Italoss 30 Αυγούστου 2011 #1 Share 30 Αυγούστου 2011 Αντικατεστησα ενα εσωτερικο φιτλρο με το Εheim 2042.Το προβλημα ειναι πως περιεχει αρκετα κ διαφορα σφουγγαρια στο εσωτερικο του τα οποια πιανουν αρκετο χωρο και δεν θα χωρεσω αρκετο σιποραξ.Σκεφτομαι να κοψω μερος των σφουγγαριων (εκτος του ανθρακουχου) για να χωρεσω περισσοτερο σιποραξ.Καμια βοηθεια πανω σε αυτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 30 Αυγούστου 2011 #2 Share 30 Αυγούστου 2011 Φίλε μου, σε παρακαλώ πολύ να ανοίγεις τα θέματα σου στην κατάλληλη κατηγορία. Το θέμα μεταφέρθηκε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 30 Αυγούστου 2011 Author #3 Share 30 Αυγούστου 2011 Με συγχωρεις! Δεν θα ξανασυμβει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickS 30 Αυγούστου 2011 #4 Share 30 Αυγούστου 2011 ανθρακουχο δε χρειαζεται, (η μαλλον επιναλεται να το βγαλεις) Αν εχει μπλε σφουγκαρι αστο, ειναι καλο υλικο. Επισεις ενυδρειακο βαμβακι χρειαζεται για να κραταει την πολυ μπιχλα. siporax (η mini siporax) κατα τη γνωμη μου και απο την εμπειρια μου ειναι ενα απο τα καλυτερα βιολογικα υλικα και πρεπει να υπαρχει σε καθε φιλτρο. Απο κει και περα δεν ξερω το συγκεκριμενο φιλτρο ποσο βοηθαει για να μπει τετοιο υλικο. Εγω προσωπικα σε οποιοδηποτε εσωτερικο φιλτρο βαζω αρκετο siporax (σχεδον ενα λιτρο η και λιγο παραπανω) αλλα το κανω με μια "πατεντα" κι οχι μεσα στο φιλτρο που συνηθως δε χωραει τιποτα (κολαω ενα σωληνακι στην εξοδο του φιλτρου κι απο κει στελνω το νερο σε ενα αυτοσχεδιο κυλινδρο που ειναι γεματος σιποραξ, και μεσα στα φιλτρα αφηνω τα μπλε σφουγκαρια και το βαμβακι ) Απο κει και περα, μια ερωτηση, ΓΙΑΤΙ αλλαζεις φιλτρο? Αν δεν υπαρχει σοβαροςς λογος τα φιλτρα δεν τα αλλαζουμε, απλα προσθετουμε ενα ακομα (οσο περισσοτερα τοσο καλυτερα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 30 Αυγούστου 2011 Author #5 Share 30 Αυγούστου 2011 To φιλτρο το αλλαξα διοτι το προηγουμενο ηταν μικρο και επαιρνε απειροελαχιστο σιποραξ και αντι να προσθεσω ενα ακομη αγορα το 2042 προσφορα.Το ενυδρειο μου ειναι περιπου 48-50 λιτρα καθαρα,δεν νομιζω να πειραζει που το 2042 ειναι αρκετα μεγαλο; Επισης θα ηθελα να μου πει καποιος ο οποιος γνωριζει το συγκεκριμενο φιλτρο (eheim 2042) απο που κ πως ρυθμιζω την ροη. Και κατι τελευεταιο αντι να το βαλω στο ακριανο τζαμι του ενυδρειο το εβαλα στο μεσαιο (το μεγαλο ουσιαστικα) πειραζει ; Συγνωμη για της ερωτησεις αλλα ειμαι αρχαριος ακομη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickS 30 Αυγούστου 2011 #6 Share 30 Αυγούστου 2011 To φιλτρο το αλλαξα διοτι το προηγουμενο ηταν μικρο και επαιρνε απειροελαχιστο σιποραξ και αντι να προσθεσω ενα ακομη αγορα το 2042 προσφορα. Η γνωμη μου ειναι να αφησεις και το παλιο μαζι κανα τριμηνο. Δε σου ζηταει χαρτζηλικι Το ενυδρειο μου ειναι περιπου 48-50 λιτρα καθαρα,δεν νομιζω να πειραζει που το 2042 ειναι αρκετα μεγαλο; κανενα προβλημα, και φιλτρο σαν κοντεινερ να βαλεις ακομα καλυτερα. Μονο με τη ροη προσεξε Και κατι τελευεταιο αντι να το βαλω στο ακριανο τζαμι του ενυδρειο το εβαλα στο μεσαιο (το μεγαλο ουσιαστικα) πειραζει ; οχι Συγνωμη για της ερωτησεις αλλα ειμαι αρχαριος ακομη. ολοι -αρχαριοι και εμπειροι- εχουμε παντα ενα σωρω αποριες. Η διαφορα ειναι πως οι αποριες ενος αρχαριου απαντωνται ευκολα ενω ενος εμπειρου φτιαχνουν ολοκληρα συμβουλια που πολες φορες δεν βγαζουν πορισμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 30 Αυγούστου 2011 Author #7 Share 30 Αυγούστου 2011 Eυχαριστω παρα πολυ Nick για τις απαντησεις σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος