ΛΟΥΚΑΣ1010 4 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 4 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Γενική κατηγορία ενυδρείου: φυτεμενο Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):100*40*50 Συνολικά Λίτρα:180 Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά:Hemianthus callitrichoides ''Cuba'',Anubias, Echinodorus bleheri,Hygrophila polysperma,Microsorum,Vallisneria,Lilaeopsis. Ψάρια:21 διαφορετικα τιγρακια,2 πλεκο,1μαχαιροψαρο. Άλλα είδη: Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Πέτρες: Ξύλα:2 ριζες Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα:SEACHEM Βυθός:χαλικι φυσικο 1-1.5 Φωτισμός 2*45w τ5 Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): Διάρκεια φωτισμού:9 ωρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: fluval 305,και το μαμα εσωτερικο rio 180 Θέρμανση/ Ψύξη:200w Λίπανση:Flourish,Flourish Excel Παροχή CO2:οχι Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Παράμετροι pH:7.4 Γενική σκληρότητα (GH):9 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3):0.05 Νιτρώδη (ΝΟ2):0.1 Νιτρικά (ΝΟ3):5 Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C):28 Συντήρηση Αλλαγές νερού: Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: Βίντεο: Έγινε επεξεργασία 4 Σεπτεμβρίου 2011 - FotisGt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 4 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 4 Σεπτεμβρίου 2011 Λουκα ωραιο το ενυδρειο σου !!! Εχω μια συμβουλη : βαλε ενα χαρτονι για φοντο απο πισω απο το ενυδρειο σου και Μια παρατηρηση : κακος στρωνεις το ενυδρειο σου με ψαρια μεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 4 Σεπτεμβρίου 2011 #3 Share 4 Σεπτεμβρίου 2011 Ωραίο στήσιμο!Μπορείς να βάλεις μερικά ψηλά φυτά πίσω στις γωνίες για να κρύψεις τα φίλτρα. Η cuba δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει με το φωτισμό σου. Το μαχαιρόψαρο δε θα το συνιστούσα στη σύνθεση σου... Κάποια στιγμή θα μείνει μόνο του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Σεπτεμβρίου 2011 #4 Share 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δυστοιχος η cuba δεν θα την βγαλει χωρις πολυ καλο φως,υποστρωμα και co2.Εχεις κανει ενα ομορφο στησιμο αλλα οπως σου ειπε και ο Φωτης το μαχειροψαρο δεν κανει για την ψαρισυνθεση σου και πιθανον και για τα λιτρα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 4 Σεπτεμβρίου 2011 #5 Share 4 Σεπτεμβρίου 2011 Ωραίο το στήσιμο του ενυδρείου σου. Από τις μετρήσεις σου φαίνεται όμως πως δεν έχουν στρώσει τα φίλτρα σου. Προτείνω βακτήρια και μειωμένο τάισμα μέχρι να στρώσει. Για το μαχαιρόψαρο θα συμφωνήσω με τον Φώτη. Οι πλέκο, ξέρουμε πιό είδος είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΛΟΥΚΑΣ1010 4 Σεπτεμβρίου 2011 Author #6 Share 4 Σεπτεμβρίου 2011 σας ευχαριστω ολους .ειναι η πρωτη μου προσπαθεια για φυτεμενο και θα χρειαστω πολυ βοηθεια απ τις παλιοσειρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΛΟΥΚΑΣ1010 4 Σεπτεμβρίου 2011 Author #7 Share 4 Σεπτεμβρίου 2011 Ωραίο το στήσιμο του ενυδρείου σου. Από τις μετρήσεις σου φαίνεται όμως πως δεν έχουν στρώσει τα φίλτρα σου. Προτείνω βακτήρια και μειωμένο τάισμα μέχρι να στρώσει. Για το μαχαιρόψαρο θα συμφωνήσω με τον Φώτη. Οι πλέκο, ξέρουμε πιό είδος είναι; δεν ξερω ειδος.εκεινο που ξερω ειναι οτι σε λιγο δεν θα ειναι στο ενυδρειο θα τα δωσω σε εναν φιλο γιατι μου ριμαξανε τα φυτα τα ατιμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.albino 4 Σεπτεμβρίου 2011 #8 Share 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μου αρεσει πολυ το στησιμο και η ριζα ειναι καταπληκτικη!! Αν καλυψεις και την αψιδα που σχηματιζει στο κεντρο με moss θα γινει απιστευτη. Τις anubias νομιζω ειναι καλυτερα να τις μεταφυτεψεις μπροστα. Για την cuba θα συμφωνησω με τον φιλο rastafarian ομως για τη lilaeopsis θα ηθελα να μας πεις πως θα εξελιχθεί αν και η χρηση co2 νομιζω ειναι επισης απαραιτητη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 4 Σεπτεμβρίου 2011 #9 Share 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μου αρεσει πολυ το στησιμο και η ριζα ειναι καταπληκτικη!! Αν καλυψεις και την αψιδα που σχηματιζει στο κεντρο με moss θα γινει απιστευτη. Τις anubias νομιζω ειναι καλυτερα να τις μεταφυτεψεις μπροστα. Για την cuba θα συμφωνησω με τον φιλο rastafarian ομως για τη lilaeopsis θα ηθελα να μας πεις πως θα εξελιχθεί αν και η χρηση co2 νομιζω ειναι επισης απαραιτητη. Θα συμφωνησω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 4 Σεπτεμβρίου 2011 #10 Share 4 Σεπτεμβρίου 2011 Ένα φόντο χρειάζεται όπως έγραψε πιο πάνω ενας συμχομπίστας και είσαι κομπλέ απο διακόσμηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIAN500 5 Σεπτεμβρίου 2011 #11 Share 5 Σεπτεμβρίου 2011 Ακολουθείς τις συμβουλές των παλαιοτέρων στο χόμπι αλλά δώσε χρόνο στο ενυδρείο σου όσον αφορά την ανάπτυξη των φυτών σου.Υπομονή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΛΟΥΚΑΣ1010 13 Οκτωβρίου 2011 Author #12 Share 13 Οκτωβρίου 2011 ενα μικρο update.το μαχαιροψαρο και οι πλεκο εχουν φυγει.η cuba δεν την εβγαλε καθαρη και η lilaeopsis το ιδιο βλεπω να κανει.εβαλα ενα εχινοδορο πισω στην μεση και λιγο lilaeopsis μπροστα μηπως γινει που εχει ποιο πολυ φως.εκεινο που παει καλα ειναι η moos που εβαλα στα κλαδια.γρασιδι δεν ελπιζω να δω αλλα με τα αλλα φυτα ελπιζω να το δω ζουγκλα καποια στιγμη.εχω προσθεσει odesa barb και golden barb και με την προσθηκη chery barb θα εχω μεσα ολα τα ''barbs''.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 13 Οκτωβρίου 2011 #13 Share 13 Οκτωβρίου 2011 πολυ ομορφο και εξελιξιμο. τωρα που εφυγαν τα λαθος ψαρια μπορεις να αρχισεις να απολαμβανεις τον κηπο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 13 Οκτωβρίου 2011 #14 Share 13 Οκτωβρίου 2011 (edited) πολύ όμορφο ενυδρείο , προσεγμένο και καθαρό από άλγες. φτού σκόρδα..... κατά τη γνώμη μου θα έδειχνε πιο όμορφο αν του έβαζες και ένα μαυρο χαρτόνη στην πλάτη. Έγινε επεξεργασία 13 Οκτωβρίου 2011 - crown Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος