Jump to content

αναζητηση καταλληλου χαλικιου και υποστρωματος

kolokithas1983

Recommended Posts

καλησπερα παιδια. Ξεκιναω το στησιμο του ενυδρειου μου (φυτεμενο) και θα ηθελα να ρωτησω τι υποστρωμα να βαλω και ποσο!!! το ενυδρειο μου εχει διαστασεισ 1,00*0.4*0,5.

Επισης ενδιαφερομαι και για συστημα co2. τι θα χρειαστω για να τα αγορασω κομματι κομματι? εκτος κι αν καποιοσ πουλαει το δικο του!

Βοηθειστε παιδια!!!

καλησπερα παιδια. Ξεκιναω το στησιμο του ενυδρειου μου (φυτεμενο) και θα ηθελα να ρωτησω τι υποστρωμα να βαλω και ποσο!!! το ενυδρειο μου εχει διαστασεισ 1,00*0.4*0,5.

Επισης ενδιαφερομαι και για συστημα co2. τι θα χρειαστω για να τα αγορασω κομματι κομματι? εκτος κι αν καποιοσ πουλαει το δικο του!

Βοηθειστε παιδια!!!

Για υπόστρωμα, εξαρτάται από το τι φυτά θέλεις να φιλοξενήσεις. Για απλά, χαμηλών απαιτήσεων, γίνεται και με απλό χαλαζιακό χαλίκι στο οποίο θα χώνεις παστίλιες λίπανσης κάπου κάπου. Αν θέλεις να έχεις προοπτικές για πιό δύσκολα φυτά (αφού θα βάλεις και διοξείδιο) τότε εγώ θα σου συνιστούσα κάποιο από τα υποστρώματα του εμπορίου τα οποία μπαίνουν σκέτα (δηλαδή δε σκεπάζονται από αμμο/χαλίκι και δεν έχεις φόβο να βρωμίσεις το νερό αν ανακατευτούν λίγο). Μερικά από αυτά είναι το eco complete και το flourite, αλλά κοσστίζουν...

Μερικοί έχουν βάλει και χωμα, α-λα Diane Walstadt, το οποίο σκεπάζεται από πάνω με αρκετούς πόντους από χαλαζιακό χαλίκι. Είναι πολύ καλή και φτηνή λύση, αλλά θα προσέχεις να μην ανακατεύεται.

Σχετικά με την ποσότητα, εγώ θα σου πρότεινα κάπου μεταξύ 5-10 εκατοστά, αναλόγως του τι θα βάλεις.

Για ένα κομπλε σύστημα με διοξειδιο, θέλεις: Μπουκάλα, διπλό μανόμετρο με βελονοειδή βαλβίδα, ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα, σωληνάκι για Co2, μετρητή φυσαλίδων, αντεπίστροφη βαλβίδα, διαχυτήρα.

Εγώ σκεφτόμουν να βάλω κάποιο υπόστρωμα και από πάνω χαλικι με κοκκομετρια 1-2mm. Για αρχή θα βάλω εύκολα φυτακια αλλά στο μέλλον θα ήθελα και πιο απαιτητικα. Όσο για το διοξείδιο, από που να προμηθευτω αυτά τα εξαρτήματα; Να μη μου βγει ο κούκος αηδόνι!!

Εγώ σκεφτόμουν να βάλω κάποιο υπόστρωμα και από πάνω χαλικι με κοκκομετρια 1-2mm. Για αρχή θα βάλω εύκολα φυτακια αλλά στο μέλλον θα ήθελα και πιο απαιτητικα. Όσο για το διοξείδιο, από που να προμηθευτω αυτά τα εξαρτήματα; Να μη μου βγει ο κούκος αηδόνι!!

Ενα καλο υποστρωμα το οποιο εχω δοκιμασει με πολυ καλα αποτελεσματα ειναι αυτο

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1618

Να ξερεις οτι τα πιο απαιτητικα φυτα θελουν συνδιασμο παραμετρων για να πετυχεις καλο αποτελεσμα,δηλαδη καλο φωτισμο,co2 και λιπασμα.Απο φωτισμο πως πας?

Έχω 4 λάμπες από 21w η καθεμιά. Καλά δεν είμαι;

84 βατ σε 200 λίτρα είναι επαρκή για εύκολα φυτά (τα οποία δε χρειάζονται ειδικό υπόστρωμα ή πολύ διοξείδιο).

Αν θέλεις προοπτικές να προχωρήσεις σε απαιτητικά φυτά (που με το υπόστρωμα και CO2 θα μπορείς) να έχεις κατά νου ότι θα χρειαστείς τουλάχιστον τα διπλά βατ από αυτά που έχεις τώρα.

84 βατ σε 200 λίτρα είναι επαρκή για εύκολα φυτά (τα οποία δε χρειάζονται ειδικό υπόστρωμα ή πολύ διοξείδιο).

Αν θέλεις προοπτικές να προχωρήσεις σε απαιτητικά φυτά (που με το υπόστρωμα και CO2 θα μπορείς) να έχεις κατά νου ότι θα χρειαστείς τουλάχιστον τα διπλά βατ από αυτά που έχεις τώρα.

:(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...