Μαριέττα 26 Αυγούστου 2011 #1 Share 26 Αυγούστου 2011 Καλημέρα κι απο μενα! Μετά απο 2 εβδομαδες διαβασματος των θεματων σας απο το πρωι μεχρι το βραδυ, εγινα κι εγω μέλος και θα ήθελα τα φωτα σας! Ειναι η πρωτη φορα που θα ασχοληθω με το υπεροχο αυτο χομπυ και τωρα βρισκομαι στη διαδικασια επιλογης ενυδρειου. Αρχιζω λοιπον την εκθεση!Για αρχη να σας πω την εικονα που εχω στο μυαλο μου για το ενυδρειο που θελω να φτιαξω. Καταρχην το επιπλο θα ειναι μαυρο, το φοντο μαυρο, με σκουρο κοκκινο η μαυρο βυθο, ισως πετρες η και καποια σκουρα ξυλα και φυτα-αλλα θα εξαρτηθει απο το τι περιβαλλον θα χρειαζονται τα ψαρακια.Τα χρωματα, οπως καταλαβατε, που θελω να κινηθω ειναι ασπρο μαυρο κοκκινο ουτως ωστε με το φωτισμο τα λευκα ψαρια, οι κοκκινες η λευκες ουρες πχ να ξεχωριζουν οπως επισης να τονιζονται και καποια φυτα που θα θελα να βαλω αλλα και παλι αυτο θα ειναι με βαση τα ψαρια που θα εχω. Περα απο την εμφανιση (λεω απλα την εικονα και τα χρωματα που θα με εντυπωσιαζαν-αυτο αλλαζει) το σημαντικοτερο ειναι να ζουν στις καλυτερες δυνατες συνθηκες τα ψαρακια και θελω να το προσεξω πολυ μην κανω καμια πατατα οποτε γι αυτο απευθυνθηκα σε εσας μηπως βρουμε μαζι καποια ομορφη λυση για να εχω το αποτελεσμα που σκεφτομαι. Απο ψαρια βυθου θα ηθελα γατοψαρα (τα Ancistrus dolichopterus L183 εχω ερωτευτει). Θα θελα πολυ μαυρα σκαλαρια και αν τελικα δεν καταληξω εκει ισως παω σε γκαπυ ομως απ οτι διαβασα το ph και η σκληροτητα που χρειαζονται ειναι διαφορετικα απο αυτα που απαιτουνται για τα γατοψαρα που θελω. Οπως καταλαβατε εχω μπλεχτει με το ποιο ψαρι ταιριαζει με ποιο, συμπεριφορες, πως συνδυαζονται αναλογα με τα στοιχεια που απαιτουνται και που δινουμε προτεραιοτητα κ ψαχνομαι ακομα τρελα, ομως θα εκτιμουσα και μια βοηθεια απο εσας που ειναι πιο ευκολο να σκεφτειτε καποια ιδεα εφ οσον εχετε περισσοτερες γνωσεις και πειρα απο μενα, για να καταληξω και στο ενυδρειο αλλα και στα ψαρια. Για το ενυδρειο πρωτη μου επιλογη ειναι το juwel rio 240 αλλα το παιδι στο πετσοπ προτεινε και το resun 270lt που ερχεται και αρκετα φθηνοτερα. Η τρίτη επιλογή είναι το elite 270lt που ειναι και πιο ψηλο απο το rio (63cm) ισως το καλυτερο για τα αγγελοψαρα. Η ερωτηση μου ειναι η εξης: ποιο θα ηταν καλυτερο ενυδρειο ποιοτικα ουτως ωστε να καταληξω και στα ψαρια που θα βαλω για να αρχισω σιγα σιγα να το στηνω; πχ αν μου προτεινετε το πιο ψηλο σιγουρα θα παρω αγγελοψαρα σε συνδιασμο με τα γατοψαρα που προανεφερα. Αν οχι θα πρεπει να ψαξω ξανα για αλλα ψαρια βυθου γιατι η επομενη επιλογη ειναι τα γκαπυ.Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα οι αποριες απειρες οπως καταλαβαινετε!!! Ευχαριστω προκαταβολικα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 26 Αυγούστου 2011 #2 Share 26 Αυγούστου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Αυγούστου 2011 #3 Share 26 Αυγούστου 2011 Καλως ηρθες στο ΑΖ.Θα σου προτεινα να ανοιξεις ενα θεμα στη κατηγορια γενικα γλυκου νερου ωστε να λυσουμε οτι απορια εχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 26 Αυγούστου 2011 #4 Share 26 Αυγούστου 2011 Καλώς όρισες στο AZ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 26 Αυγούστου 2011 #5 Share 26 Αυγούστου 2011 Καλώς όρισες! Η συμβουλή μου είναι να πάρεις όσο πιο μεγάλο ενυδρείο μπορείς, έτσι ώστε να έχεις περισσότερες επιλογές στο θέμα επιλογής ψαριών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαριέττα 26 Αυγούστου 2011 Author #6 Share 26 Αυγούστου 2011 Σας ευχαριστω παιδια θα ανοιξω νεο θεμα στην κατηγορια που μου ειπατε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 26 Αυγούστου 2011 #7 Share 26 Αυγούστου 2011 (edited) καλως ηρθες Μαριεττα Έγινε επεξεργασία 26 Αυγούστου 2011 - GXSARA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denise 26 Αυγούστου 2011 #8 Share 26 Αυγούστου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 27 Αυγούστου 2011 #9 Share 27 Αυγούστου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 27 Αυγούστου 2011 #10 Share 27 Αυγούστου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts