Jump to content

Diy Co2 και γλυκόζη

s.albino

Recommended Posts

Θα ήθελα να ανοίξω ένα θέμα σχετικά με τον τίτλο. Δε γνωρίζω εάν είμαι στη σωστή κατηγορία. Εάν όχι παρακαλώ εναν συνστονιστή να με διορθώσει.

Γνωρίζω ότι πολλοί χομπίστες που διαθέτουν φυτεμένα ενυδρεία χρησιμοποιούν DIY συσκευές για τη παραγωγή CO2. Θεωρώ ότι ο κύριος λόγος είναι το σχετικά υψηλό κόστος αγοράς και συντήρησης ειδικών συστημάτων και η έλλειψη χώρου σε μικρότερα ενυδρεία. Προσωπικά μόλις πρόσφατα εγκατέστησα τέτοιο συστημα στο νέο φυτεμένο μου ενυδρείο.

Λοιπον πειραματιζόμενος παρατήρησα το εξής: Ειναι γνωστό ότι εκτος από τη παραγωγή CO2 το μείγμα μαγιάς και ζάχαρης παράγει και αιθυλική αλκοόλη με τη χαρακτηριστική οσμή. Αυτή την οσμή την ανιχνεύω και στο μετρητή φυσσαλίδων αλλα και στα λάστιχα και το θαλαμο του diffusor. Μάλιστα εαν δεν καθαριστεί τουλάχίστον μια φορά την εβδομάδα το νερό στο μετρητή θολώνει και μετατρέπεται σε γαλάκτωμα.

Δοκίμασα να μειώσω την πίεση του δοχείου όπως και να μειώσω τη στάθμη του νερού στη φιάλη χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Η γλυκόζη πιστεύω ότι έτσι η αλλιώς περνά με τις φυσσαλίδες. Επειδή θεωρώ ότι είναι ένας ακόμη παράγοντας για έκρηξη αλγών, εμφάνιση ασθενειών κλπ. θα ήθελα τη γνώμη των πιο έμπειρων πάνω σε αυτό το θέμα

Φιλικά

Αργύρης

Πολύ σωστά. Επίσης μου έχει διαλύσει (λειώνει το πλαστικό) 2 μετρητές φυσαλίδων. Το καλύτερο είναι να έχουμε έναν μεγάλο μετρητή φυσαλίδων για να κρατάει τα υπολλείματα και να "ξεπλένει" το αέριο πριν πάει στο ενυδρείο. Ένας DIY από μπουκάλι είναι ότι καλύτερο λόγω μεγέθους.

http://www.qsl.net/w2wdx/aquaria/diyco2.html

Πολύ σωστά. Επίσης μου έχει διαλύσει (λειώνει το πλαστικό) 2 μετρητές φυσαλίδων. Το καλύτερο είναι να έχουμε έναν μεγάλο μετρητή φυσαλίδων για να κρατάει τα υπολλείματα και να "ξεπλένει" το αέριο πριν πάει στο ενυδρείο. Ένας DIY από μπουκάλι είναι ότι καλύτερο λόγω μεγέθους.

http://www.qsl.net/w2wdx/aquaria/diyco2.html

Φιλε αυτο εψαχνα να του ποσταρω αλλα δεν το εβρισκα :(

Αυτο το εχω δοκιμασει και εγω με πολυ καλα αποτελεσματα,αξιζει να το δοκιμασεις.Την διαχυση πως την κανεις?

Πολύ καλό link με αξαιρετικές πληροφορίες. ευχαριστώ :(

Νομίζω πως τη λύση τη δινει ο "διαχωριστής αερίου" -gas separator- οπως τον περιγράφει όχι ο μεγαλύτερος μετρητής.

λογικά τα υγρά θα κατακαθισουν λόγω βαρύτητας ενώ το co2 θο διαφύγει :blink:

θα το εφαρμόσω 'αμεσα!

Επισης πολύ καλή η λύση για το καπακι από καυσιμο r/c.

gas_separator.bmp

Έτσι. και για ΠΛΗΡΗ διάχυση η καλύτερη λύση είναι με κυκλοφορητή και δοχείο:

reactor.jpg

Για δοχείο χρησιμοποιώ ποτίστρα για πουλιά που υπάρχει σε διάφορα μεγέθη.

lion οχι εσυ,ο φιλος πιο πανω πως την κανει την διαχυση.Και εγω αυτο ακριβως εχω,με ποτηστρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...