kalmichalis 29 Αυγούστου 2011 #1 Share 29 Αυγούστου 2011 Μετά απο 3 μηνες πολλων προσπαθιων και υπομονης (γολγοθας σκετος ειδικα στην αρχη απο αλγεις και κυανοκτηριδιο) καταφερα και εχτισα το 110λιτρο μου !!! Γενική κατηγορία ενυδρείου Κοινωνικό - Φυτεμένο Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (79x34x40): Συνολικά Λίτρα:110 Sump (λίτρα): 95 Οργανισμοί Φυτά:βελισνερια, ανουμπια νανα, εχινοδορος, xmas moss, ball mass Ψάρια: 2 σκαλαρια, 2 μολλυ, 1 μελανοταινια Άλλα είδη:4 zebra snails Διακοσμητικά υλικά Φόντο:- Πέτρες:- Ξύλα:- Άλλα διακοσμητικά : καρύδα Υπόστρωμα:- Βυθός:ασπρη χαλαζιακη αμμος Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):2χ18βατ Διάρκεια φωτισμού:8,5ωρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:eheim 2215 Θέρμανση/ Ψύξη:eliwell c915 - 27 βαθμοι κελσιου Λίπανση :DENNERLE FB7 BiActive Παροχή CO2:- Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: tetramin Παράμετροι pH: 8,5 Γενική σκληρότητα (GH):- Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):- Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):10 Φωσφορικά (PΟ4):- Μέση Θερμοκρασία (°C):27 Συντήρηση Αλλαγές νερού: 1 φορα στις 2 εβδομαδες Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:αντιχλωριο Άλλες ρουτίνες συντήρησης:σκουπα βυθου σε καθε αλλαγη Φωτογραφίες: Link to comment Share on other sites More sharing options...
evripidis 12 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 12 Σεπτεμβρίου 2011 Έχει χώρο και προοπτικές. Θα ήθελα να έβλεπα περισσότερα πράγματα μέσα. Πέτρες, ξύλα, φυτά. Σκούπα κάθε 2 βδομάδες (σε κάθε αλλαγή όπως λες). Δεν είναι υπερβολή; Σαλιγκαράκια & γαρίδες για να δώσουν ένα χέρι στο βυθό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_hal 17 Σεπτεμβρίου 2011 #3 Share 17 Σεπτεμβρίου 2011 Καλή αρχή.... η οποία κατα την γνώμη μου είναι πολύ καλή. Συμφωνώ με τον evripidis και θα ήθελα να προσθέσω οτι εμένα θα μ άρεσε να είχες μονόχρωμο φόντο στο πίσω μέρος του ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 1 Νοεμβρίου 2011 Author #4 Share 1 Νοεμβρίου 2011 (edited) μετα απο 5 μηνες το εξεληξα ως εξης...!!! Παράμετροι pH: - Γενική σκληρότητα (GH):8 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):5,5 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):15 Φωσφορικά (PΟ4):0,25 Θερμοκρασια: 25,5 C προσθετα μια ριζα red moorwood και καποια φυτα... Οργανισμοί Ψάρια: 3 σκαλαρια (small size), 1 black μολλυ, 18 neon tetra, 1 corydor albino Άλλα είδη:4 zebra snails Για τη διατροφη τους δινω καθημερινα mix tetramin με σπιρουλινα και 2 φορες την εβδομαδα artemia κατεψυγμενη. Αλλαγη νερου με Α.Ο Έγινε επεξεργασία 1 Νοεμβρίου 2011 - kalmichalis Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 3 Νοεμβρίου 2011 Author #5 Share 3 Νοεμβρίου 2011 Θα ήθελα να προσθέσω κάποιο ζευγάρι gourami dwarf ή ramizerι.... Ηκαποιο άλλο ψαρι σε τέτοιο στιλ πολύχρωμο και λίγο πιο μεγάλο, ποια είναι η άποψη σας;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 11 Ιανουαρίου 2012 Author #6 Share 11 Ιανουαρίου 2012 (edited) μετα απο 8 μηνες το εξεληξα ως εξης...!!! Παω για φουλ φυτεμενο!!! Εβαλα μπουκαλα CO2!!! Παράμετροι pH: 6.3 Γενική σκληρότητα (GH):4 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):3 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):5 Φωσφορικά (PΟ4):0,5 Θερμοκρασια: 25,5 C προσθετα καποια φυτα... Οργανισμοί Ψάρια: 1 σκαλαρι (small size), 17 neon tetra, 4 corydor Άλλα είδη:3 zebra snails Για τη διατροφη τους δινω καθημερινα mix tetramin με σπιρουλινα και 2 φορες την εβδομαδα artemia κατεψυγμενη. Αλλαγη νερου με Α.Ο Έγινε επεξεργασία 11 Ιανουαρίου 2012 - kalmichalis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 12 Ιανουαρίου 2012 #7 Share 12 Ιανουαρίου 2012 Πολύ καλό το ενυδρείο σου και πολύ καλός συνδιασμός ψαριών. Μονο που στα 110 λίτρα καλό θα ήταν να μην έχεις σκαλάρια(εκτός με την προοπτική να τα πάς σε μεγαλύτερο στο μέλλον). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 29 Αυγούστου 2012 #8 Share 29 Αυγούστου 2012 Πολύ ωραία χρώματα και πολύ ωραία στήσιμο....Θα ήθελα και καμιά πετρούλα... Αλλά και παλί μου αρέσει πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 16 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 16 Ιανουαρίου 2013 (edited) το ενυδρειο τρεχει 2 χρονια τωρα και περιπου ενα χρονο και 2 μηνες σαν φυτεμενο.... το στησιμο γενικοτερα δεν εχει αλλαξει βεβαια εβαλα αλλα φυτα εβγαλα αλλα... με βοηθησε παρα πολυ ο κωσταςγαβαλας με τη λιπανση και τον ευχαριστω πολυ!! ΠαράμετροιpH: 6.45Γενική σκληρότητα (GH):8Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):3Αμμωνία (ΝΗ3):0Νιτρώδη (ΝΟ2):0Νιτρικά (ΝΟ3):8~9Φωσφορικά (PΟ4):~0Θερμοκρασια: 25,5 CΟργανισμοίΨάρια: 2 σκαλαρι (medium size), 12 neon tetra, 6 corydor τα σκαλαρια πανε για δοσιμο γνωριζω οτι σε λιγο καιρο θα ειναι ανεπητρεπτο να τα εχω σε 100 λιτραΓια τη διατροφη τους δινω καθημερινα mix tetramin με σπιρουλινα και 2 φορες την εβδομαδα σκουλικι αποξυραμενοΑλλαγη νερου με Α.Ο 50% και προσθετο equilibrium seachem για την προσθηκη στοιχειων στο νερο. ολο αυτον το καιρο εκανα τα παντα για να πιασει η cuba, ποτε ομως δεν το καταφερα....και οι λογοι ειναι δυο. ελλειψη υποστρωματος, η cuba δεν μπορουσε να πιαστει πουθενα για πολυ καιρο και σε συνδιασμο με τα κορυντορακια δεν την αφηναν σε ησυχια.... εστι εφυγε η κουμπα για πολλοστη φορα. βεβαια με την παροδο του καιρου θελοντας να βελτιωσω την cuba, εμαθα για το equilibrium.... το οποιο με τη σειρα του βελτιωσε την εμφανιση των φυτων αρκετα..... αλλωστε αναλογικα θεωρω πως αν καποιος μπορουσε να το χρησιμοποιησει εξολοκληρου με νερο 100%ΑΟ θα ηταν ο καλυτερος συνδιασμος για ενα φυτεμενο ενυδρειο χωρις υποστρωμα. απο λιπανση χρησιμοποιησα σαν μπουσουλα το εβδοαμαδιαιο προγραμμα της seachem ωστε να γλυτωσω απο τις αλγεις και την bga... και τωρα το εχω τροποιησει αναλογα με τις απαιτησεις, φανταστειται οτι το ενυδρειο εχει φτασει σε σημειο να θελει 2,5ml nitrogen καθε μερα. προσωπικη μου και μονο παρατηρηση ειναι οτι το καθε ενυδρειο ειναι ενα ξεχωριστω συστημα, παντα ειχα νιτρικα ~5, λιγα κατα την αποψη μου, μολις εβαλα equilibrium, λογικα με την προσθηκη μαγνησιου στο νερο ειδα οτι μπορουσα να εχω νιτρικα ~10 χωρις αλγεις και σαφως να αυξησω και λιγο την ποσοτητα του seachem posphorus. αυτα με τη λιπανση!! τωρα ομως εχω εναν ενδοιασμο, να βγαλω τα νεον και να κανω σκληρο το νερο με γκαπι? το θεμα ειναι οτι δεν μου αρεσουν τα ψαρακια σκληρου νερου πχ μελανοταινιες μολλυ και αλλα ζωοτοκα.... ή αφου βγαλω τα σκαλαρια αφηνοντας τις ιδιες συνθηκες να βαλω ramirezi ή gourami.... αλλωστε τα νεον ειναι φοβερα και δινουν κινηση στο ενυδρειο.... το να αφηνεις τα σκαλαρια ειναι στεναχωρια μεγαλη και με μπερδευει. Έγινε επεξεργασία 16 Ιανουαρίου 2013 - kalmichalis Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 27 Ιανουαρίου 2013 Author #10 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Πεντακάθαρο ενυδρείο ! Τελικά τι θα κάνεις με την ψαροσύνθεση ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 27 Ιανουαρίου 2013 Author #12 Share 27 Ιανουαρίου 2013 (edited) ναι οντως καθαρισα λιγο τα παλια φυλλα, και αλλαξα νερο.... αλλα οπως φαινεται και στη φωτο ξεχασα να καθαρισω τα τζαμια εξωτερικα....lol.. με την ψαροσυνθεση αποφασισα να βαλω ramirezi blue german.... ειναι η καλυετρη επιλογη θεωρω.... αλλα δυστυχως καποια στιγμη θα πρεπει να φυγουν τα σκαλαρια... Έγινε επεξεργασία 27 Ιανουαρίου 2013 - kalmichalis Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Ιανουαρίου 2013 #13 Share 27 Ιανουαρίου 2013 ναι οντως καθαρισα λιγο τα παλια φυλλα, και αλλαξα νερο.... αλλα οπως φαινεται και στη φωτο ξεχασα να καθαρισω τα τζαμια εξωτερικα....lol.. με την ψαροσυνθεση αποφασισα να βαλω ramirezi blue german.... ειναι η καλυετρη επιλογη θεωρω.... αλλα δυστυχως καποια στιγμη θα πρεπει να φυγουν τα σκαλαρια... Άποψή μου ότι είναι για το καλύτερο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 28 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Πανέμορφο και πολύ καθαρό.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 28 Ιανουαρίου 2013 #15 Share 28 Ιανουαρίου 2013 ramirezi και μην το σκεφτεσαι καθολου! απ'οτι βλεπω εχεις και τις καταληλες μετρησεις, γιατι τα ραμ ειναι λιγο ευαισθητα! γνωμη μου ειναι οτι ο κορμος "φωνάζει" για καμια moss πανω του και προτεινω να βαλεις και καποιο μονοχρωμο φοντο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος