Jump to content

Αλλαγή Set Up

KokkinosK

Recommended Posts

Σκέφτομαι να κάνω μια αλλαγή του set up του ενυδρείου μου και προβληματίζομαι στο πως θα μπορούσα να διατηρήσω τα φυτά που έχω για 2-3 ημέρες.

Έχω ένα Rio 300 με 6 δίσκους και μερικά neon και rodostomus. Θέλω να αντικαταστήσω τα χαλίκι με άμμο Carat 6 και να φτιάξω ένα πιο σωστό βιοτοπικό set up. Σκέφτομαι να ξαναχρησιμοποιήσω τις ανούμπιες και τις κρυπτοκορίνες που έχω αλλά μιας και η παραπάνω διαδικασία θα πάρει κάποιο χρόνο, δεν ξέρω πως να συντηρήσω τα φυτά.

Σκέφτομαι να τα βάλω σε έναν κουβά και να τον βγάλω στο μπαλκόνι που έχει και φως και ζέστη.

Καμία συμβουλή?

3-4 μερες στο κουβα με νερο και καθε μερα να το φρεσκαρεις θα ειναι τα φυτα οκ.

εγω περισσοτερο φοβαμαι το στρες στους δισκους....

ΥΓ1.οι κρυπτοκορινες να ξερεις παντως οτι δε γουσταρουν μεταφυτευσεις...

ΥΓ2. με την ευκαιρια βγαλε και τα νεον που δεν θελουν ζεστη και βαλε καρδιναλιους...τα ειπα ολα.. :thumbup:

3-4 μερες στο κουβα με νερο και καθε μερα να το φρεσκαρεις θα ειναι τα φυτα οκ.

εγω περισσοτερο φοβαμαι το στρες στους δισκους....

ΥΓ1.οι κρυπτοκορινες να ξερεις παντως οτι δε γουσταρουν μεταφυτευσεις...

ΥΓ2. με την ευκαιρια βγαλε και τα νεον που δεν θελουν ζεστη και βαλε καρδιναλιους...τα ειπα ολα.. :thumbup:

ΥΓ3 Να ξερεις οτι αλλαζοντας βυθο χανεις την βιολογια και τα θρεπτικα στοιχεια που υπηρχαν στον παλιο σου :thumbup:

ΥΓ4. Εγώ θα προτιμούσα να τα βάλω σε κουβά μέσα στο σπίτι μπροστά από κάποια φωτεινή μπαλκονόπορτα, έτσι ώστε και φως να έχουν άλλα και να μην τα πιάσει η πολύ ζέστη.

Σκέφτομαι να κάνω μια αλλαγή του set up του ενυδρείου μου και προβληματίζομαι στο πως θα μπορούσα να διατηρήσω τα φυτά που έχω για 2-3 ημέρες.

Έχω ένα Rio 300 με 6 δίσκους και μερικά neon και rodostomus. Θέλω να αντικαταστήσω τα χαλίκι με άμμο Carat 6 και να φτιάξω ένα πιο σωστό βιοτοπικό set up. Σκέφτομαι να ξαναχρησιμοποιήσω τις ανούμπιες και τις κρυπτοκορίνες που έχω αλλά μιας και η παραπάνω διαδικασία θα πάρει κάποιο χρόνο, δεν ξέρω πως να συντηρήσω τα φυτά.

Σκέφτομαι να τα βάλω σε έναν κουβά και να τον βγάλω στο μπαλκόνι που έχει και φως και ζέστη.

Καμία συμβουλή?

Τι θα εκανα ? :thumbup:

ΘΑ ξυπναγα πρωι :welcome: ( βασικο αυτο ) θα επερνα ενα βαρελι Η αν ειχα καποιο ενυδρειο περισευμα , θα το γεμιζα με νερο απο το κυριος ενυδρειο θα μετεφερα τα ψαρια .

Κλεισιμο τα φιλτρα .

Εξω το χαλικι

Εξω το νερο

Μεσα η αμμος

γεμισμα το ενυδρειο με νερο + μια γερη δοση αντιχλωριο

ανεβασμα τις θερμοκρασιας

φυτεμα

βαζεις μπροστα τα φιλτρα

μεσα τα ψαρια .

με το ανακατεμα του βυθου και με τα ψαρια μεσα ισως αντιμετωπισεις προβληματα ( απελευθερωση υδροθειου ) !!!!

Οποτε τα ψαρια καλο ειναι να μην ειναι μεσα στο ενυδρειο καθολη τη διαρκεια των αλλαγων που θα κανεις .

Αλλα και καλο θα ειναι να μην σου παρει 2-3 μερες οι αλλαγες που θες να κανεις .

Τα παραπανω τα εχω κανει σε μια μερα και με καλη παρεα ( λογω μετακομισης ) χωρις να εχω καποιο ιδιατερο προβλημα :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - Geosid

Έχω ένα βαρέλι 80άρι, 2 μπιτόνια των 20 λιτ, και μπορώ να βρω αρκετά μπιτόνια (όσα αφήσει η σύζυγος στο μπαλκόνι :thumbup: ) απο νερό που μπαίνει στον ψύκτη του γραφείου.

Έτσι μπορώ να κρατήσω τουλάχιστον 200-220 λιτρα από το νερό του ενυδρείου.

Θα βάλω το εξωτερικό να δουλεύει σε ένα κουβά, και τα φυτά σε δεύτερο κουβά.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι άλλο. Και δυστυχώς δεν μπορεί να βοηθήσει κανένας. Που στέλνουμε την σύζυγο κατ ατην διάρκεια αυτού του 5άωρου?

Μία λύση, αν και ακριβή είναι το ZARA. Πάντως αν μείνει σπίτι θα πληρώσω περισσότερα στο δικηγόρο όταν με χωρίσει. :welcome:

@Rastafarian

Θα κρατήσω την διολογία του εξωτερικού όμως ανέπαφη και όσο από το νερό μπορέσω. Εξ΄ άλλου το νερό δεν φιλοξενεί τόσα βακτηρία όσα νομίζαμε παλαιότερα.

Μάλιστα, όσον αφορά στα θρεπτικά συστατικά του βυθού, λέω να κάνω ένα καλό σιφόνιασμα του βυθού πρώτα πρώτα και να κραυήσω το βρώμικο νερό ξεχωριστά, επιστρέφοντας μόνον το πάνω πάνω απο το βαρέλι και έτσι να πάρω μερικά από αυτά.

Τι λές?

@Geosid

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Πάντως, δεν μου πέρασε ούτε για μια στιγμή να τα κάνω όλα αυτά με τους δίσκους μέσα. Δεν είμαστε για δράματα. :thumbup:

ΥΓ4. Εγώ θα προτιμούσα να τα βάλω σε κουβά μέσα στο σπίτι μπροστά από κάποια φωτεινή μπαλκονόπορτα, έτσι ώστε και φως να έχουν άλλα και να μην τα πιάσει η πολύ ζέστη.

Θόδωρε, αν έχει σκιά στο μπαλκόνι δεν θα είναι ok για 1-2 μέρες?

Μέχρι να δω το φυτεύω πάλι και τι όχι?

Έχω ένα βαρέλι 80άρι, 2 μπιτόνια των 20 λιτ, και μπορώ να βρω αρκετά μπιτόνια (όσα αφήσει η σύζυγος στο μπαλκόνι :thumbup: ) απο νερό που μπαίνει στον ψύκτη του γραφείου.

Έτσι μπορώ να κρατήσω τουλάχιστον 200-220 λιτρα από το νερό του ενυδρείου.

Θα βάλω το εξωτερικό να δουλεύει σε ένα κουβά, και τα φυτά σε δεύτερο κουβά.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι άλλο. Και δυστυχώς δεν μπορεί να βοηθήσει κανένας. Που στέλνουμε την σύζυγο κατ ατην διάρκεια αυτού του 5άωρου?

Μία λύση, αν και ακριβή είναι το ZARA. Πάντως αν μείνει σπίτι θα πληρώσω περισσότερα στο δικηγόρο όταν με χωρίσει. :thumbup:

@Rastafarian

Θα κρατήσω την διολογία του εξωτερικού όμως ανέπαφη και όσο από το νερό μπορέσω. Εξ΄ άλλου το νερό δεν φιλοξενεί τόσα βακτηρία όσα νομίζαμε παλαιότερα.

Μάλιστα, όσον αφορά στα θρεπτικά συστατικά του βυθού, λέω να κάνω ένα καλό σιφόνιασμα του βυθού πρώτα πρώτα και να κραυήσω το βρώμικο νερό ξεχωριστά, επιστρέφοντας μόνον το πάνω πάνω απο το βαρέλι και έτσι να πάρω μερικά από αυτά.

Τι λές?

@Geosid

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Πάντως, δεν μου πέρασε ούτε για μια στιγμή να τα κάνω όλα αυτά με τους δίσκους μέσα. Δεν είμαστε για δράματα. :thumbup:

1 ειναι η λυση !!!!

Κομμωτηριο -----> κουρεμα , βαψιμο , ανταυγιες , χτενισμα χωρις ραντεβου πες της να παει και αν εχει κοσμο πες δεν πειραζει περιμενε και λιγακι και θα σε κανουν μια Θεα !!!

Βεβαια ολο το παραπανω κουστουμι θα χτυπησει το 100αρικο σιγουρα .... οποτε μηπως ειναι καλυτερα να την εχεις στο σπιτι οσο θα κανεις τις δουλειες :welcome::)

Έγινε επεξεργασία - Geosid

1 ειναι η λυση !!!!

Κομμωτηριο -----> κουρεμα , βαψιμο , ανταυγιες , χτενισμα χωρις ραντεβου πες της να παει και αν εχει κοσμο πες δεν πειραζει περιμενε και λιγακι και θα σε κανουν μια Θεα !!!

Βεβαια ολο το παραπανω κουστουμι θα χτυπησει το 100αρικο σιγουρα .... οποτε μηπως ειναι καλυτερα να την εχεις στο σπιτι οσο θα κανεις τις δουλειες :thumbup::thumbup:

Κοίτα, εγώ πολλά λεφτά δεν έχω. Έναν μισθό έχω μόνον αλλά άμα είναι να την βγάλω με € 100, δεν το συζητώ καθόλου. Σίγουρα θα μου βγει περισσότερο η ψυχανάλυση ή οι βότκες μετά για να ηρεμήσω από την γκρίνια.

Καλύτερα να έρθει κα να γκρινιάψει για καμιά ωρίτσα παρά τα γκρινιάζει όλη μέρα.

Δεν υπάρχει σύγκριση, πίστεψέ με. :welcome:

Κ

@Rastafarian

Τι λές?

Δεν νομιζω οτι θα καταφερεις κατι μ αυτο,γιατι τα θρεπτικα στοιχεια και η βιολογια του βυθου ειναι στους κοκους του χαλικιου σου,οπωτε βγαζοντας το την πετας και μετα ο νεος βυθος που θα βαλεις θα ειναι αστρωτος.Αν βαλεις μετα πχ cory μπορει να εχουν προβλημα μιας και ο βυθος σου θα ειναι καινουριος και αστρωτος

Δεν νομιζω οτι θα καταφερεις κατι μ αυτο,γιατι τα θρεπτικα στοιχεια και η βιολογια του βυθου ειναι στους κοκους του χαλικιου σου,οπωτε βγαζοντας το την πετας και μετα ο νεος βυθος που θα βαλεις θα ειναι αστρωτος.Αν βαλεις μετα πχ cory μπορει να εχουν προβλημα μιας και ο βυθος σου θα ειναι καινουριος και αστρωτος

Τι μπορώ να κάνω για αυτό? Υπάρχει τρόπος να επιταχυνθεί το στρώσιμο του βυθού?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...