Jump to content

ειναι Pseudotropheus Crabo???

tanalias

Recommended Posts

στην πρωτη φωτο ειναι τα 2 απο τα 4,στη δευτερη ειναι ενα παιδι τους.στην τριτη το ψαρακι που ειναι στο κεντρο ειναι Pseudotropeus saulosi αρσενικο που δεν εχει παρει ακομα το κανονικο του χρωμα???

post-4337-1314805604_thumb.jpg

post-4337-1314805619_thumb.jpg

post-4337-1314805630_thumb.jpg

Φιλε μου δυστηχώς οι φωτογραφίες δεν βοηθούν πολύ στην αναγνώριση.

Ρίξε μια ματια εδώ να δεις αν μοιάζουν τα ψαρια σου:

pseudotropheus crabro

pseudotropheus saulosi

Παντως δεν νομίζω να είναι Ps.crabro κάποιο απο τα ψάρια σου. :thumbup:

ευχαριστω για την απαντηση.για crabro τα πηρα.αν και δεν μοιαζουν με αυτα στο λινκ που μου εδωσες εχουν καθετες ριγες και μερικες φορες βγαζουν και κιτρινο χρωμα.σκεφτομαι επειδη ειναι μικρα ακομα μηπως δεν εχουν παρει ακομα τα χρωματα τους.

ευχαριστω για την απαντηση.για crabro τα πηρα.αν και δεν μοιαζουν με αυτα στο λινκ που μου εδωσες εχουν καθετες ριγες και μερικες φορες βγαζουν και κιτρινο χρωμα.σκεφτομαι επειδη ειναι μικρα ακομα μηπως δεν εχουν παρει ακομα τα χρωματα τους.

Είναι πολύ πιθανό.Μια προσπάθεια για πιο καθαρές φωτογραφίες ισως βοηθούσε περισσότερο!

αυριο θα βγαλω καλυτερες φωτογραφιες αν και δεν ειναι ευκολο μιας και φωτογραφικη μηχανη επεσε στη θαλασσα.

Το κιτρινο ψάρι στην πρώτη φωτογραφία είναι σιγουρα θηλυκό saulosi.

post-7034-1314979897_thumb.jpg

Ετσι ηταν ο δικός μου αρσενικός κάποτε.Μαλλον saulosi ειναι και το αρσενικό, δίπλα στο κιτρινο, απλα δεν εχει πάρει τα χρωματα του γιατι κάποιος άλλος ειναι κυριαρχος μεσα στο ενυδρειο σου.

ετσι πιστευω και εγω.ο κυριαρχος ειναι ο αρσενικοσ labido.απο τα 3 ειδη που εχω θελω να κρατησω το ενα και να βαλω και maingano.να εχω 2 ,3 ειδη ειναι πολλα.σκεφτομαι να κρατησω τα saulosi η τα labido.αν και τα saulosi δεν εχουν γενησει ποτε.

οσον αφορα τα σκουροχρωμα???τι ειναι?

ετσι πιστευω και εγω.ο κυριαρχος ειναι ο αρσενικοσ labido.απο τα 3 ειδη που εχω θελω να κρατησω το ενα και να βαλω και maingano.να εχω 2 ,3 ειδη ειναι πολλα.σκεφτομαι να κρατησω τα saulosi η τα labido.αν και τα saulosi δεν εχουν γενησει ποτε.

Δεν μπορώ να καταλάβω...

Το ενυδρειο που διατηρεις τα ψαρια είναι αυτό των 80 λίτρων οπως αναφερεις στο προφιλ σου?

Iodotropheus sprengerae το πιθανοτερο.

http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=707

δεν ειναι τετοια στρατο.μερικες φορες κανουν καθετες ριγες.αλλες φορες παλι σκουραινουν.δεν εχω και μηχανη να βγαλω καλυτερες φωτογραφιες.

δεν ειναι τετοια στρατο.μερικες φορες κανουν καθετες ριγες.αλλες φορες παλι σκουραινουν.δεν εχω και μηχανη να βγαλω καλυτερες φωτογραφιες.

Το ξερω :thumbup: .Ειναι ακομη μικρα.

http://www.arkive.org/lavender-mbuna/iodot...eus-sprengerae/

το αρσενικο(μαλλον) ειναι το πιο σκουρο αλλα μερικες φορες βγαζει καο αυτο ριγες αλλα μικροτερες.εχω κοιταξει πολλα ψαρακια.μονο με τα crabro μοιαζουν εκτος οτι και οταν τα ειχα παρει αυτος που τα ειχε τα ειχε απο γεννα δικια του.απλα ηθελα να σιγουρευτω.

το αρσενικο(μαλλον) ειναι το πιο σκουρο αλλα μερικες φορες βγαζει καο αυτο ριγες αλλα μικροτερες.εχω κοιταξει πολλα ψαρακια.μονο με τα crabro μοιαζουν εκτος οτι και οταν τα ειχα παρει αυτος που τα ειχε τα ειχε απο γεννα δικια του.απλα ηθελα να σιγουρευτω.

Εμενα τα σκουρα δε μου κανουν για crabro.Ποιος ξερει ομως;Γερασα κιολας :thumbup:

να γερασες δεν νομιζω.το μονο που λεω ειναι οτι δεν ειναι sprengerae.αν ηξερα τι ειναι δεν θα σε ρωταγα.απο τις φωτογραφιες δεν φαινονται καλα.κερναω καφε αν θες..

να γερασες δεν νομιζω.το μονο που λεω ειναι οτι δεν ειναι sprengerae.αν ηξερα τι ειναι δεν θα σε ρωταγα.απο τις φωτογραφιες δεν φαινονται καλα.κερναω καφε αν θες..

Αν εισαι κοντα μου γιατι οχι ρε φιλαρακι;Σε ποια περιοχη εισαι; :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...