Jump to content

Fluval 205

jimn

Recommended Posts

Μετά από αρκετό καιρό άριστης λειτουργίας του φίλτρου(3 χρόνια) παρατήρησα πριν μια εβδομάδα ότι η ροή του νερού από την εξαγωγή του φίλτρου έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 40%,άνοιξα και καθάρισα τον υαλοβάμβακα που έχει από την μια πλευρά αλλά δεν διορθώθηκε κάτι,ελευθέρωσα και την εισαγωγή του νερού από μικρά φιλαρακια που είχε πιάσει και πάλι τίποτα.Τι άλλο να κάνω ρε παιδιά? Ήρθε η ώρα για καινούριο φίλτρο μήμπος :thumbup: ?

καθαρισες σωληνωσεις φτερωτη,κλπ..?κατι μπορει να το μπουκωνει.....

καθαρισες σωληνωσεις φτερωτη,κλπ..?κατι μπορει να το μπουκωνει.....

Αν εννοείς την προπελίτσα στο πάνω μέρος την καθάρισα,σωλήνες με τί να καθαρίσω?Σορρυ αν ρωτάω βλακείες αλλά δεν μου έχει ξανατύχει.

Αν εννοείς την προπελίτσα στο πάνω μέρος την καθάρισα,σωλήνες με τί να καθαρίσω?Σορρυ αν ρωτάω βλακείες αλλά δεν μου έχει ξανατύχει.

υπαρχουν στο εμποριο μακριες ειδικες ευκαμπτες βουρτσες για τετοιες περιπτωσεις.

δεν νομιζω πως το μοτερ εχει παθει κατι.μαλλον κατι εχει βουλωσει....

οκ θα ψάξω για βούρτσες και θα ενημερώσω για την εξέληξη,ωστόσο αν κάποιος ξέρει που να βρώ τέτοια βούρτσα στην Αθήνα ας ενημερώσει

Υπαρχει ομως πιθανοτητα μετα απο 3 χρονια να εχει ''πεσει'' ο ηλεκτρομαγνητης που κινει την φτερωτη, οποτε εισαι για καινουριο.

Δες μήπως έχει πιάσει γλίτσα η επιφάνεια του μαγνήτη και γλυστράει χάνοντας στροφές.

Δεν είναι λογικό να "έπεσε" το μοτέρ τόσο σύντομα. 3 χρόνια δεν είναι πολλά αν και ποτε δεν ξέρεις.

Δες το και μας λες.

Tι συντήρηση έκανες στο φίλτρο τα 3 χρόνια αυτά;Κάθε πόσους μήνες;

Τη φτερωτή την έβγαλες μήπως έχει πιάσει τίποτα και φρενάρει;

στα 3 χρονια πρεπει να εχεις κανει ενα καλο καθαρισμα στους σωληνες.παιρνεις μια βουρτσα για σωληνες απο εκει που πηρες το ενυδρειο η απο οποιο μαγαζι πουλαει ενυδρεια την βαζεις μεσα στον σωληνα που θα τον εχεις βγαλει απο το φιλτρο και η κινηση πανω κατω-πανω κατω ειναι.μετα την μια ακρη την βαζεις στην βρυση και την αλλη καπου που εσυ θελεις και ανοιγεις για να φυγει οτι υπαρχει μεσα αν υπαρχει.

Λοιπόν παιδιά,αγόρασα την βούρτσα (5.10€) και καθάρισα τους σωλήνες,περιττό να σας πω ότι έλειπα μόνο εγώ από μέσα :hysterical:.

Η ροή επέστρεψε στα νορμάλ επίπεδα επιτέλους.Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις που μου δώσατε.

Ειχα το ιδιο προβλημα με το fluval 105 και το ελυσα αλλαζοντας σωληνες με αλλους ενυδρειακους και λειους οχι με αυλακωσεις οπως ειναι οι fluval, Σωληνες 16/22 και εισαι μια χαρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...