Jump to content

σαλιγκαρια...

Recommended Posts

γεια σας εχω ενα ενυδρειο 35 λιτρα καθαρα με 5 φυτα και προς το παρων 4 μωρα γαπακια

το ενυδρειο λυτουργει για σχεδον 4 μηνες πανω κατω και αποφασισα να παρω σαλιγκαρια και γαριδες εφ οσον εχει ωριμασει το ενυδρειο

1)απο σαλιγκαρια ποια να παρω???????θα ηιθελα καποια που να ειναι αποτελεσματικα στην αλγη και σε νεκρουσ οργανισμους που βλαπτουν το ενυδρειο αλλλα δν θελω να μου φανε τα φυτα (ειχα παρει στην αρχη αππλ σναιλς και που ειχαν καταστρεψει το κερατοφυλλο

2)απο γαριδες μου εχουν προτεινει red chery kai amano αλλα ποσες απο το καθε ειδος?????

ευχαριστω προκαταβολικα παιδια ....μεχρει τωρα με εχετε βοηθησει πολυ!!! :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - koti4

κανεις?????

Όλο και κάποιος θα απαντήσει όποτε μην βιάζεσαι..

Εγώ σου προτείνω να πάρεις zebra σαλιγκάρια στο αριθμό 2-3.

Από γαρίδες θα σου πρότεινα να πάρεις μόνο red cherry και να αρχίσεις με μια αποικία των 6-8.

Έγινε επεξεργασία - Panos1990

κανεις?????

Ομορφα σαλιγκαρια ειναι τα zebra snails πολυ καλα για την αλγη εχουν ομως ενα ελατωμα γενανε ασπρα αυγα που δεν εκολαπτοντε ποτε και ειναι δυσκολα στο καθαρισμα. :thumbup: Στο ενυδριο σου οι γαριδουλες θα εκαναν καλη δουλεια στην αλγη.

για σαλιγκαρια μπορεις να βαλεις και anentoma helena , ετσι οταν σε περιπτωση βρεθουν τιποτα σαλιγκαρια λαθρεπιβατες στο ενυδρειο σου να μπορεσεις να τα ''βγαλεις'' :thumbup: .

Και απο γαριδες μπορεις να βαλεις red cherry http://shrimpspot.com/images/neocaridina_d...a_siamensis.jpg

Η αν εχεις οικονομικη ανεση Red Crystal http://www.sunshine-aquarium.com/image/super_red_crystal.jpg :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - Geosid

εγω εχω 4 zebra snail... τα αυγα τους ειναι οντως αρκετα αλλα δε με χαλανε δεν επιρρεαζουν καθολου το ενυδρειο μου ουτε καν οπτικα... και το συμαντικο...ΔΕΝ ΕΚΟΛΑΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΦΥΤΑ...!!! :thumbup:

καλημερα παιδια ευχαριστω παρα πολυ που μου απαντησατε :welcome::):thumbup:

απο σαλιγκαρια μαλλον ζεβρα σναιλ επειδη ετσι μου προτεινατε οι περισοτεροι

κι αλλες προτασεις ειναι εκπροσδεκτες ακομα και αν εχουν αναφερθει στο θεμα

στα σαλιγκαρια μου αρεσαν πολυ και τα ροζ αππλ σναιλσ αλλα δν ξερω αν θα εχω προβληματα μετα...

απο γαριδες μαλλον θα παρω red cherry kai red crystal μισες μισες θα υπαρξει καποιο προβλημα μεταξει τους??????

απο αμανο να μην παρω?????

θα ηθελα ετσι να εχω μια ποικιλια στο ενυδρειο αλλα αν θα υπαρξουν πλοβληματα τοτε θα παρω απο 1 ειδος

εσεις τι προτεινετε????

ευχαριστω πολυ και παλι

μεχρι το σαββατο που θα παω πετ σοπ πιστευω θα εχω αποφασισει :thumbup::thumbup::thumbup:

Αν βρεις golden apple snail πάρτα.Αυτά έχω και δεν πειράζουν καθόλου τα φυτά.Όλη τη μέρα γλύφουν τα τζάμια, το χαλίκι και το μοπάνι.

Υπάρχουν golden apple που τρώνε φυτά (Pomacea canalicula) και golden που θα φάνε μόνο αν δε βρουν τροφή (Pomacea bridgesi).Ένα πολύ ωραίο άρθρο βρίσκεται εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1880.

Ποικιλίες μεταξύ ίδιας οικογένειας υβριδίζουν.Μπορείς να βάλεις και κάποιο είδος ramshorn, πχ red ramshorn.

Αναπαράγονται πολύ γρήγορα βέβαια.

Αν βρεις golden apple snail πάρτα.Αυτά έχω και δεν πειράζουν καθόλου τα φυτά.Όλη τη μέρα γλύφουν τα τζάμια, το χαλίκι και το μοπάνι.

στην αρχη ειχα παρει golden apple snails αλλα μου φαγανε τα φυτα επειδη μαλλον το ενυδρειο ηταν καινυοριο και δν ειχε πολυ τροφη

Υπάρχουν golden apple που τρώνε φυτά (Pomacea canalicula) και golden που θα φάνε μόνο αν δε βρουν τροφή (Pomacea bridgesi).Ένα πολύ ωραίο άρθρο βρίσκεται εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1880.

Ποικιλίες μεταξύ ίδιας οικογένειας υβριδίζουν.Μπορείς να βάλεις και κάποιο είδος ramshorn, πχ red ramshorn.

Αναπαράγονται πολύ γρήγορα βέβαια.

ναι το εχω διαβασει εδω και καιρο αυτο το αρθρο βοηθησε αρκετα

οσο για τον αριθμο των σαλιγκαριων ποσα να παρω?????

μαλλον οδευω προς τα ζεβρα σναιλς αλλα δν ξερω τον αριθμο

μεχρι αυριο περιμενω ακομα αποψεις και συμβουλες

μπορει να παρω απο δυο ειδη αλλα δν χερο αμα κανει

γαριδες θα δω στο μαγαζι ...μαλλον red cherry + red crystal η amano

ουτε εδω ξερω αμα κανει να ειναι μαζι

μαλλον οδευω προς τα ζεβρα σναιλς αλλα δν ξερω τον αριθμο

μεχρι αυριο περιμενω ακομα αποψεις και συμβουλες

μπορει να παρω απο δυο ειδη αλλα δν χερο αμα κανει

γαριδες θα δω στο μαγαζι ...μαλλον red cherry + red crystal η amano

ουτε εδω ξερω αμα κανει να ειναι μαζι

Zebra πάρε όσα θες.. Εγώ θα έπαιρνα 3. :thumbup:

Δυο είδη από neirte εννοείς ή σαλιγκάρια γενικά;

Για τις γαρίδες, θα σου πρότεινα να πάρεις ένα είδος και καλύτερα red cherry που ειναι εύκολες σαν είδος αλλά και στις αναπαραγωγές.. :thumbup:

Zebra πάρε όσα θες.. Εγώ θα έπαιρνα 3. :thumbup:

Δυο είδη από neirte εννοείς ή σαλιγκάρια γενικά;

Για τις γαρίδες, θα σου πρότεινα να πάρεις ένα είδος και καλύτερα red cherry που ειναι εύκολες σαν είδος αλλά και στις αναπαραγωγές.. :thumbup:

εννοω δυο ειδη απο την οικογεννια των σναιλ :welcome:

Έγινε επεξεργασία - Panos1990

εννοω δυο ειδη απο την οικογεννια των σναιλ :thumbup:

Ναι μπορείς αλλά προσπάθησε να μην φορτώσεις το ενυδρείο πολύ :thumbup:

πηγα στο μαγαζι (quiko mega pet) αλλα δν βρηκα ουτε σαλιγκαρια ουτε γαριδες.....θα παω την δευτερα στον μαγαζι αμαζονιος η σε ενα μεγαλο κοντα στην ναβαρινου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...