evripidis 30 Αυγούστου 2011 #1 Share 30 Αυγούστου 2011 Μαζεύω ιδέες ώστε να μπορέσω να κάνω την σύνθεση μου που έχω στα σχέδια. Έχω δει και διαβάζω για τι glossostigma elatinoides, αλλα απ ότι καταλαβαίνω, μόνο εύκολο δεν είναι. Το θέμα είναι πως κάνει υπέροχο στρώμα στο βυθό ( για τα γούστα μου πάντα). Επειδή θα παίξω με εύκολα φυτά (θα υπάρχει DIY CO2) ποιες εναλλακτικές επιλογές έχω για να πετύχω κάτι τέτοιο. Με Xmas java moss που έχω, θα μπορουσε, αλλα δε νομίζω να είχα τόσο ομορφο οπτικό αποτέλεσμα. Στην ουσία, η ερώτηση: Εύκολο φυτό εναλλακτικό για το glossostigma elatinoides ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Αυγούστου 2011 #2 Share 30 Αυγούστου 2011 Μαζεύω ιδέες ώστε να μπορέσω να κάνω την σύνθεση μου που έχω στα σχέδια. Έχω δει και διαβάζω για τι glossostigma elatinoides, αλλα απ ότι καταλαβαίνω, μόνο εύκολο δεν είναι. Το θέμα είναι πως κάνει υπέροχο στρώμα στο βυθό ( για τα γούστα μου πάντα). Επειδή θα παίξω με εύκολα φυτά (θα υπάρχει DIY CO2) ποιες εναλλακτικές επιλογές έχω για να πετύχω κάτι τέτοιο. Με Xmas java moss που έχω, θα μπορουσε, αλλα δε νομίζω να είχα τόσο ομορφο οπτικό αποτέλεσμα. Στην ουσία, η ερώτηση: Εύκολο φυτό εναλλακτικό για το glossostigma elatinoides ; Αν δεν εχεις καλο φωτισμο και υποστρωμα θεωρω οτι δεν μπορεις να παιξεις με φυτα τυπου γρασιδακι.Αυτο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να δεσεις σε μικρες πλακε πετρες μοςς και να τις βαλεις διπλα διπλα ωστε να κανεις ενα πλακοστρωτο ας πουμε.Οταν θα αναπτυχθει η μοςς θα καλυψει τα κενα και θα ειναι σαν χαλι.Το αλλο που θα μπορουσες να κανεις με μοςς ειναι να παρεις ενα ειδικο διχτυ για μοςς και να το στερεωσεις στο βυθο και οταν αναπτυχθει θα εχεις παλι ενα χαλι απο μοςς Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 30 Αυγούστου 2011 #3 Share 30 Αυγούστου 2011 Το ενυδρείο που θέλεις να φυτεύσεις είναι το 80λτ? Τι ύψος έχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
evripidis 30 Αυγούστου 2011 Author #4 Share 30 Αυγούστου 2011 Το ενυδρείο που θέλεις να φυτεύσεις είναι το 80λτ? Τι ύψος έχει? Ακριβώς, για εκει μαζεύω ιδέες. Χαμηλό στους 30 πόντους. @Rastafarian, έτσι την έχω βάλει τώρα στο μικρό, απλα θα ήθελα να μην δίνει τόσο ύψος. Απ όσα είδα και διαβάζω με java πρόκειται να παίξω. Τώρα που το ανεφερες, αν ρίξουμε την java στο βυθό, τη σκεπάσουμε με διχτακι και το στερεωσουμε, δεν θα πιάσει; Γτ όλοι γράφουν για το ΄σαντουιτς΄ ; Δεν καταλαβαίνω. Άντε για τον τοίχο ναι, αλλα το ίδιο λένε και για το βυθό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 30 Αυγούστου 2011 #5 Share 30 Αυγούστου 2011 Τι φωτισμό έχεις, η τι θα βάλεις? Στην περιπτωσή σου είναι πλεονέκτημα το χαμηλό υψος που έχει το ενυδρείο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Αυγούστου 2011 #6 Share 30 Αυγούστου 2011 Ακριβώς, για εκει μαζεύω ιδέες. Χαμηλό στους 30 πόντους. @Rastafarian, έτσι την έχω βάλει τώρα στο μικρό, απλα θα ήθελα να μην δίνει τόσο ύψος. Απ όσα είδα και διαβάζω με java πρόκειται να παίξω. Τώρα που το ανεφερες, αν ρίξουμε την java στο βυθό, τη σκεπάσουμε με διχτακι και το στερεωσουμε, δεν θα πιάσει; Γτ όλοι γράφουν για το ΄σαντουιτς΄ ; Δεν καταλαβαίνω. Άντε για τον τοίχο ναι, αλλα το ίδιο λένε και για το βυθό. Σου γινεται ψιλη γιατι εχεις χαμηλο φωτισμο,αν ειχες παραπανω φως θα εμενε χαμηλη.Επεισης μπορεις με ενα ψααλιδακι να την κουρεψεις και να την κανεις γκαζον Ολα τα γρασιδια οταν δεν εχεις πολυ φως ψιλωνουν και πανε προς το φως.Γενικα τα γρασιδια ειναι απο τα πιο δυσκολα και θελουν συνδιασμο πραγματων για να τα πανε καλα.Αυτο που λες για το διχτακι μπορει να γινεται.Πιο κατω σου βαζω μια φωτο που βρικα τωρα ψαχνοντας στο νετ με χαλι απο μοςς,απ οτι νομιζω αυτη ειναι star moss,ριξε μια ματια τι μπορεις να κανεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Αυγούστου 2011 #7 Share 30 Αυγούστου 2011 Τι φωτισμό έχεις, η τι θα βάλεις? Στην περιπτωσή σου είναι πλεονέκτημα το χαμηλό υψος που έχει το ενυδρείο σου. Φιλε Σωτηρη,εισαι και γειτονας και δεν εχουμε μιλησει ποτε,πιστευω οτι χρειαζεται οπωςδηποτε και υποστρωμα αν θελει να παιξει με γρασιδι Link to comment Share on other sites More sharing options...
evripidis 30 Αυγούστου 2011 Author #8 Share 30 Αυγούστου 2011 Σκεφτόμουν για LED. Έχω πχ πρόχειρα κάτι ταινίες 0,5w απλα πρέπει να δω μετατροπές κτλ. Γενικά φως ώστε να είμαι κομπλε για εύκολα φυτά. Rastafarian αν βάλουμε άμμο απο τη θάλασσα κάτω και απο πάνω χαλικι, κερδίζουμε τπτ πέρα απο ομορφιά; Όχι ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Αυγούστου 2011 #9 Share 30 Αυγούστου 2011 Σκεφτόμουν για LED. Έχω πχ πρόχειρα κάτι ταινίες 0,5w απλα πρέπει να δω μετατροπές κτλ. Γενικά φως ώστε να είμαι κομπλε για εύκολα φυτά. Rastafarian αν βάλουμε άμμο απο τη θάλασσα κάτω και απο πάνω χαλικι, κερδίζουμε τπτ πέρα απο ομορφιά; Όχι ε; Μπα οχι τιποτα φιλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
evripidis 30 Αυγούστου 2011 Author #10 Share 30 Αυγούστου 2011 Ικανοποιητικός φωτισμός για εύκολα φυτά(ανουμπιες, moss, κ.α) σε τόσα λίτρα με 30cm ύψος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 30 Αυγούστου 2011 #11 Share 30 Αυγούστου 2011 Γειά σου Ευριπίδη! Αν δεν γνωρίζουμε τα Lumen της λάμπας τότε έχουμε: 0.3 W/Lt - Πολύ χαμηλός ως Χαμηλός φωτισμός 0.3-0.6 W/Lt - Μέτριος ως υψηλός φωτισμός 0.6-0.9 W/Lt – Υψηλός ως Πολύ υψηλός >1 W/Lt - Πολύ υψηλός (έως ακατάλληλος) Αν γνωρίζουμε τα Lumen τότε πιο σωστά είναι: Έως 30 Lumen/Lt Πολύ χαμηλός ως Χαμηλός φωτισμός 30-50 Lumen/Lt Μέτριος ως υψηλός φωτισμός 50-70 Lumen/Lt Υψηλός ως Πολύ υψηλός >70 Lumen/Lt - Πολύ υψηλός (έως ακατάλληλος) Διάβασε περισσότερα εδώ : O φωτισμός του φυτεμένου ενυδρείου Link to comment Share on other sites More sharing options...
evripidis 31 Αυγούστου 2011 Author #12 Share 31 Αυγούστου 2011 Καλημέρα Θοδωρή, το έχω διαβάσει το άρθρο, απλά αυτό ισχύει γενικά και για LED ; Δηλαδή με αυτό έχω υψηλό έως πολύ υψηλό σε 30cm ύψος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος