andromahi tsav. 31 Αυγούστου 2011 #1 Share 31 Αυγούστου 2011 Παιδιά αρχικά δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό θέμα γιατί είμαι σχετικά καινούρια..Θέλω να σας κάνω μία ερώτηση..Στη γυάλα με τον μονομάχο μου (2 λίτρα η γυάλα) κάνει να β΄΄αλω νερό από εμφυαλωμένα μπουκάλια?? Παρακαλώ βοηθήστε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 31 Αυγούστου 2011 #2 Share 31 Αυγούστου 2011 ναι κανει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 31 Αυγούστου 2011 #3 Share 31 Αυγούστου 2011 Το καλητερο που εχεις να κανεις ειναι να αρχισεις να ψαχνεις για ενα ενυδρειακι μικρο με φιλτρο και θερμοστατη γιατι ο μονομαχος σου δεν ειναι πολυ βολεμενος στην γυαλα για διαφορους λογους. Θα σου πω μερικους, Τα 2 λιτρα ειναι πολυ λιγα για τον μονομαχο και για οποιοδηποτε ψαρι. Ποτε δεν βαζουμε ψαρια σε μια στρογγυλη γυαλα γιατι χανουν τον προσανατολισμο τους και ειναι συνεχεια στρεσαρισμενοι. Ενας αλλος λογος ειναι οτι σιγουρα η γυαλα δεν εχει φιλτρο και θερμοστατη. Αυτο βεβαια ειναι απαγορευτικο για καποιον που δεν εχει εμπειρια. Γιαυτο η γνωμη μου ειναι να αρχησεις να ψαχνεις καποιο μικρο ενυδρειακι. Αυτα προς το παρον. Οτι απορεια εχεις εδω ειμαστε για να μας ρωτησεις γιατι οτι απορεια εχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andromahi tsav. 31 Αυγούστου 2011 Author #4 Share 31 Αυγούστου 2011 Η γυάλα είναι ορθογώνια δεν είναι στρόγγυλη και ναι δεν έχει φίλτρο και θερμοστάτη..Να σας ρωτήσω τώρα κάτι άλλο??Τον πήρα χθες το βράδυ και η πωλήτρια μου είπε να τον ταίζω μέρα παρά μέρα από δύο φυλλαράκια..Εδώ βλέπω ότι λένε κάθε μέρα από ένα φυλλαράκι..Του έδωσα λοιπόν σήμερα ένα φυλλαράκι και ούτε καν το λησίασε..Δεν το έφαγε και το έβγαλα..Μέχρι τώρα δεν έχει φάει τίποτα..Γιατί συμβαίνει αυτό//? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 31 Αυγούστου 2011 #5 Share 31 Αυγούστου 2011 Η γυάλα είναι ορθογώνια δεν είναι στρόγγυλη και ναι δεν έχει φίλτρο και θερμοστάτη..Να σας ρωτήσω τώρα κάτι άλλο??Τον πήρα χθες το βράδυ και η πωλήτρια μου είπε να τον ταίζω μέρα παρά μέρα από δύο φυλλαράκια..Εδώ βλέπω ότι λένε κάθε μέρα από ένα φυλλαράκι..Του έδωσα λοιπόν σήμερα ένα φυλλαράκι και ούτε καν το λησίασε..Δεν το έφαγε και το έβγαλα..Μέχρι τώρα δεν έχει φάει τίποτα..Γιατί συμβαίνει αυτό//? Δεν υσχιει αυτο. Ο μονομαχος πρεπει να ταιζετε καθε μερα και το ποσο τροφη πρεπει να του βαλεις θα το βρεις εσυ στην πορεια. Αρχικα ξεκινα να ταιζεις καθε μερα απο 3-4 φιλαρακια. Τωρα γιατι δεν εφαγε. Υπαρχουν 2 βασικες λυσεις που μπορω να σκευτω αυτην την στιγμη εγω. Η πρωτη ειναι οτι δεν του αρεσει και τοσο το περιβαλλον και προσπαθει να στο διξει. Η δευτερη ειναι οτι δεν του αρεσει η τροφη. Παρτου μια αλλη τροφουλα κατα προτιμηση παρτου αποξιραμενα bloodworms. Θα σου δωσω και μερικες συμβουλες για να καταφερεις να κρατησεις τον μονομαχο μεχρι να σκευτεις να αγορασεις ενα πιο μεγαλο ενυδρειακι. Κανε μερα παρα μερα μια μικρι αλλαγη νερου και προσπαθησε το νερο να εχει περιπου την ιδια θερμοκρασια το νερο τισ αλλαγης με το νερο του ενυδρειου. Ριξε μερικα βακτιρια μεσα στο νερο τις γυαλας για να υπαρχουν καποια βακτιρια. Τη διαδικασια εκανες στην γυαλα για να βαλεις μεσα τον μονομαχο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andromahi tsav. 31 Αυγούστου 2011 Author #6 Share 31 Αυγούστου 2011 Τίποτα δεν έκανα στη γυάλα απλά την ξέπλυνα με νερό..Έπρεπε να κάνω κάτι παραπάνω??Και τα βακτήρια πού να τα βρω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 31 Αυγούστου 2011 #7 Share 31 Αυγούστου 2011 Τίποτα δεν έκανα στη γυάλα απλά την ξέπλυνα με νερό..Έπρεπε να κάνω κάτι παραπάνω??Και τα βακτήρια πού να τα βρω?? Ωραια ας το παρουμε απο την αρχη. Πρεπει να διαβασεις για τον κυκλο του αζωτου στο ενυδρειο η στην γυαλα. Βακτιρια θα βρεις σε οποιοδηποτε pet city. Τα βακτιρια τα βαζουμε για να δημιουργησουμε απικοιες βακτιριων στο ενυδρειο μας(γυαλα) για να στωσουμε το ενυδρειο και να το κανουμε καταληλο για τα ψαρια μας. Χοντρικα θα σου πω τη δουλεια των βακτιριων. Τα βακτιρια καπουν απικοιες μεσα στο ενυδρειο μας με σκοπο να τρωνε τα αποβλητα των ψαριων μας που αν μεινουν μεσα στο ενυδρειο μας για αρκετο καιρο χωρις βακτιρια θα μας ανεβασουν την αμμωνια που ειναι δηλιτιριωδες για τα ψαρια μας. Αυτα χοντρικα τωρα καλητερα να διαβασεις αυτο για να καταλαβεις ακριβος τη γινεται με στο ενυδρειο μας και τη θα πει κυκλος του αζωτου. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος