elaspre 31 Αυγούστου 2011 #1 Share 31 Αυγούστου 2011 λοιπον ξεκινησα να στηνω το θαλασσινο μου με νερο απο Α/Ο σε ενυδρειο 190 λιτ. (εχω βαλει περιπου 120 λιτ. μεχρι στιγμης) και ειπα σιγα σιγα να προσθετω αλατι(περιπου 2 κιλα εως τωρα) ωστε να αρχιζει να λιωνει αλλα αυτο δεν υπακουει!η αλατοτητα τωρα ειναι στο 1023 με θολο νερο και καποια υπολειματα στον πατο!ειχε δημιουργηθει και ενα στρωμα αλατιου στον πατο αλλα τον ανασηκωσα με μια σπατουλα σιλικονης!ακομα και οι κυκλοφορητες ασπρισαν!η κυκλοφορια μου ειναι 4000 l/h!ολα αυτα επειτα απο αναμονη 30 ωρων απο οταν εβαλα το αλατι. Για δειτε και τις φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 31 Αυγούστου 2011 #2 Share 31 Αυγούστου 2011 4000 λιτρα κυκλοφορια σε 120 λιτρα για σπασιμο του αλατιου...μου φαινεται καπως λιγο.μην ξεχνας πως δεν το σπας με την ιδια κυκλοφορια μεσα σε ενα βαρελι.εδω εχεις μεγαλυτερη επιφανεια να καλυψεις,οποτε....... εκτος και αν ετυχε να παρεις ελλατωματικο αλατι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 31 Αυγούστου 2011 #3 Share 31 Αυγούστου 2011 Θα σου πρότεινα να βάλεις τον κυκλοφοριτή να χτυπάει τον πάτο του ενυδρείου ώστε να μην κάθεται το αλάτι κάτω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elaspre 31 Αυγούστου 2011 Author #4 Share 31 Αυγούστου 2011 4000 λιτρα κυκλοφορια σε 120 λιτρα για σπασιμο του αλατιου...μου φαινεται καπως λιγο.μην ξεχνας πως δεν το σπας με την ιδια κυκλοφορια μεσα σε ενα βαρελι.εδω εχεις μεγαλυτερη επιφανεια να καλυψεις,οποτε....... εκτος και αν ετυχε να παρεις ελλατωματικο αλατι. τι να πω,δεν εχω την εμπειρια για να ξερω αν ειναι καλο αλλα το βλεπω για προβληματικο γιατι ξεχασα να πω οτι εχουν θολωσει και τα πλαινα τζαμια! Θα σου πρότεινα να βάλεις τον κυκλοφοριτή να χτυπάει τον πάτο του ενυδρείου ώστε να μην κάθεται το αλάτι κάτω.. μολις το εκανα αμμεσα Υ.Γ. απο κυκλοφορια θα χρειαστω και αλλους κυκλοφοριτες?εχω 2 resun αλλα βλεπω κυκλοφορια στο μεσον του ενυδρειου(εχω το dubai το 100) Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 31 Αυγούστου 2011 #5 Share 31 Αυγούστου 2011 τα ονομαστικα λιτρα των κινεζικων αντλιων δεν εχουν καμμια σχεση με την πραγματικοτητα......για να εισαι σιγουρος εγω θα ελεγα 50% κατω να πιστευεις οτι εχεις απο αυτο που γραφουν...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
elaspre 31 Αυγούστου 2011 Author #6 Share 31 Αυγούστου 2011 τα ονομαστικα λιτρα των κινεζικων αντλιων δεν εχουν καμμια σχεση με την πραγματικοτητα......για να εισαι σιγουρος εγω θα ελεγα 50% κατω να πιστευεις οτι εχεις απο αυτο που γραφουν...... για δες εδω τον κυκλοφοριτη http://s1103.photobucket.com/albums/g480/elaspre/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
elaspre 2 Σεπτεμβρίου 2011 Author #7 Share 2 Σεπτεμβρίου 2011 Λοιπόν ρώτησα σήμερα απο εκεί που πήρα το αλάτι και το παλικάρι μου είπε ότι αν είναι κάτι σαν πουδρα σημαίνει ότι έχει λιωσει το αλάτι και αυτό που βλέπω είναι (δεν θυμαμε τι είπε) κάποιο συστατικό!Με το skimmer (mce 600) θα συνέλθει η κατάσταση γιατί δεν ξέρω πως αλλιώς να το διάλυσω,εκτός και αν έτσι απλά θα υπάρχει!και κάτι άλλο,ο λευκός αραγωνιτης είναι πιο "ελκυστικος" για τις αλγες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 2 Σεπτεμβρίου 2011 #8 Share 2 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) ουτε αυτο δεν ισχυει που σου ειπε ο πωλητης,ουτε το σκιμερ θα σε βοηθησει στην περιπτωση αυτη. απλως βαλε και αλλους κυκλοφορητες. Έγινε επεξεργασία 2 Σεπτεμβρίου 2011 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
elaspre 2 Σεπτεμβρίου 2011 Author #9 Share 2 Σεπτεμβρίου 2011 Έχω ήδη παραγγείλει δυο ακόμη κυκλοφοριτες απο 4000l/h δηλαδή θεωρητικά θα πάω συνολο 12000l/h!αυτό με τον αραγωνιτη παίζει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 2 Σεπτεμβρίου 2011 #10 Share 2 Σεπτεμβρίου 2011 Έχω ήδη παραγγείλει δυο ακόμη κυκλοφοριτες απο 4000l/h δηλαδή θεωρητικά θα πάω συνολο 12000l/h!αυτό με τον αραγωνιτη παίζει; οχι απαραιτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 2 Σεπτεμβρίου 2011 #11 Share 2 Σεπτεμβρίου 2011 Το συγκεκριμένο αλάτι του δουλεύω εδώ και καιρό.... πέρα από τις τιμές που μου δίνει και που είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, διαλύεται και πολύ εύκολα. Μέσα σε 2-3 ώρες με τις αναλογίες και τη θερμοκρασία που προτείνει ο κατασκευαστής δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Στο δοχεία παρασκευής υπάρχει ένας κινέζικος κυκλοφορητής 2000L/h και με θερμοκρασία στους 25-27 βαθμούς Link to comment Share on other sites More sharing options...
elaspre 2 Σεπτεμβρίου 2011 Author #12 Share 2 Σεπτεμβρίου 2011 Το συγκεκριμένο αλάτι του δουλεύω εδώ και καιρό.... πέρα από τις τιμές που μου δίνει και που είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, διαλύεται και πολύ εύκολα. Μέσα σε 2-3 ώρες με τις αναλογίες και τη θερμοκρασία που προτείνει ο κατασκευαστής δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Στο δοχεία παρασκευής υπάρχει ένας κινέζικος κυκλοφορητής 2000L/h και με θερμοκρασία στους 25-27 βαθμούς οντως διαλυεται ευκολα αλλα μου εχει αφησει αυτην την "πουδρα" και λογω χαμηλης κυκλοφοριας μαλλον δεν διαλυεται αυτη!σε λιγο θα βαλω και το skimmer μπροστα και ειδωμεν εως οτου παραλλαβω και τους νεους κυκλοφορητες! για αραγωνιτη τι προτεινεται σε κοκκομετρια και χρωμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 2 Σεπτεμβρίου 2011 #13 Share 2 Σεπτεμβρίου 2011 Αν και η εμπειρια μου δεν συγκρινεται σε σχεση με τους προλαλισαντες , θα σου προτεινα sugar sized ωστε να καθαριζεται ευκολα και επισης λογω του ο αραγωνιτης μεγαλης κοκκομετριας "μαζευει" υπολειματα τροφων κτλ κτλ και αυξανει τα νιτρικα... Οσο για το χρωμα, το λευκο δεν το αλλαζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
elaspre 2 Σεπτεμβρίου 2011 Author #14 Share 2 Σεπτεμβρίου 2011 Αν και η εμπειρια μου δεν συγκρινεται σε σχεση με τους προλαλισαντες , θα σου προτεινα sugar sized ωστε να καθαριζεται ευκολα και επισης λογω του ο αραγωνιτης μεγαλης κοκκομετριας "μαζευει" υπολειματα τροφων κτλ κτλ και αυξανει τα νιτρικα... Οσο για το χρωμα, το λευκο δεν το αλλαζω... τι μεγεθος εχει ο sugar size?σκεφτομουν για 1mm με 2mm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 2 Σεπτεμβρίου 2011 #15 Share 2 Σεπτεμβρίου 2011 τι μεγεθος εχει ο sugar size?σκεφτομουν για 1mm με 2mm! 0,5-1mm είναι ο sugar size Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος