yiannossavva 18 Απριλίου 2007 Author #376 Share 18 Απριλίου 2007 Η άμμος δεν θα είναι ζωντανή. Γιάννος Σάββα Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannossavva 18 Απριλίου 2007 Author #377 Share 18 Απριλίου 2007 Η άμμος δεν θα είναι ζωντανή. Γιάννος Σάββα Η μόνη άμμος που μπορώ να βρω εδώ είναι αυτή. Γράφει ότι είναι coral sand. Κάνει? Γιάννος Σάββα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 18 Απριλίου 2007 #378 Share 18 Απριλίου 2007 Η άμμος δεν θα είναι ζωντανή. Γιάννος Σάββα Αλλά θα ζωντανέψει και μετά αν την ανακατέψεις θα αρχίσει πάλι από την αρχή την οργανωτική της διαδικασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 18 Απριλίου 2007 #379 Share 18 Απριλίου 2007 Η μόνη άμμος που μπορώ να βρω εδώ είναι αυτή. Γράφει ότι είναι coral sand. Κάνει? Γιάννος Σάββα Έτσι όπως βλέπω τα χρώματα των κόκκων, νομίζω ότι πρόκειται για αραγωνίτη. Συνεπώς είναι ότι πρέπει για τη δουλειά μας. Αν υπάρχει πιο μικρό μέγεθος κόκκου, θα έλεγα να τον προτιμήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 18 Απριλίου 2007 #380 Share 18 Απριλίου 2007 Έτσι όπως βλέπω τα χρώματα των κόκκων, νομίζω ότι πρόκειται για αραγωνίτη. Συνεπώς είναι ότι πρέπει για τη δουλειά μας. Αν υπάρχει πιο μικρό μέγεθος κόκκου, θα έλεγα να τον προτιμήσεις. Θα χρειαστεις ομως Γιαννο και καποιο μερος ζωντανη αμμο για το μπολιασμα. Επισης εαν βρεις καπως ποιο χοντρη διαμετρο θα μπορει να μπει και στον Calcium reactor. Απλα κανε ενα τεστ. Αγορασε ενα τσουβαλι και μετρησε εαν εχει φωσφωρικα. Ισως αυτο να κανει την διαφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 18 Απριλίου 2007 #381 Share 18 Απριλίου 2007 Γιάννο δεν βλέπω να γράφει κάπου coral sand … αν δεν γράφει κάτι τέτοιο έχω ..επιφυλάξεις για την καταλληλότητα της Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannossavva 19 Απριλίου 2007 Author #382 Share 19 Απριλίου 2007 Γιάννο δεν βλέπω να γράφει κάπου coral sand … αν δεν γράφει κάτι τέτοιο έχω ..επιφυλάξεις για την καταλληλότητα της salTasos Γράφει στο πλάι αλλά δεν φαίνετε στην φωτογραφία. Θα βάλω αυτό το υλικό. Το μέγεθος του είναι 1-2 μηλήμετρα. Δεν έχω άλλη επιλογή. Όταν βρω ζωντανή θα βάλω 2 σακιά από πάνω οπός μου έχουν πει ο Νίκος και ο Μάριος. Ευχαριστώ Γιάννος Σάββα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 19 Απριλίου 2007 #383 Share 19 Απριλίου 2007 salTasos Γράφει στο πλάι αλλά δεν φαίνετε στην φωτογραφία. Θα βάλω αυτό το υλικό. Το μέγεθος του είναι 1-2 μηλήμετρα. Δεν έχω άλλη επιλογή. Όταν βρω ζωντανή θα βάλω 2 σακιά από πάνω οπός μου έχουν πει ο Νίκος και ο Μάριος. Ευχαριστώ Γιάννος Σάββα. βάλε λίγη άμμο στο ξύδι να δούμε θα λιώσει? .. βάλε λίγη άμμο σε νερό από όσμωση … άσε το μια μέρα και μέτρα την επόμενη φωσφορικά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannossavva 19 Απριλίου 2007 Author #384 Share 19 Απριλίου 2007 βάλε λίγη άμμο στο ξύδι να δούμε θα λιώσει? .. βάλε λίγη άμμο σε νερό από όσμωση … άσε το μια μέρα και μέτρα την επόμενη φωσφορικά.. Θα το κάνω σήμερα και θα σας ενημερώσω αύριο. Ευχαριστώ Γιάννος Σάββα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannossavva 23 Απριλίου 2007 Author #385 Share 23 Απριλίου 2007 (edited) Έχω κάνει το τελειωτικό set-up του βράχου . Δημιούργησα σπηλιές και αφίσα χώρους για να τοποθετηθούν τα κοράλλια. Έχω αλλάξει και την άμμο. Έχω σκοπώ να μην ξαναβάλω τα χεριά μου στο ενυδρείο. Μόνο όταν θα βάλω κοράλλια. Έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά και εγώ και τα ψάρια μου. Η άμμος φαίνετε να είναι αεραγονίτης γιατί διακρίνω κομματάκια από χρώματα. Πως σας φαίνετε? Ευχαριστώ Γιάννος Σάββα Έγινε επεξεργασία 23 Απριλίου 2007 - yiannossavva Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 23 Απριλίου 2007 #386 Share 23 Απριλίου 2007 Έχω κάνει το τελειωτικό set-up του βράχου . Δημιούργησα σπηλιές και αφίσα χώρους για να τοποθετηθούν τα κοράλλια. Έχω αλλάξει και την άμμο. Έχω σκοπώ να μην ξαναβάλω τα χεριά μου στο ενυδρείο. Μόνο όταν θα βάλω κοράλλια. Έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά και εγώ και τα ψάρια μου. Η άμμος φαίνετε να είναι αεραγονίτης γιατί διακρίνω κομματάκια από χρώματα. Πως σας φαίνετε? Ευχαριστώ Γιάννος Σάββα Έλα Γιάννο, καλημέρα. Όμορφη τοποθέτηση. Όμορφο το θέαμα και θα γίνει ομορφότερο όταν βάλεις και τα κοράλια. Τα σχέδια μάλλον θα τα έχεις σήμερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostasfdg 23 Απριλίου 2007 #387 Share 23 Απριλίου 2007 (edited) Πολύ όμορφη η τοποθέτηση και απο ότι φαίνεται και λειτουργική Καλή συνέχεια!!! Αλήθεια με τόσα tangs μέσα δεν έχεις τσαμπουκάδες?? Έγινε επεξεργασία 23 Απριλίου 2007 - Kostasfdg Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannossavva 23 Απριλίου 2007 Author #388 Share 23 Απριλίου 2007 Πολύ όμορφη η τοποθέτηση και απο ότι φαίνεται και λειτουργική Καλή συνέχεια!!! Αλήθεια με τόσα tangs μέσα δεν έχεις τσαμπουκάδες?? Τα έχω βάλει και τα 5 μαζί Ευχαριστώ Γιάννος Σάββα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 23 Απριλίου 2007 #389 Share 23 Απριλίου 2007 Μπράβο Γιάννο, Χαίρομαι για το τελειωτικό setup. Όπως είπες εχετε ταλαιπωρεί και οι δύο (εσύ και τα ψάρια). Άσε το σύστημα να οριμάσει χωρίς αλλαγές και αυξομειώσει και όλα θα είναι ΟΚ!!! Καλή συνέχεια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 23 Απριλίου 2007 #390 Share 23 Απριλίου 2007 πολύ όμορφη η διάταξη του βράχου .!!!!. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 23 Απριλίου 2007 #391 Share 23 Απριλίου 2007 Τέλεια δουλειά Γιάννο!!! Πιστεύω να είναι και η τελευταία επέμβαση και να αφήσεις επιτέλους το σύστημα να ωριμάσει. Πόσα εκατοστά έχει το ύψος της άμμου??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannossavva 24 Απριλίου 2007 Author #392 Share 24 Απριλίου 2007 Τέλεια δουλειά Γιάννο!!! Πιστεύω να είναι και η τελευταία επέμβαση και να αφήσεις επιτέλους το σύστημα να ωριμάσει. Πόσα εκατοστά έχει το ύψος της άμμου??? 2-3 εκατοστά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 24 Απριλίου 2007 #393 Share 24 Απριλίου 2007 DSB? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannossavva 24 Απριλίου 2007 Author #394 Share 24 Απριλίου 2007 DSB? Έχω κολέρπα σε μεσογειακή άμμο μέσα στο σαμπ 8 εκατοστά την οποία θα αλλάξω με μιρικολ ματ. (όταν βρω) εδώ δεν έχουμε Γιάννος Σάββα Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas2000gr 24 Απριλίου 2007 #395 Share 24 Απριλίου 2007 Αν άκουγες τι έλεγε ο Calfo για την Colepra δε νομίζω να την κρατούσες στο Ref. Σε κάθε κλάδεμα που θα κάνεις επειδή είναι μονοκύταρος οργανισμός αφήνει καμιά 15αρια τοξικές ουσίες. Νομίζω ότι η chaeto είναι μονόδρομος για το ref. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannossavva 24 Απριλίου 2007 Author #396 Share 24 Απριλίου 2007 Αν άκουγες τι έλεγε ο Calfo για την Colepra δε νομίζω να την κρατούσες στο Ref. Σε κάθε κλάδεμα που θα κάνεις επειδή είναι μονοκύταρος οργανισμός αφήνει καμιά 15αρια τοξικές ουσίες. Νομίζω ότι η chaeto είναι μονόδρομος για το ref. Μπορεί να έχει δίκαιο. Ο κάθε ένας διαβάζει, ακούει, δοκιμάζει και κρήνη. Δεν σημάνει ότι όλα όσα είπε είναι σωστά. ΠΧ. Γείωση στα ενυδρεία………………. Ευχαριστώ. Γιάννος Σάββα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manogr 24 Απριλίου 2007 #397 Share 24 Απριλίου 2007 Μπορεί να έχει δίκαιο. Ο κάθε ένας διαβάζει, ακούει, δοκιμάζει και κρήνη. Δεν σημάνει ότι όλα όσα είπε είναι σωστά. ΠΧ. Γείωση στα ενυδρεία………………. Ευχαριστώ. Γιάννος Σάββα Μαλλον δεν καταλαβαινεις τι ειπε... αν ησουν εκει θα ειχες εντελως διαφορετικη γνωμη.... Στο κατω-κατω οτι και αν διαβασεις δεν μπορεις να αντικρουσεις το γεγονος οτι η caulerpa ειναι μονοκυταρος οργανισμος για παραδειγμα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannossavva 24 Απριλίου 2007 Author #398 Share 24 Απριλίου 2007 (edited) Μαλλον δεν καταλαβαινεις τι ειπε... αν ησουν εκει θα ειχες εντελως διαφορετικη γνωμη.... Στο κατω-κατω οτι και αν διαβασεις δεν μπορεις να αντικρουσεις το γεγονος οτι η caulerpa ειναι μονοκυταρος οργανισμος για παραδειγμα.... Ξεκαθαρίζω για να μην παρεξηγηθώ. Δεν είπα ότι είναι λάθος. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω γιατί απλά δεν γνωρίζω. Σε αυτά που γνωρίζω όμως (και μπορώ να τα αποδείξω ) μπορώ να έχω άποψη και να την τεκμηριώνω. Ευχαριστώ. Γιάννος Σάββα Έγινε επεξεργασία 24 Απριλίου 2007 - yiannossavva Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas2000gr 24 Απριλίου 2007 #399 Share 24 Απριλίου 2007 Μπορεί να έχει δίκαιο. Ο κάθε ένας διαβάζει, ακούει, δοκιμάζει και κρήνη. Δεν σημάνει ότι όλα όσα είπε είναι σωστά. ΠΧ. Γείωση στα ενυδρεία………………. Κοίταξε Γιάννο, φυσικά και δεν είπαμε ότι ότι βγει από το στόμα του Calfo είναι φωνή Θεού. Για παράδειγμα δεν είναι ηλεκτρολόγος ή δεν έχει την τρομερή βαρύτητα ο λόγος του με ψάρια ας πούμε γενικώς σαν τον Debelius ας πούμε. Ομως ο άνθρωπος είναι πραγματικά Master σε ότι αφορά τα κοράλλια, άλγες, λειτουργία Natural System και γενικά Reef. Ακόμα όμως και στα υπόλοιπα σημεία που δεν δρα ως επαγγελματίας η άποψη του έχει τρομερά βαρύνουσα άποψη ως έμπειρος advanced χομπίστας. Οποιος ακολουθεί τις συμβουλές του μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannossavva 24 Απριλίου 2007 Author #400 Share 24 Απριλίου 2007 Κοίταξε Γιάννο, φυσικά και δεν είπαμε ότι ότι βγει από το στόμα του Calfo είναι φωνή Θεού. Για παράδειγμα δεν είναι ηλεκτρολόγος ή δεν έχει την τρομερή βαρύτητα ο λόγος του με ψάρια ας πούμε γενικώς σαν τον Debelius ας πούμε. Ομως ο άνθρωπος είναι πραγματικά Master σε ότι αφορά τα κοράλλια, άλγες, λειτουργία Natural System και γενικά Reef. Ακόμα όμως και στα υπόλοιπα σημεία που δεν δρα ως επαγγελματίας η άποψη του έχει τρομερά βαρύνουσα άποψη ως έμπειρος advanced χομπίστας. Οποιος ακολουθεί τις συμβουλές του μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει andreas2000gr Στέλνω ξανά το προηγούμενο μου ποστ Ξεκαθαρίζω για να μην παρεξηγηθώ. Δεν είπα ότι είναι λάθος. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω γιατί απλά δεν γνωρίζω. Σε αυτά που γνωρίζω όμως (και μπορώ να τα αποδείξω ) είμαι κάθετος. μπορώ να έχω άποψη και να την τεκμηριώνω. Ευχαριστώ. Γιάννος Σάββα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος