Frangisk 30 Αυγούστου 2011 #1 Share 30 Αυγούστου 2011 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Η ουρά έχει αλλοιώσεις και σήμερα λείπουν μικρά κομματάκια ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 23 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):εσωτερικό 180λ/ω - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):1,5 μήνας - Ψάρια (είδη και αριθμός): μονομάχος, 2 μηλοσαλήγκαρα, 2 γαρίδες αμάνο - Ρουτίνες (Τάισμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): κάθε απόγευμα τάισμα, νερό προετοιμασία με αντιχλώριο από την προηγούμενη, αλλαγή κάθε εβδομάδα 25% ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7,6 - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):5 - Θερμοκρασία:26,8-28 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ:ΑΡΙ (όλες οι μετρήσεις) -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:Μονομάχος - Ιστορικό Ψαριού:Αγοράστηκε από Pet shop όπου ήταν σε ποτηράκι, τον έχω ένα μήνα αλλά όταν πρωτομπήκε στο ενυδρείο το φίλτρο δεν ήταν στρωμένο και για 10-12 μέρες "έφαγε" αμμωνία και νιτρώδη. Εκείνες τις μέρες έκανα αλλαγές 50% κάθε 2 μέρες και η αμμωνία δεν ανέβηκε πάνω από 2 ούτε τα νιτρώδη πάνω από 1 (μόνο μιάμιση μέρα πήγε στο 2) - Συμπτώματα που παρουσιάζει: η ουρά ήταν εδώ και μέρες διάφανη στην άκρη (1-1,5mm) νόμιζα ότι ήταν φυσιολογικό. Ξαφνικά σήμερα χειροτέρεψε απότομα και λείπουν μικρά κομματάκια από την ουρά. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Τη μικρή διαφάνεια στην άκρη της ουράς να την είχε από την αρχή που τον αγόρασα. Δεν ήξερα όμως ότι ήταν "πρόβλημα" ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1. 2. 3. Και μια φωτογραφία πως ήταν όταν τον αγόρασα ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 30 Αυγούστου 2011 Author #2 Share 30 Αυγούστου 2011 Για βοηθήστε παιδιά, είχε πρόβλημα όταν τον πήρα (τελευταία φώτο); τι να κάνω τώρα, να πάρω αντιβίωση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Αυγούστου 2011 #3 Share 30 Αυγούστου 2011 Και συ ρε φιλε?Εγω ξεκινησα χθες melafix,πιστευω οτι πρεπει να ξεκινησεις και εσυ τωρα που ειναι νωρις ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 30 Αυγούστου 2011 Author #4 Share 30 Αυγούστου 2011 Αύριο κιόλας θα πάω να πάρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickS 30 Αυγούστου 2011 #5 Share 30 Αυγούστου 2011 (edited) παιδια οταν εγω ειχα fin rot σε ενα μονομαχο ειχε κανει τρυπουλες στην ουρα, αν αυτο που βλεπω ειναι fin rot σε πολυ πρωιμο σταδιο δεν το γνωριζω (πρεπει να ειναι παρα πολυ πρωιμο). Ισως και να μην ειναι τιποτα, αλλα δε χανεις απολυτως τιποτα να ξεκινησεις melafix αφου δεν ειναι ακριβως φαρμακο με την ενοια που "φοβομαστε" (ουτε καν χρειαζεται να το καθαρισεις με ανθρακα μετα, δε εξαντλει καθολου το ψαρακι σου απ εναντιας το τονωνει, ουτε επηρρεαζει το φιλτρο ουτε τιποτα μεσα στο ενυδρειο) και αν σε παιρνει και λιγο αλατακι (με προσοχη στο ph). Έγινε επεξεργασία 30 Αυγούστου 2011 - NickS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 14 Σεπτεμβρίου 2011 Author #6 Share 14 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Χτες το απόγευμα που γύρισα σπίτι είδα πάλι το ίδιο πρόβλημα στο μονομάχο μου αλλά σε χειρότερη μορφή. Αυτή τη φορά είχε και μια τρυπούλα στην ουρά. Κάποιος μου ανέφερε βέβαια ότι οι μονομάχοι όταν στρεσαριστούν το δείχνουν πολύ έντονα με τέτοιου είδους προβλήματα στα πτερύγια. Ξέρει κανείς αν ισχύει κάτι τέτοιο; Χτες όταν μου το είπαν έσβησα τα φώτα. Να πω επίσης ότι η όρεξή του δεν έχει μειωθεί και η μόνη διαφορά στη συμπεριφορά του είναι ότι 2 μέρες πριν τον είχα δει να τεντώνει τα πτερύγια και να κάνει κάτι σαν "επίδειξη" Σας παραθέτω χτεσινοβραδινές φωτογραφίες. Σήμερα το πρωί που τον είδα η ουρά έχει χωριστεί στα δυο (πάνω και κάτω μέρος) ισομερώς στο σημείο που ήταν η τρύπα που βλέπετε αλλά μου φάνηκε σε καλύτερη κατάσταση (οι άκρες της δεν ήταν τόσο πολύ σαν κλωστές ) Μετρήσεις έκανα και είναι κανονικές (αμμωνία 0 νιτρώδη 0 νιτρικά 5 ph 7,6) Να ξεκινήσω melafix; Έγινε επεξεργασία 14 Σεπτεμβρίου 2011 - Frangisk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 14 Σεπτεμβρίου 2011 #7 Share 14 Σεπτεμβρίου 2011 Εγω ξεκινησα melafix και εκανα την θεραπεια για 2 βδομαδες σε συνδιασμο με ποικιλια τρωφων και τωρα εχει αρχισει να γινεται πολυ καλητερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 15 Σεπτεμβρίου 2011 #8 Share 15 Σεπτεμβρίου 2011 Το είπαμε κι απο κοντά , ξεκίνα τη θεραπεία . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 15 Σεπτεμβρίου 2011 Author #9 Share 15 Σεπτεμβρίου 2011 Ξεκίνησα από χτες το βράδυ Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Σεπτεμβρίου 2011 #10 Share 15 Σεπτεμβρίου 2011 Ξεκίνησα από χτες το βράδυ Ευχαριστώ Μη ξεχασεις μετα την εβδομαδιαια θεραπεια να κανεις μια αλλαγη νερου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος