Jump to content

Labido Yellow τρελές γέννες

nmavra

Recommended Posts

Λοιπόν συνφορουμίτες, έχω 2 χαρεμάκια, ένα labidochromis yellow 1-3 και ένα Acei 1-3, σύνολο 8 ενήλικα.

Είναι ενός έτους όλα, εκτός από τον αρσενικό acei που είναι 1,5.. Τα πήρα από γέννες φίλου εδώ απτο φορουμ!

Λοιπόν στο θέμα μας, βλέπω το εξής περίεργο, ενω ο αρσενικός acei κάνει όλο τρέμουλα και φτιάχνει λακούβα για ζευγάρωμα, έχω δει ελάχιστα μικρά. Απτην άλλη τα labido χωρίς να έχω παρατηρήσει κανένα flirt, όλη την ώρα γεννάνε. Πρέπει να έχω τουλάχιστον 3-4 γέννες στους 3 μήνες που το έχω! Έχω 3-4 μικρά που είναι 2εκ, και κάποια άλλα που ειναι μικρότερα, ακόμα και ψήρες γεννητούρια δηλαδή των 2εβδομάδων maximum. Απτην άλλη έχω ίσως μόνο μία γέννα απ'τα Acei (γύρω στο 1,5 εκ μέγεθος αυτά, 3-4 άτομα).

Η απορία μου είναι αν αυτό είναι φυσιολογικό, ή αν τα Acei χρειάζονται "κάτι". Επίσης οι γόνοι labido είναι συνεχώς έξω και δεν μασάνε μία, οι Acei όλο κρύβονται..

Στόχος μου δεν είναι να γεννοβολάνε σαν τρελά, απλά το αναφέρω σαν ερώτηση μήπως ξέρετε εσείς να μου πείτε αν είναι νορμάλ αυτό... Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως έχω όντως γέννες, αλλά οι μανάδες τους τα τρώνε, ή γενικά δεν επιβιώνουν..

Καμία ιδέα τί μπορεί να συμβαίνει? Σε 210λτ ενυδρείο όλα αυτα...

Σε λίγο θα σας δώσω και link του video (ανεβαίνει τώρα στο youtube)

Να και το βίντεο

Φαίνονται αρκετά μικρά, και είναι και άλλα που είναι κρυμμένα. Αλλά acei μικρά δεεεεεν! :(

Το νερό είναι λίγο θολό γιατί είναι μετά από αλλαγή νερού και επειδή καθάρισα και την άμμο.

Eπίσης έχω βάλει πλέον το σωληνάκι που φέρνει νερό να είναι πιο ψηλά ώστε να πέφτει από ψηλά (3εκ) το νερό από 6 τρυπούλες για να δημιουργεί ανατάραξη.

Έγινε επεξεργασία - nmavra

:blink::):D

Να σου ζησουν τα μωρα :(

Καθε ψαρι εχει εναν κυκλο αναπαραγωγης,που διαφερει ακομα και στην ιδια ρατσα.Εγω εχω βαλει νουμερα στο χαρεμι των θηλυκων και κραταω ημερολογιο την ημερα που μπουκωνουν,και βλεπω οτι καθε θηλυκια με αποκλιση 2-3 ημερων παντα μπουκωνει,εκτως η πρωταρες.

Πχ.εχω 3 εμπειρες Fryery

Το νο 1)μετα την γεννα σε 18-20 μερες ξαναμπουκωνει.

Το νο 2) σε 25 -27 μερες

Το νο 3) σε 45-50 μερες.

Αλλα ειδικα τα λαμπιτο ειναι γνωστο οτι ειναι κουνελια.

Οταν τα ειχα εγω προσωπικα δεν παρατηρησα ποτε να τρωνε τα μωρα τους ,εκτος ο αρσενικος οταν ξεχωριζε καποιο μωρο αρσενικο,το κυνιγη ηταν ανελητο.

Για τα Acei,δεν ξερω γιατι δεν τα ειχα ποτε,παντος πρεπει να ισχυουν τα ιδια περιπου. :)

+φωνω με τον φιλο κιχλιδατο αλλα εχω ακομα μια παρατηρηση!απ'οτι ειδα εχεις ενα νταμαρι με πετρες σε ενυδρειο με 2 χαρεμια!(μια φωτο θα βοηθουσε βεβαια)υπαρχει περιπτωση τα λαμπιντο να εχουν καταλαβει ολους τους χορους και να μην αφηνουν τα ασει να κανουν την "δουλεια" τους..νομιζω οτι θα ηταν καλυτερα με 2 νταμαρια η ενα πολυ μεγαλυτερο!!

τι διαστασεις ειναι το ενυδρειο?απ'οτι καταλαβα ειναι οβαλ το μπροστινο τζαμι ε?

πολυ ομορφα τα ψαρακια σου παντως!!!! :)

:(:blink::):D

Η απορία μου είναι αν αυτό είναι φυσιολογικό, ή αν τα Acei χρειάζονται "κάτι". Επίσης οι γόνοι labido είναι συνεχώς έξω και δεν μασάνε μία, οι Acei όλο κρύβονται..

Στόχος μου δεν είναι να γεννοβολάνε σαν τρελά, απλά το αναφέρω σαν ερώτηση μήπως ξέρετε εσείς να μου πείτε αν είναι νορμάλ αυτό... Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως έχω όντως γέννες, αλλά οι μανάδες τους τα τρώνε, ή γενικά δεν επιβιώνουν..

Καμία ιδέα τί μπορεί να συμβαίνει? Σε 210λτ ενυδρείο όλα αυτα...

Σε λίγο θα σας δώσω και link του video (ανεβαίνει τώρα στο youtube)

Αυτό που χρειάζονατι τα acei είναι περισσότερο χώρο!

Παρόλο που είναι mbuna μεγαλώνουν αρκετά και θελουν αρκετό μηκος στο ενυδρείο ωστε να κολυμπούν.

+φωνω με τον φιλο κιχλιδατο αλλα εχω ακομα μια παρατηρηση!απ'οτι ειδα εχεις ενα νταμαρι με πετρες σε ενυδρειο με 2 χαρεμια!(μια φωτο θα βοηθουσε βεβαια)υπαρχει περιπτωση τα λαμπιντο να εχουν καταλαβει ολους τους χορους και να μην αφηνουν τα ασει να κανουν την "δουλεια" τους..νομιζω οτι θα ηταν καλυτερα με 2 νταμαρια η ενα πολυ μεγαλυτερο!!

τι διαστασεις ειναι το ενυδρειο?απ'οτι καταλαβα ειναι οβαλ το μπροστινο τζαμι ε?

πολυ ομορφα τα ψαρακια σου παντως!!!! :hysterical:

:blink::):D:)

Ναι είναι οβαλ το τζάμι, είναι για γωνία το ενυδρείο αλλά επειδή είναι σε γραφείο δυστυχώς με μια αναδιάταξη του χώρου πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμη γωνία. Βασικά υπάρχει, αλλά όχι σε χώρο που να το βλέπω εγώ, οπότε άσκησα βέτο και το έβαλα δίπλα μου!! :(

Είναι 210 μικτά λίτρα, το δε νταμάρι απ΄όσο βλέπω φιλοξενεί τα ψάρια, δηλαδή έχουν υπάρξει φορές που είναι όλα κρυμμένα. Σίγουρα καθώς μεγαλώνουν θα γίνουν αλλαγές βέβαια. Ωραία η παρατήρη σου για τα Acei, θα προσπαθήσω να παρατηρήσω να δω πόσο "ανετα" κρύβονται στις σπηλιές τους να δούμε.

Φωτογραφία θέλω να βγάλω αλλά δεν εχω καταφέρει να πετύχω μία καλη χωρίς αντανάκλαση με το κινητο! Θα φέρω φωτογραφική να δούμε!

Αυτό που χρειάζονατι τα acei είναι περισσότερο χώρο!

Παρόλο που είναι mbuna μεγαλώνουν αρκετά και θελουν αρκετό μηκος στο ενυδρείο ωστε να κολυμπούν.

Πολύ καλή πληροφορία, ευχαριστώ!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...