evripidis 26 Αυγούστου 2011 #1 Share 26 Αυγούστου 2011 (edited) Έχω στα σχέδια για την κατασκευή ενός ενυδρείου. Βλέπω ότι αρκετοί στην κοινότητα έχουν δημιουργήσει κάτι από το 0 και έχουν ανεβάσει υπέροχα άρθρα με την εμπειρία και τις συμβουλές τους. Όσων αφορά το θέμα της σιλικόνης, διαβάζω πως θα πρέπει να είναι για ενυδρεία. Δηλαδή με αυτή είμαστε οκ ; Στο δεύτερο κομμάτι, σκούρο πετραδάκι (καφέ, μαύρο κτλ) -συγχωρέστε με,δεν ξέρω κάποια ονομασία- πέρα από τα pet shop, μπορώ να βρω σε υλικά οικοδομών; Αν ναι, τι θα πρέπει να προσέξω; Έγινε επεξεργασία 26 Αυγούστου 2011 - evripidis Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 26 Αυγούστου 2011 #2 Share 26 Αυγούστου 2011 η συγκεκριμενη σιλικονη που εδειξες κανει , μπορεις αν δεν βρεις αυτη να παρεις Η την logo 1000 H den braven ενυδρειακη και οι 3 ειναι αξιοπιστες για καταλληλες για ενυδρειακη χρηση . το πετραδακι που θα βρεις θα πρεπει να γνωριζεις εαν ειναι ασβεστολιθικο Η μη , βεβαια παιζει ρολο και το τι κατοικους θα εχει μεσα το ενυδρειο σου και οι απαιτησεις σε σκληρο Η μαλακο νερο . Αν παρεις πχ αμμο Η χαλικη απο μαντρα οικοδομων θα πρεπει να τα ξεπλυνεις πολλες φορες για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
evripidis 27 Αυγούστου 2011 Author #3 Share 27 Αυγούστου 2011 Για το πετραδάκι, το είδα σήμερα στο μαγαζί (5 κιλά = 15ε). Δεν ξέρω αν είναι καλή η κακή η τιμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 27 Αυγούστου 2011 #4 Share 27 Αυγούστου 2011 Πρώτον,δεν ξέρεις αν θα το χρησιμοποιήσεις ή όχι. Τι ενυδρείο σκέφτεσαι να κάνεις;Λίτρα,κάτοικοι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
evripidis 27 Αυγούστου 2011 Author #5 Share 27 Αυγούστου 2011 Από 80 και άνω και θα είμαι με guppies. Γενικά με μικρού μεγέθους ψαράκια. Δεν ξέρω αν το χρησιμοποιήσω; Δεν σε έπιασα σε αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 27 Αυγούστου 2011 #6 Share 27 Αυγούστου 2011 Θα στο εξηγήσω.Η σύσταση του βυθού επηρεάζει τη χημεία του νερού. Αν για παράδειγμα θέλεις να παίξεις με ψάρια που χρειάζονται υψηλές σκληρότητες σε βοηθάει σημαντικά ο βυθός να είναι από ασβεστολιθικό πέτρωμα.Έτσι αυξάνεις τη σκληρότητα του νερού χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιείς πρόσθετα.Παίζει ρόλο βέβαια τι τιμές θέλεις να πετύχεις,αλλά και τι τιμές έχει το νερό του δικτύου σου. Σε περίπτωση που τα ψάρια σου χρειάζονται μαλακό νερό ή το δίκτυο σου βγάζει ακριβώς τις παραμέτρους που θέλεις, ο βυθός πρέπει να είναι ουδέτερος (π.χ. χαλαζιακή άμμος) ώστε να μη σου ανεβάζει σκληρότητες. Ρίξε μια ματιά στο προφίλ των Guppy,μέτρα και το νερό βρύσης σου και κάνε την επιλογή σου. Έπειτα πρέπει να σκεφτείς την κοκκομετρία που θα χρησιμοποιήσεις.Αν θα βάλεις γατόψαρα π.χ. corydoras δε μπορείς να έχεις χαλίκι καθώς τραυματίζονται.Αν θέλεις να βάλεις φυτά πρέπει να σκεφτείς αν θα παίξεις με υπόστρωμα λίπανσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evripidis 27 Αυγούστου 2011 Author #7 Share 27 Αυγούστου 2011 Απόλυτα κατανοητος, σε ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος