Jump to content

Πιθανό Fin Rot - Help

Recommended Posts

redcross.gif

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ :

Σήμερα παρατήρησα ότι στο σημείο πάνω απο τον κορμό του που αρχίζει η ουρά του αντί για μπλέ χρώμα είναι σαν ξεφτισμένο - ξεθωριασμένο το χρώμα ,σα να εχει ξεβάψει.... δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:30

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): φίλτρο εργοστασιακό ενυδρείου με χαρακτηριστικά : 220-240V 50Hz , 3W και 200lt/h .Διαστάσεις ενυδρείου : 35cm X 23cm X 36cm (Y) .Υπόστρωμα πέτρες που ήρθαν δώρο μαζί με το μονομάχο και το ενυδρείο καθώς και 2 πλαστικά φυτά.

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):27 ημέρες

- Ψάρια (είδη και αριθμός): 1 μονομάχος

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):

Τον ταϊζω 2 αποξηραμένα σκουλήκια Bloodworms της Sera ή 2-3 νιφάδες JBL και 1 φορά την εβδομάδα τον αφήνω νηστικό.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:

- KH:

- GH:

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0,02ppm με βάση το ετήσιο Ammonia alert που έχω μέσα στον ενυδρείο.

- ΝΟ2 (νιτρώδη):

- ΝΟ3 (νιτρικά):

- Θερμοκρασία:26 - 28 και 1 μέρα που είχε πολύ ζέστη 29

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού: Μονομάχος

- Ιστορικό Ψαριού:

- Συμπτώματα που παρουσιάζει:φαίνεται σα να ξεθωρίαζει σε ένα σημείο στην ουρά του το χρώμα και αντί για μπλέ φαίνεται ξάσπρο.

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

1. 100_1549.jpg

2. 100_1555.jpg

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Η κινητικότητα του ψαριού είναι όπως την πρώτη μέρα , είναι σχετικά ζωηρό και η όρεξή του για φαγητό δεν έχει μειωθεί.

Δεν έχω άλλες μετρήσεις να σας δώσω γιατί δεν έχω προμηθευτεί tests ακόμα καθ'ότι τα οικονομικά δεν είναι καλά , είμαι άνεργη βλέπεται.... Συγνώμη αν οι φωτογραφίες δεν είναι καλές ,ελπίζω να μπορέσετε να διακρίνετε αυτό που λέω.

Ελπίζω μετά από τα παραπάνω να μπορέσετε να με βοηθήσετε και να μου πείτε τι να κάνω αν όντως οι υποψίες μου είναι αληθινές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Δεν ξέρω πως να βοηθήσω τον μικρό μου φίλο, μέρα με την μέρα παρατηρώ να ξεθωριάζουν και άλλα τμήματα της ουράς του και μοιάζει σα να ανοίγει το δέρμα η κάπως έτσι... Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να με συμβουλέψει τι να κάνω πριν είναι πολύ αργά?? :hysterical::wootwoot:

Το σάπισμα των πτεριγίων ξεκινάει απο την άκρη και αν το αφήσεις θα φτάσει στον "σκελετό" του πτερυγίου το οποίο μέτα δεν θεραπεύεται. Απο την φωτογραφία δεν μοιάζει με σάπισμα αλλα περισσότερο κάποια βακτηριακή λοίμωξη απο μύκητα.

Κάτε πότε κάνεις αλλαγή νερού?

Θα μπορούσες να ξεκινήσεις με πιο συχνές αλλαγές νερού με αντιχλώριο. Ρίχνε και σπιρουλίνα αν έχεις που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Βασικά πιστεύω ότι το σύμπτωμα προήρθε απο κακή συντήρηση, το ότι μετράς ΝΗ3/4 υποστηρίζει την άποψη μου.

Αν είναι βακτηριακή λοίμωξη , να του αλλάξω το 1/3 ως συνήθως ή όλο το νερό του ενυδρείου?

Επίσης πήγα στο κατάστημα από όπου μου τον πήραν δώρο να ρωτήσω μπας και μπορέσουν να με κατευθύνουν αυτοί στο τι να κάνω.

Η υπάλληλος μου συνέστησε να του βάζω βιταμίνες σε σταγόνες 1 φορά την ημέρα. Οι βιταμίνες είναι της JBL Atvitol. Να τις σταματήσω ή δεν ενοχλούν το ψαράκι μου?

Τί να κάνω? :hysterical:

συχνες και μικρες αλλαγες νερου.προσεθεσε τις βιταμινες καθως και μελαφιξ.θα βοηθησουν αρκετα.προ0μηθευσου και ενα αξιοπιθστο υγρο τεστ για αμμωνια και νιτρικα και μετρησε.αυτο το διαστημα ταιζε ελαχιστα και ολα ειναι σε συναρτηση με την ποιοτητα του νερου.μετρησε με ακριβεια ιδιαιτερα την αμμωνια και πες μας.

Ευχαριστώ πολύ. Θα κάνω ότι μου προτείνατε και θα επιστρέψω μόλις έχω νεότερα. :hysterical:

Μπορεις να βαλεις λιγο καλητερες φωτογραφιες γιατι δεν βοηθανε παρα πολυ.

Ο μονομχας τρωειο κανονικα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...