Jump to content

Πως στερεώνουμε τις πέτρες;

zairisjim

Recommended Posts

Παρότι έψαξα αρκετά στο φόρουμ δεν μπόρεσα να βρω απάντηση σε κάποια ερωτήματά μου για αυτό παρακαλώ αν έχει την καλοσύνη κάποιος να με βοηθήσει. Θλελω να στήσω ένα ενυδρείο για κιχλίδες Τανγκανίκα και θέλω να ρωτήσω πως στερεώνουμε τις πέτρες μέσα στο ενυδρείο. Βλέποντας διάφορους σωρούς από πέτρες θέλω να ρωτήσω αν τις κολλαμε μεταξύ τους με ενυδρειακή σιλικόνη ή αν απλως τις "ταιριάζουμε" κάπως μεταξύ τους. Και τελικά, βάζουμε και μπλε φελιζόλ στον πάτο; Ευχαριστώ

Βημα 1, αγοραζεις μονοτικο φελιζολ (μπλε).

Βημα 2, το κολλας με ενυδρειακη σιλικονη (τπτ αλλο. Μονο ενυδρειακη σιλικονη, να το δεις να το γραφει στο λεω τοσο εντονα γιατι πηγαν να μου πουλισουν οτι να ναι....)

βημα 3, βαζεις τις πρωτρες πετρες για βαση της μεγαλες δηλαδη.

βημα 4, βαζεις τις υπολοιπες πετρες και οσες ειναι ψηλα η επικινδηνες να πεσουν καλο θα ηταν να τις κολλησεις. πολλα ατομα δεν τις κολλανε απλα τις στερεωνουν πολυ καλα... αν κανεις καλη και προσεκτηκη δουλεια δεν νομιζω να εχεις προβλημα. (νομιζω το ενυδρειο του Στρατου με τις φροντοζες ειχε πετρες χωρις να ειναι κολλημενες, με μια αναζητηση θα το βρεις.)

βημα 5, ριχνεις αμμο.

Καλη τυχη :(

λοιπον φιλε μ το φενιζολ δεν ειναι απαρετητο αρκει ν εισαι προσεκτικος με το πως θα βαλλεις τι πετρες.......πρωτα θα βαλλεις τι πετρες χωρις να τισ κολλησεις γιατι εαν καποια στιγμη θελησεις να αλλααξεις κατι η να πιασεις ενα ψαρι δεν θα μπορεις απλα στεριωσετες καλα.......αφου λοιπον βαλλεις τι πετρες θα βαλεις την αμμο και εισαι κομπλε..........και να θυμασαι πρωτα οι πετρες και μετα η αμμος.....ελπιζω ν βοηθησα :(

παιδια για ονομα του θεου..ΔΕΝ ΣΤΕΡΕΩΝΟΥΜΕ μεγαλες πετρες τις ΚΟΛΛΑΜΕ..ιδιαιτερα για Αφρικανικου τυπου που θελει μεγαλους ογκους πετρα..διανβαστε στα διεθνη φορουμ ποσοι την επαθαν..και δεν μιλω απλα να πεσουν..σπασμενα ενυδρεια..ψαρια νεκρα..και και..φελιζολ και ενυδρειακη σιλικονη..κανε το στησιμο..βαλε αριθμουςς να ξερεις που θα μπει τι...βγαλε φωτο να βλεπεις το στησιμο και μετα ΚΟΛΛΑ...

παιδια για ονομα του θεου..ΔΕΝ ΣΤΕΡΕΩΝΟΥΜΕ μεγαλες πετρες τις ΚΟΛΛΑΜΕ..ιδιαιτερα για Αφρικανικου τυπου που θελει μεγαλους ογκους πετρα..διανβαστε στα διεθνη φορουμ ποσοι την επαθαν..και δεν μιλω απλα να πεσουν..σπασμενα ενυδρεια..ψαρια νεκρα..και και..φελιζολ και ενυδρειακη σιλικονη..κανε το στησιμο..βαλε αριθμουςς να ξερεις που θα μπει τι...βγαλε φωτο να βλεπεις το στησιμο και μετα ΚΟΛΛΑ...

Αρχικα μιλα πιο κοσμια... ολοι εδω μεσα προσπαθουμε να βοηθησουμε για το καλυτερο αποτελεσμα..

Τον τελευταιο λογο τον εχουν ατομα σαν τον Στρατο ή τον Σωκρατη που εχουν και την μεγαλητερη πειρα σε τετοια ενυδρεια, και παλι δεν νομιζω να μιλουσαν ετσι.. οτι και αν γραφαμε... γιαυτο ριξε λιγο τους τονους.

Κανε μια αναζητηση στα ενυδρεια των μελων, και θα δεις μονος σου το στησημο τους.... :(:blink::)

Ωπα ρε φιλε......χαλαρωσε.Τα εχουμε δει και καποια απο τα ξενα φορουμ.......................Και δεν καταλαβα,εμεις εδω μπρικια κολλαμε;

Τιποτα δεν ειναι κανονας απο οσα αναφερεις.Αρκει να μη βιαζεσαι και να ακους!!!!!

Αναζητησε θεματα μου να δεις σε ποσα ενυδρεια εχω κολλησει πετρες;

Το πιο προσφατο ειναι εδω

Φιλικα :(

Ωπα ρε φιλε......χαλαρωσε.Τα εχουμε δει και καποια απο τα ξενα φορουμ.......................Και δεν καταλαβα,εμεις εδω μπρικια κολλαμε;

Τιποτα δεν ειναι κανονας απο οσα αναφερεις.Αρκει να μη βιαζεσαι και να ακους!!!!!

Αναζητησε θεματα μου να δεις σε ποσα ενυδρεια εχω κολλησει πετρες;

Το πιο προσφατο ειναι εδω

Φιλικα :(

:blink::):D:):hysterical:

Τελικά ο φουκαράς δεν κατέληξα... Τις κολλάμε τις άτιμες τις πέτρες ή όχι;;;;;;; :blink::):D:)

Αν βαλεις πρωτα τις πετρες και μετα την αμμο,ριχνοντας το νερο η αμμος εισχωρει παντου και ισχυροποιει τα θεμελια.

Προσεκτικα μετα τοποθετεις τις υπολοιπες πετρες ωστε να πατανε καλα.

Αν κανεις αυτο δεν υπαρχει λογος να τις κολλησεις.

Εκτος αυτου δεν ειναι και πρακτικο.Αν χρειαστει να κανεις κατι;Μια αλλαγη;Να βγαλεις καποιο ψαρι;Τι θα κανεις τοτε;

:(

Και πάντως μια μικρή παρατήρηση αν μου επιτρέπεται... Υπάρχουν γενικά πολλές και αντικρουόμενες απόψεις, για διάφορα θέματα, όχι μόνο για αυτό που άνοιξα. Αυτό έχω διαπιστώσει διαβάζοντας αρκετά ποστ της ιστοσελίδας.. Ίσως τελικά υπάρχουν περισσότερες από μία αληθειες.. Π.χ. διάβαζα για το αν μπορεί ένα είδος κιχλίδας να ζησει στα 100 λτ άλλος έλεγε όχι με τίποτα, άλλος πιο διαλλακτικά όχι και άλλος το δοκίμασε με επιτυχλια και μετά του λέγαν όλοι μπράβο και συγχαρητήρια....

Κατ' αρχας, να πω οτι ο φιλος Deus Vult μιλησε μια χαρα οσον αφορα το τονο του. Δε βλεπω κατι παρεξηγησιμο και κατα τη γνωμη μου, κακως εγινε θεμα. Απλα ειπε τη γνωμη του η οποια ηταν αντιθετη. Αλλωστε ο τελευταιος που δε θα ειναι χαλαρος θα ειναι αυτος.

Παρολο που δεν εχω εμπειρια στην αφρικη, εχω να πω το εξης. ΑΝ, εχουμε εχουμε ενα σχετικα ψηλο νταμαρι και για καποιο λογο εχουμε κραδασμους (πχ σεισμο) η ψηλοτερη πετρα ΙΣΩΣ μετακινηθει, ΙΣΩΣ κατρακυλισει, ΙΣΩΣ προσκρουσει σε ορθιο τζαμι και ΙΣΩΣ το ραγισει. Εμενα που ξεφυγε μια πετρα απο υψος 10 εκ απο την αμμο και εκανε κανονικη προσγειωση αεροπλανου στην αμμο, αφου πρωτα προσεκρουσε το μπροστινο τζαμι. Ευτυχως χωρις γρατζουνια.

Επισης, αν κατα το σεισμο (που εχουμε κρανδασμους), η πετρα που ακουμπαει σε καποιο τοιχομα πχ στη πλατη, και τη χτυπαει, ποιος θα εγγυηθει στο φιλο οτι το τζαμι δεν θα σπασει?

Φυσικα δεν εχω ακουσει να σπαει τζαμι ετσι, αλλα εχω ακουσει να ραγιζουν τζαμια στα καλα καθουμενα και φυσικα δεν γνωριζω αν ηταν αστοχια εργοστασιου η αν πριν απο 2 χρονια δεν καταπονηθηκε απο μια πετρα. Επισης, δεν ειμαι τοσο παλιος στο χομπι ωστε να εχω ζησει καποιο μεγαλουτσικο σεισμο ή να δω καποιον που να εζησε.

Καθε μερα θα κατεβουμε σκαλοπατια αλλα μια φορα θα γλιστρισουμε και θα πεσουμε. Καποιος απο εμας θα χτυπησει σοβαρα. Καλο θα ειναι να μην βλεπουμε τη πιθανοτητα να συμβει το δυσαρεστο συμβαν, αλλα το ποσο σοβαρο μπορει να ειναι ΑΝ αυτο συμβει. Το πιθανο κοστος δηλαδη. Ετσι οφειλουμε να καεβαινουμε τα σκαλια με προσοχη και να περνουμε μετρα ασφαλειας στο ενυδρειο μας για να μην κινδυνεψουν και αλλοι.

Κλεινοντας, για το θεμα του "μπλε φελιζολ" θα ηθελα να δειτε λιγο αυτο γιατι τωρα πια δεν ειναι ολα φελιζολ.

Και πάντως ευχαριστώ ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια. Σκέφτομαι να βάλω στα 100λτ brevis ή Juliochromis

Έγινε επεξεργασία - ΣΤΡΑΤΟΣ

Κατ' αρχας, να πω οτι ο φιλος Deus Vult μιλησε μια χαρα οσον αφορα το τονο του. Δε βλεπω κατι παρεξηγησιμο και κατα τη γνωμη μου, κακως εγινε θεμα. Απλα ειπε τη γνωμη του η οποια ηταν αντιθετη. Αλλωστε ο τελευταιος που δε θα ειναι χαλαρος θα ειναι αυτος.

Παρολο που δεν εχω εμπειρια στην αφρικη, εχω να πω το εξης. ΑΝ, εχουμε εχουμε ενα σχετικα ψηλο νταμαρι και για καποιο λογο εχουμε κραδασμους (πχ σεισμο) η ψηλοτερη πετρα ΙΣΩΣ μετακινηθει, ΙΣΩΣ κατρακυλισει, ΙΣΩΣ προσκρουσει σε ορθιο τζαμι και ΙΣΩΣ το ραγισει. Εμενα που ξεφυγε μια πετρα απο υψος 10 εκ απο την αμμο και εκανε κανονικη προσγειωση αεροπλανου στην αμμο, αφου πρωτα προσεκρουσε το μπροστινο τζαμι. Ευτυχως χωρις γρατζουνια.

Επισης, αν κατα το σεισμο (που εχουμε κρανδασμους), η πετρα που ακουμπαει σε καποιο τοιχομα πχ στη πλατη, και τη χτυπαει, ποιος θα εγγυηθει στο φιλο οτι το τζαμι δεν θα σπασει?

Φυσικα δεν εχω ακουσει να σπαει τζαμι ετσι, αλλα εχω ακουσει να ραγιζουν τζαμια στα καλα καθουμενα και φυσικα δεν γνωριζω αν ηταν αστοχια εργοστασιου η αν πριν απο 2 χρονια δεν καταπονηθηκε απο μια πετρα. Επισης, δεν ειμαι τοσο παλιος στο χομπι ωστε να εχω ζησει καποιο μεγαλουτσικο σεισμο ή να δω καποιον που να εζησε.

Καθε μερα θα κατεβουμε σκαλοπατια αλλα μια φορα θα γλιστρισουμε και θα πεσουμε. Καποιος απο εμας θα χτυπησει σοβαρα. Καλο θα ειναι να μην βλεπουμε τη πιθανοτητα να συμβει το δυσαρεστο συμβαν, αλλα το ποσο σοβαρο μπορει να ειναι ΑΝ αυτο συμβει. Το πιθανο κοστος δηλαδη. Ετσι οφειλουμε να καεβαινουμε τα σκαλια με προσοχη και να περνουμε μετρα ασφαλειας στο ενυδρειο μας για να μην κινδυνεψουν και αλλοι.

Κλεινοντας, για το θεμα του "μπλε φελιζολ" θα ηθελα να δειτε λιγο αυτο γιατι τωρα πια δεν ειναι ολα φελιζολ.

Δε νομιζω να κατεκρινε κανεις τον τονο του,η να τον προσβαλλε.

Απεναντιας εκεινος ειπε κατι που δεν επρεπε μαλλον να πει.

Για ολα τα προηγουμενα εχω απαντησει παραπανω.

Με το σεισμο Θαναση κουνιεται το ενυδρειο σα συνολο.Οχι μονο οι πετρες.Και αυτο το εχουν προβλεψει οι κατασκευαστες ωστε τα ποδαρακια κατω απο τις βασεις να απορροφουν τους περισσοτερους κραδασμους.

Τελος θα παρακαλεσω να παραμεινουμε στο θεμα,και αν ο αγαπητος φιλος νομιζει πως τον προσβαλλα με τον τροπο που εγραψα,μπορει καλλιστα να απευθυνθει στον admin και να εκφρασει τα παραπονα του.

Ευχαριστω :(

Και πάντως ευχαριστώ ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια. Σκέφτομαι να βάλω στα 100λτ brevis ή Juliochromis

Καλη η σκεψη σου :(

Το ενυδρειο εχει και νερο μεσα.... δεν ειναι αδειο. Το νερο εχει μεγαλη αντισταση.. τρεχα στην παραλια και δοκιμασε να τρεξεις μεσα στο νερο.... κατα την γνωμη μου ειναι εξαιρετηκα δισκολο οχι απιθανο αλλα δισκολο να ραγισει τζαμι απο κατι τετοιο που περιγραφεις...

φιλε μ προσωπικα εγω ακουσα πολλες γνωμες διαβασα μονος μου πολλα και κατεληξα να μην βαλλω ουτε φενιζολ ουτε σιλικονες τιποτα......ακουσα τους ποιο εμπειρους και εκανα πραξη της συμβουλες τους στο δευτερο αφρικανικο που εστησα....οπως σου εγραψα ποιο πανω δεν εβαλα ουτε φενιζολ ουτε κολλησα τπτ........το αποτελεσμα ειναι εξαιρετικο οριστε και μια φοτο.......θα ακουσεις πολλα μονος σου θα κρινεις και θα κακανεις πραξη αυτο που θα αποφασισεις......εμεις εδω προσπαθουμε να βοηθαμε και να δινουμε συμβουλες μετα απο πολυ διαβασμα.....για εμενα το σωστο ειναι να μην κολησεις τις πετρες γτ εαν χρειαστεις να πιασεις ενα ψαρι πως θα το κανεις εαν δεν μπορεις να βγαλεις μερικες πετρες?????Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ........η αποφαση σου για τα ψαρια ειναι πολυ καλη :(:blink::)

ας ηρεμησουμε παιδια....δεν ειμαστε εδω για να γινεται ολο αυτο αλλα για να βοηθησουμε και να ειμαστε ολοι καλα χωρις τιποτα περισσοτερο

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ Θανασης

Δε νομιζω να κατεκρινε κανεις τον τονο του,η να τον προσβαλλε.

Απεναντιας εκεινος ειπε κατι που δεν επρεπε μαλλον να πει.

Για ολα τα προηγουμενα εχω απαντησει παραπανω.

Με το σεισμο Θαναση κουνιεται το ενυδρειο σα συνολο.Οχι μονο οι πετρες.Και αυτο το εχουν προβλεψει οι κατασκευαστες ωστε τα ποδαρακια κατω απο τις βασεις να απορροφουν τους περισσοτερους αν εχουν προβλευθει, δεν ειναι 100% απορροφηση τους κραδασμους.

Τελος θα παρακαλεσω να παραμεινουμε στο θεμα,και αν ο αγαπητος φιλος νομιζει πως τον προσβαλλα με τον τροπο που εγραψα,μπορει καλλιστα να απευθυνθει στον admin και να εκφρασει τα παραπονα του.

Ευχαριστω :(

Το ενυδρειο εχει και νερο μεσα.... αυτο ειναι το προβλημα φιλε μου, το νερο.δεν ειναι αδειο. Το νερο εχει μεγαλη αντισταση.. τρεχα στην παραλια και δοκιμασε να τρεξεις μεσα στο νερο.... κατα την γνωμη μου ειναι εξαιρετηκα δισκολο οχι απιθανο αλλα δισκολο να ραγισει τζαμι απο κατι τετοιο που περιγραφεις...

παιδια, μια που αναφερει ο φιλος τη θαλασσα, καλο θα ειναι να αφησει ενα πλακε βοτσαλο κοντα στην επιφανεια της θαλασσας και φορωντας μια μασκα, να δει τη τροχια που θα διανυσει μεχρι να φτασει στο βυθο. Αν ειναι τοσο σιγουρος, ας το κανει στο ενυδρειο του.

Το θεμα δεν ειναι αν εχει συμβει γιατι σιγουρα θα εχει συμβει σε καποιον, αλλα αν θα συμβει στο μελλον και τι κοστος θα εχει. Το τονιζω αυτο. Εγω παντως, αν επιχειρησω να στησω αφρικη ποτε, θα εβαζα στο πατο και στα σημεια που θα ακουμπουν οι πετρες φελιζολ και θα πονταριζα τις πετρες μεταξυ τους με σιλικονη. Θα ξεκολησει μια χαρα αν χρειαστει και ταυτοχρονα θα τις κραταει δεμενες.

δεν προσπαθω να πεισω εσας τους δυο, αλλα να προβληματισω το φιλο, λεγοντας μια αλλη αντιθετη αποψη απο τη δικη σας.

Επαναλαμβανω,στο σεισμο κουνιεται το ενυδρειο σα συνολο.

Επισης αν σε περιπτωση μεγαλου σεισμου,κοιταξω το ενυδρειο και οχι την οικογενεια μου,ειμαι αξιος της μοιρας μου.

Εγω τελειωνω εδω,και θα χαρω να δω κι αλλους φιλους να πουν τη γνωμη τους. :(

Σωστός.. Σκέψου να παρατήσω τα 3 μου παιδάκια (και τη γυναίκα μου εννοείται...) και να τρέχω να σώσω τα corydoras και τους αρλεκίνους... :(:blink::)

Επαναλαμβανω,στο σεισμο κουνιεται το ενυδρειο σα συνολο.

Επισης αν σε περιπτωση μεγαλου σεισμου,κοιταξω το ενυδρειο και οχι την οικογενεια μου,ειμαι αξιος της μοιρας μου.

Εγω τελειωνω εδω,και θα χαρω να δω κι αλλους φιλους να πουν τη γνωμη τους. :(

:blink::):D:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...