BOKSIC 16 Αυγούστου 2011 #1 Share 16 Αυγούστου 2011 Καλησπερα σε ολους. Παλικαρια απο την στιγμη που εβαλα 4 ανεμιστηρακια για το ενυδρειο μου 180Ltr να ριξω την θερμοκρασια εχω πολυ μεγαλη εξατμιση και αναγκαζομαι να συπληρωνω καθημερινα,αλλα ανεβαινει η αλατοτητα. τι να κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 16 Αυγούστου 2011 #2 Share 16 Αυγούστου 2011 Καλησπερα σε ολους. Παλικαρια απο την στιγμη που εβαλα 4 ανεμιστηρακια για το ενυδρειο μου 180Ltr να ριξω την θερμοκρασια εχω πολυ μεγαλη εξατμιση και αναγκαζομαι να συπληρωνω καθημερινα,αλλα ανεβαινει η αλατοτητα. τι να κανω? πρεπει να συμπληρωνεις νερο χωρις αλατι συναδερφε Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOKSIC 16 Αυγούστου 2011 Author #3 Share 16 Αυγούστου 2011 πρεπει να συμπληρωνεις νερο χωρις αλατι συναδερφε καλο αυτο μου αρεσε πολυ!!! Εννοειται ρε παιδια νερο χωρις αλατι και μονον απο A/O Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 16 Αυγούστου 2011 #4 Share 16 Αυγούστου 2011 Και εγώ εχω εξάτμιση νερού και συμπληρώνω με νερό Α/Ο αλλά δεν μου ανεβαίνει η αλατοτητα, αυτό που μπορείς να κανεις είναι να βγάζεις λίγο από το υπάρχον στο ενυδρείο νερό και να συμπληρωνεις περισσότερο από Α/Ο νερό σκέτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 16 Αυγούστου 2011 #5 Share 16 Αυγούστου 2011 (edited) Aφου εξατμιζεται νερο,το παραπανω αλατι που δεν εξατμιζεται αλλα μενει στο ενυδρειο,δεν ανεβαζει την αλατοτητα;;;; Αυτο εννοει ο φιλος. Έγινε επεξεργασία 16 Αυγούστου 2011 - ΣΤΡΑΤΟΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 16 Αυγούστου 2011 #6 Share 16 Αυγούστου 2011 Η αλατότητα θα σου ανεβαίνει καθώς εξατμίζεται το νερό.... και εφ όσον δεν το συμπληρώνεις, ειδάλλως δεν συντρέχει λόγος αύξησής της Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 16 Αυγούστου 2011 #7 Share 16 Αυγούστου 2011 (edited) Για την εξάτμιση έχω βάλει ένα μπουκάλι των 1,5lt με νερό Α/Ο πάνω απο το ενυδρείο το οποίο ρίχνει μια σταγόνα κάθε 3-4 δευτερόλεπτα. Με αυτόν τον ρυθμό δεν πέφτει η στάθμη του νερού, ούτε ανεβαίνει και έχω πάντα σταθερό SG. Έγινε επεξεργασία 16 Αυγούστου 2011 - BiggBilly Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 16 Αυγούστου 2011 #8 Share 16 Αυγούστου 2011 Αν δεν θέλεις να είσαι συνέχεια με ένα μαστραπά και να συμπληρώνεις νερό μπορείς να δεις τη λύση της αυτόματης αναπλήρωσης. Προσωπικά δεν την έχω δουλέψει, αλλά τα σχόλια που έχω ακούσει είναι μόνο θετικά. Τώρα στην απορία σου για υπερβολική εξάτμιση να ρωτήσω πόσο δηλαδή την ημέρα; Πάνω από 5 λίτρα; Τα ανεμιστηράκια τα δουλεύεις με κοντρόλερ ή κουτουρού. Αν τα δουλεύεις με κοντρόλερ (που έτσι πρέπει) μήπως τον έχεις ρυθμίσει να σου κατεβάζει πολύ τη θερμοκρασία. Εγώ τον έχω ρυθμίσει να ανοίγει στα 27,2 και να κλείνει στα 27. θερμοκρασίες απόλυτα ασφαλείς για ψάρια και κοράλλια. Τώρα εσύ αν έχεις ρυθμίσει να σου κατεβάζει τη θερμοκρασία στους 26 ή και χαμηλότερα επόμενο είναι να έχεις τρελή εξάτμιση. Και να επηρεάζει την αλατότητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 16 Αυγούστου 2011 #9 Share 16 Αυγούστου 2011 Η αυτόματη αναπλήρωση είναι η σωστή λύση, χωρίς να σε κάνει εργάτη μεταφοράς νερού το καλοκαίρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 17 Αυγούστου 2011 #10 Share 17 Αυγούστου 2011 Η αυτόματη αναπλήρωση είναι η σωστή λύση, χωρίς να σε κάνει εργάτη μεταφοράς νερού το καλοκαίρι. To κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχει αυξομείωση της αλατότητας πράγμα βασικότατο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOKSIC 17 Αυγούστου 2011 Author #11 Share 17 Αυγούστου 2011 controller δεν εχω αλλα η θερμοκρασια φτανει στους 27 οταν ειναι κλειστα τα φωτα και στους 28 οταν ειναι ανοιχτα.Δεν μπορει να την ριξει ποιο κατω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 17 Αυγούστου 2011 #12 Share 17 Αυγούστου 2011 Είναι κλειστό ή ανοιχτό το ενυδρείο από πάνω; Γιατί αν είναι κλειστό είναι ένας επιπλέον βαθμός δυσκολίας στη μάχη κατά της υψηλής θερμοκρασίας. Αν υπάρχει παράθυρο κοντά στο ενυδρείο φρόντιζε να το έχεις ανοιχτό όσο περισσότερο μπορείς. Ο controller όμως είναι must γιατί αλλιώς τα ανεμιστηράκια δουλεύουν κι όταν δεν πρέπει να δουλεύουν και έτσι έχεις και μεγαλύτερη εξάτμιση και μεγαλύτερη ημερήσια διακύμανση θερμοκρασίας. Controller με ανεμιστήρα και ανοιχτό το ενυδρείο από πάνω είχα σε όλα τα ενυδρεία από 120 έως 700 λίτρα και δεν είχα θέμα με τη θερμοκρασία ποτέ. Controller έχω τον Eliwell αλλά υπάρχει και κινέζικος στα μισά λεφτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOKSIC 20 Αυγούστου 2011 Author #13 Share 20 Αυγούστου 2011 Είναι κλειστό ή ανοιχτό το ενυδρείο από πάνω; Γιατί αν είναι κλειστό είναι ένας επιπλέον βαθμός δυσκολίας στη μάχη κατά της υψηλής θερμοκρασίας. Αν υπάρχει παράθυρο κοντά στο ενυδρείο φρόντιζε να το έχεις ανοιχτό όσο περισσότερο μπορείς. Ο controller όμως είναι must γιατί αλλιώς τα ανεμιστηράκια δουλεύουν κι όταν δεν πρέπει να δουλεύουν και έτσι έχεις και μεγαλύτερη εξάτμιση και μεγαλύτερη ημερήσια διακύμανση θερμοκρασίας. Controller με ανεμιστήρα και ανοιχτό το ενυδρείο από πάνω είχα σε όλα τα ενυδρεία από 120 έως 700 λίτρα και δεν είχα θέμα με τη θερμοκρασία ποτέ. Controller έχω τον Eliwell αλλά υπάρχει και κινέζικος στα μισά λεφτά. απο πανω εχω καπακια τα οποια συνηθως ειναι ανοιχτα. Τωρα καταλαβαινω την σημασια του controller,απλα τωρα ειναι αργα γιατι μεχρι να τον παραγγειλω και να ερθει....παει το καλοκαιρακι, αν και απο οτι ειχα δει υπαρχουν και με 20 ευρω. Προς το παρων το παλευω με χρονοδιακοπτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 20 Αυγούστου 2011 #14 Share 20 Αυγούστου 2011 Ο controller δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι αλλά για όλο το χρόνο. Μπορείς να συνδέσεις και τον θερμοστάτη, εφόσον έχει δύο εξόδους. Επιπλέον είναι και το καλύτερο θερμόμετρο γιατί μπορεί να καλιμπραριστεί και σου δίνει τη δυνατότητα να διορθώσεις την ένδειξη της θερμοκρασίας μέχρι και 0.1 του βαθμού. Τέλος αποφεύγεις και το κόλλημα του θερμαντήρα με ολέθρια για το ενυδρείο σου αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος