Jump to content

Προβλημα με σαλιγκαρια

Recommended Posts

καλημερα παιδια βοηθεια εχω γεμισει με σαλιγκαρια ,εχω βαλει καμμια δεκαρια helena αλλα δεν μειωνονται μηπωσ πρεπει να βαλω και αλλα ?το ενυδρειο ειναι φυτεμενο 260 λιτρα,οποια βοηθεια δεκτη

Ευχαριστω

10 σαλιγκαρια σε 260 λιτρα και περιμενεις και γρηγορα αποτελεσματα....????

καποτε νομιζω πως ειχα διαβασει πως περιπου χρειαζονται 1 helena ανα 4 λιτρα νερου.........κατι τετοιο τελος παντων....προσπαθησε να αφαιρεσεις και μηχανικα τα ενοχλητικα σαλιγκαρια...

Οι επιλογές σου είναι οι εξής:

- όπως λέει ο klaz με μια απόχη,

- με μια παγίδα για σαλιγγάρια αγορασμένη από κάποιο pet shop,

- με 2-3 ταμπλέτες βυθού σε ένα μικρό πιατάκι που θα βάλεις στον βυθό με τα φωτα σβηστά και θα ελέγξεις μετα από 1-2 ώρες

- με λίγο αγγούρι ή κολοκυθάκι τοποθετημένο στον βυθό σου. Τα λαχανικά πρέπει να τα αφαιρέσεις μετα από μερικές ώρες.

Δεν αναφέρω τα ειδικά φάρμακα σαν επιλογή, αφού θα σκοτώναν και τα helena που έχεις.

Καλή επιτυχία

Κων/νος

Υπομονη, δυο anentone helena καθαρισαν ενυδρειο 120 λιτρων.

Υπομονη, δυο anentone helena καθαρισαν ενυδρειο 120 λιτρων.

θα ειχε πεσει πεινα :thumbup: , σοβαρα τωρα 2-5-10 σαλιγκαρια δεν μπορουν να κανουν ''θαυματα'' σε μεγαλα ενυδρεια . Οτι θελει υπομονη θελει , αλλα ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη ( πως τα λεω πρωι πρωι ) !!!! :thumbup:

θα ειχε πεσει πεινα :welcome: , σοβαρα τωρα 2-5-10 σαλιγκαρια δεν μπορουν να κανουν ''θαυματα'' σε μεγαλα ενυδρεια . Οτι θελει υπομονη θελει , αλλα ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη ( πως τα λεω πρωι πρωι ) !!!! :thumbup:

Σωστός.. :)

Πρέπει να υπάρχει ικανός αριθμός helena για να καλύψει ολόκληρο το ενυδρείο.

Γι αυτό τα "βοηθάμε" απομακρύνοντας με κάποιον μηχανικό τρόπο όσα σαλιγγάρια μπορούμε. Ή τα αφήνουμε όπως είναι και έχουν τροφή τα helena για καιρό και περιμένουμε και γέννες. :thumbup:

Ανακεφαλαιωνω,ενυδρειο 120 λιτρα καθαρα γεματο με λαθρεπιβατες δυο anentone helena σ' ενα

μηνα μου το καθαρισαν.Διευκρινιστε μου κατι,αυτα που θα αγορασετε εσεις θα ειναι χορτατα και

χρειαζεστε περισσοτερα; :thumbup:

Ανακεφαλαιωνω,ενυδρειο 120 λιτρα καθαρα γεματο με λαθρεπιβατες δυο anentone helena σ' ενα

μηνα μου το καθαρισαν.Διευκρινιστε μου κατι,αυτα που θα αγορασετε εσεις θα ειναι χορτατα και

χρειαζεστε περισσοτερα; :thumbup:

Κοίτα, για να το λές έτσι θα έγινε.

Πάντως εγώ τήνω να συμφωνήσω με τον Geosid κυρίως γιατί έχω 8-10 helena σε ένα Lido 120 εδώ και 3-4 μήνες και παρ΄ όλο που τα άδεια κελύφη των λαθρεπιβατών είναι εμφανή πάνω στην Carat, αναγκάστηκα προχθές να μαζέψω αρκετά από τα τζάμια με την απόχη. Ίσως να ταϊζω πολύ και να βρίσκουν ευκολότερα τροφή από ότι στο δικό σου, αλλά θα πρότεινα να πάρει περισσότερα.

Σε 400 λιτρα, 5 Αnentome helena καθαρισαν.

Δεν ειχα ομως toso πολλα σαλιγκαρια και ηταν μικρα ειδη. Gyraulus acronicus και Acroloxus lacustris.

Σε μικροτερο ενυδρειο (50 λιτρα) με "χιλιαδες" physa και melanoides tuberculata, εβαλα 5 και δεν εμεινε ρουθουνι μεσα σε ενα μηνα.

Βλεπω μονο κανενα melanoides στη χαση και στη φεξη.

Βγαλε τα helena για λιγες μερες εξω απο το ενυδρειο σου και βαλτα σε καποιο αλλο Εαν εχεις , αγορασε απο καποιο πετ σοπ esha Gastropex ( θεραπεια για την καταπολεμιση των υδροβιων σαλιγκαριων ) ....

Και ακολουθησε πιστα τις οδηγιες που σου λεει μεσα στο κουτι .

Μετα το τελος της θεραπειας και αφου εχεις κανει 2 φορες 40% αλλαγη νερου και προσθηκη ανθρακα στο φιλτρο σου , τοτε βαλε μεσα τα helena .

Προσοχή μονο σε αυτό το φάρμακο αν έχεις μέσα γαρίδες ή κάποιο άλλο ασπόνδυλο γιατί υπάρχει πιθανότητα να τα βλάψει.

Αν δεν κανω λαθος εχεις Δισκους?

Αν θελεις αγορασε ενα ΟΧΙ δυο botia striata και σε 2 μερες θα ειναι οκ.

Μετα δεν θα το βγαλεις,ειναι πολυ φιλικα,απομονωνονται στον εαυτο τους και δεν πειραζουν τα υπολοιπα του ενυδρειου.

πετρος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...