Jump to content

νεο Reef 200 Lt

Recommended Posts

Πολύ μικρό για 200 λίτρα+σαμπ . Θέλεις κάποιο σκιμμερ που η κατασκευάστρια εταιρία να το δίνει για minimum 600 λίτρα (+σαμπ) . Δηλ όγκος νερου * 3 . Χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει AQUA MEDIC δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για σκιμμερ .

Ο θερμοστάτης είναι στο όριο.... καλύτερα να βάλεις κάποιον στα 300 watt.

Όσο για τον κυκλοφορητή επιστροφής, εξαρτάτε και από την τρύπα / σωλήνα υπερχείλισης που θα έχει το ενυδρείο, ώστε να είναι ικανός να επιστρέφει το νερό πάλι πίσω στο sump

Μπορείς να αγοράσεις κάποια ρυθμιζόμενης ροής, συνήθως 1000-3000L/h και να την ρυθμίσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου και τις δυνατότητες τις υπερχείλισης.

εχεις να μου προτεινης κανενα κυκλοφορητη? τι τρυπα να κανω στο ενυδρειο μου για την υπερχειληση σε συνδιασμο με τον κυκλοφορητη?

Με το θέμα sump/κυκλοφορία σε πρακτικό επίπεδο δεν ασχολήθηκα και ούτε είχα ποτέ, οπότε "τεκμηριωμένες" απαντήσεις θα σου δώσουν τα μέλη που γνωρίζουν το αντικείμενο καλύτερα από μένα.

σε ευχαριστω αιολε......κανεις αλλος που να ξερει τι τρυπα να κανω στο ενυδρειο μου για την υπερχειληση σε συνδιασμο με τον κυκλοφορητη?

σε ευχαριστω αιολε......κανεις αλλος που να ξερει τι τρυπα να κανω στο ενυδρειο μου για την υπερχειληση σε συνδιασμο με τον κυκλοφορητη?

Εγώ έχω 1 1/2 ινζα που όμως είναι μεγάλη . Με μία ινζα μα εισαι μια χαρα ,σε συνδυασμό με μία ehem compact ή aquabee (και οι δύο εινα στα 3000 λιτρα ,εαν δεν κάνω λάθος ) θα σου δωσουν περίπου 1000 λίτρα την ώρα ,εαν υπολογίσεις και το μανομετρικό .

Το θέμα ειναι πώς θα τρυπήσει το ενυδρείο ? Ξέρεις πώς γίνετε ? Ειναι λίγο επικίνδυνο ... ! δες κανα βιντεάκι ...

Οχι ότι δεν γίνετε (μιας και το έχω κάνει και έγώ) απλα πρέπει να είσαι πολύ διαβασμένος ,και ΜΕ τα κατάλληλα εργαλεία(=ποτυροδιαμαντοτρύπανο)

ναι εχω δει πως γινετε κατι ψιλα ξερω...εχω δει και αναλογα βιντεακια..σε ευχαριστω φρακτο....να ρωτησω και κατι αλλο τι εσωτερικουσ κυκλοφορητες πρεπει να βαλω για την εσωτερικη κυκλοφορια μεσα στο ενυδρειο?σκεφτομουνα για ενα 5000 λιτρα ανα ωρα και ενα για κυματισμο 3000 λιτρα ανα ωρα

παιδια να σασ κανω και μια αλλη ερωτηση?στον φωτισμο παιζει ρολο τα κερια η τα wat?για παραδειγμα 1 τ5 39w βγαζει 10000 περιπου κερια κατι led που βρηκα βγαζουν 4000 κερια μπορω να βαλω 4 led και να ειναι το ιδιο?

Βάζοντας 4 φώτα των 4.000Κ δεν σημαίνει ότι έχεις 16.000Κ. Δέκα φώτα των 4.000Κ ισούται με 4.000Κ.

Τα συγκεκριμένα LED θα είναι κίτρινα σε χρώμα :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...