Frangisk 19 Αυγούστου 2011 #1 Share 19 Αυγούστου 2011 Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση... το ενυδρείο που θα κάνω (120λτ) είναι "στενό" διαστάσεις 60μ40π50υ. Μπορώ να βάλω κιχλίδες; Αν ναι επειδή είναι ψηλό (50cm) μπορώ να βάλω και κάτι άλλο μαζί η είναι μικρό και πρέπει να είναι species; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 Αυγούστου 2011 #2 Share 19 Αυγούστου 2011 (edited) Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση... το ενυδρείο που θα κάνω (120λτ) είναι "στενό" διαστάσεις 60μ40π50υ. Μπορώ να βάλω κιχλίδες; Αν ναι επειδή είναι ψηλό (50cm) μπορώ να βάλω και κάτι άλλο μαζί η είναι μικρό και πρέπει να είναι species; Οι διαστάσεις του ενυδρείου σου αφορούν κατά τη γνώμη μου μικρές κιχλίδες Ταγκανίκας ,δεν θα έλεγα οτι το ύψος είναι ο καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή ψαριών. Κοίτα λοιπόν πρώτα εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry550987 και μετά εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=30086 Εγώ σε αυτές τις διαστάσεις θα προτιμούσα το species tank Έγινε επεξεργασία 19 Αυγούστου 2011 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 19 Αυγούστου 2011 Author #3 Share 19 Αυγούστου 2011 Επειδή το πρώτο λινκ το έχω διαβάσει (έτσι μου μπήκε η ιδέα να γίνω αφρικάνος ) μου αρέσει πολύ αυτή η κιχλίδα Neolamprologus brevis. Πόσα μπορώ να βάλω τέτοια και με τι αναλογία; Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι με ένα ενυδρείο 50cm ύψος και διακόσμηση κοχύλια και λογικά λίγα ψαράκια που θα μένουν στο κάτω μέρος του ενυδρείου δεν θα δείχνει άδειο; Γιαυτό ρωτάω αν μπορώ να βάλω κάτι που να είναι για τα πιο ψηλά στρώματα ώστε να μην μοιάζει άδειο το ενυδρείο μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 Αυγούστου 2011 #4 Share 19 Αυγούστου 2011 (edited) Επειδή το πρώτο λινκ το έχω διαβάσει (έτσι μου μπήκε η ιδέα να γίνω αφρικάνος ) μου αρέσει πολύ αυτή η κιχλίδα Neolamprologus brevis. Πόσα μπορώ να βάλω τέτοια και με τι αναλογία; Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι με ένα ενυδρείο 50cm ύψος και διακόσμηση κοχύλια και λογικά λίγα ψαράκια που θα μένουν στο κάτω μέρος του ενυδρείου δεν θα δείχνει άδειο; Γιαυτό ρωτάω αν μπορώ να βάλω κάτι που να είναι για τα πιο ψηλά στρώματα ώστε να μην μοιάζει άδειο το ενυδρείο μου... Θα μπορούσες να βάλεις ενα χαρεμάκι 4-5 ψαράκια ,τώρα αν τα αρσενικά βγούν 1ή και 2 δεν νομίζω οτι υπάρχει ζήτημα.Οσον αφορά ψάρια ψάρια επιφάνειας φοβάμαι οτι θα σε απογοητεύσω. Έγινε επεξεργασία 19 Αυγούστου 2011 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 Αυγούστου 2011 #5 Share 19 Αυγούστου 2011 (edited) Οι δημοσιεύσεις σου αγαπητέ Frangisk μεταφέρθηκαν εδώ σε καινούργιο θέμα που ανοίκτηκε για σένα Ευχαριστώ Έγινε επεξεργασία 19 Αυγούστου 2011 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 19 Αυγούστου 2011 Author #6 Share 19 Αυγούστου 2011 (edited) Ευχαριστώ εγώ και συγνώμη για την αναστάτωση (νόμιζα ότι επειδή η ερώτηση ήταν παρεμφερής ότι ήταν καλύτερο να γίνει εκεί, άλλη φορά θα ξέρω). Οπότε θα πρέπει να έχω 5 ψαράκια τα οποία όμως από ότι διάβασα κάνουν πολύ εύκολα γέννες έτσι δεν είναι; και όταν πληθύνουν από τις γέννες, πότε αρχίζουμε να βγάζουμε ψάρια μετά (για να μην φορτωθεί παραπάνω; ) Έγινε επεξεργασία 19 Αυγούστου 2011 - Frangisk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 Αυγούστου 2011 #7 Share 19 Αυγούστου 2011 Λογικό είναι κάποια στιγμή να αρχίσεις να δίνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 19 Αυγούστου 2011 Author #8 Share 19 Αυγούστου 2011 Εννοώ τα μικρά μόλις μεγαλώσουν πρέπει να τα δίνεις η κάποια στιγμή θα έχω και περισσότερα ενήλικα ψαράκια (χωρίς προβλήματα μεταξύ τους) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 Αυγούστου 2011 #9 Share 19 Αυγούστου 2011 Εννοώ τα μικρά μόλις μεγαλώσουν πρέπει να τα δίνεις η κάποια στιγμή θα έχω και περισσότερα ενήλικα ψαράκια (χωρίς προβλήματα μεταξύ τους) Μπορεί να αφήσεις το χαρέμι να μεγαλώσει σε αριθμό ,απο κει και πέρα μεγαλώνοντας τα μικρά σε μέγεθος μπορείς να τα δώσεις.Αυτά όλα βέβαια θα τα κρίνεις βλέποντας τα ψαράκια και τις συμπεριφορές που θα αναπτυχθούν.Ψυχραιμία και υπομονή χρειάζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 31 Αυγούστου 2011 Author #10 Share 31 Αυγούστου 2011 Ξέρει κανείς αν οι φεγγαρόπετρες είναι ασβεστολιθικές; Βρήκα στην Αναπαύσεως (εδώ που ψωνίζουν όσοι φτιάχνουν νταμάρια ) κάτι πολύ όμορφες με πολλές τρύπες (μέχρι και με σπηλιές ολόκληρες) και αναρωτιέμαι αν μπορώ να βάλω στο ενυδρείο. (μάλλον δεν πάει για Αφρική τελικά, φυτεμένο θα γίνει...) Εκτός από καλό καθάρισμα με βούρτσα και πλήσιμο θέλουν κάτι άλλο πριν τις βάλω μέσα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος