεται αστο στην επιφανεια να επιπλεει.

:hysterical:

Ποιες ειναι οι συνθηκες ?

και εαν ειναι στην επιφανεια θα μεγαλωσει κανονικα?

δεν φυτεευεται ειναι φυτο για την επιφανεια. γιατι δεν εχει ριζες να τρεφεται απο το εδαφος.

ειναι απο τα ευκολοτερα φυτα και με καλο φωτισμο γινεται θηριο θα βαρεθεις να δινεις.

και αμα ριχνεις και λιπασματα για τα φυτα σου θα δεις πως θα γινει.

δεν φυτεευεται ειναι φυτο για την επιφανεια. γιατι δεν εχει ριζες να τρεφεται απο το εδαφος.

ειναι απο τα ευκολοτερα φυτα και με καλο φωτισμο γινεται θηριο θα βαρεθεις να δινεις.

και αμα ριχνεις και λιπασματα για τα φυτα σου θα δεις πως θα γινει.

Πραγματικα συγνωμη αν γινομαι ενοχλητικος απλα δεν εχω ιδεα απο φυτα, Εχω αρκετα καλο φωτισμο και τον εχω σχεδον συνεχεια αναμενο για τα αλλα μ φυτα, Τι λιπασμα ενωεις? ελπιζω οχι σε μορφη χωματως εφοσων θα επιπλεει σωστα?

βεβαια και να το φυτεψεις δεν θα εχεις κανενα προβλημα. αλλα οσο αδυνατη το μερος που βρισκεστε μεσα στο βυθο και με τα ψαρια θα κοβετε ακομα πιο ευκολα.

http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...ew&iden=242

βεβαια και να το φυτεψεις δεν θα εχεις κανενα προβλημα. αλλα οσο αδυνατη το μερος που βρισκεστε μεσα στο βυθο και με τα ψαρια θα κοβετε ακομα πιο ευκολα.

http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...ew&iden=242

Εγω λεω να το αφησω στην επιφανεια και χωρις λιπασματα και τετοια γιατι δεν θελω να μπλεκωμαι με τετοια =)

Θα μεγαλωσει ενταξει λες? και αρκετα γρηγορα?

Πραγματικα συγνωμη αν γινομαι ενοχλητικος απλα δεν εχω ιδεα απο φυτα, Εχω αρκετα καλο φωτισμο και τον εχω σχεδον συνεχεια αναμενο για τα αλλα μ φυτα, Τι λιπασμα ενωεις? ελπιζω οχι σε μορφη χωματως εφοσων θα επιπλεει σωστα?

δεν γινεσαι καθολου προσθεου

υγρολιπασμα

και τον φωτισμο να τον εχει? 8-10 ωρες

Έγινε επεξεργασία - GXSARA

δεν γινεσαι καθολου προσθεου

υγρολιπασμα

και τον φωτισμο να τον εχει? 8-10 ωρες

ναι γινεται να τον εχει τοσο περιπου,

Να σε ρωτησω κατι, λεγωντας στην επιφανεια, δωκιμασα να το αφησω στην επιφανεια αλλα αυτο βουλιαζει και αιωριτε μεσα στο νερο.. επρεπε να ειναι ακριβως πανω στην επιφανεια η ετσι να αιωριτε?

Καπως ετσι

post-43891-1315257566_thumb.jpg

κ ετσι

post-43891-1315257666_thumb.jpg

αλλη μια

post-43891-1315257747_thumb.jpg

Αστο ετσι να πηγενει οπου θελει η περνατο κατω απο το ξυλο.

και πραγματικα αυτο θα μεγαλωνει ετσι μονο του? =Ο

Ναι ειναι απο τα πανευκολα φυτα τι σε κανει να μην το πιστευεις...???

Ναι ειναι απο τα πανευκολα φυτα τι σε κανει να μην το πιστευεις...???

χαχαχα δεν ξερω λιγο οι υπερβολες που εχω ακουσει, λιγο η απεσιοδοξια ολα αυτα =) οκ θα το αφισω ετσι και ελπιζω να πανε ολα καλα =)

Το φως μπορείς να το έχεις ανοιχτό 8 με 10 ώρες. Τα φυτά σου δε χρειάζονται παραπάνω.

Τα περισσότερα κλαδέματα που έχεις είναι HYGROPHILA POLYSPERMA Γίνεται αρκετά ψηλό, ανάλογα με τον φωτισμό που έχεις, και καλό θα είναι να το βάλεις στις πλαϊνές πλευρές του ενυδρείου ή στο πίσω μέρος. Αλλά και η HYGROPHILA CORYMBOSA 'SIAMENSIS' γίνεται ψιλή και φουντωτή και θα πρέπει να πάει πίσω για να μη σου κρύψει όλο το ενυδρείο.

Το κερατόφυλλο σου έχει ακόμα πολύ μικρό μέγεθος και μπορείς να το αφήσεις να περιφέρεται ελεύθερο. Όταν μεγαλώσει αρκετά, θα έχεις πρόβλημα με τα άλλα φυτά. Όπως σου είπανε απορροφά πολλά θρεπτικά από το νερό και είναι πιθανό να στερεί τροφή από τα υπόλοιπα φυτά σου. Αυτό βέβαια αντιμετωπίζεται με παρακολούθηση των φυτών και τακτική λίπανση. Ένα δεύτερο πρόβλημα (πάντα μιλάμε για όταν θα μεγαλώσει πολύ) είναι πως καθώς θα έχει καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας, θα κόβει το φώς από τα φυτά που είναι από κάτω και δε θα τα αφήσει να αναπτυχθούν.

Εκείνο όμως που με εκνεύριζε περισσότερο όταν το είχα στο ενυδρείο μου, είναι ότι καθώς είχε μεγαλώσει αρκετά και περιφερόταν ελεύθερο από τη ροή του φίλτρου, έπαιρνε παραμάζωμα όλα τα φυτά που είχαν πλησιάσει την επιφάνεια και γινόντουσαν ένα κουβάρι που ήταν αδύνατο να ξεμπερδευτεί!

Από την άλλη πλευρά, σε ένα ενυδρείο με guppy που δεν είναι πυκνοφυτεμένο, το κερατόφυλλο είναι απαραίτητο αν θέλουμε να επιζήσουν αρκετά μικρά.

Εγώ, αν ποτέ ξαναέβαζα καρατόφυλλο στο ενυδρείο μου, θα το σκάλωνα ή έδενα στον βυθό ή σε κάποιο διακοσμητικό....

Όσον αφορά την λίπανση, αν δεις πως τα φυτά σου το έχουν ανάγκη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις με πολύ προσοχή για να μην έχει άλγες κάποιο λίπασμα γενικής χρήσης που περιέχει όλα όσα χρειάζονται τα φυτά που έχεις. Πάντα με μέτρο και σε ποσότητα ίση με το 1/3 της δόσης που γράφει η συσκευασία. Τουλάχιστον για την αρχή.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...