albabis 20 Αυγούστου 2011 #1 Share 20 Αυγούστου 2011 Καλημέρα Έχω ένα ενυδρείο 230L με Guppies και θέλω να βάλω γαρίδες για ποικιλία κα για καθάρισμα του βυθού. Έβαλα μερκές red chery που διάβασα ότι συμβιώνουν καλά αλλά είναι τόσο μικρές και κρύβονται τόσο καλά που σπάνια βλέπω καμία (δύο φορές σε ένα μήνα) και μετά από πολύ ψάξιμο. Θα ήθελα να βάλω κάποιο μεγαλύτερο είδος ώστε να της βλέπω να κυκλοφορούν στο ενυδρείο. Υπάρχει κάποιο τέτοιο είδος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 20 Αυγούστου 2011 #2 Share 20 Αυγούστου 2011 Με τον καιρό θα βλέπεις περισσότερες μέχρι να βαρεθείς να τις βλέπεις... Αν το επιτρέπουν οι συνθήκες του ενυδρείου,μπορείς να βάλεις Caridina japonica (Amano). Δεν αναπαράγονται σε γλυκό όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
albabis 20 Αυγούστου 2011 Author #3 Share 20 Αυγούστου 2011 Ευχαριστώ, αλλά συνεχίζω να θέλω κάτι μεγαλύτερο (πρεσβυωπία γαρ μου χτυπάει την πόρτα). Έκτος από τις Αμάνο υπάρχει κάτι άλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 20 Αυγούστου 2011 #4 Share 20 Αυγούστου 2011 Αμέ,γαρίδες υπάρχουν! Μπορείς να επιλέξεις filter shrimps όπως οι Atyopsis moluccensis (Κοινώς γνωστές και ως Bamboo,Mountain,Banana κλπ.) Αν και πάλι δε σου φτάνει το μέγεθος θα σου πρότεινα της "τεράστιες" Atya gabonensis (Κοινώς γνωστές και ως African giant filter shrimps ή Vampire shrimps κλπ.) Μεγάλη προσοχή βέβαια στην κυκλοφορία του νερού καθώς έτσι τρέφονται και αρκετό διάβασμα σχετικά με το τάισμα.Δε θα σου πειράξουν ψάρια,δε μπορούν άλλωστε. Κάποια είδη που πρέπει να αποφύγεις είναι της οικογένειας Macrobrachium καθώς δεν είναι και τόσο αθώες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
albabis 20 Αυγούστου 2011 Author #5 Share 20 Αυγούστου 2011 Αυτές οι Atyopsis moluccensis δείχνουν εξαιρετικές. Μάλλον δεν έχω καταλάβει το θέμα με το φίλτρο. Διαβάζω ότι τους αρέσει να κάθονται στην ροή του φίλτρου για να τραφούν. Η ροή του φίλτρου στο ενυδρείο μου είναι στην επιφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μεταφέρω την ροή του φίλτρου στον βυθό ή οι γαρίδες ανεβαίνουν στην επιφάνεια για να τραφούν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 20 Αυγούστου 2011 #6 Share 20 Αυγούστου 2011 Πρέπει να έχεις σημεία με καλή ροή κοντά στο βυθό ή κάποια ξύλα ώστε να μπορούν να στέκονται κόντρα στο ρεύμα.Μια εύκολη λύση είναι ένας μικρός κυκλοφορητής. Ρίξε μια ματιά σε παλαιότερα θέματα. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=44132&hl= http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=39817&hl= http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...5&hl=bamboo Link to comment Share on other sites More sharing options...
albabis 20 Αυγούστου 2011 Author #7 Share 20 Αυγούστου 2011 Κατάλαβα. Δεν θα είναι πρόβλημα να φτιάξω ένα σημείο με καλή ροή. Για την ακρίβεια έχω ένα που σκόπευα να διορθώσω για να μην πιάνει άλγη, αλλά τώρα θα το αφήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 20 Αυγούστου 2011 #8 Share 20 Αυγούστου 2011 Με το καλό λοιπόν όποια και αν είναι η επιλογή σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος