mariosarelas 30 Αυγούστου 2011 #1 Share 30 Αυγούστου 2011 Κριση........με ποιανει κριση! την γνωμη σας ρε παιδια γιατι κοντευω να τρελαθω σας παρακαλω πολυ δηλαδη ολα τα παλαβα σε μενα? σε 800 λιτρα ενυδρειο εχω αλλαξει τρια διαφοερτικα σκιμμερ μεσα σενα χρονο................... ξεκινησα με το εσωτερικο σκιμμερ της h&s που φοραει τις 2 aquabee μετα απο 5 μηνες περασα στο atb to small version b και τωρα μετα σχεδον απο ενα χρονο περασα σενα skimmer της aquamedic το turboflotor shorty το h&s ειτε δεν θα μου εκανε δουλεια καθολου η θα εβγαζε παντα πολυ ανοιχτοχρωμο πρασινοκααφε ζουμι δεν μπορουσα να το ρυθμισω ετσι πηρα το atb το οποιο και αυτο εβγαζε καφε ανοιχτοχρωμο νεροζουμι οταν ηθελα να κανω wet skimming η καπου προς το wet με dry αλλα ποτε dry αφρο τεσπα ενιωθα ικανοποιημενος ομως μου καηκε η αντλια και δανειστικα απο ενα φιλο το aquamedic......................επαθα πλακα αν ειναι δυνατον μεσα σε μια βδομαδα μαζεψε τοσο παχυρευστο μαυροζουμι μηλαμε για πολυ μποχα(λες και ανοιξες βοθρο) οσο δεν μαζευε το atb τον μηνα ουτε λογος βεβαια με το h&s(αυτο δεν ειχε μαζεψει ποτε τετοια ποιοτητα αψρου. και βεβαια δεν ειναι μονο αυτο το θεμα ειναι οτι ο κωνος που εχει το καπακι του σκιμμερ(οσοι εχουν aquamedic θα ξερουν ο ψηλος κωνοσ γυρω στους 30 ποντους)ηταν γεματο απο βρωμερο κατακαθι(σαν του ελληνικου καφε) γεμιζε 3 σφινακια ανετα ισως και κατι ψηλα κατι που παντως τα αλλα σκιμμερ δεν αποιαναν ποτε δηλαδη κατι εκανε το atb αλλα ποτε τοσο πολυ μεσα σε μια εβδομαδα μιλαμε για το υπερτατο dry skimming! να σημειςσω οτι το atb οποθετηθηκε στο σαμπ σε βαση συμφωνα με τις οδηγιες του κατασκευαστη!ολα εγιναν τελεια. εγω αυτο που θελω ειναι την γνωμη σας γιατι εχω σπρωξει πολυ χρημα και στο τελος απο εκει που δεν το περιμενα πηρα αυτο που εψαχνα τι γινεται γιατι εχω χασει τον μπουοσουλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Αυγούστου 2011 #2 Share 30 Αυγούστου 2011 Εγω πιστευω πως κατι δεν πηγε καλα με τις ρυθμισεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 30 Αυγούστου 2011 #3 Share 30 Αυγούστου 2011 Περίεργο ... Τα Η&S & ATB ειναι μακράν καλύτερα απο aquamedic ... Τώρα ποτε δεν ξέρεις ... Εχω H&S και βγάζει μουργα μαζι με τον βάλτο .... ΑΠΛΑ μαύρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larrys 31 Αυγούστου 2011 #4 Share 31 Αυγούστου 2011 Περίεργο ... Τα Η&S & ATB ειναι μακράν καλύτερα απο aquamedic ... Τώρα ποτε δεν ξέρεις ... Εχω H&S και βγάζει μουργα μαζι με τον βάλτο .... ΑΠΛΑ μαύρο και εγω το ιδιο!Εχω το H&S με τις 2 αquabee και το skimate που βγαζει ειναι καταμαυρο,λασπη,και δεν πλησιαζεται απο την μυρωδια.Μηπως ειχε προβλημα καποια απο τις αντλιες του?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkibiadhs 1 Σεπτεμβρίου 2011 #5 Share 1 Σεπτεμβρίου 2011 Λοιπόν παιδιά τώρα που το συζητάτε και εγώ έχω παρατηρήσει το ίδιο να συμβαίνει με το aquamedic turboflotor shorty compact 2 βεβαια το 2 που είναι ελάχιστα πιο pshlo και το h&s 200 1260 .to aquamedic έβγαζε πηχτό μαυροζούμι με απίστευτο κατακάθι στο λαιμό κάτι πολύ σημαντικό κατά την γνώμη μου και το άλλο έβγαζε ούτε το μισό μαυροζούμι και σαφώς πολύ λιγότερο κατακάθι στο λαιμό. νομίζω πως στα συγκεκριμένα μοντέλα υπερέχει το aquamedic αλλα δεν το περίμενα αυτό και από skimmer με δυο αντλίες όπως του φίλου τι να πω άβυσσος η ψυχή του skimmer Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosarelas 3 Σεπτεμβρίου 2011 Author #6 Share 3 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπερα παιδια,ολες οι ρυθμισεις εχουν γινει by the book! ωστοσο αν εχετε κατι να μου επισημανεται καλοδεχουμενο δεν ειναι ντροπη ουτως ειδαλλως γι αυτο ειμαι εδω για την βοηθεια σας και να ανταλλαξουμε αποψεις. οσο για τον καθαρισμο και κατι τετοια οι αντλιες μπαινουν σε ξυδι καθε 2 μηνες και μουλιαζουν 2 μερες και μετα καλο τριψιμο και γινονται σαν καινουριες καθως και το βεντουρι που τραβαει αερα ολα καθαριζονται! στο προκειμενο τωρα για πειραματισμο εδω και μια βδομαδα δουλευω ταυτοχρονα το h&s μου με το aquamedic και σαφως η παλστιγκα γερνει φανερα υπερ του aquamedic το ενα προσπαθει και μετα βιας βγαζει αφρο και το αλλο παει κανονι! και ναι φιλε Αλκιβιαδη το h&s εχει δυο αντλιες και το aquamedic μονο μια!παρολαυτα ομως σκιζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 3 Σεπτεμβρίου 2011 #7 Share 3 Σεπτεμβρίου 2011 To h&s το έχω δουλέψει και εγώ και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Σαφώς είναι ποιοτικότερο skimmer από το aquamedic.Τα δύο βασικά είναι να είναι οκ οι αντλίες(που λες ότι είναι)και δεύτερο να είναι κάποια εκατοστά(δεν θυμάμαι πόσα) βυθισμένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkibiadhs 3 Σεπτεμβρίου 2011 #8 Share 3 Σεπτεμβρίου 2011 πολύ καλο αυτό που κανεις φιλε και τα βάζεις μαζί και βλέπεις την διαφορα όταν παίζουν ταυτόχρονα,εγώ πάντως με τα δικά μου που δεν τα είχα ταυτόχρονα αλλα "ακλουθησε" το aquamedic εκεί που είχε σχεδόν κόψει το h&s έβαλα το aquamedic και έβγαζε πολύ πράμα! Ορέστη τα έχεις δουλέψει και τα δυο skimmer και έχεις αυτή την γνώμη? το γεγονός ότι είναι παλιό μοντέλο το aquamedic αυτό δεν το καθιστά άχρηστο η χειρότερο!εγώ τουλάχιστον έχω δει ότι είναι καλύτερο από το η&s και παραδέχομαι ότι έκανα λάθος αγορά με το η&s δυστυχώς πολύ χρήμα για το τίποτα αυτή είναι η πικρή αλήθεια καμια φορα νομίζουμε ότι το καινούργιο μηχάνημα που αγοράσαμε είναι καλύτερο από αυτό που είχαμε επειδή σκάσαμε ένα σωρό λεφτά.λεφτά πεταμένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkibiadhs 5 Σεπτεμβρίου 2011 #9 Share 5 Σεπτεμβρίου 2011 παιδιά έχουμε κάνα νεότερο?έχει δουλέψει κανεις άλλος το aquamedic turboflotor 5000 shorty compact 1 η 2 με κάποιο Η&s να μας πει την δικη του γνώμη? παρεμπιπτόντως ετοιμάζομαι για bubble king 300 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 5 Σεπτεμβρίου 2011 #10 Share 5 Σεπτεμβρίου 2011 Όχι φίλος, το συγκεκριμένο που αναφέρεις δεν το έχω δοκιμάσει.Έχω δοκιμάσει παλιά το turboflotor 1000 αλλά δεν με άφησε ευχαριστημένο.Όσο για το bubble king 300 μπορείς να βάλεις ένα λίνκ για να καταλάβω σε ποίο αναφέρεσαι(έχω πολύ καλή γνώμη αν αναφερόμαστε στα ίδια). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosarelas 6 Σεπτεμβρίου 2011 Author #11 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 Καλα το turboflotor 1000 το ειχα και εγω ηταν μετριο. Με το 5000 δεν εχει καμια σχεση αλλη δυναμη! παιδια εχω προσεξει και τις σταθμες μην σας απασχολει αυτο.το εχω πανω σε βαση στο σωστο υψος. Λόιπον σε οτι αφορα τωρα τα δυο σκιμμερ(h&s 200 2 aquabee 2001 και aquamedic turboflotor 5000 shorty compact)πλεον ειμαι σιγουρος οτι το aquamedic ειναι μακραν καλυτερο,μολις βρω χρονο θα σηκωσω και φωτογραφια με την μουργα που βγαζει το ενα και την μουργα που βγαζει το αλλο,καμια σχεση! Αλκιβιαδη ποιο bubble king 300 αυτο της royal exclusive? αν λεμε αυτο θα με φωναξεις οταν το βαλεις να το χαζευω ενω δουλευει? ποσο το βρηκες αν επιτρπετε και απο που? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkibiadhs 6 Σεπτεμβρίου 2011 #12 Share 6 Σεπτεμβρίου 2011 ναι ναι αυτό είναι!!!!!!! το έχει δουλέψει κανεις? http://www.aquapro2000.de/Water-Conditioni...2011::1055.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 8 Σεπτεμβρίου 2011 #13 Share 8 Σεπτεμβρίου 2011 ναι ναι αυτό είναι!!!!!!! το έχει δουλέψει κανεις? http://www.aquapro2000.de/Water-Conditioni...2011::1055.html Ω,ρε αυτό είναι τέρας! Σε τι ενυδρείο θα το βάλεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosarelas 9 Σεπτεμβρίου 2011 Author #14 Share 9 Σεπτεμβρίου 2011 παιδια εχουν περασει αρκετες μερες απο τοτε που τα δυο σκιμμερ δουλευουν μαζι και πλεον με βεβαιοτητα σας δηλωνω οτι το H&S εχει κοψει αποδωση και το χω σχεδον τερμα κλεισμενο στην εξοδο του νερου ενω το aquamedic συνεχειζει να βγαζει πολυ πραμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosarelas 9 Σεπτεμβρίου 2011 Author #15 Share 9 Σεπτεμβρίου 2011 Πω πω φιλε τη εργαλειο ειναι τουτο? ευχομαι να ποιασουν τοπο τα λεφτα του αληθεια που θα το βαλεις τι συστημα εχεις? εισαι απο αττικη?θα με καλουσες ποτε να το χαζεψω αμα το τοποθετησεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkibiadhs 9 Σεπτεμβρίου 2011 #16 Share 9 Σεπτεμβρίου 2011 Το τερατάκι θα μπει σε 2000 λίτρα όνειρο ζωής Marie θα το κανονίσουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkibiadhs 9 Σεπτεμβρίου 2011 #17 Share 9 Σεπτεμβρίου 2011 παιδια εχουν περασει αρκετες μερες απο τοτε που τα δυο σκιμμερ δουλευουν μαζι και πλεον με βεβαιοτητα σας δηλωνω οτι το H&S εχει κοψει αποδωση και το χω σχεδον τερμα κλεισμενο στην εξοδο του νερου ενω το aquamedic συνεχειζει να βγαζει πολυ πραμα αναμενόμενο για μένα τα ίδια έβλεπα και εγώ!το h&s να έχει σταματήσει και να βάζεις το aquamedic και αυτό να συνεχίζει να βγάζει μούργα Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 10 Σεπτεμβρίου 2011 #18 Share 10 Σεπτεμβρίου 2011 ναι ναι αυτό είναι!!!!!!! το έχει δουλέψει κανεις? http://www.aquapro2000.de/Water-Conditioni...2011::1055.html Ρε παρ'το λέμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosarelas 11 Σεπτεμβρίου 2011 Author #19 Share 11 Σεπτεμβρίου 2011 Ρε παρ'το λέμε +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosarelas 17 Σεπτεμβρίου 2011 Author #20 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπερ παιδια δυστηχως δεν εβρισκα χρονο να σηκωσω φωτο! λοιπον στο θεμα μας τα δυο σκιμμερ λειτουργουν διπλα διπλα εδω και πολυ καιρο και οπως θα δειτε το h&s ειναι σαν να μην υπαρχει και ας εχει δυο αντλιες με τα βιας βγαζει ζουμι και αυτο πραασινοπο ενω το aquamedic σκουρο μαυρο προς καφε ζουμι και παρα πολυ κατακαθι μεσα στο λαιμο! στισ φωτο βλεπετε τριων ημερων πραμα απο την τελευταια φορα που τα πλυνα και τα δυοι μαζι,τα μετρησα και το h&s εγβαλε σε τρεις μερες 200ml πρασινοπου υγρου(φωτογραφια στο ποτηρι) ενω το aquamedic 700ml καφε σκουρο(φωτογραφια στο βαζακι) skimmate! τι κανουμε ρε παιδες γαμωτο και εγω νομιζα οτι με τις δυο αντλιες που εχει θα πηγαινε καλυτερα? τι γινεται ρε γαμωτο τα χω χαμενα γιατι εχωσα πολυ χρημα και τελικα απο αλλου μου ρθε...................... τι προτεινεται?ειμαι ετοιμος να το στειλω το h&S και να κρατησω το aquamedic,αλλα δεν θα εχω προβλημα απο την στιγμη που το aquamedic βγαζει 600 με 650 λιτρα αερα ενω το το h&s 1000 λιτρα αερα! τι να κανω αμα το δωσω το h&s και κρατησω το aquamedic λετε να εχω προβλημα με το οξυγωνο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 18 Σεπτεμβρίου 2011 #21 Share 18 Σεπτεμβρίου 2011 Για να μπορέσεις να κάνεις σύγκριση θα πρέπει και τα δύο skimmer να είναι απολύτως ρυθμισμένα το ίδιο, όσον αφορά το wet ή dry skimming. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosarelas 19 Σεπτεμβρίου 2011 Author #22 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 Συμφωνω μαζι σου Αλεξ! αλλα δεν εχεις καταλαβει οτι το h&s εχει κοψει αποδωση και δεν μπορει να βγαλει πια με τιποτα dry ενω το aquamedic...................πολυ ανετα, πολυ απλα αν βαλω το h&s να βγαλει dry τοτε θα μαζευει αφρο μονο στο λαιμο και δεν θα γεμισει ποτε το καπακι!για να κλαταλαβεις τωρα στην παρουσα φαση λειτουργει το h&s με την εξοδο του νερου οσο πιο κλεισμενη γινεται προκειμενου να ανεβει ο αφρος μεσα στο καπακι(δοχειο συλλογης) και να παρω αυτο το skimmate ενω το aquamedic full open και ειδες τι και ποσο πραμα εβγαλε δεν συγκρινεται η ποσοτητα και η ποιοτητα καθως το aquamedic βγαζει 700 μλ σκουρο παρμα και πολυ κατακαθι στο λαιμο το h&s βγαζει 200 μλ πρασινοπο πραμα και σχεδον καθολου κατακαθι δηλαδη το αaquamedic βγαζει και πιο σκουρο και πιο πολυ επομενως.....................αυτο δεν προτιμουμε? το θεμα ομως ειναι αν δωσω το h&s τοτε τι γινεται με το οξυγωνο? γιατι το h&s εχει δυο αντλιες και βγαζει 500 λιτρα αερα η καθε μια δηλαδη συνολο 1000 λιτρα αερα στο συστημα ενω το aquamedic που ειναι με μια αντλια η συγκεκριμενη βγαζει 650 λιτρα αερα την ωρα! τι κανω βρε παιδια τις γνωμες σας θελω Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 19 Σεπτεμβρίου 2011 #23 Share 19 Σεπτεμβρίου 2011 Για 800λ ενυδρείο,έτσι;Νομίζω σε καλύπτουν και τα 2 σε ποσότητα αέρα. Είσαι σίγουρος ότι δουλεύουν σωστά οι αντλίες του Η&S;Μήπως πρέπει να το βυθίσεις λίγο ακόμη;Ρωτάω, δεν ξέρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkibiadhs 20 Σεπτεμβρίου 2011 #24 Share 20 Σεπτεμβρίου 2011 Τα λέγα εγώ δεν τα λέγα μακράν καλύτερο το Aquamedic turboflotor shorty compact από το Η&S ! ALEX έτσι γίνεται όταν κοντράρονται δυο skimmer στο ίδιο σύστημα εκεί που βγάζουν dry και τα δυο στην αρχή όταν τα πρώτο βάζεις μαζί το ένα από τα δυο αρχίζει και ρίχνει απόδοση οποτε είσαι "αηγκασμενος" για να βγάλει κάτι να του κλείσεις την έξοδο του νερού με αποτέλεσμα να πάρεις πιο wet πράμα! εδώ είναι που ταιριάζει αυτό που λένε ότι δεν βάζουμε δυο skimmer σένα ενυδρείο γιατί παίζουν ανταγωνιστικά!το καλο βεβαια της υπόθεσης είναι ότι εδώ καταλαβαίνεις πιο πρέπει να αφήσεις και πιο να διώξεις και όσο για το οξυγόνο δεν σε πειράζει κι ας είναι λίγο λιγότερο!μην το σκέφτεσαι αυτό,εστίασε σε καλή κυκλοφορία και είσαι σούπερ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος