Jump to content

Προτάσεις για νέο nano reef

istellas

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

Σκέφτομαι εδώ και καιρό να βάλω λίγο αλάτι στη ζωή μου :D

Είπα λοιπόν να σκεφτώ να φτιάξω ένα nano reef (δεν θέλω να βάλω ψάρια, αλλά καμιά ανεμώνη έτσι για αρχή.... και στη συνέχεια 1-2 ψαράκια :rolleyes: ). Ποτέ δεν ξέρεις τώρα που ετοιμάζομαι να φτιάξω και το μεγάλο ενυδρείο....

Θα ήθελα τις γνώμες σας για διαστάσεις ενυδρείου nano reef. Να σας πω ότι δεν υπάρχει χώρος οπότε θέλω όσο πιο μικρό γίνεται γιατί θα μπει πάνω στο γραφείο. Αλήθεια με 5 λιτ. κάνεις δουλειά? Αν όχι τι θα λέγατε για καμιά 10ρια άντε 15 λιτράκια?

Δωστε μου τα φώτα σας γιατί έχω αρχίσει να ψήνομαι άσχημα.

Δεν γνωρίζω τι λάμπες χρειάζεσαι, οπότε δεν μπορώ να υπολογίσω το μήκος.

Περιμένω νέα και ιδέες από όλους τους reefάδες :)

Thanx everybody

Θα ήθελα τις γνώμες σας για διαστάσεις ενυδρείου nano reef. Να σας πω ότι δεν υπάρχει χώρος οπότε θέλω όσο πιο μικρό γίνεται γιατί θα μπει πάνω στο γραφείο. Αλήθεια με 5 λιτ. κάνεις δουλειά? Αν όχι τι θα λέγατε για καμιά 10ρια άντε 15 λιτράκια?

Δωστε μου τα φώτα σας γιατί έχω αρχίσει να ψήνομαι άσχημα.

Δεν γνωρίζω τι λάμπες χρειάζεσαι, οπότε δεν μπορώ να υπολογίσω το μήκος.

Περιμένω νέα και ιδέες από όλους τους reefάδες  :)

Thanx everybody

2179[/snapback]

Ότι κάνεις δουλειά κάνεις...το αποδεικνύουν τα videaκια του φίλου reifen. Αν ψάξεις λίγο παραπάνω θα βρεις πολλά αντίστοιχα εγχειρήματα από πολλούς έμπειρους ή μη έμπειρους ενυδρειόφιλους ανά τον κόσμο.

Ο γενικός κανόνας που ισχύει στα ενυδρεία είναι όσο μεγαλύτερο τόσο σταθερότερες οι συνθήκες, τόσο ευκολότερη η συντήρηση και διατήρηση ζωής σε αυτό. Όλοι πάντα θέλουμε ένα μεγαλύτερο ενυδρείο. Στην περίπτωση που σε περιορίζει ο χώρος, τότε μπαίνεις στη λογική του nano-reef και στη δική σου περίπτωση (κάτω από 15-20 λίτρα) προσανατολίζεσαι σε ένα pico reef.

Το σίγουρο είναι πως ανεξάρτητα από το μέγεθος του , εάν θέλεις να διατηρήσεις κάποια είδη, όποια και αν είναι αυτά δεν θα πρέπει να κάνεις και πολλούς συμβιβασμούς στον εξοπλισμό ο οποίος αναλύεται από τα σχετικά άρθρα που θα βρεις εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=117.

Πέραν από τον εξοπλισμό έχε υπόψιν ότι τα βασικά που απαιτούνται είναι διάθεση, διάβασμα και υπομονή.

Thanx neon :)

Σκέφτομαι εδώ και καιρό να βάλω λίγο αλάτι στη ζωή μου  :rolleyes:

Είπα λοιπόν να σκεφτώ να φτιάξω ένα nano reef (δεν θέλω να βάλω ψάρια, αλλά καμιά ανεμώνη έτσι για αρχή.... και στη συνέχεια 1-2 ψαράκια  :) ). Ποτέ δεν ξέρεις τώρα που ετοιμάζομαι να φτιάξω και το μεγάλο ενυδρείο....

2179[/snapback]

Για τοσα λιγα λιτρα καλο ειναι να αποφυγεις την ανεμωνη γιατι θελει πολυ παραπανω χωρο, συν οτι θελει και πολυ προσοχη σε συνθηκες ροης, φωτισμου κτλ. Ηδη οι συνθηκες σου θα ειναι πολυ ευμεταβλητες, καλο ειναι λοιπον να μην βαλεις ευαισθητα ειδη. Θα βελεις οτι ειδος θελεις αλλα απο τα πλεον σκληρα και ανθεκτικα. Αρκετοι χομπιστες με μινι-ριφ εχουν και καποιο sump με σκοπο να αυξησουν τα λιτρα αλλα και να σταθεροποιησουν τις συνθηκες. Θερμοκρασια, τιμες νερου κτλ.

2179[/snapback]

Στα λιτρα που προτινεις θα εχεις τεραστια προβληματα εαν το υποερφορτωσεις. Γιατι οι τιμες αλλαζουν ραγδαια και ενω εχεις ηδη την απειρια θα κανεις σχεδον σιγουρα λαθη και θα εχεις απωλειες. Οποτε στην πορεια θα απογοητευτης... Καντο εαν σε παιρνει μεγαλυτερο και προσοχη να μην το υπερφορτωσης. Ξεκινα χαλαρα και αργα, στην πορεια θα δεις και θα μαθεις το πως να χειριζεσαι ενα θαλλασινο καλυτερα. Σε τοσο μικρα ενυδρεια που οι τιμες αλλαζουν για πλακα, ακομα και εμπειροι χομπιστες εχουν δυσκολια να τα ελεγξουν απολυτα.

Καλη επυτιχια σου ευχομαι και για οτι αλλο θες, εδω ειμαστε. :D

Ένα πολύ καλό forum για αλμυρά νανάκια είναι το Nano-Reef. Μπορείς να δεις πολλές photos, άρθρα κτλ για μικρά συστήματα που σε συνδιασμό με τη βοήθεια που πέρνεις απο το AquaZone θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ!

:)

Δεν το έβαλα για να δείξω ότι γίνετε αλλά ότι συνήθως τα pico χρειάζονται αρκετές πατέντες για να είναι πετυχημένα π.χ. ο τυπας καλλιεργεί άλγη μέσα στο pro κάτι που σίγουρα δεν θα μπορείς να το κανείς στην δουλειά καθώς και καθημερινή φροντίδα .

Όσο για την ανεμώνη και τα δυο ψαράκια υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να τα σκοτώσεις.:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...