Jump to content

Neolabrologus Multifasciatus

magman

Recommended Posts

Εχτές έβαλα στο ενυδρείο μου 4 multi. Φανταστικό ψάρι και μεγάλη διαφορά για μένα αφού απο το φούλ φυτεμένο (ζούγκλα με μαιμούδες και τον ταρζάν) έχω πλέον ένα εντελώς διαφορετικό βιότοπο στο σπίτι μου! Στα 100 λίτρα λοιπών που διαθέτω, με πολύ δυνατή βιολογία (ένα Fluval 205 και ένα Elite 20) τί μπορώ να έχω για συγκάτοικο στα multάκια μου; Έχω δεί οτι ταιριάζοθν ψάρια του είδους julidocromis, που με βάση το πώς έχω στήσει τοπ ενυδρείο (απο την μια μερία πέτρα και απο την άλλη κοχύλια) νομίζω οτι θα πάει καλά. Αλλά είναι αρκετά τα λίτρα μου για κάποια julies;

Έγινε επεξεργασία - magman

πιστευω πως με βαση τη βιολογια που εχεις το ενυδρειο σου θα μπορουσε να αντεξει ενα ζευγαρι juli , σαν συγκατοικοι δεν εχουν κανενα προβλημα μεταξυ τους ακομα και αν οι μια αποικια ειναι κοντα στην αλλη :(

και ενα παραδειγμα :blink:

Υ.Γ : 5 ειναι τα μουλτι :)

Έγινε επεξεργασία - minoas

Οι εμπειρότεροι τι γνώμη έχουν; Γιατί άλλα διαβάζουμε επί του θέματος...

αν σου ειναι ευκολο πες μου τι διαβαζεις επι του θεματος για να ξερω και εγω τι να κανω στο ενυδρειο μου , να τα βγαλω Η να τα αφησω τα ψαρια ? :(

To video είναι από ενυδρείο 500λτ . Άλλοι λένε ότι χρειάζεται ενυδρείο>1 μ μήκος, άλλοι το έχουν σε 70 λτ Χαμός.... Προ βλήματίζομαι και εγώ γιατί έχω ένα ενυδρείο 60 χ 40 χ40 και έδωσα μάχη με τη γυναίκα μου να το αλλάξω σε 1 χ 30 χ40 για να βάλω julido και multi...

To video είναι από ενυδρείο 500λτ . Άλλοι λένε ότι χρειάζεται ενυδρείο>1 μ μήκος, άλλοι το έχουν σε 70 λτ Χαμός.... Προ βλήματίζομαι και εγώ γιατί έχω ένα ενυδρείο 60 χ 40 χ40 και έδωσα μάχη με τη γυναίκα μου να το αλλάξω σε 1 χ 30 χ40 για να βάλω julido και multi...

μπορει να ειναι απο ενυδρειο 500 λιτρων αλλα ο χωρος που καταλαμβανουν και οι 2 αποικιες ειναι 46 χ 50 cm :(

απο τη στιγμη που δεν εχουν δειξει επιθετικοτητα στην συγκατοικιση δεν βλεπω καποιο λογο να μην μπορουν να ''μεινουν'' σε 100 λιτρα , ποσο μαλιστα οταν ο φιλος ποιο πανω εχει 2 εξωτερικα φιλτρα που υπερκαλυπτουν τα λιτρα του . :blink:

Η βιβλιογραφια φιλε μου,δυστυχως η ευτυχως δεν μπορει να συγκριθει με την πολυετη ενασχοληση και προσωπικη εμπειρια.

Πολλα μπορεις να δοκιμασεις.Καποια απο αυτα θα σου κατσουν,καποια οχι.Και το αποτελεσμα μπορει να ειναι σε πολλες των περιπτωσεων αντιστροφως αναλογο των αποτελεσματων που θα αναφερονται στα βιβλια.

Εμεις οφειλουμε να σας παρουσιασουμε και τις δυο των περιπτωσεων.

:(

Οι εμπειρότεροι τι γνώμη έχουν; Γιατί άλλα διαβάζουμε επί του θέματος...

Αγαπητέ zairisjim έχεις θέσει ξανά το ζήτημα στο θέμα που άνοιξες εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=65469 ,σου έδωσα μια απάντηση που αν την διαβάσεις προσεκτικά συγκλίνει και συμπίπτει με αυτά που αναφέρει ο αγαπητός Στράτος πιο πάνω.

Πράγματι πολύ καλή η βιβλιογραφία αλλά παρακολουθούμε και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν και την εμπειρία των χομπιστών, όπως σου είπα οι παράγοντες είναι πολλοί.

Θα μπορούσε ο φίλος μας magman να μας δώσει και τις ακριβείς διαστάσεις του ενυδρείου του ;

:(:blink:

Αυτή τη στιγμή το ενυδρείο είναι 70μ-40υ-35π. Λέω αυτή την στιγμή γιατί προσεχώς θα αντικατασταθεί με ένα 100Χ40Χ50 :(:blink::):hysterical::):D

Αυτή τη στιγμή το ενυδρείο είναι 70μ-40υ-35π. Λέω αυτή την στιγμή γιατί προσεχώς θα αντικατασταθεί με ένα 100Χ40Χ50 :(:blink::):hysterical::):D

Πολύ καλά , θα περιμένουμε και την αναβάθμιση στο ένα μέτρο :rasp::rasp:

Πολύ καλά , θα περιμένουμε και την αναβάθμιση στο ένα μέτρο :(:blink:

Έχω ένα θεματάκι με το γραφείο. Το ενυδρείο 100λτπου έχω τώρα είναι σε κανονικό γραφείο πάνω σε φελιζόλ 5cm. Κρατάει καλα και του έχω κάνει πολλές πατέντες και μία κάποια ενίσχυση. Με τα 200λτ λέτε να μην την παλέψει;;;;

post-22014-1314391515_thumb.jpg

post-22014-1314391530_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - magman

Έχω ένα θεματάκι με το γραφείο. Το ενυδρείο 100λτπου έχω τώρα είναι σε κανονικό γραφείο πάνω σε φελιζόλ 5cm. Κρατάει καλα και του έχω κάνει πολλές πατέντες και μία κάποια ενίσχυση. Με τα 200λτ λέτε να μην την παλέψει;;;;

ριψοκινδυνο , και θα ειναι κριμα να σε παρει κανεις στο λαιμο του λεγοντας οτι κανει χωρις να δει το επιπλο. Καλυτερα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και το πατωμα σου στεγνο :(:blink:

παρολα αυτα εαν μπορεις να βαλεις μια φωτο απο το γραφειο θα βοηθουσε για να σου απαντησει καποιος που το ''κατεχει'' το θεμα :)

Οι φώτο είναι κατα την διάρκεια της τροποποίσης. Προσεχώς καινουριες ...

post-22014-1314391614_thumb.jpg

Επι του θέματος πάλι.... και στα 200 λίτρα πλέον... :thumbup: 200 λίτρα με 1Χ0,5Χ0,4 με multies και ποιο είδος rock dwellers;;; Θέλω οπωσδήποτε rock dwellers γιατί έτσι το έχω φανταστεί, απο την μία οι βράχοι και απο την άλλη τα κοχύλια. Νομίζω οτι 1m είναι καλά για να έχω 2 αποικίες. Ξέρω οτι πάνε julidochromis αλλά πόιό είδος;; Και κάτι ελαφρώς off... φυτά δεν ζούν στην tanganyika; Δηλαδή για βιοτοπικό δεν υπάρχει περίπτωση να έχω κάποιο φυτό;

Επι του θέματος πάλι.... και στα 200 λίτρα πλέον... :thumbup: 200 λίτρα με 1Χ0,5Χ0,4 με multies και ποιο είδος rock dwellers;;; Θέλω οπωσδήποτε rock dwellers γιατί έτσι το έχω φανταστεί, απο την μία οι βράχοι και απο την άλλη τα κοχύλια. Νομίζω οτι 1m είναι καλά για να έχω 2 αποικίες. Ξέρω οτι πάνε julidochromis αλλά πόιό είδος;; Και κάτι ελαφρώς off... φυτά δεν ζούν στην tanganyika; Δηλαδή για βιοτοπικό δεν υπάρχει περίπτωση να έχω κάποιο φυτό;

Μπορεις να βαλεις Julidochromis transcriptus η julidocromis ornatus.

Οσο για φυτα,μπορεις να βαλεις βαλισνεριες. :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - ΣΤΡΑΤΟΣ

Υπάρχει περίπτωση να βάλω και... κάτι που να περιπλανιέταιγενικότερα; :thumbup:

Υπάρχει περίπτωση να βάλω και... κάτι που να περιπλανιέταιγενικότερα; :thumbup:

Γιατι αυτα θα τα εχεις δεμενα; :thumbup:

:thumbup::thumbup::welcome:

Οχι αλλά είδα οτι τα multies έχουν κολήσει στα κοχύλια τους. Μάλιστα το ένα είναι απο την άλλη μεριά μέσα στα βράχια :)

:thumbup::thumbup::welcome:

Οχι αλλά είδα οτι τα multies έχουν κολήσει στα κοχύλια τους. Μάλιστα το ένα είναι απο την άλλη μεριά μέσα στα βράχια :)

οσο περναει ο καιρος θα αρχιζουν να συνηθιζουν το καινουργιο τους σπιτι , μην ξεχναμε οτι τα ψαρια ειναι μια βδομαδα μεσα στο ενυδρειο σου :thumbup:

οσο περναει ο καιρος θα αρχιζουν να συνηθιζουν το καινουργιο τους σπιτι , μην ξεχναμε οτι τα ψαρια ειναι μια βδομαδα μεσα στο ενυδρειο σου :hysterical:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...