FotisGt 21 Αυγούστου 2011 #1 Share 21 Αυγούστου 2011 (edited) Σκέφτομαι να ξεκινήσω ένα project κατασκευής δοσομετρικής αντλίας με κόστος περίπου 10 ευρώ. Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το που πρέπει να βαδίσω.Τον τρόπο κατασκευής τον έχω σκεφτεί,αλλά θέλω από όσους χρησιμοποιείτε πρόσθετα υγρά (λιπάσματα,buffers κλπ) ημερησίως, να γράψετε ποια είναι και πόσα ml προσθέτετε (επαναλαμβάνω ημερησίως).Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να πετύχει η κατασκευή! Έγινε επεξεργασία 21 Αυγούστου 2011 - FotisGt Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 21 Αυγούστου 2011 #2 Share 21 Αυγούστου 2011 (edited) Σκέφτομαι να ξεκινήσω ένα project κατασκευής δοσομετρικής αντλίας με κόστος περίπου 10 ευρώ. Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το που πρέπει να βαδίσω.Τον τρόπο κατασκευής τον έχω σκεφτεί,αλλά θέλω από όσους χρησιμοποιείτε πρόσθετα υγρά (λιπάσματα,buffers κλπ) ημερησίως, να γράψετε ποια είναι και πόσα ml προσθέτετε (επαναλαμβάνω ημερησίως).Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να πετύχει η κατασκευή! Σε φουλ φυτεμένο πρέπει να έχεις την δυνατότητα να ρίξεις τουλάχιστον 14ml ημερησίως. Όμως μια μόνον δοσομετρική δεν αρκεί. Θέλει τουλάχιστον 3. Εγώ θα χρειαζόμουνα σίγουρα....5 Κάποιοι χομπίστες ρίχνουν εβδομαδιαία και κάποιοι ημερήσια. Βασικά δεν μπορείς να ρίξεις ολα τα λιπάσματα μαζί. Άλλη ποσότητα ρίχνεις για κάλιο, άλλη για φώσφορο και άλλη για άζωτο Θέλουν και ιχνοστοιχεία και κάποια θέλουν και πρόσθετο ασβέστιο και μαγνήσιο Δεν εχω δεί ακόμη δυο ίδια φυτεμένα που να παίρνουν τις ίδιες αναλογίες λιπασμάτων. Οπότε μια και μόνον δεν αρκεί για φυτεμένο. Αν καλυφτεί η ημερήσια βάση τότε καλύπτεται και η εβδομαδιαία. Είμαι σίγουρος πως θα ξεπεράσεις τα 10 ευρώ γιατί μπαίνει στην μέση και ο χρονοδιακόπτης. Καλή επιτυχία στο εγχείρημα σου και οτι θέλεις...... ΥΓ. Δεν φαντάζομαι να σκέφτεσαι για περισταλτική αντλία οπότε το κόβω κάτι σε σύριγγα ή σε ορό Έγινε επεξεργασία 21 Αυγούστου 2011 - lasal Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 21 Αυγούστου 2011 Author #3 Share 21 Αυγούστου 2011 Το κόστος το υπολογίζω μαζί με το χρονοδιακόπτη.Σίγουρα απαιτείται η χρήση περισσότερων από 1 υγρό. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ποσότητα του κάθε υγρού σε ml ημερησίως ώστε να βγάλω ένα μέσο όρο για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω. Με σύριγγα θα γίνει το πείραμα.Το έπιασες το νόημα. Ευχαριστώ για την απάντηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 13 Σεπτεμβρίου 2011 #4 Share 13 Σεπτεμβρίου 2011 3ml flourish excel ημερισιως μονο... (δε μ'αρεσει να ντπαρω το νερο των ψαριων...κι αυτο πολυ ειναι...)..!!! ειμαι ηλεκτρονικος... οποια βοηθεια παιρναει απο το χερι μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 13 Σεπτεμβρίου 2011 #5 Share 13 Σεπτεμβρίου 2011 Το κόστος το υπολογίζω μαζί με το χρονοδιακόπτη.Σίγουρα απαιτείται η χρήση περισσότερων από 1 υγρό. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ποσότητα του κάθε υγρού σε ml ημερησίως ώστε να βγάλω ένα μέσο όρο για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω. Με σύριγγα θα γίνει το πείραμα.Το έπιασες το νόημα. Ευχαριστώ για την απάντηση! Αφησαμε τα καλαμακια και ποιασαμε τις συριγγες ..... ανεβηκαμε επιπεδο Φωτη !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Σεπτεμβρίου 2011 #6 Share 14 Σεπτεμβρίου 2011 Σε κάποια συστήματα υφάλου (και φυσικά ανάλογα με τη μάρκα του πρόσθετου) μπορεί να χρειαστεί και πάνω από 20ml την ημέρα, κατά προτίμηση χωρισμένο σε δώσεις μέσα σ ένα 24ωρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Σεπτεμβρίου 2011 #7 Share 14 Σεπτεμβρίου 2011 Αφησαμε τα καλαμακια και ποιασαμε τις συριγγες ..... ανεβηκαμε επιπεδο Φωτη !!! ...αααα μη το λες, κάτσε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Και ποιος σου λέει ότι στην κατάληξή της η σύριγγα δεν θα έχει καλαμάκι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 14 Σεπτεμβρίου 2011 #8 Share 14 Σεπτεμβρίου 2011 φυσικα και θα εχει καλαμακι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος