Jump to content

Υψηλές τιμές ΝΟ3.

souits

Recommended Posts

Καλησπέρα, είχα πολύ καιρό να μιλήσω στο φόρουμ μας(λόγο ότι μόλις πριν λίγες μέρες έγινα επιτελούς κι εγώ μπαμπάς) για ένα σοβαρό πρόβλημα που έχω, το ΝΟ3 μου είναι ανεβασμένο κοντά 18-20, έχω κάνει αρκετές αλλαγές νερού και μεγάλες σε % άλλα τίποτα μετά από λίγο ξανανεβαίνει. Πιθανολογώ πως κάτι γίνετε με τα βακτηρία. Μπορώ να προσθέσω ζωντανά βακτηρία ενώ υπάρχουν άτομα στο ενυδρείο? Πιστεύετε πως φταίει κάτι άλλο? Ευχαριστώ. Ενυδρείο: 180L, Αφρική(χωρίς φυτά), 3 άτομα. Φίλτρο 2224 με βιολογικό υλικό, substrat pro, άνθρακα, μπλε φίλτρο, υαλοβάμβακα.

Συχνές αλλαγές νερού, περιορισμός σε τάισμα ξηρά-κατεψυγμένη και τέλος η προσθήκη μιας βαλισνέριας θα βοηθήσει την κατάσταση :thumbup::thumbup:

Καλησπέρα, είχα πολύ καιρό να μιλήσω στο φόρουμ μας(λόγο ότι μόλις πριν λίγες μέρες έγινα επιτελούς κι εγώ μπαμπάς) για ένα σοβαρό πρόβλημα που έχω, το ΝΟ3 μου είναι ανεβασμένο κοντά 18-20, έχω κάνει αρκετές αλλαγές νερού και μεγάλες σε % άλλα τίποτα μετά από λίγο ξανανεβαίνει. Πιθανολογώ πως κάτι γίνετε με τα βακτηρία. Μπορώ να προσθέσω ζωντανά βακτηρία ενώ υπάρχουν άτομα στο ενυδρείο? Πιστεύετε πως φταίει κάτι άλλο? Ευχαριστώ. Ενυδρείο: 180L, Αφρική(χωρίς φυτά), 3 άτομα. Φίλτρο 2224 με βιολογικό υλικό, substrat pro, άνθρακα, μπλε φίλτρο, υαλοβάμβακα.

Αγαπητέ souits δεν με προβληματίζει το νούμερο 20 στα νιτρικά σου απλά κάνε τις αλλαγές σου ,ερώτηση μετά από ποσες μέρες ανεβαίνει στο 20 πάλι;.Μπορείς στις αλλαγές σου να βάλεις βακτήρια ή και χωρίς αλλαγές αλλά δεν είναι αυτό το ζητημα ,εγώ βλέπω οτι η παραγωγή νιτρικών σημαίνει καλη λειτουργία της βιολογίας.

Οπως είπαν και οι φίλοι πιο πάνω λίγο έλεγχο στην ποσότητα τροφής κανένα φυτό και αλλαγές ,κάθε πόσες μέρες αλλάζεις νερό και πόσο.

Ωστόσο σου λέω ξανά το 20 δεν με προβληματίζει.

:thumbup:

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Την εβδομάδα για παράδειγμα πόσες φορές αλλάζεις και πόσο νερό?

Τα ανεβασμένα Νιτρικά φεύγουν μόνο με αλλαγές νερού. Δεν υπάρχει λόγος να ρίχνεις βακτήρια γιατί πολύ πιθανόν να μη έχεις άλλες επιφάνειες για να ζήσουν κιάλλα (πχ βιολογικό υλικό). Εξάλλου το ότι έχεις Νιτρικά σημαίνει ότι έχεις και βακτήρια.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Οι ρουτίνες είναι στα κανονικά πλαίσια 1 φορά την εβδομάδα το 30% αλλά τώρα τελευταία με τα νιτρικά έκανα πάλι 1 φορά την εβδομάδα αλλά 50-55%. Άλλα αυτόν τον καιρό δεν το άλλαξα λόγο του γεγονότος που προανέφερα, δηλαδή είχα να κάνω αλλαγή 1 μήνα. Μετά από τις αλλαγές τα νιτρικά ανεβαίνανε μετά από 3-4 μέρες. Δηλαδή μου λέτε πως δεν είναι κάτι άμεσα σοβαρό και ανησυχητικό, σωστά;

Τον άνθρακα πόσο καιρό τον έχεις στο φίλτρο;

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Οι ρουτίνες είναι στα κανονικά πλαίσια 1 φορά την εβδομάδα το 30% αλλά τώρα τελευταία με τα νιτρικά έκανα πάλι 1 φορά την εβδομάδα αλλά 50-55%. Άλλα αυτόν τον καιρό δεν το άλλαξα λόγο του γεγονότος που προανέφερα, δηλαδή είχα να κάνω αλλαγή 1 μήνα. Μετά από τις αλλαγές τα νιτρικά ανεβαίνανε μετά από 3-4 μέρες. Δηλαδή μου λέτε πως δεν είναι κάτι άμεσα σοβαρό και ανησυχητικό, σωστά;

θα εισαι τακτικός στις αλλαγές νερού ,πόως είπες 1φορά τη βδομάδα ή κάθε 10 μέρες από 25-30 % και μην το φοβάσαι το ζήτημα

:hysterical:

Οκ θα συνεχίσω την ρουτίνα και θα δω πως θα πάει. Τον άνθρακα τον έχω και τρέχει περίπου 2-3 μήνες. Κάθε πότε θέλει αλλαγή;

Αφαίρεσε τον και συμπλήρωσε βιολογικό υλικό.Δε χρειάζεται παρά μόνο μετά από θεραπείες.

Οκ θα συνεχίσω την ρουτίνα και θα δω πως θα πάει. Τον άνθρακα τον έχω και τρέχει περίπου 2-3 μήνες. Κάθε πότε θέλει αλλαγή;

Μετα απο 4-5 μερες απο την αρχικη λειτουργία του ενυδρείου θελει πεταμα γιατι μετα οτι βλαβερές ουσιες εχει τις ξαναβγάζει στο νερο.και οπως λεει ο Φωτης βαλε βιολογικο υλικο στην θεση του. :hysterical:

Καλημέρα σας. Έχω σχετικά χαμηλές τιμές στις 2 σκληρότητες. GH 4-5, KH 5. Τι μπορεί να φταίει; Τρόπους για να ανεβούν; (να επισημάνω ότι έχω βγάλει τον άνθρακα που είχα και πρόσθεσα κι άλλο biomech, συνολικά δηλαδή έχουμε 1 λίτρο biomech και ένα λίτρο substrad).

Έγινε επεξεργασία - souits

Καλημέρα σας. Έχω σχετικά χαμηλές τιμές στις 2 σκληρότητες. GH 4-5, KH 5. Τι μπορεί να φταίει; Τρόπους για να ανεβούν;

οντως ειναι χαμηλο για νερο βρυσης σε χρηση με κιχλιδες....το νερο της βρυσης σου τι μετρησεις εχει..?εχεις κατι αλλο μεσα που να σου μαλακωνει το νερο?

Να σου πω την αλήθεια δεν τις θυμάμαι ακριβός , πάντως είναι πολύ περισσότερο από 'τι είναι τώρα στο ενυδρείο. Δεν έχω κάτι μέσα στο ενυδρείο που να μαλακώνει το νερό. Χαλαζιακή άμμο και πέτρες, τίποτα άλλο.

καλα,χαλαζιακη αμμο γιατι εβαλες στις κιχλιδες...?εδω θελουμε νερο πετρα,και εσυ εβαλες ουδετερη αμμο..?

καλα,χαλαζιακη αμμο γιατι εβαλες στις κιχλιδες...?εδω θελουμε νερο πετρα,και εσυ εβαλες ουδετερη αμμο..?

Ναι γιατί όταν πήγα στο petshop να πάρω άμμο μπέρδεψα αραγωνίτη με χαλαζιακή και όχι μόνο τα μπέρδεψα αλλά την έβαλα και στο ενυδρείο, το έστρωσα και μετά το πήρα γραμμή.(Βρίσε με :hysterical: ) Πόση σόδα να βάλω για αρχή;

Να μου επιτρέψετε να γράψω και εγώ και να πω οτι δεν είναι το κυριάρχο πρόβλημα που έβαλε ουδέτερη άμμο.

Θα ανεβάσεις το τις παραμέτρους κάνοντας χρήση cichlid lake salt όπως αυτό εδώ http://www.seachem.com/Products/product_pa...idLakeSalt.html για ρύθμιση gh και http://www.seachem.com/Products/product_pa...lawiBuffer.html αν τα ψάρια είναι malawi η http://www.seachem.com/Products/product_pa...yikaBuffer.html αν είναι ταγκανίκα.Απουσιάζω εκτός Ελλάδος ,επιστρέφω την Τετάρτη και τότε θα τα πούμε πιο αναλύτικά.Πάντως να είσαι ψύχραιμος τα ψάρια σου δεν κινδυνεύουν.

Θα τα πούμε συντομα :hysterical:

Σωκράτη σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα τα παραγγείλω αμέσως.

• 3 weeks later...

Καλημέρα σε όλους. Σήμερα μπόρεσα να τραβήξω μερικές φώτο το ενυδρείο με κάποιες αισθητικές και όχι μόνο αλλαγές. Σας παραθέτω κάποιες και πείτε μου εντυπώσεις.

th_DSC04676.jpgth_DSC04685.jpgth_DSC04683.jpgth_DSC04680.jpgth_DSC04679.jpgth_DSC04678.jpgth_DSC04677.jpg

Θα ηταν καλυτερο με ενα μονοχρωμο σκουρο φοντο στην πλατη κατα τη γνωμη μου :buttrock:

Ακριβως,θα ηταν καλυτερο.Προσωπικα θα διαλεγα γκρι ή γκριπρασινο πχ.

Μπορεις να βαψεις την πλατη με πλαστικο χρωμα,να βαλεις ενα κομματι υφασμα ή και χαρτονι,περα απο τις κλασσικες αφισες,ωστε να εχεις μεγαλυτερη και φθηνοτερη επιλογη στα χρωμα. :buttrock:

Αγαπητέ souits δεν με προβληματίζει το νούμερο 20 στα νιτρικά σου απλά κάνε τις αλλαγές σου ,ερώτηση μετά από ποσες μέρες ανεβαίνει στο 20 πάλι;.Μπορείς στις αλλαγές σου να βάλεις βακτήρια ή και χωρίς αλλαγές αλλά δεν είναι αυτό το ζητημα ,εγώ βλέπω οτι η παραγωγή νιτρικών σημαίνει καλη λειτουργία της βιολογίας.

Οπως είπαν και οι φίλοι πιο πάνω λίγο έλεγχο στην ποσότητα τροφής κανένα φυτό και αλλαγές ,κάθε πόσες μέρες αλλάζεις νερό και πόσο.

Ωστόσο σου λέω ξανά το 20 δεν με προβληματίζει.

:buttrock:

Εγω φιλε Σωκρατη το 20 θα το ελεγα και ...ιδανικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...